diumenge, 9 de desembre del 2007

NOVES PROFESSIONS

Quan un estudiant de quart d'ESO o de Batxillerat es planteja quins estudis farà a continuació, sovint deixa de banda ocupacions poc conegudes.
I és que el món ens planteja nous camps professionals a una velocitat molt superior a com ho fa l'oferta educativa.
Per això és bó conèixer aquestes noves professions que la societat demanda: potser trobareu alguna que s'avingui amb els vostres gustos i/o aptituds.

El ventall dels nous jaciments de feina (NYE:'nuevos yacimientos de empleo') és molt ampli:

-Treballs en serveis de la vida diària familiar (atenció de nens, cura de la llar, teleserveis, acompanyament de persones, mediació...).
-Ocupacions en la millora de la qualitat de vida (estalvi energètic, reformes de la llar, televigilància, gestió de l'espai i del transport, sistemes de seguretat...).
-Serveis d'oci i temps lliure (turisme rural, cultural; ofertes esportives, culturals...).
-Feines mediambientals (gestió de residus, aïgua, aire, contaminació, protecció d'espais...).

On podem trobar informació suficient i útil sobre aquestes professions? I, sobretot, quins estudis cal fer per desenvolupar aquestes feines?

Teniu informació molt ampla i actualitzada en la página d'Educaweb, que dedica tot un apartat a les noves professions. Si mireu la secció "Guía de nuevas profesiones", al final de la pàgina de cada tipus de feina trobareu un requadre que diu "Más información sobre estudios relacionados con estas profesiones".

Pot ser útil donar un cop d'ull a aquests tipus de feina que habitualment no tenim al cap.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada