dijous, 2 de juny de 2011

Les PAU més a prop

Fa pocs dies vam fer des d'aquí un recordatori de totes les dades (i dates) referents a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU).
Ara, tot i repetint una mica idees que ja van sortir altres anys, voldriem donar un senzills consells als alumnes que afrontaràn la selectivitat en menys de dues setmanes.

Hi ha un temor generalitzat a les PAU, quan resulta que l'experiència diu que:
-més d'un 90% dels que s'examinen aproven,
-els exàmens solen ser més fàcils que els que s'han fet a 2n de batxillerat,
-per a la majoria d'alumnes no és necessari treure una nota alta.

Malgrat tot, la por existeix... Procura tenir en compte alguns consells de sentit comú:
1. Planificar la preparació amb un horari i un calendari de coses a repasar, d'acord amb el que necessitis de cada matèria.
2. En determinades assignatures, va bé tenir uns resums i/o esquemes que facilitin el repàs.
3. Si no suposa una pèrdua de temps, pot ser bó estudiar amb una altra persona per tal de completar informació i no oblidar res.
4. Si encara t'és possible, no perdis el contacte amb els teus professors: qui sap si tens algún dubte d'última hora.
5. La tarda abans del començament de les PAU, és millor no tocar cap llibre: dedíca't a distreure el cap: passeja, fes una mica (només una mica!) d'esport, ves al cinema... Es tracta de aclarir la ment. I, després, a dormir aviat, oblidant-se dels somnífers i demés pastilletes.


A més, pots tenir en compte algunes idees que trobaràs aquíaquí o aquí. Com veuràs, també parlen d'una cosa prou important:  consells per quan ja ets a l'aula fent l'examen.


Amb tot això, i una mica de sort, les PAU no suposaran un gran obstacle. A més, d'aquí a pocs dies ja seran història per a tú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada