divendres, 10 de juliol del 2009

Notes de tall 2009: Aclariment

Avui mateix un anònim -i un xic impacient- comunicant ha fet un comentari en l'entrada anterior d'aquest blog, sorprés perquè no troba enlloc les notes de tall 2009-2010. Com que el seu és també el problema d'altres alumnes que aquests dies accedeixen a la universitat, vull aprofitar per fer un aclariment que pot resoldre els dubtes de molts.

En primer lloc, la nota de tall no és un filtre que es posa abans de fer la matrícula en qualsevol estudi. És precisament el resultat del procés d'assignació. Com que aquest procés acaba (per a la primera opció), a Catalunya, el 16 de juliol, fins després no es publicaràn les notes de tall resultants.

Dit d'una altra manera i com a exemple: l'últim alumne (pel que fa a la nota) que hagi accedit a la carrera X, tenia un 5,95. Doncs resultarà que, aquest any, la nota de tall de l'estudi X és de 5,95.
I, de què serveix, doncs, saber la nota de tall de l'any anterior? Com a punt de referència per preveure per on poden anar les coses aquest any...

Després del 16 de juliol, les notes de tall tindran una difusió ampla. Una mica de paciència, i les coneixerem d'aquí a poc...

14 comentaris:

  1. Hem sembla que t'equivoques, les notes de tall apareixen a partir de la preinscripció universitària, per aquesta raó en funció de la teva nota avui mateix et poden dir si accedeixes al teu graduat triat. Després de la matricula pot haver alguna modificació d'aquestes notes i per tant, els alumnes en llistes de espera podrian accedir-hi.

    Professora de batxillerat

    ResponElimina
  2. És veritat. Tens tota la raó: les notes sortiran en breu. Gràcies per la correcció.

    ResponElimina
  3. Doncs a mi em sembla que una professora de batxillerat no pot cometre faltes d'ortografia com "hem sembla"; els professors són els que han de donar exemple als alumnes de batxillerat com jo.

    ResponElimina
  4. Hola, tinc un dubte: hem vaig preinscriure a 2 carreres (2 opcions) i m'han assignat la segona opcio.. Pero la nota de tall de l'any pasat de la meva primera opcio es un 5,85 i jo tinc un 5.8 i la nota final d'aquesta carrera l'any pasar va ser d'un 5,6 aproximadament. Amb aixo vull dir que si les notes no han cambiat gaire penso que em podria esperar a que les notes baixin ja que la meva segona opcio no m'agrada gaire. Que em recomaneu, que em matriculi a la 2º opcio o que m'esperi? I quan sabre si les notes van baixant i fins quan es el temps limit per esperar?? Perdo, pero estic una mica peix amb tot aixo de la uni...

    ResponElimina
  5. Anònim,
    potser caldria esperar que es publiquin les notes de tall (dilluns vinent dia 20) per tal de veure si la teva nota és lluny o no. En aquest últim cas, podries confiar en que puguis entrar-hi a la teva primera opció.
    Com que la segona assignació de places no és fins el 3 d'agost, i la matrícula s'ha de fer abans del 27 de juliol, pots preguntar a la secretaria dels estudis que vols fer si tens possibilitat d'entrar-hi i quan t'has d'esperar.
    Que n'hi hagi sort!

    ResponElimina
  6. Estic buscant la pagina on hi ha les noves notes de tall pero no la trobo, em podrieu dir on estan?

    Gracies

    ResponElimina
  7. La pàgina és aquesta:
    https://accesnet.gencat.cat/dursi_assig/ca/notes_tall.htm
    També la pots trobar a la columna dreta del blog (Notes de tall 2009- Catalunya).
    Salutacions.

    ResponElimina
  8. Vaja, trob una miqueta bastant inútil es primer comentari. De veritat que no som una d'aquelles persones que va insultant i difament per webs i blogs, però que un professor de batxillerat no tengui ni idea de com va això de ses notes de tall em pareix una burrada...
    De sa mateixa manera que en un mercat oferta i demanda determinen preu, en es cas de s'educació oferta de places i demanda de places determinen nota de tall. Si molta gent vol aquella carrera a aquell lloc, es pot dir que sa universitat pot permetre's agafar sa gent amb notes més altes que s'hi presenta, i es que es quedin fora siran es que tenguin notes més baixes. D'aqui que pugi sa nota de tall. ;) sort amb ses assignacions!!

    ResponElimina
  9. Tinc un dubte, en l'assignació d'avui la nota de tall del grau que vull fer es de 6,45 y j tinc un 6,43. Si m'espero a l'assignació de septembre segurament i m'agafen... sabeu quan començaria en l'Universitat, és a dir, si podria començar amb els mateixos companys de septembre però uns dies més tard o si tindria que esperar a febrer. Gràcies per la vostra atenció

    ResponElimina
  10. Benvolgut 'Anònim',
    passada l'assignació que ha sortit avui, la propera és, efectivament, el 16 de setembre. La teva nota et permet ser optimista: ja t'agafaran llavors, perquè sempre n'hi ha gent amb plaça que després no es matricula. Per començar a assistir a les classes des del primer dia sense estar matriculat no hi ha cap problema: no crec que ningú et demani res.
    Que et vagin molt bé els estudis!

    ResponElimina
  11. A veure si ho he entés bé; tot i que el 3 d'agost m'hagi sortit assignada la meva segona preferència, em puc continuar esperant al 16 de setembre? És que no he llegit enlloc de la web d'accesnet que ho digués i m'heu deixat confús. I dit d'una altra manera, que haig de fer si em vull seguir esperant?Gràcies.

    ResponElimina
  12. Hola un altre cop, Anònim! Si tens plaça en la 2a preferència, el que millor pots fer, per anar sobre segur, és consultar el teu cas en la Secretaria del grau que has triat en primera opció, per tal que et diguin què has de fer. No voldria aventurar-me amb una recomanació que podria no ser encertada. Sento no poder ajudar-te gaire...
    Salutacions.

    ResponElimina
  13. Hola bon dia, voldria accedir a una carrera ( de la UPC ) que té nota de tall un 5.

    El problema és que per proximitat, vaig elegir com a 1era una de Tarragona, la nota de la qual era un 5,13.

    Jo tenia un 5,50, i per una errada a la preinscripció, vaig haver de fer una preinscripció fora de plaç.

    Al accesnet diu que avui dia 4 s'actualitzen els resultats, i mirant les notes de tall he vist que de un 5,13, que era la nota al juliol, ha baixat a un 5.

    El que voldria saber és si renunciant a la carrera a Tarragona, quan em matricularia a la UPC ( que ve a ser la segona opció ), i si no ho fés, quan a Tarragona.

    A la web de la UPC deia que el dia 7 hi hauria matriculacions, que van del 3 al 8 arreu de Catalunya

    ResponElimina
  14. Per anar sobre segur, et recomanaria que truquessis a la secretaria dels estudis de la UPC que vols fer, i consultis el teu cas. Si a Tarragona no et maricules, no els has de dir res.
    Sort.

    ResponElimina