divendres, 23 de març del 2012

Triar la universitat

Acaba d'aparèixer un nou portal de la Generalitat de Catalunya titulat Vols estudiar a les universitats de Catalunya? amb tot un seguit d'eines per guiar en el procés d'elecció d'estudis i de lloc.


La pàgina és un recull de webs ja existents, estructurades en les següents seccions:


També es pot obtenir aquesta informació a travès de Facebook o del Twitter.


dimecres, 21 de març del 2012

Preparar-se per a la feina

En bona part, la tasca d'orientació consisteix en cercar la formació necessària per estar en condicions d'accedir a una feina que ompli les pròpies expectatives personals i professionals.

O sigui: primer preparar-se acadèmicament i, després, trobar la feina desitjada.

Per conèixer totes les possibilitats de formació, s'ha obert un web que ofereix informació sobre centres d'ensenyament de Catalunya, de tot tipus, i que admet també la cerca per temes i especialitats. Es tracta de Formació365.cat, portal gestionat per Educaweb.

Referent al món del treball, fa una mica més d'un any que funciona el web Barcelona Treball, que no és només una eina per trobar feina i un recull de les possibilitats del mercat de treball,  sinó també una manera d'avaluar el propi potencial personal i professional. Recull igualment un dels millors bancs de dades sobre ofertes de treball mitjançant un cercador d'ocupacions.
Com que Barcelona Treball és un web dins de Barcelona Activa, ofereix un enllaç a aquesta empresa municipal que promou l'ocupació, l'innovació, el suport a persones emprenedores, etc.


dimarts, 20 de març del 2012

Saló de l'Ensenyament

Demà dimecres, 21 de març, comença el Saló de l'Ensenyament 2012 al recinte de la Fira de Montjuic, Palau 2. Hi serà fins diumenge 25.
L'horari d'obertura és de 10 a 19 hores (el diumenge 25, de 10 a 14h.).

Hi haurà els següents sectors:

  • Estudis universitaris
  • Estudis de Formació Professional
  • Altres estudis superiors
  • Estudis complementaris
  • Estudis d'idiomes
  • Formació ocupacional
  • Centres Secundària i Batxillerat
  • Serveis a l'educació

L'entrada general costa 5€ (Amb carnet jove, 4,5€)


Si vols cercar un expositor d'una firma o centre determinat, ho pots fer aquí.
I per tal de veure un plànol del recinte, ho tens aquí.







dimecres, 14 de març del 2012

Accés a Cicles Formatius

Demà, dia 15 de març s'obre el termini d'inscripció a les proves d'accés a Cicle Formatius, tant de Grau mitjà com de Grau superior. Aquest termini s'acaba el 26 de març.

Les proves d'accés a Grau Mitjà tindran lloc el 2 de maig.
Les de Grau Superior, els dies 9 i 10 de maig (les d'ensenyaments esportius només el 9 de maig).

Es pot trobar informació (requisits, documentació, tràmits, calendari...) al document oficial de la Generalitat, en aquesta adreça.

Als interessats en cicles d'arts plàstiques i disseny, els convé llegir l'annex 2 d'aquesta resolució, perquè hi ha fins a tres convocatòries.


dilluns, 5 de març del 2012

El Batxillerat

Una de les opcions, un cop acabada -i superada- l'ESO, és fer el Batxillerat. Tot i que s'ha anunciat l'ampliació d'aquests estudis a tres anys, això no serà realitat, almenys el curs vinent. Per tant, no n'hi haurà canvis respecte al Batxillerat actual.


La revista digital Qestudio.cat acaba de publicar un article força útil titulat "De què va el batxillerat?", que recomanem per posar-se al dia.

Hi trobareu totes les matèries que es poden cursar (comunes i de modalitat), què es pot fer després del batxillerat (amb enllaços a estudis universitaris i de formació professional) i, fins i tot, què passa si no s'aproven totes les matèries a primer curs.