divendres, 13 de juliol del 2012

Notes de tall 2012 (primera assignació)

Ja es poden consultar les notes de tall posteriors a la primera assignació.  Es poden veure aquí.


El 83% dels preinscrits ja té assignada una plaça universitària.
Les notes d’admissió més altes corresponen a Física/Matemàtiques a la UAB (12,544), Medicina a la UB (12,332), i Enginyeria en tecnologies aeroespacials a la UPC (12,286).



A partir d'ara, les dades i terminis que s'han de tenir presents són aquests:
  • Del 16 al 20 de juliol: Període de matrícula dels estudiants admesos en la primera assignació.
  • 26 de juliol: 2a assignació de la convocatòria de juny de preinscripció universitària.

  • Del 27 al 31 de juliol: Matrícula universitària dels admesos en segona assignació.

  • Del 20 al 23 de juliol: Matrícula de les PAU de setembre 2012.
  • Del 6 al 8 de setembre: Proves d’accés a la universitat.
  • Del 21 al 25 de setembre: Preinscripció universitària de la convocatòria de setembre.
  • 28 de setembre : Assignació de places de la convocatòria de setembre.

  • De l'1 al 3 d’octubre: Període de matrícula de la convocatòria de setembre.


ADDENDA:
Ja hi figura, a la columna dreta del blog (secció Accés a la Universitat), la relació comparativa de notes de tall a la Universitat de Girona, de 2008 a 2012.


118 comentaris:

  1. Resulta que la meva nota d'accés és un 9.962, i la carrera on volia entrar ha pujat la seva nota de tall més de mig punt respecte l'any passat, de manera que ara és un 10.105. (i m'he quedat fora) Val la pena que m'esperi a la 2a assignació encara que no tingui nota suficient? les notes de tall varien d'una assignació a l'altra? seria d'alguna utilitat tornar a repetir la fase específica de les PAU al setembre per intentar millorar la nota? Si algú em pogués ajudar ho agrairïa molt, gracies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Penso que hauries d'esperar a la segona assignació (són només 143 mil·lèsimes i és possible que hi arribis), perquè sempre n'hi ha gent que no es matricula.
      Podries repetir la fase específica al setembre, però llavors les places ja estaran totes donades.
      Que n'hi hagi sort!

      Elimina
  2. Hola! A mi m'han donat la meva segona preferència que és Medicina UAB. La meva nota de tall és de 12,170 i volia fer Medicina a la UB. A la UB la Medicina està a 12,332. Val la pena jugar-me-la per veure si m'agafen? Es que si no m'agafessin a la UB, hauria de fer-la a la UAB però només quedaria horari de tarda per l'any vinent, clar. Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Pots esperar (la plaça de la UAB no la perdràs) a la segona assignació, però si existeix el problema que dius (horari de tarda), és una decisió que has de prendre tú. La nota de tall està a 162 mil·lèssimes de la teva: podria baixar en la segona assignació, però sempre és un risc...
      Que tinguis sort i encert!

      Elimina
  3. M'ha assignat la primera opció: veterinària, i estic convocat el primer dia per a fer la matriculació. La meva pregunta és si a l'hora d'escollir torn .Quin criteri es segueix? Per l'ordre de matriulació, de manera ordenada per les notes de tall, d'una altra manera? El tema és molt important per a mi ja que tinc organitzades les tardes amb altres compromisos. Moltes gràcies per la teva atenció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no em preocuparia: quan vagis a fer la matrícula preguntes com van els torns. El més probable és que et donin a triar, i com ets dels primers...
      Així, que l'enhorabona!

      Elimina
  4. Hola!
    La meva nota d'accés es 7.438 i la nota de la carrera que volia fer m'ha pujat a 7,563. M'he quedat fora. Sóc major de 25, tinc possibilitat d'entrar a la 2a assignació? Moltes gràcies!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això depén de la carrera triada: n'hi ha que baixen la nota de tall, i altres no. Pots mirar l'evolució de les notes de tall del curs passat per fer-te una idea. Les pots veure aquí:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/doc/doc_41883788_1.pdf
      Que n'hi hagi sort!

      Elimina
  5. Hola Luis! T'he escrit en un altre apartat però no sé si ho has rebut correctament. Sóc en David, i t'explico la meva situació: M'han assignat a la primera preferència a Girona i estic content, però per altra banda per motius personals hauria de desplaçar-me a Barcelona i m'agradaria cursar aquesta carrera a la UAB (he mirat la nota de tall de la UAB i la supero per 0.5). S faig la renúncia a Girona i m'inscric a la UAB, creus que tindria possibilitats d'entrar? Tinc por de quedar-me fóra de les dues universitats, Què em recomanaries? L'altra opció és cursar un any a la UDG i després canviar-me a la UAB no? Estic molt preocupat.
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, David!
      T'he contestat en l'entrada on has fet la consulta:
      http://lorientacio.blogspot.com.es/2011/07/notes-de-tall-catalunya-2011.html
      L'opció que ara dius (fer un any a Girona i canviar-te després) no és cap tonteria, perquè ara mateix ho tens força complicat per anar-hi a la UAB(per no dir-ne impossible...).
      Ànims i sort!

      Elimina
  6. Hola Lluís,
    et comento el meu cas.
    tinc una nota de 7,313 a la prova d'accés per a majors de 25 anys. Em vaig preinscriure a psicologia de la UB (6,188 de nota de tall) com a primera opció i a psicologia de la UAB ( 5,625 de nota de tall) com a segona opció. M´he trobat que no tinc cap plaça assignada i a accesnet possa que haig d'esperar a la segona assignació.
    Perquè no m'han assignat plaça si paso de llarg la nota de tall? creus que hauria de reclamar o esperar-me a la segona assignació.

    Moltes Gràcies
    Aitana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Aitana!
      Sí que és ben curiós el teu cas. Crec que, abans de reclamar, hauries de fer una consulta a l'Oficina d'Accés exposant el teu cas:

      Plaça Bonsuccés 5-6
      08001 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
      Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

      A veure que et diuen.
      Què tinguis sort!

      Elimina
    2. Hola Lluís i Aitana,

      Ja vaig escriure fa pocs dies al post de l'any passat (és el primer que sortia a Google), però responc en aquest millor, que és més actual.

      Jo m'he trobat en la teva mateixa situació: la meva nota d'admissió supera la de tall però no he obtingut plaça a cap de les meves preferències. Aquest matí he provat a trucar a l'oficina d'atenció, però ha estat impossible que agafessin el telèfon, així que he anat personalment.

      La sorpresa ha vingut quan la pròpia noia que m'ha atés m'ha dit que era força estrany, sino impossible, que m'hagués passat això. M'ha demanat llavors la documentació de la preinscripció, la nota d'accés, etc. Quan li he ensenyat m'ha dit que aquesta preinscripció, la telemàtica que es fa a través de l'accesnet no servia de res si no me l'ahbien segellada en aquesta oficina. Jo li he contestat, essent veritat, que vaig trucar a l'oficina abans que s'acabés el periode de preinscripció per preguntar si calia fer alguna cosa més, a banda de la sol·licitud de l'accesnet, i em van dir clarament que no. Que només calia esperar a l'assignació i que tingués sort, que ells ja validaven internament la nota d'accés, etc etc.

      Ara em trobo, per tant, indignadíssima i cabrejada perque no sé què fer. No tinc cap manera de demostrar que ells mateixos em van dir que no calia fer res més, però ells si que poden demostrar que la meva preinscripció no està segellada.

      Tot això us ho comento perquè potser et trobes a la mateixa situació, Aitana. A la meva preinscripció posa, a la part de la nota d'accés "Documentació pendent de validar", en color vermell.

      Val la pena reclamar? em sabria molt greu haver d'esperar, per exemple, 1 any sencer per a tornar a preinscriu-re'm :(. Estic molt decebuda amb tot aquest sistema.

      Elimina
    3. Moltes gràcies per aquesta informació, Sheila!

      Elimina
  7. Hola,
    m'agradaria saber si un cop rebutjes la plaça de la primera assignació (2ª opció) perds la plaça que t'han assignat.
    El meu problema és que tinc 9,386 i em falten 0,174 per arribar i em vull esperar, però clar, si perdo la plaça (tot i que és bastant segur que quan torni encara hi sigui perquè la nota és bastant baixa) no m'agradaria quedar-me sense universitat l'any que ve.

    Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En el teu cas, no renuncies a res: esperes a la segona assignació (26 de juliol), i si et donen la primera opció, et matricules d'ella. Si no, encara et podràs matricular de la que t'han donat ara. Ho pots veure aquí:

      http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/prein/assignacio_places/conv_juny_dates_situacions_tramits/index.html

      Sort i ànim!

      Elimina
  8. Hola! una qüestió: és possible que a ADE baixi 0,5? es que tinc un 7,5 i la nota de tall es un 8,06. Gràcies!

    ResponElimina
  9. Bona tarda,

    X nota puc entrar a CAFE ( Vic/Mataró i Lleida ) pero no vaig passar les PAP. M'han dit que hi ha setembre, pero quan sabrem si hi ha places ? Com funciona en el cas de CAFE ? Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. El millor que pots fer es trucar (o anar-hi) a la secretaria del centre on vulguis examinar-te. Allà et podran donar totes les dades. Jo les ignoro. Ho sento. I molta sort!

      Elimina
    2. al setembre quedaran places de cafe per lleida o mataro? es que jo he fet la sele al setembre i vull entrar a mataro o lleida

      Elimina
    3. Hauràs d'esperar a l'assignació del 28 de setembre. Les places que encara n'hi puguin quedar no les fan públiques mai enlloc.
      Què tinguis sort!

      Elimina
  10. Es fa de mal dir: el curs passat, segons els centres, va baixar de 0 a 0,6 aprox. Ho pots veure aquí:

    http://www.gencat.cat/economia/ur/doc/doc_41883788_1.pdf

    Sort!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda, el que s'observa comparant dades entre 1ª i 2ª assignació, és que les notes ja no baixen, ho dit d'una altra manera, la "moguda" és entre la 1ª i 2ª assignació. Salut

      Marc

      Elimina
    2. Hola Marc!
      Va per carreres, però tens raó: entre la 1ª i la 2ª hi ha més baixes de gent que no va a matricular-se i deixen places lliures.
      Salutacions!

      Elimina
  11. Bon dia, en definitiva les notes baixaràn en funció de la gent deixi de matricular-se quan li toca. El tema aleshores es puguin estar pendents de beques per estudiar fora, ó que alhora acabin de lligar en alguna "privada", és que no sé quínes raons poder haver-hi més per a que la gent no vagi a a matricular-se. El que si observo, mirant les succesives assignacions, és que les notes baixen més considerablement de la 1ª a 2ª assignació, com heu comentat.

    salutacions, Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. 2Efectivament, Jordi.
      No es matriculen perquè s'havien preinscrit "per si un cas": tenen plaça en una privada, van a estudiar fora de Catalunya...
      Salutacions.

      Elimina
  12. Bon dia Lluís!

    Un cop acabada la 1a i 2a assignació de la convocatòria de Juny,normalment i per experiència dels últims anys,hem podries dir si normalment queden algunes plaçes pels que fem la selectivitat al setembre??

    Jo hem vaig treure el batxillerat amb bona nota (7'5)però a els dies de selectivitat vaig patir molts problemes mèdics per tant no va sortir gens bè i la tinc que repetir de cara a setembre.Les meves preferències eren (dic les notes d'aquest any de 1a assignació) dret a la ub(8'055),dret+gestió i administració publica (7'090),o relacions laborals a la upf(6'056),creus que si jo tingués per exemple un 10/14 de nota final al setembre,tindria probabilitats d'entrar a alguna d'aquestes 3?

    Moltíssimes Gràcies Jordi!!Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi,
      malhauradament, el problema del setembre no és la nota que treguis (que també és important) sinò les places que resten disponibles desprès de les matriculacions anteriors. Com que no sabem quantes places hauran atorgat, no et podria dir res segur. Ho sento...
      Que tinguis la sort que t'ha faltat al juny!

      Elimina
  13. Bon dia, hem dic Cristina i fa unes setmanes vaig formalitzar la preiscripció universitària. No he estat admesa a la carrera per un 0'016 i estic pendent de la nota de dia 26. He estat repassant la meva solicitud i hi apareixen dos notes d'accés; la nota de la selectivitat que vaig fer fa 3 anys aprox. i la nota del Cicle formatiu que he acabat recenment. La nota de selectivitat hem surt validada en verd i negreta però la nota del cicle, que és la nota amb la que vull accedir, surt en vermell i corsiva. M'agradaria saber que he de fer per a que aquesta nota surti validada correctament.

    Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. El millor que pots fer és una consulta a l'oficina corresponent. Et poso les dades:
      Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat
      Plaça Bonsuccés 5-6
      08001 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
      Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat
      Salutacions.

      Elimina
  14. Bones Luis,
    T'explico el meu cas i a veure si em pots ajudar: tinc un 11.974 de nota d'accés i vaig sol·licitar doble correcció d'un examen. La nota d'aquest no em va puajar, per tan, segueixo amb la mateixa. El dia 18 m'havien de dir la meva 1a assignació (ja que vaig sol·licitar doble correcció), però no em van dir res, ja que segons he llegit, si no superes la nota de tall de la primera preferència en el cas de demanar doble correcció no et diuen res. Jo tenia com a primera preferència Medicina a la URV Reus i la nota de tall ha resultat ser de 12.02. M'he quedat fora de la primera assignació per 0.046 milèssimes. Creus que entraré a la segona assignació del 26?
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Penso que ho tens bastant bé, però mai es pot dir res, perquè cada any va com va... Confiem que n'hi hagi baixes i puguis entrar-hi.
      Et desitjo tota la sort del món!

      Elimina
    2. Moltes gràcies! Ja li ho fare saber!

      Elimina
    3. Finalment he entrat!ç
      Gràcies

      Elimina
    4. L'enhorabona! I gràcies per comunicar-ho!
      Que et vagi molt bé a la universitat!

      P.D. --Per cert: si vols, pots votar “L’Orientació a l’abast” als Premis Blocs Catalunya 2012, entrant en aquesta adreça: http://www.stic.cat/
      Moltes gràcies!

      Elimina
  15. Hola!
    La meva nota d'admissió és un 11.2 i m'han agafat a biotecnologia però jo vull fer odontologia que està amb un 11.334 és possible que m'arribi la nota a la segona assignació?
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Si t'has matriculat de Biotecnologia, ja has acabat el teu procés i no et donaran res més. Però si no t'has matriculat, entres a les opcions de segona assignació. Ho tens tot explicat aquí:

      http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/prein/assignacio_places/conv_juny_dates_situacions_tramits/index.html

      Sort i endavant! Salutacions.

      Elimina
  16. Hola Luís
    El meu fill necessita un 11 i i ha tret un 10, una de les especifiques li va anar molt bé amb un 8,75 en canvi a l’altre va treure un 4 s’ha matriculat per tornar a fer-la al setembre. La meva dubta és si aprovés seria considerat aprovat al juny o al setembre (ho dic per les reassignacions)
    Moltes gràcies
    Dolors Martí

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dolors,
      si s'examina al setembre, s'el considera aprovat al setembre, i entra dins les assignacions del setembre.
      Salutacions.

      P.D. --Si vols, pots votar “L’Orientació a l’abast” als Premis Blocs Catalunya 2012, entrant en aquesta adreça: http://www.stic.cat/
      Moltes gràcies!

      Elimina
  17. Vaig cambiar les meves preferencies a l'oficina el dia 16, avui a sortit la actualizació i no em surt res de nou, que vol dir aixo? Estic força preocupat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho sento... No sé què significa. Penso que el millor que pots fer és una trucada a l'oficina per informar-te.
      Ànim i sort!

      Elimina
  18. Bona tarda.
    M'he quedat a 0,13 dècimes de la carrera que vull entrar. Tinc possibilitats d'entrar en les properes assignacions? Ara les notes tall ja no baixarien gaire més no? Acostuma a haver-hi gent q no es va matricular tinc entès.
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda,
      no ho tens gens malament: 0,13 és poca diferència. Efectivament: hi ha gent que no es matricula i per això queden places vacants.
      Que tinguis sort!

      P.D. --Si vols, pots votar “L’Orientació a l’abast” als Premis Blocs Catalunya 2012, entrant en aquesta adreça: http://www.stic.cat/
      Moltes gràcies!

      Elimina
  19. Bona tarda,
    em dic Claudia i sóc d'Andorra.
    He llegit el comentari de la Sheila i m'està passant una cosa similar: el cas és que vaig fer la preinscripció des de accesnet.cat i després (dins del termini) vaig baixar expressament a Barcelona per entregar els papers que necessitàven. Porto des de finals de Juny fins avui esperant a que la meva preinscripció passi de ser "pendent de validar" a "validada" però encara res. No estic assignada a res per això de la preinscripció.
    Els he trucat però com és normal no l'agafen, "línies ocupades" però si que m'han contestat correus demanant-me documentació però tot segueix igual...

    Demà és l'últim dia que podría fer la matrícula a la upf (tinc nota de sobres) per això m'extranya tant...
    Què faig? Baixo demà i vaig abans a l'oficina aquesta? Això significa que perdre un any? No sé que fer, estic preocupada i aquests de l'Orientació no ajuden.

    Gràcies...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Clàudia!
      No tens gaire temps per pensar-hi: crec que hauries d'anar-hi demà a l'oficina d'accés i no t'en vagis d'allà fins que t'ho solucionin. T'has de fer la "pelma" si és el cas. Però t'han de dir quelcom perquè si no no et podràs matricular.

      Et destijo el millor. Sort i ànims!

      Elimina
  20. Bona tarda,
    Es el cas de la meva filla.
    La seva nota es de 7,450 i Dret UAB en segona assignació a tancat a 7,476.
    Voste creu que tè alguna posibil·litat en la tercera assignació ? El marge es tan petit...
    Molt agrait
    Ben atentament,
    Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament: el marge és molt petit. Llàstima..!
      Per tant, hem de confiar que aquests 0,026 no siguin obstacle. Cal confiar.
      Què n'hi hagi una mica de sort!

      P.D. --Si voleu, podeu votar “L’Orientació a l’abast” als Premis Blocs Catalunya 2012, entrant en aquesta adreça: http://www.stic.cat/
      Moltes gràcies!

      Elimina
  21. ¿Se sabe porqué han bajado tan poco este año las notas en la segunda asignación? ¿Significa que podrán bajar más en septiembre?. Gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Solo se me ocurre que este año ha aprobado mucha gente las PAU y, por tanto, hay más candidatos a entrar en la universidad. Ya sabes: a mayor demanda, los "precios" suben...
      No creo que, de cara al setiembre, bajen mucho las notas: más o menos como todos los años.

      Elimina
  22. Hola,
    odontologia a segona assignació s'ha quedat amb un 11.228 i jo tinc un 11.2, és possible que baixi més a la següen assignació?
    Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fa de mal dir: si algún deixa de matricular-se, quedarà alguna plaça. Com que estàs força prop de la nota, cal confiar que sí. Però mai se sap...
      Sort i ànims!

      Elimina
  23. Hola!
    m'agraderia saber si la reassignacio de setembre t'assignen qualsevol de les carreres escollides o només la primera preferència. No he entrat a la carrera que volia ni a la primera ni a la segona assignació, però si a altres graus.Serà igual al setmbre o només et pot tocar la primera opció?
    Moltes gràcies per la clar informació del blog. M'ha ajudat molt!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A la reassignació del setembre (com a totes a partir de la primera) només et donaran una plaça que millori la treva situació. Si no, et quedes amb la que ja tenies.
      Salutaciosn i sort!

      P.D. --Si vols, pots votar “L’Orientació a l’abast” als Premis Blocs Catalunya 2012, entrant en aquesta adreça amb el conte d’usuari de Facebook o Twitter: http://www.stic.cat/
      Moltes gràcies!

      Elimina
    2. Hola, del 21 al 25 de setembre hi ha la segona preinscripcio universitaria per via de les PAU i accesnet. Com puc saber si queden places lliures als llocs on em vui matricular? Es public, es pot saber?
      Molter gracies

      Elimina
    3. Ho sento, però no n'hi ha manera de saber si en queden places lliures. No es publiquen enlloc, ni les universitats ho fan saber. Només et pots refiar d'una dada (i fins a cert punt): si entre la primera i la segona assignació la nota de tall ha baixat, encara tens possibilitats. Si no ha baixat gens, és molt probable que tampoc ara baixi.
      Les notes de tall de la 1ª assignació les tens aquí:
      http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/docs/2012/07/13/12/15/99f19cab-2560-40ac-a9bf-3a75fc2dbe87.pdf

      I les de la 2ª, aquí:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/doc/doc_11681955_1.pdf

      Ànims i sort!

      Elimina
    4. Hola, moltes gràcies per respondre tant ràpid. He consultat i les dues assignacions la nota de tall és un 5. Com puc interpretar això? Gràcies per la seva ajuda.

      Elimina
    5. Hola!
      Si en tots dos casos la nota és un 5, vol dir que hi ha entrat tothom que volia. O sigui: que és molt i molt probable que no tinguis cap problema per accedir-hi.
      Què vagi molt bé!

      P.D. --Si vols, pots votar “L’Orientació a l’abast” als Premis Blocs Catalunya 2012, entrant en aquesta adreça amb el conte d’usuari de Facebook o Twitter: http://www.stic.cat/
      Moltes gràcies!

      Elimina
  24. Bona tarda Luis, tinc un dubte. Al febre hi ha una assignació de places? No tinc entès com funciona perque en cas que la universitat te un curs trimestral entraries just al mitg. Em pots dir molt breument com funciona i quines posibilitats hi ha en entrar al mitg d'un curs?

    Gracies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Al febrer n'hi ha una preinscripció i assignació de places. Pots veure els terminis aquí:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/prein/info/terminis/index.html
      Lògicament, només és un moment vàlid per cursos quatrimestrals. Et suggereixo que consultis a la secretaria del estudi que vulguis començar per tal d'informar-te, perquè no he vist enlloc cap dada al respecte, fora dels terminis.
      Salutacions,

      Elimina
  25. Hi haurà tercera reassignació?
    Si és així quan? Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'acord amb el que es diu al web de la Generalitat, n'hi haurà una reassignació cada 15 dies, a partir de la del 14 de setembre. No sé fins quan...
      Salutacions.

      Elimina
  26. Hola en dic Ruth,

    La meva nota de tall és 11,826 i en la 2a assignació m'he quedat a 0,004 d'entrar a medicina a Girona. Hi ha alguna possibilitat de que entri? Entro en el bombo dels de la selectivitat de setembre o hi ha una 3a assignació?

    En cas que entrés hi hauria alguna possibilitat de passar-me a uab o ub el curs següent?

    Moltes Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ruth!
      No entres en el setembre; has d'esperar a l'reassignació del 14 de setembre (i, en tot cas, les reassignacions següents cada 15 dies, en principi). Com que et trobes a 0,004 d'entrar-hi, crec que tens possibilitats.
      Si hi entres a Girona, pots demanar el canvi, un cop fet primer curs, allà on vulguis, sempre que t'accepti la universitat de destí (això ho hauries de consultar a aquesta universitat cap a final de curs).
      Què tinguis sort!

      P.D. --Si vols, pots votar “L’Orientació a l’abast” als Premis Blocs Catalunya 2012, categoría d’Educació, entrant en aquesta adreça amb el conte d’usuari de Facebook o Twitter: http://www.stic.cat/
      Moltes gràcies!

      Elimina
  27. Hola vais fer las P.A.U al juny, en el moment de fer la preinscripció universitaria hem van proporcionar uns documents fora de plaç, per tant vaig fer la meva preiscripció fora de termini. Vaig exposar el meu cas per escrit. Desde el dia 26 de juny el meu estat en accesnet es de "pendent de validar". Estic bastan preocupada, estem a 5 de setembre i no hem diuen res. Trucu a las oficines i tampoc m´aclareixen res. Només hem donan llargues. Que faig? no vull perdre un any

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segueix insistint... perquè no veig una altra solució. Suposo que truques al lloc indicat:
      Plaça Bonsuccés 5-6
      08001 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
      Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

      També els pots enviar un e-mail.
      Què n'hi hagi sort amb el problema!

      Elimina
  28. Hola Luis, acabo de fer la selectivitat al setembre ja que no vaig poder entrar a veterinària a la UAB ni a la 1a ni a la 2a assignació ja que em faltava gairebé un punto de la nota. Crec que ara si que la treure, sinó em faltarien unes centèsimes. Hi ha possibilitats d'entrar encara que no m'arribi la nota per unes centèsimes? Què he de fer per preinscriurem? Un cop tingui la nota de setembre s'ha de fer del 21 al 25 crec. Al febrer hi ha unaltre preinscripció? No sé com funciona. Moltíssimes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La preinscripció l'has de fer a:
      https://accesnet.gencat.cat
      del 21 al 25 de setembre. El 28 notifiquen les assignacions, i la matrícula serà de l'1 al 3 d'octubre.
      Hi haurà una primera reassignació el 9 d'octubre.
      Malhauradament, si no t'assignen plaça, no podràs fer aquests estudis, però sí que has d'esperar a les succesives reassignacions.
      N'hi ha un termini de preinscripcions al febrer: pots llegir tots els detalls en aquest web:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/prein/info/index.html

      Salutacions.

      Elimina
  29. Hola Luis,
    Aquest any molta gent ha fet la selectivitat i ha aprovat, les notes de tall han pujat bastant. Suposo que la situacio socio-econòmica ha posat la gent a estudiar. La meva pregunta es si d'aquí a l'any que ve la nota d'accés per una enginyeria pot pujar un punt i mitg, segons la teva experiencia i el context actual digam si aixo sol passar molt, si es poc probable, etc etc. Es normal d'un 6 passi a un 7,5? Ja sé que tot depen... t'agrairia una mica d'opinió perque jo tinc un 7,5 de nota de tall pero fins el curs que ve no puc comensar uns estudis universitaris i tinc por que la nota de tall pugi mes del 7,5 i no se si prepararme un altre cop la selectivitat per pujar nota per si les mosques..
    Gracies per l'estona que dediques a resoldre dubtes a la gent, ets una maravellosa persona.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Pel que veig cada any, no crec que arribi a pujar fins al punt que dius, per molt que la crisi hagi portat més alumnes a la universitat, sobretot la pública, en detriment de la privada.

      Tens un 7,5: sumant la fase específica, o només de la fase general de les PAU? Suposo que ja saps que la fase general no caduca, però l'específica només val pels dos cursos següents.
      Sobre tornar a fer les PAU et diria dues coses:
      1. Prepara't (si les fas) la fase específica només; això sí, a consciència.
      2. Sobre fer les PAU o no, només et dic que, si ets patidor (o patidora: no sé el teu nom), t'animis a fer les proves. Et quedaràs més tranquil/·la... Perquè necessari no ho veig. De totes maneres, és una decisió teva, és clar.
      Que tinguis tot l'encert en allò que decideixis!
      Ah! I gràcies per les "floretes" que em dediques: ho faig amb molt de gust!

      P.D. --Si vols, pots votar “L’Orientació a l’abast” als Premis Blocs Catalunya 2012, categoría d’Educació, entrant en aquesta adreça amb el conte d’usuari de Facebook o Twitter: http://www.stic.cat/
      Es pot fer fins el 10 de setembre.
      Moltes gràcies!

      Elimina
  30. Hola bon dia,
    Que hem podeu explicar com funciona l'a´ssignació de les places reservades a la gent amb minusvalia? Es la mateixa nota de tall? o per contra, com hi ha un numero de plaçes reservades, la nota varia en funció de quants demanin aquestes plaçes? si es aixi, on es pot trobar?
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suposo que l'assignació és la mateixa que per a tothom. Hauràs de veure, a través d'accesnet, si has estat admès. Si et queden dubtes, prova de fer una consulta a l'Oficina d'Accés a la Universitat:
      Plaça Bonsuccés 5-6
      08001 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
      Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

      Elimina
  31. Ok.Gràcies!
    Pero..que passa amb el 5% de places reservades pera gent amb minusvalia igual o superior al 33% ? una vegada adjudicades les places de juny passe al grup general o es mantenen fins el final del procés, i per tant,septembre?

    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia,
      si ja han estat adjudicades totes, la resta de persones amb minusvalia entren en el grup general, si en queden de places. Si ja s'han esgotat, no crec que n'hi hagi possibilitat de que es mantinguin al setembre.
      Ho sento...
      De totes maneres, pots fer una consulta a l'oficina d'accés a la universitat:
      Plaça Bonsuccés 5-6
      08001 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
      Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat
      Què tinguis sort!

      Elimina
  32. Hola bon dia, estic fent la preinscripció de setembre (del 21 al 25) per accesnet. A l'hora de escollir preferencies em surten molt poques titulacions al cercador. Vol dir aixo que numés surten aquelles en que han quedat places lliures? Vol dir que aquelles titulacions que surten al cercador tenen places lliures si o si? No vull dir que la primera opció sera la que em tocara, nomes vull asegurarme que a accesnet estan surtin titols en que encara hi ha places. I putser es massa preguntar pero, al costat de les titulacions surten les places lliures, son les places lliures incials del juny o les places lliures actuals¿

    Gracies y perdò per aquest lio!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si surten poques és perquè només apareixen les que tenen places lliures. Les que surten amb el nombre de places han de ser les que n'hi ha disponibles actualment.
      No t'has d'excusar de res. Estem per aclarir coses...
      Què n'hi hagi sort!

      Elimina
  33. Bon dia.

    Tot just ara fa 1 hora m'han enviat un sms dient que tinc plaça per 4a reassignació a biologia humana (UPF). Tinc 11.520 a les PAU i al setembre la 3a reassignació estava a 11.540. Avui, al rebre aquest comunicat he mirat l'accesnet i el tall està 11.514. Ja he començat les classes de biotecnologia a la UB (la meva 3a opció després de biomedicina a la UB). Puc canviar encara a biologia humana?. És normal que treguin una 4a assignació un mes després de la 3a reassignació del mes de setembre? Haure de pagar una nova matrícula i/o taxes?

    Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Les reassignacions van sortint cada 15 dies. Si t'han assignat ara, és clar que tens plaça i que pots canviar-te. Els tràmits t'els han d'explicar a la secretaria de biologia humana a la UPF. Per tant, el millor és que contactis amb ells (per telèfon o, millor, personalment) tan aviat com puguis. Crec que no hauràs de pagar una nova matrícula, a no ser que els nous estudis siguin més cars, que hauries d'abonar la diferència.
      M'alegra que, al final, tinguis la plaça que volies!
      Salutacions i sort amb les gestions!

      Elimina
  34. Hola Lluís,
    Sóc alumna de 2n de Batxillerat. Volia preguntar com posar les preferències de les universitats. Jo vull estudiar ADE i m'agradaria entrar a la UPF, però la nota és molt alta.Si la posés a primera opció, però no m'ha arriba la nota, perdria la plaça de la universitat, la que està posada en segona opció? Si hagués tret un 9 i per entrar a UPF es necessités un 9.5 però si a UB només demanés 8.5, els alumnes que han tret un 8.7 però han posat a UB com a primera opció entrarien abans que jo?

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La teva argumentació és correcta (entrarien abans que tú): primer entren els de 1ª preferència. Només si resten places -un cop han entrat tots els de 1ª preferència- pasen als de 2ª preferència.
      O sigui, que has de triar entre arriscar-te i posar UPF en 1ª opció, o anar sobre segur i optar primer per la UB.
      Què decideixis bé..!

      Elimina
  35. Hola lluís,

    Tinc dos dubtes, a veure si em pots respondre:

    1er: L'any que ve voldria estudiar musicologia a la uab, però de grau superior nomès tinc un 6'3, i crec que fe alguns anys la nota de tall inicial és superior. Em podries explicar si hi ha alguna possibilitat de entrar al les notes de tall del setembre? és que ho entenc molt bé, perquè he vist en alguns llocs que la nota de tall va baixar fins al 5'9 l'any passat, això vol dir que quedaven moltes places, i per tant aquest any la nota de tall serà més baixa? vaig una mica perdut

    2on: Actualment estic estudiant un títol privat de la universitat de valència, la nota final d'aquest títol la podria utilitzar per entrar al grau de musicologia? com que no és un títol oficial no ho tinc molt clar.

    Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Anem a pams:
      -la primera nota de tall de Musicologia del curs passat va ser 6.450, i a l'octubre va arribar a 5,094 (assignacions de juny).
      -Desconec la del setembre, però llavors ja no hi havia places a Musicologia, com pots veure aquí:
      file:///D:/Orientaci%C3%B3/Acc%C3%A9s%202012/Disponibilitat%20setembre%202012.htm
      -Utilitzar un altre grau no et compensa, perquè la nota requerida és bastant més alta: passa del 7.

      O sigui: tenint en compte la teva nota, potser no entraràs d'inici, però sí que pots en alguna de les succesives assignacions i reassignacions. El procdediment que fan servir ho pots trobar aquí:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/prein/assignacio_places/conv_juny_dates_situacions_tramits/index.html

      Espero haver-te ajudat una mica.
      Salutacions.

      Elimina
    2. Moltes gràcies lluís

      Elimina
  36. Hola! Vull fer Audiovisuals a la UPF, però m'estic plantejant posar com a primera opció la UAB per tal de no arriscar-me, ja que les notes estan molt altes en totes dues universitats. M'agradaria saber si hi ha algun criteri per preveure si les notes de tall d'aquest any de les PAU baixaran respecte les de l'any passat. Estic una mica amoïnada perquè són les dues úniques universitats públiques d'aquesta branca.

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      No és fàcil preveure com seran les notes de tall d'aquest any. Únicament pots mirar la tendència dels últims anys. Per exemple, si cada any augmenta una mica, és d'esperar que enguany ho torni a fer. El mateix, si cada any baixa una mica.
      Aquí pots mirar les notes de tall del 2012:
      http://www20.gencat.cat/portal/site/ur/menuitem.7f9c2004924f29cf642d3010b0c0e1a0/?vgnextoid=c8f2b8f450c3b310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=c8f2b8f450c3b310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

      Per mirar les d'anys anteriors, les pots consultar en la columna dreta d'aquest blog.

      Ànim i sort!

      Elimina
  37. Hola.

    Com funciona això de les assignacions?
    Jo tinc entès que només hi ha una nota de tall. Si hi ha més assignacions, significa això que es pot entrar en una carrera sense arribar a la nota de tall?
    La carrera que jo vull fer és medicina però hi arribaré molt just. És possible que la segona assignació em sigui útil?

    Salutacions desde Barcelona

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Per cada assignació de places n'hi ha una nota de tall. Per tant, fins exhaurir les places, n'hi haurà assignacions. En aquesta pàgina pots veure les notes de tall de Medicina de la primera i de l'última assignació:
      http://www20.gencat.cat/docs/ur/home/03%20Ambits%20dActuacio/Acces%20i%20admissio%20a%20la%20universitat/Preinscripci%C3%B3%20per%20a%20les%20universitats%20p%C3%BAbliques%20%20i%20Universitat%20de%20Vic/Llistes%20de%20notes%20de%20tall%20i%20de%20places%20universit%C3%A0ries/documents/Notes_tall_ciencies_salut_2012.pdf

      En tots els casos baixa una miqueta.
      Sort! Salutacions cordials.

      Elimina
  38. Hola! Tinc un dubte amb tot això de les assignacions... Em penso que tinc una errada a un examen i faré reclamació, per tant, entraré dintre de les segones assignacions. En totes les carreres hi ha segona assignació? O pot ser que a la primera s'omplin totes les places i no n'hi hagi?

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Estàs en el cert: n'hi ha assignacions de cada estudi mentre n'hi hagi places.

      Elimina
  39. Hola, m'han assignat la primera opció en la primera assignació de plaçes a la universitat, però voldria renunciar-hi en favor de la segona opció per motius geogràfics. És això possible? o m'he de matricular a la força a la primera opció ? si no em matriculo en la primera opció em quedo sense plaça?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      En el teu cas, es tractaria de modificar les preferències. Teòricament no es pot després del tancament del termini de preinscripció, però deixen una porta oberta. Mira el que diu el web oficial:
      "Para cualquier modificación fuera de plazo de las preferencias de la preinscripción, el estudiante debe dirigirse a la Oficina de Orientación para el Acceso a la Universidad o a una de sus sedes para cumplimentar una solicitud e indicar en ella los cambios que solicita. Hay que tener en cuenta, sin embargo, que los cambios solicitados, dado que son fuera de plazo, posiblemente no se podrán tener en cuenta porque pueden afectar a otros estudiantes que sí hayan solicitado cambios dentro del plazo establecido".
      La Oficina que citen és aquesta:
      Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
      Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

      Prova de fer allà la consulta.
      Què n'hi hagi sort!

      Elimina
  40. Hola, explicarè la meva situació breument aviam si algú em pot ajudar si us plau és molt important.

    Vaig posar en primera preferecia ADE i mm van a assignar la primera opció, peró a mi ara m'agradaria fer ADE/economia doble titulacio que la he posat a tercera preferencia. Tinc un 8.24 de mitjana i la ntoa de tall es un 6.5. Què faig? espero ? tinc possibilitats de entrar a la doble titulació? AJuda si us plau :( moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Ho sento, però ho tens malament. Mira: si esperes, mai t'assignaran la segona ni la tercera preferència, perquè sempre s'assigna una de superior o et quedes amb la mateixa. Només pots fer-ne una consulta a l'oficina d'accés:
      Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
      Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

      Salutacions i sort!

      Elimina
  41. Hola, escric ja que tinc un dubte sobre les assignacions.

    Tinc una nota de tall de 6.298 i vull entrar a Enginyeria Informàtica. Com a primera opció vaig posar la UAB (5.33 l'any passat i 5.15 aquest), degut a que la nota no m'arribava al 6.7 que em demanaven a la UPF. Aquest any sembla que a la UPF han baixat al 6.2 i la meva pregunta es si a hores d'ara seria possible matricular-me sense problemes a la UPF i sense perdre la meva plaça en aquesta universitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Ho sento, però ho tens malament. Si no et matricules de la primera opció que t'han donat perderàs la plaça. I no et donaran una altra de més abaix: només t'assignarien places de més amunt.
      Això suposaria fer un canvi de preferències, que no es pot fer fora de termini.
      De totes maneres, no perds res per fer una consulta aquí:
      Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
      Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

      Salutacions i sort!

      Elimina
  42. Hola. Escric ja que vaig una mica perduda amb l'assignacio de places.
    Jo tinc un 9, 83 de mitja, vull accedir a infermeria que a la 2a assignacio la nota ha quedat en un 9, 84, tinc una altre possibilitat d'accedir-hi al setembre?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Llàstima, no? Només per 0,01...
      N'hi ha una primera reassignació el 6 de setembre i, després, una cada dues setmanes fins finals d'octubre.
      Segur que hi entres!
      Salutacions!

      Elimina
  43. Bona tarda, la meva nota és 11,462 i la nota de tall de segona reassignació és 11,464. Ja és mala sort!
    Voldria saber si a la 3a reassignació els alumnes que s'examinen al setembre van darrera dels de juny independentment de la nota o poden passar davant. M'he matriculat a una optativa per pujar nota i haig de saber si em convé presentar-me o no cal.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Sí que és una llàstima...
      Si et refereixes a la 1ª reassignació (6 de setembre), els alumnes del setembre no hi tenen accés: s'incorporaran després, quan coneguin la seva nota de les PAU.
      Sincerament, penso que tens possibilitats de que et donin plaça a la 1ª assignació, sense necessitat de tornar a fer les PAU: només que una persona no es matriculi ara, ja et faria forat... Però si et vols assegurar, pots fer aquesta assignatura a la fase específica: no perds res.
      Suposo que vas a Genètica, oi?
      Salutacions i molta sort.

      Elimina
  44. Si, vaig a genètica, moltes gràcies per la resposta.
    Tenint en compte que la primera reassignació de setembre és prèvia a la selectivitat, entenc que si no m'agafen el dia 6, molt probablement significarà que no hi haurà cap més plaça vacant posteriorment, excepte hi hagi un alumne amb 11,463 que decideixi finalment no matricular-se, la qual cosa crec que interpretaré com a una senyal del destí perquè em dediqui a una altre cosa ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Acabes de fer un raonament d'allò més exacte! Res més a afegir-hi.
      Què tinguis una mica de sort (crec que amb una mica en faràs prou...).
      Salutacions!

      Elimina
  45. avui haurien de sortit les segones reasignacions pero no veig cap document (el document amb actualitzacio del 6 de setembre esta eliminat), amb les notes de tall de la 1r reasignacio em vaig quedar a 0.002 de poder entrar, quant creus que es faran publiques?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Doncs suposo que avui mateix. Ves mirant accesnet...
      Sort i salutacions!

      Elimina
  46. hola!
    Tinc un dubte sobre les preinscripcions univeristarias de setembre, ja que a l'hora de posar les meves preferències em surten altres graus i la meva pregunta és... ¿per què no em deixa triar meves preferències o en cas contrari, vol dir que ja no queden places?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Exactament: ja no en queden de places. Només pots fer preinscripció dels estudis que encara en tenen, de places.
      Salutacions!

      Elimina
  47. hola, com puc esbrinar si queden plaçes lliures per Odontologia?, em plantejo si fer la selectivitat o no al setembre... pero si no queden plaçes ni m'ho plantejo...

    ResponElimina
    Respostes
    1. A la pàgina inicial d'accesnet hi ha la llista d'estudis disponibles ara. Abans de la convocatòria de setembre n'hi haurà una actualitzada.
      Salutacions

      Elimina
  48. Hola Luis, jo he tret exactament un 7,538 i per Ade demanen un 7,56. M´espero ala segona assignació?
    Pel que he vist l´any passat va passar de 7.4 a 6.6 però nose si es possible. Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      La veritat és que ho tens força bé, per no dir molt bé. Jo no patiria gaire en el teu cas.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  49. Hola Luis, em pots dir mes o menys quantes decimes baixa la nota de tall en les segones assignacions?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola1
      Això és pot esbrinar, ni tan sols en uns estudis. Imagína't en general.
      Hi ha estudis que ja no tenen 2ª assignació perquè s'omplen en la 1ª. N'hi ha que van baixant de mica en mica...
      Et tocarà esperar...
      Sort!

      Elimina
  50. quan trobarem le snotes de tall?, crec que aquest any han pujat massa...

    ResponElimina
  51. Hola Luis!

    Vaig fer les PAU al juny del 2012. Vull canviar de carrera i he fet la preinscipció universitaria. Vaig posar 3 preferències i avui veig que m'han assignat a la meva 1a preferència. Quin es el problema? El problema es que avui m'he adonat que no em deixaran matricular-me a la meva 1a preferència (per diversos motius relacionats amb la normativa de permanència de la UPC), del qual no era conscient quan vaig fer la preinscripció fa una setmana. Preguntes: Com puc fer per "renunciar" a la plaça que m'han assignat en 1a preferència perque m'assignin en la 2a o la 3a? Si no es possible "eliminar" la meva 1a preferència, quines son les meves opcions per entrar en la 2a o en la 3a?
    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Teòricament, no n'hi ha solució, a la preinscripció de juny. Una altra cosa és que facis la preinscripció al setembre, però és posible que la teva preferència ja sigui plena.
      Per renunciar a la primera opció, només cal que no et matriculis. Però no passes a una altra assignació.
      T'aconsello que facis una consulta a:
      Oficina d'Accés a la Universitat

      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      Sort i salutacions!

      Elimina
  52. Hola Luis! primer de tot, Moltes gràcies per el teu blog, es de gran ajuda!
    Tinc dubtes d’accés a la universitat, m’he quedat fora de medicina de la UAB, per 0,06, (12,394 la nota i la meva nota 12, 325), creus que en la segona assignació podré optar a la UAB, continuen baixant les notes fins setembre?

    Per una altre banda, no hem queda gaire clar que he de fer ara, per no perdré la plaça a Girona (4ta opció), quan m’he de matricular, he entès que a partir del 24?

    i la darrera pregunta, on puc saber les possibilitats de trasllat d'expedient per un segon curs,

    Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Fran!
      Penso que tens possibilitats (estàs només a 0,069). La plaça que t'han donat a Girona, no la perds. Ara, no has de fer res de res, i aniràs en la 2ª assignació. SI llavors tampoc entres a la UAB, sí que has de matricular-te a Girona, per no perdre la plaça.
      Saps el sistema d'ensenyament que fan servir a Girona? Si ho desconeixes, escriu-me a inclanluis@gmail.com i t'ho explico.
      Pel trasllat d'expedient, cal l'autorització de la universitat a la que vas. El millor que pots fer és consultar-ho a la Secretaria de la Facultat.

      Ànim i sort!









      Elimina