divendres, 7 de juny del 2013

Consells per la preinscripció universitària i les assignacions

El cap de l'oficina d'informació per a l'accés a la universitat, Jesús M. Prujà, ens ofereix en aquest vídeo unes idees básiques de com fer la preinscripció universitària. Val la pena tenir en compte alguns dels seus consells, sobretot els referents a les assignacions.





7 comentaris:

  1. Hola, jo és que estic totalment perduda. Vaig fer la selectivitat el juny del 2012 i he començat una carrera que no m'agrada. He fet l'error de no matricularme a les PAU d'aquest juny,tot i que ho havia d'haver fet. Llavors; tinc un 6.326 i vull entrar a Criminologia a Girona. El que passa és que no sé què fer. Aniré fent totes les assignacions que hi ha a provar si entro en alguna.. o què m'aconsellaria que haig de fer? També m'apuntaré a les PAU de setembre tot i que m'han dit que no solen quedar plaçes. Vaig molt perduda. Necessito consells si us plau!! Moltes Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Comprenc el teu neguit, però la situació no és tan dolenta com et sembla. Veuràs: amb un 6.326 no hi entraràs a la primera assignació i, suposo que a la segona tampoc. Però l'any passat, a Criminologia de Girona, al final del procés d'assignacions, la nota va ser de 5.618. Ho pots veure aquí:
      http://www20.gencat.cat/docs/ur/home/03%20Ambits%20dActuacio/Acces%20i%20admissio%20a%20la%20universitat/Preinscripci%C3%B3%20per%20a%20les%20universitats%20p%C3%BAbliques%20%20i%20Universitat%20de%20Vic/Llistes%20de%20notes%20de%20tall%20i%20de%20places%20universit%C3%A0ries/documents/Notes_tall_ciencies_socials_juridiques_2012.pdf

      El que sí està malament és esperar a setembre: fins ara, no solen quedar places de Criminologia, inclús a Girona que és el lloc de nota més baixa.

      O sigui: que no ho tens molt malament. Jo diria que pots entrar-hi, encara que la nota pugi una mica respecte a la de l'any passat.
      Sobre fer les PAU al setembre, tú mateixa. No crec que et sigui útil per entrar a la universitat aquest curs pròxim però, en el pitjor dels casos, la tindries feta per altres cursos.

      No desesperis i no et lamentis ara dels errorsm que no conseguiràs res positiu. Mira endavant i ànims!
      M'agradaria que, dintre de poc temps, em diguessis que has entrar a Criminologia a Girona. Sort!!

      Elimina
  2. Bona tarda,

    Estic preocupada per si la meva filla podrà entar a la UB a fer medicina. L'any passat va treure un 9,44 de nota d'acces i va ésser impossible.
    Aquest any ha fet un cicle formatiu de grau superior, concretament d'higienista dental i la nota final del curs es 8,87, crec que hi pot sumar les dues notes especifiques de les PAU de l'any passat, un 9 en quimica i un 7 en biologia, que ponderen 0.2 per medicina.
    Així que si no tinc malentes ara te una nota d'acces de 12,02.
    Ella vol anar a la UB, sobre tot perque creiem que es la millor, però tambe perque vivim a Sant Pol de Mar i la combinacio per les altres universitats es molt dolenta, excepte la Pompeu Fabra, i economicament ens sera dificil assolir el pagament d'una residencia a Girona, Lleida o Tarragona.
    Que ens acosellaria ?, anar deixant passar les assignaccions fins que ens arrivi una de Barcelona , encara que sigui esperar les assignacions de setembre per poder entrar a la UB.
    Es preveu que pugi la nota de tall de l'UB?

    Moltes gràcies.

    Una mare preocupada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      Comprenc la seva preocupació, però crec que no ho tindrà molt difícil per entrar-hi.
      Si les notes pugen o baixen és de mal dir. Aquests últims anys ve pujant d'una a 3-4 dècimes per any.
      Penso que ha d'anar esperant les assignacions, perquè suposo que en alguna hi entrarà (si treu les notes que em diu que són probables): l'any passat, en la última assignació totes les notes eren més baixes de 12 (a la UB 11,800).
      Espero haver aclarit una mica la situació.
      Desitjo que tot vagi bé! Salutacions ben cordials!

      Elimina
    2. Moltes gràcies, per la seva resposta, esperarem doncs.

      Elimina
  3. Bona tarda,
    Jo vull estudiar infermería. Vaig posar com a primera opció Tarragona, però m'han assignat la segona opció (Sant Pau a Barcelona). La meva nota és un: 8,279, em falten 0,6 dècimes per entrar a Tarragona. Em vull esperar a veure si baixa la nota...però perdria la plaça de Barcelona?? Perquè demà ja hauria de dir la meva assignació definitiva no?? Estic una mica perduda...ja que no em contesta cap telèfon d'ajuda. Espero una resposta aviat. Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      No pateixis: no perds la plaça de Barcelona per continuar en el procés d'assignacions. Com que tú no vols acceptar el que t'han donat com a definitiu, ara no has de dir RES a través d'accesnet.
      Quan surti la segona (25 de juliol), si no et donen Tarragona, llavors sí que t'has de matricular a Barcelona i decidir, a més, si vols o no seguir amb el procés d'assignacions.
      Per la teva tranquilitat, pots consultar la pàgina oficial:
      http://www20.gencat.cat/portal/site/ur/menuitem.c7c5f12f7354d1a9ccf24010b0c0e1a0/?vgnextoid=7cb227b886c3b310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=7cb227b886c3b310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

      Suposo que t'ha quedat aclarit el problema.
      Salutacions, i sort amb la 2ª assignació!

      Elimina