dijous, 3 de març de 2011

Com triar universitat?

Difícil tasca, de vegades, la de triar en quina universitat faràs els teus estudis. Et poso uns quants consells, ajudat per algunes pàgines web actualitzades i interesants:

1. En primer lloc, convé tenir algunes idees generals abans de fer la teva tria (universitat pública o privada, prop de casa o lluny, etc.). Per això et pot servir la pàgina: "Qué tener en cuenta para elegir universidad". I també aquesta altra: "Cómo elegir una universidad a tu medida".

2. Un cop t'has fet una idea del que vols tenir en compte, pots consultar "Qué universidad es mejor en...", on podràs veure un rànquing d'universitats d'acord amb determinats conceptes (titulacions, grau d'empleabilitat, nombre de doctors, investigació, etc., etc.).
També et pot servir la página "Encuentra tu grado/carrera ideal", un cercador que et condueix a determinats estudis d'acord amb les teves preferències (ús de les noves tecnologies, esports, preu, futur laboral, accesibilitat, etc.).

3. Pocs estudis de grau ofereixen estadístiques fiables per tal de conèixer en quina  universitat pots sortir millor preparat. Sí que és pot fer, en certa mesura, en el grau de Medicina, que compta cada any amb els exàmens-MIR (metge intern resident), on es pot veure quina és la procedència del alumnes que obtenen les millors notes. A la convocatòria del MIR de 2010:
-Es van presentar 13.480 alumnes, dels quals han passat la prova la meitat, aproximadament.
-Les universitats més representades entre els 100 aprovats amb millor nota són:
 • Universidad de Navarra (9)
 • Universidad Autónoma de Madrid, Universidad del País Vasco y Universidad Autónoma de Barcelona (8).
 • Universidad de Valencia (7).
 • Universidad Complutense Madrid, Universidad de Zaragona y Universidad de Granada (6).
També et pot aportar informació el "Rànquig d'universitats espanyoles", publicat a la Viquipèdia.

4. Si el que t'interesa és saber el preu dels teus futurs estudis, mira aquest lloc: "¿Cömo está la universidad hoy?", on trobaràs informació sobre el preu de la matrícula de primer curs en les diverses universitats.

5. Si vols conèixer totes les universitats i els seus estudis, mira aquí. I per saber tots els graus existents, trobaràs informació suficient aquí (Catalunya) i aquí (tota Espanya).

Hi ha però, moltes més webs a la xarxa on podràs trobar encara més informació. Sort i encert!


2 comentaris:

 1. Hola! no m'he parat a llegir qui escriu i edita aquest bloc, però m'agradaria deixar escrit que el trobo fantàstic. Moltíssimes de les questions que es tracten haurien de ser treballades a classe, en lloc de segons quines activitats orientatives. Ara curso segon de Batxillerat i ja he decidit quins estudis vull fer i a quina universitat vull anar, però n'estic segur que si hagués conegut l'existència del bloc abans, segur que m'hauria ajudat molt. Gràcies per fer el que fas/feu!!

  ResponElimina
 2. Hola David!
  T'agraeixo molt el teu comentari, perquè indica que trobes útil el que procuro explicar aquí.
  Que et vagi molt bé el curs i que encertis els estudis posteriors.
  Salutacions ben cordials.
  Lluís Inclan.

  ResponElimina