dilluns, 15 de novembre del 2010

Els batxillers que acaben (II)

Reanudem la publicació dels resultats de l'enquesta que vaig fer aquest estiu a alumnes que tot just acabaven el seu segon de batxillerat, ara amb respostes que tenen a veure amb la seva orientació universitària:


1. S'els preguntava com havien fet per decidir-se respecte als seus estudis universitaris.


La majoria parlen de matèries  que els resultaven agradables tot establint un lligam amb estudis universitaris relacionats. Alguns esmenten la realització del Treball de Recerca com a causant de l'apertura de noves perspectives. N'hi ha bastants que fan constar que es tracta d'una feina feixuga i d'una recerca llarga. Fins i tot n'hi ha un alumne que va trobar força útils les informacions contingudes en aquest blog...


2. Quan han de parlar dels factors que més els han ajudat a prendre la seva decisió...


...parlen, sobretot, de la cerca personal d'informació, i també de converses amb amics i/o coneguts. N'hi ha que també esmenten les informacions rebudes de diverses universitats o dels seus professors.


3. Per acabar, es demanava com afrontaven els seus nous estudis (ganes, il·lusió, por...):


Predominen les ganes d'aprendre en la seva nova etapa, però uns quants amb  certa por o incertesa sobre què passarà. Alguns estan il·lusionats en conèixer gent nova. Predomina l'afany de fer-ho bé. Com diu un dels enquestats: serà qüestió de posar-hi el coll;  perquè vaig a la universitat sinò per deixar-hi  la pell?


Finalment, en l'apartat d'afegits voluntaris, bastants parlen de la necessitat 
-de fer un bon batxillerat (també a primer curs),
-de l'esforç constant, ja des del primer dia,
-de consultar temes d'orientació amb els professors.


A tots ells/es els vull agraïr la seva aportació i desitjo que l'etapa universitària els sigui de molt profit.
I a qui estigui ara mateix estudiant batxillerat, que puguin aprofitar l'experiència de qui acaba de passar per aquesta etapa.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada