dimarts, 20 de juliol del 2010

Més sobre les notes de tall

Un cop s'han fet públiques les primeres assignacions, podria ser que et trobis entre el 20,58% d'alumnes que encara no tenen cap plaça atorgada. En aquest cas, has d'esperar al 5 d'agost, quan es publicarà la segona assignació de places, per tal de veure si pots accedir-hi a alguna de les opcions que vas triar en el seu moment. Sobretot si la teva nota és propera a la nota de tall.

També et podries trobar entre el 40% que no ha obtingut plaça en l'estudi triat com a primera opció, però que sí t'han admés en una altra opció. Si et passa això, pots matricular-te en l'estudi que t'han assignat, i esperar al 5 d'agost per mirar si has estat 'repescat' en la teva primera opció. No importa haver-te matriculat abans.

Tot el que cal saber sobre aquestes possibilitats ho pots llegir en el document oficial que les explica, sobretot en els paràgrafs titulats: 'Notificació de l'assignació de plaça' i 'Renúncia a qualsevol reassignació i matrícula definitiva'.

Si voleu una informació detallada sobre les notes de tall per estudis, amb enllaços per ampliar dades, podeu anar aquí.

19 comentaris:

  1. Ostres no sabia això que et pots matricular i igualmen esperar si a la segona assignació t'hagafen on realment desitjes.
    Igual pasa amb la tercera asignació? La del Setembre. Es que jo vaig suspendre una especifica i a causa d'això la meva nota d'accés és bastan baixa però havia pensat fer una altre vegada l'exàmen de l'especifica que he suspés al Setembre per pujar la nota, però no sé si després hi hauran places o com va...
    A més, si vaig a una especifica només que és la que he suspés, l'altre especifica que tinc aprovada hem contarà?

    Perdona per preguntar tantes coses, però he estat trucan al número de telefón que hi ha a la pàgina web i no me l'agafen mai, sempre comunica.

    ResponElimina
  2. ¿Quan solen variar les notes de tall respecte la primera asiganció? Estic a 0'2 d'entrar a publicitat a la UPF i m'agradaria saber si algu sap si tinc posibilitats reals d'entrar.

    ResponElimina
  3. Hola!

    Perdona que t'ho pregunti a tu, però porto tot el mati desde les 9 i tot el matí d'ahir trucan a números de telefón que només que hem posen una música de fondo horrible, jejeje.

    Jo vaig tenir un problema i és que vaig suspendre química a l'especifica i per tan la nota d'accés hem va quedar molt baixa.
    Havia pensat presentar-m'hi al Setembre, però no sé si puc només presentar-me a Química o també haig de fer Biologia (que també la tenia a l'especifica però està aprovada).
    I després les places que queden al Setembre són un % o va si tens sort que encara quedin places d'on vols entrar?
    I si hem matriculu ara en una altre carrera, per almenys si tinc la mala sort de no entrar a la que vull poder-ne fer una altre, després al Setembre podré mirar d'entrar a una altre universitat independement que ja estigui matriculada en una altre?

    MOLTES GRÀCIES! =)

    ResponElimina
  4. Perdoneu el retard en respondre, però acabo d'arribar i m'hi poso. Respondré en bloc a tots tres.
    1. Un cop establerta la nota de tall, és previsible que baixi molt poc en succesives assignacions, però mai es pot assegurar (0.2 podria ser un màxim, però això és opinió meva).
    2. Al setembre ja queden poques places: menys quan més alta sigui la nota que es demana.
    3. Hi ha la possibilitat de pujar nota de les PAU al Setembre. Respecte a això,ULL: el termini acaba demà dia 22 de juliol.
    Del text que us copio a continuació es desprén que us podeu matricular d'una sola matèria o de dos o tres, de la fase específica. I només us comptarà si la nota és MÉS ALTA que la de juny.

    <>

    4. Si aneu al setembre, heu d'esperar el factor sort per mirar si entreu allà on voleu. Ho sento, però és així cada any...

    Crec que no em deixo res. De totes maneres, a la secretaria del vostre centre us haurien de poder donar informació oficial. També el vocal que us va acompanyar a les PAU hauria de saber aquestes coses.
    Mireu-vos aquesta pàgina i els seus enllaços: és informació oficial:

    http://www.gencat.cat/diue/ambits/ur/universitats/acces/vies/pau/index.html

    Salutacions cordials, i que tingueu molta sort en tot!

    ResponElimina
  5. Perdó: no s'ha copiat el text. El trobareu a:

    http://www.gencat.cat/diue/ambits/ur/universitats/acces/vies/pau/matricula/index.html

    al final, al paràgraf totulat "Com millorar la nota"

    Disculpeu. Ah! I gràcies per consultar aquest blog!

    ResponElimina
  6. Una pregunta:
    he quedat assignat a la 3a opció però la primera està a poques dècimes de la meva nota i per tant vaig decidir esperar a la segona assignació però he anat a accesnet i me trobat amb això que no sé ben bé que significa:----

    (Del 23/07 al 30/07. Si feu ara la renúncia a la reassignació, sortireu assignats el dia 5 d'agost i haureu de formalitzar la matrícula del 2 al 7 de setembre.----

    Per tant si faig ara la renuncia m'haure de quedar amb la plaça assignada o encara tindré opcions per optar a la primera o segona?

    Gràcies.

    ResponElimina
  7. Per tal de renunciar a la reassignació hauries d'haver omplert una sol·licitud. Per tant, no has renunciat a res. Mira això:

    <>

    Pots trobar tota l'informació al final d'aquesta pàgina:
    http://www.gencat.cat/diue/ambits/ur/universitats/acces/prein/assignacio/index.html

    Salutacions.

    ResponElimina
  8. No s'ha enganxat el paràgraf. De totes meneres, el tens al final de la pàgina citada.
    Disculpa.

    ResponElimina
  9. Si me presentat a les PAU de juny i vull millorar la nota de les matèries específiques al setembre, em pujarà la nota d'admissió per a la carrera que vull fer? I en tot cas podria començar la carrera aquest mateix any o m'hauria d'esperar a l'any que ve?
    Gràcies.

    ResponElimina
  10. Hola anònim!
    Si fas bé l'examen de les específiques pujaràs nota, però la nota de tall no crec que pugi més enllà del que està ara.
    Si no s'han cobert les places per entrar allà on vols, podràs accedir-hi quest any. Si no, hauràs d'esperar a l'any vinent.
    Què tinguis molta sort!

    ResponElimina
  11. Tinc 6,191 de la nota admissio, i vaig ficar Enginyeria Informàtica de Barcelona Upc com a la primera opcio i Udl com a la segona, llavors m'agafa de la Udl, perque la meva nota no va arribar 6,248. Aixi m'espero la segona assignacio, i la meva pregunta es si baixaria la nota de tall a la segona assignacio?? Tot i que si baixa una decima, m'agafara de Upc a la segona assignacio.MOLTES GRÉCIES!=)

    ResponElimina
  12. Hola JJ,
    normalment pot baixar una mica perquè alguns dels admesos no es matriculen.
    Que n'hi hagi sort!

    ResponElimina
  13. Hola,
    M'he quedat a 1 decima d' entrar a la carrera que volia, i m'agradaria saber si a la tercera assignació pot baixar la nota de tall.
    Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Depenent dels alumnes que no es presentin a matricular-se, pot baixar la nota més o menys. No es pot dir per avançat...
      Què tinguis sort!

      Lluís.

      Elimina
  14. Hola,
    les notes de tall poden arribar a baixar entre la primera reassignació de setembre i la segona del dia 17/09/2013. És que m'ha tocat Girona, estic apuntada a reassignacions, i voldria quedar-me a Barcelona (UB, UAB,UPF són les meves opcions triades) en Criminologia. Començo classe dijous vinent i no se si he de començar a buscar-me pis de lloguer o val la pena esperar-me perquè hi ha alguna possibilitat el dia 17 a la segona reassignació. Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      No sabem quan han baixat les notes de tall. Per tant, depenent d'això podem fer-nos una idea de quan poden baixar respecte a la 2ª reassignació.
      Jo que tú esperaria a aquesta 2ª reassignació, sobretot si la teva nota és molt propera a la nota de tall d'ara (que suposo que coneixerem demà o dilluns).
      Si al final es toca Girona, estudiaràs en una ciutat ben bonica...
      Sort i salutacions!

      Elimina
  15. Hola pot ser que si la demanda d'una carrera baixa considerablement la nota de tall ho faci també, es tracta de ciències ambientals a la UAB, quina es la previsió de demanda d'aquesta carrera aquest any !!??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      Si la demanda baixa, normalment la nota de tall també (a no ser que tots el que la demanin tinguin notes molt altes...). Per una altra banda, no pot haver-hi previsió de demanda, quan resulta que les preinscripcions es poden fer fins el 4 de juliol. A més, després tampoc es diu quanta gent ha demanat cada estudi.
      Salutacions!

      Elimina