dijous, 16 de setembre del 2010

Un altre cop: Batxillerat, FP i Selectivitat

És una història que no sembla tenir final: primer, s'estableix l'accés obert a la universitat, sense 'cupos', pels alumnes provinents d'estudis de Formació Professional. Conseqüència: hi ha molts alumnes de batxillerat que no poden accedir-hi a estudis com ara Mestre, Infermeria, etc. Molts alumnes demanen  saber quines places lliures n'hi ha a la Universitat.

Una altra conseqüència: molts alumnes opten ara per anar a FP, vist que l'accés a la universitat és més fàcil que pel camí de la Selectivitat: l'allau de peticions es deixa notar (notícia del 5 de setembre). Unes xifres prou significatives: aquest curs 2010-2011 n'hi haurà 3.500 alumnes més que el passat fent Grau Superior de Formació Professional a Catalunya; l'augment a Batxillerat serà només de 200 alumnes.

Davant l'allau de queixes dels alumnes de Batxillerat que s'han quedat sense plaça, el Ministeri ja va dir fa dies que instauraria una prova de Selectivitat pels alumnes que han fet Formació Professional. Pero ara (dia 14 de setembre), tenim notícia de que aquesta prova serà la mateixa que la que fan els alumnes provinents de Batxillerat (en la fase específica de les PAU, que serveix per tal de pujar nota).
Ara qui protesta són els alumnes de Professional, perque no tots han fet el Batxillerat, i qui ho ha fet, ja porta temps sense veure les matèries objecte de l'examen de Selectivitat.
I una notícia d'avui mateix: el conseller Huguet afirma que això suposa condemnar l'FP.

Tot plegat, un conjunt de despropòsits des de bon començament. I, pel que sembla, les mesures que pretenen esmenar l'equivocació encara emboliquen més la troca. Ara el descontent ja és general.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada