dijous, 10 d’abril del 2008

ENSENYAMENTS D'ESPORTS

Hi ha alumnes d'ESO o de batxillerat que voldrien cursar estudis d'esport per tal de dedicar-se després a l'ensenyament, o bé a la preparació física individual, en equips, etc.

Per exercir com a professor/a d'Educació Física en l'ensenyament primari cal tenir el títol de Mestre en Educació Física.
I, per dedicar-se a l'ensenyament secundari, s'ha de cursar la carrera d'INEF, que es pot fer a Barcelona o a Lleida.

Ara bé: si el que es vol es entrenar esportistes, sigui a nivell individual o en clubs, portar una escola esportiva de base, o dirigir algún clubs esportiu des del punt de vista tècnic, es pot optar per un Cicle Formatiu de Grau Mitjà (després de l'ESO) o Superior (havent acabat el batxillerat). N'hi ha Cicles dels següents esports:

*Atletisme.
*Bàsquet.
*Esports d'hivern.
*Futbol i futbol sala.
*Handbol.
*Muntanya i escalada.

Els de Grau Mitjà faciliten, en un primer nivell, dedicar-se a la iniciació i a la promoció de l'esport corresponent. El segon nivell de Grau Mitjà permet programar i efectuar l'entrenament d'esportistes de categories cadet i juvenil.

Si es fa un Cicle de Grau Superior, es podrà planificar i entrenar esportistes de nivell mitjà i d'alt nivell, i fins i tot dirigir escoles esportives.

Podeu veure tots els detalls dels Cicles en aquesta pàgina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada