dilluns, 27 de desembre del 2010

Accés a la universitat des de Cicles Formatius

A finals del curs passat es va crear una situació nova, pel fet d'anul·lar-se la quota d'accés a la universitat reservada a alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior: en alguns estudis universitaris, un gran percentatge dels nous alumnes eren provinents de Formació Professional. Després de les queixes d'alumnes que havien fet les PAU, el Ministeri ha decidit introduir unes modificacions que, de segur, també molestaran a més d'un.

A partir d'aquest curs 2010-2011, els alumnes procedents de Graus Superiors que vulguin accedir a estudis universitaris i vulguin millorar la seva nota d'accés, hauran de fer la fase específica de les PAU en les mateixes condicions que els alumnes provinents del batxillerat. O sigui, hauran d'examinar-se de les mateixes matèries de modalitat.

Tota la normativa al respecte es pot llegir al BOE del passat 17 de desembre. Es tracta de l'Orden EDU/3242/2010, de 9 de desembre.

Encara la Generalitat no s'ha pronunciat al respecte, però caldrà que els alumnes d'FP que pensin anar a la universitat consultin l'Ordre citada, i també els documents vigents relatius a les proves d'accés a la universitat (PAU) (estructura, tipus d'exàmens, criteris, calendari i horaris...), i les taules de ponderació de les matèries de modalitat, válides pel 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada