dijous, 17 de gener del 2008

LA FORMACIÓ PROFESSIONAL (I)

En acabar els estudis de l'ESO, si s'han aprovat, a més de poder fer el Batxillerat, hi ha la possibilitat d'optar per la Formació Professional, fent un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Aquesta opció obre les portes per adquirir la competència professional necessària per tal d'incorporar-se al món del treball. De totes maneres, no es tenca el camí cap a possibles estudis universitaris ja que, enllaçant amb un Cicle Formatiu de Grau Superior, es pot arribar després a cursar una carrera universitària acord amb el tipus d'estudi que s'ha fet.

Per tant, cursar un Cicle Formatiu de Grau Mitjà és l'opció desitjable pels alumnes que no es veuen amb cor d'afrontar directament el Batxillerat i, després, uns estudis universitaris. Perquè cal dir que el Batxillerat no constitueix una bona opció per posar-se a treballar immediatament després, sinò que està plantejat com a un camí cap a la Universitat o cap als Cicles Formatius de Grau Superior.

Els Cicles Formatius s'estructuren en famílies professionals. Podeu consultar aquí quines són aquestes famílies (també pots veure-les aquí). Les sigles (GM) indiquen estudis de Grau Mitjà i les sigles (GS) signifiquen Grau Superior, del qual parlarem pròximament.

També pots consultar dades sobre la Formació Professional en aquesta web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada