divendres, 27 de juliol del 2012

Notes de tall Universitat de Girona (comparativa 1ª i 2ª assignacions)

Un cop publicades les notes de tall de la 2ª assignació, és interesant veure com s'han comportat els diferents estudis de la Universitat de Girona respecte a la disminució de la nota.

Deixant de banda els graus que, en la 1ª assignació, tenien una nota de tall de 5 punts (el que vol dir que ha entrat tothom que els demanava), he fet un breu estudi comparatiu per tal d'observar la tendència. Heus aquí algunes conclusions:

1. Hi ha dos estudis que conserven la mateixa nota de tall: Educació infantil (9,042) i Enginyeria de tecnologia industrial (5,696). Tot fa pensar que s'ha matriculat la totalitat dels assignats.

2. N'hi ha molts la nota del quals baixa molt poc (en alguns casos, de manera inapreciable). Per exemple: baixen menys d'una dècima: ADE (0,056); Biotecnologia (0,076); Educació primària (0,035); Educació social (0,084) i Fisioteràpia (0,065). O sigui, que han estat pocs els alumnes que han renunciat a la matrícula.

3. Per contra, de les notes que baixen més només una ho fa en més d'un punt: Ciències Ambientals (1,344). I  només dos baixen més de mig punt: Comunicació Cultural (0,764) i Economia (0,643).

4. La resta d'estudis (fins a 12) tenen una nota de tall entre una i quatre dècimes més baixa que en la primera assignació.

És evident que aquest any els descens de les notes de tall ha estat menys marcat que en altres anys. Causes? Pot haver-hi vàries:

  • els alumnes s'han matriculat d'allò que tenien ja segur; 
  • aquest curs les PAU han donat millors resultats que altres vegades; 
  • hi ha menys demanda -per la crisis- de universitats privades (quan n'hi ha més, els alumnes que s'han preinscrit en una pública renuncien a la matrícula si ja han estat admesos en la privada); 
  • etc., etc.

Una cosa sí és certa: qui no hagi estat admès en aquesta segona assignació ho té més difícil que altres anys per entrar-hi al setembre.  De totes maneres, no cal perdre l'esperança: coses més complicades hem vist...


2 comentaris:

  1. Hola! M'agrada molt el teu blog, he estat llegint una estona i m'ha cridat l'atenció el teu comentari de: "Una cosa si és certa; qui no hagi estat admès en aquesta segona assignació ho té més difícil que altres anys per entrar-hi al setembre". Jo aquest any volia fer medicina però m'he quedat a 0,07 d'entrar a la UAB. Estic esperant la reassignació del 14 de setembre i, tot i que ja tinc alternativa, encara desitjo que hi hagi alguna oportunitat. Quina és la teva opinió? És bastant difícil, veritat?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Aurora,
      quedar-se a 0,07 punts de entrar-hi és força mala sort! Jo encara tindria esperances: és tan poca nota... Pensa que, només que un o dos alumnes no es matriculin, ja et podrien donar la plaça. Esperem al 14 de setembre, a veure si n'hi ha una mica de sort. Ja em diràs si ho has aconseguit...
      Salutacions.

      P.D. --Si vols, pots votar “L’Orientació a l’abast” als Premis Blocs Catalunya 2012, entrant en aquesta adreça amb el conte d’usuari de Facebook o Twitter: http://www.stic.cat/
      Moltes gràcies!

      Elimina