dijous, 13 d’octubre del 2011

Eines pel Treball de Recerca

Quan un alumne comença el primer curs de Batxillerat, una de les seves preocupacions gira al voltant del Treball de Recerca. L'ajut més important que tindrà serà sempre el propi Tutor/a. Però mai estan de més algunes orientacions per qui vagi una mica perdut.

En primer lloc, la pàgina  sobre el Treball de Recerca d'EDU365,  ofereix informació detallada sobre tots els aspectes a tenir en compte: tria del tema, elaboració del treball, presentació...).

També a l'EDU365 podeu trobar el portal COMSOC,  un entorn virtual dels estudiants per desenvolupar i compartir els seus treballs de recerca. Es tracta d'un laboratori interdisciplinari amb molts idees i suggeriments aprofitables.

Una altra pàgina  molt completa és la que apareix a la web Curriculum i Organització, i que podeu consultar aquí.

La Universitat Rovira i Virgili ha publicat Sobreviure al Treball de Recerca, una guia força útil, que es pot descarregar en PDF.

El portal Alehoop, de la Universitat de Barcelona, ofereix diversos recursos en línia per l'elaboració del Treball de Recerca.

També cal tenir en compte els ajuts que ofereixen algunes universitats, com ara la UdG, que atorga cada any les beques Botet i Sisó, per alumnes que fan el Treball de Recerca. O  el programa Argó de la UAB, que ofereix ajuts i assessorament per la realització dels treballs.

Deixem ara de banda els premis atorgats, sobretot per les universitats, als bons treballs: això vindrà quan el curs estigui acabant...



3 comentaris: