dijous, 12 de juliol del 2012

Previsió notes de tall

Sembla probable que les notes de tall, després de la primera assignació, es puguin conèixer demà dia 13, per la tarda. Quan surtin, es publicarà l'enllaç en aquest blog.



56 comentaris:

  1. Bon dia, voldria saber si en segones assignacions les notes de tall baixen de manera "significativa", ho fico "entrecometes"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia,
      això va segons cada carrera. Si vols, pots veure la diferència entre la nota de tall de la 1ª assignació i la de l'última del 2011 en aquesta adreça:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/doc/doc_41883788_1.pdf

      Elimina
  2. Es per entrar UPF, la meva filla està disgustada perquè amb tall més alt que l'inicial el darrer any, no ha entrat en 1ª assignació. Això sens dubte, és que enguany les notes de tall, són més altes. El qui si veig és que hi ha substancial diferència entre l'inici i final del procés. Estic parlant UPF empresiarials-management. Recomaniries en la 2ª assignació continuar en el procés d'assignació, creus és una aposta massa arriscada?. Suposso em diràs, que esperar a veure el tall inicial. De totes maneres moltes gràcies, d'un pare, una mica amoïnat, des de les terres de Lleida. Joan

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Joan!
      Jo esperaria a veure si en la segona assignació hi entra, Aquesta tarda sortiran les notes de tall i podreu veure si la nota de la teva filla és aprop o lluny, i actuar en conseqüència.
      Dius allò d'arriscada perquè l'han admès en uns altres estudis? Si és així, no n'hi ha problema: aquesta assignació no la perd perquè el 26 de juliol, si no donen una d'anterior, conservarà la que ja té. Ho podeu veure en aquesta pàgina:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/prein/assignacio_places/conv_juny_dates_situacions_tramits/index.html
      Què vagi bé i que n'hi hagi una mica de sort!
      Salutacions.

      Elimina
    2. No et vull fer perdre temps. El que volia dir és que ara esperem la 2ª assignació, això queda clar, però si no millora i es queda igual, s'haurà de matricular per la 2ª preferència per no perdre la plaça. Si veig, que podria continuar en el procés d'assignació, i veure si al final, setembre, millora o no. Alehores es matricularia i anul.laria la matrícula inicial, correcte? Moltíssimes gràcies pel teu temps. Joan

      Elimina
    3. No és molèstia, Joan!
      Efectivament, és com dius. Però, si el 26 de juliol, en segona assignació, no li donen la seva primera, s'ha de matricular de la seva segona preferència i fer una gestió, si es vol continuar en el procés, a https://accesnet.gencat.cat
      abans del 10 de setembre.
      El 14 de setembre es farà pública aquesta reassignació de places.
      Sort i ànims!

      Elimina
  3. Bon dia! Ahir vaig mirar les notes de tall i no puc accedir a la universitat per un 0'016! La meva segona opció era fer la selectivitat al Septembre per pujar la nota del cicle superior fent les dos optatives corresponents. No sé que fer, si matricular-me a la sele i començar a estudiar, esperar-me a veure les notes de segona assignació o les dos coses! que m'aconcella?
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Primer de tot, jo esperaria a la segoan assignació (26 de juliol): havent-hi tan poca diferència, és probable que t'agafin. Mira l'evolució de les notes de tall del curs passat, per fer-te una idea:

      http://www.gencat.cat/economia/ur/doc/doc_41883788_1.
      Matricular-te de les PAU-setembre té l'inconvenient de que el termini de matrícula és del 20 al 23 d'aquest mes de juliol (abans, per tant, de que aparegui la segona assignació... Si no tens inconvenient en pagar la matrícula de les PAU i desprès desaprofitar-la, endavant!
      De totes maneres, i dependent de la carrera que vulguis fer, jo confiaria en que aquest 0,016 sigui salvable.

      Què tinguis sort i ànims!

      Elimina
  4. Hola, voldria saber la teva opinió. Jo tinc un 8,714 de nota. Voldria entrar a infermeria però està a un 9,4. Creus que a la segona assignació és possible que entri? O la diferència es massa gran?
    Moltes gracies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      has vist l'evolució de les notes de tall de l'any passat? Aquí les tens:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/doc/doc_41883788_1.pdf
      Depenent de les universitats, la nota va baixar (al final de tote4s les assignacions) de 0,6 a 1.2 punts.
      O sigui, que pots tenir esperances, tot i que cada any és cada any...
      Sort!

      Elimina
  5. hola jo tinc un 9.10 i biotecnologia a lleida es de 10.192 tinc possibilitat de entra a la 2 assignacio.gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una diferència de més d'un punt ja comença a ser important, però no perdis l'esperança: has vist el que poden baixar les notes, veient el gràfic del curs passat? Aquí el tens:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/doc/doc_41883788_1.pdf
      Biotecnologia a Lleida va baixar (al llarg de tot el procès) 1,8 punts!
      O sigui, que tens probabilitats, tot i que cada any és cada any.
      Sort!

      Elimina
  6. Hola! Primer de tot felicitar-te pel teu blog! Mira, et plantejo la meva situació: la meva nota d'accés a la universitat és de 8'37 i les meves preferències:

    1. Comunicació audiovisual UAB
    2. Comunicació audiovisual UB
    3. Comunicació audiovisual URV
    4. Comunicació cultural UdG

    A la primer assignació vaig estar assignat a la 4ª preferència, i en aquesta segona assignació a la 3ª preferència (URV). Estic content amb l'assignació, però he llegit més amunt que és possible matricular-se de l'assignació actual i seguir al procés d'assignació per setembre fent una "gestió", em podries dir sisplau quina es aquesta gestió? Ja que m'he quedat a 0'372 de Barcelona. I una última pregunta, en cas que això sigui possible, és a dir, matricular-se a la 3ª preferència i continuar al procés d'assignació, seria posible "renunciar" posteriorment a una nova assignació a Barcelona?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sergio!
      La gestió l'has de fer a accesnet, a l'apartat "Continuar en el procés d'assignació de places". Ho tens explicat aquí:

      http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/prein/assignacio_places/conv_juny_dates_situacions_tramits/index.html

      A la teva segona pregunta: si et concedeixen una plaça a Barcelona, pots renunciar, simplement deixant-lo còrrer, perquè ja estaràs matriculat en la teva 3ª preferència.
      Suposo que ja ho tens clar. Si no, no dubtis en tornar a preguntar.
      Què n'hi hagi sort!

      P.D. --Si vols, pots votar “L’Orientació a l’abast” als Premis Blocs Catalunya 2012, entrant en aquesta adreça: http://www.stic.cat/
      Moltes gràcies!

      Elimina
  7. Bona tarda!
    Jo estic bastant preocupada, la meva nota de tall és un 7'362(fase general) i m'agradaria entrar a Psicologia, però com sóc de l'artístic només em compte la general i no m'arriba perquè començava sent un 7'6 aprox. i a la 1a assignació em van assignar Periodisme(2a preferència) i avui mateix, m'han tornat a assignar la mateixa perquè la nota de tall per Psicologia ha baixat el mínim; 7'554.
    Vaig consultar les notes de tall de l'any passat des de l'inici fins al final del procés i la baixaven unes 6 dècimes, però veig que aquest any ha baixat molt molt poc, i em fa por arriscar-me i no entrar a la 3a convocatòria, però no vull fer cap altre carrera. Què seria el millor a fer? Matricular-me a periodisme i continuar amb la re-assignació? Creus que tinc possibilitats?
    Moltes gràcies.
    Una noia molt desesperada.

    ResponElimina
  8. Felicitats pel teu blog i moltes gràcies per les teves respostes!!
    Si us plau,
    Sóc mare d'un noi que ha estat assignat en la seva 3ª opció. Ha fet la matrícula, per no perdre la plaça a una carrera que no li conveç gaire al meu fill. Però també ha fet el tràmit per continuar en la bossa d'accesnet per veure si té sort i al setembre, entra en la carrera que el somïa. Si tingués la gran sort d'entrar on vol, es recuperen els diners de la matrícula que va fer el divendres 25 de juliol? Com es fa, please? Moltes gràcies pel teu temps.
    Alicia G.R.

    ResponElimina
  9. Benvolguda Alícia,
    moltes gràcies per les teves paraules!
    Penso que sí es recuperen els diners (directament, o aplicant-los a la nova matrícula). De totes maneres, no he trobat cap lloc on es parli d'aixó (per exemple a:
    http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/prein/assignacio_places/conv_juny_dates_situacions_tramits/index.html
    Potser fent una consulta a l'oficina d'Orientació per l'Accés a la Universitat, ho podeu aclarir:
    Plaça Bonsuccés 5-6
    08001 Barcelona
    Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
    Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

    Si ho feu, ua agraïria que m'ho comenteu, per tal de que els lectors d'aquest blog ho coneguin. Moltes gràcies!

    P.D. --Si vols, pots votar “L’Orientació a l’abast” als Premis Blocs Catalunya 2012, entrant en aquesta adreça: http://www.stic.cat/
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
  10. Hola Luis! Gràcies per la teva amabilitat de respondre tots els nostres dubtes.
    Tinc un problema, vull anar a la carrera de economia de la UAB, i no entro per 0,207. La UAB està a 5 minuts de la meva casa i estic molt preocupat de si podrà baixar la nota demà, o el dia 20. Sabries si sol baixar bastant la nota en la primera assignació de setembre? Moltes gràcies per tot, fins aviat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pels teus elogis, Alex! La veritat és que ho faig amb molt de gust.
      Sobre el que em preguntes: de la 1ª a la 2ª assignacions, la nota ha baixat aproximadament 0,260. Ara, hauria de beixar una mica menys per tal que puguis entrar-hi. El més normal és que baixi una mica, potser no tant, però no has de perdre l'esperança. Tot consisteix en què n'hi hagi hagut uns quant alumnes que no s'hagin matriculat després de la 2ª assignació. Cal esperar.
      Sento que sigui així... però seré el primer en alegrar-me de que entris.
      Salutacions i sort!

      Elimina
    2. Gràcies per tota l'ajuda Luis! :) Sembla que s'estan fent esperar les notes de tall, a veure si hi ha sort. Ens veiem aviat i et torno a dir moltes gràcies per tots els ànims, que vagi tot molt bé. Ens veiem una abraçada.

      Elimina
    3. Moltes gràcies, Àlex! Espero que em donis una alegria dient que has entrat a Economia de la UAB.
      El que dius de "ens veiem aviat" suposo que és metafòric. Ja m'agradaria que ens poguèsim conèixer...
      Salutacions i sort!

      Elimina
  11. Hola!He vist que en aquest bloc ajudeu i tranquilitzeu una mica a la gent i m' agradaria saber que ha passat amb la 1ª reasignació perquè tenien que sortir el dia 14 i som a dia 15 i estic molt preocupat, solament em queda 0,03 per entrar a Comptabilitat i finances a la UAB.
    Espero una resposta. Moltes Gràcies

    ResponElimina
  12. Hola!
    Doncs estic tan intrigat com tú... No sé què ha pogut passar, perquè solen ser molt puntuals. Ves provant d'entrar a accesnet, encara que a la portada no aparegui anunciat.
    Ho sento. Sort!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola una altra vegada! Acaben de sortir les notes i per sorpresa meva no han baixat res! M' agradaria saber si es normal això? i en la 2ª reasignació baixarà? es la meva ultima oportunitat i solament em queden 0,03 per entrar i estic una mica cansat de esperar i no poder fer res.
      Moltes gràcies per la teva atenció i espero una resposta aviat!

      Elimina
    2. Ja ho sento...
      Si no ha baixat gens vol dir que tothom que ja estava assignat s'ha matriculat. Amb això, veig difícil que baixin a la segona reassignació (20 de setembre), però cal esperar a llavors. Estàs assignat ja a una altra preferència? Perquè, si és així, almenys ja tens quelcom per estudiar...
      Què n'hi hagi sort!

      Elimina
    3. No, no tinc una altra preferència perqué les altres tampoc m 'arribava la nota, i em quedaré segurament sense possiblitat de cursar universitat aquest any.
      Moltes gràcies per la teva sinceritat, sempre va bé saber la veritat i no tenir falses esperances.
      Un salut.

      Elimina
    4. Ho sento molt!
      De totes maneres, espera el dia 20, a veure si tens una mica de sort. Ànim!

      Elimina
  13. hola

    sabem alguna cosa de la primera reassignacio? s'ha publicat algu?, on estan les notes de tall?
    al portal accesnet no apareixen les llistes amb les noves notes de tall, tampoc hi ha l'opció "continuar en el procés de selecció".
    tot i així posa actualitzat el dia 14 de setembre.
    siusplau algu sap algu?
    el telefon de l'oficina d'orientacio per l'accés a la universitat , serveix per algu? fa molts mesos que intento resoldre dubtes i mai m'han respòs, sabeu si puc parlar amb algú?

    gràcies Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta!
      Acaben de sortir les notes a accesnet. Ja les pot mirar.

      Elimina
  14. hola

    si jo he fet la prova d'accés a la universitat per majors de 25 anys, i no he entrat a la uab en la convocatoria de juny, em puc preinscriure de nou a a la convocatòria de setembre? fent una preinscripció totalment diferent a la que vaig fer al juny?

    gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia,
      doncs no: la preinscripció de setembre és només per qui ha fer la prova d'accés al setembre.
      Ho sento...

      Elimina
  15. Em podria dir quan és l'última assignació d'aquest any? En quina data surt?

    ResponElimina
    Respostes
    1. En principi, tal i com diu el web corresponent, a finals d'octubre. Caldrà estar atent...

      Elimina
  16. Hola
    Tinc pensat estudiar biología ambiental a la UAB i he vist que la nota de tall es un 10.105 pero no crec que arribi a aquesta nota . La nota normalment baixa molt a final del procés de assingaíó en aquesta carrera ?
    Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      La nota de tall de Biologia ambiental, a data 30 d'octubre passat, era de 10,104. O sigui, gairebé la mateixa que tú dius. Ho pots veure aquí:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/doc/doc_15189059_1.pdf

      Això vol dir que la carrera s'omple ràpidament. Ho sento! Hauràs de fer un esforç per intentar arribar-hi... I, en tot cas, esperar que el curs vinent la nota de tall baixi una mica perquè ho demani menys gent.
      Salutacions!

      Elimina
  17. Hola.
    M'agradaria fer Biologia Ambiental a la UAB. Aquest es el meu objectiu.

    Pero tinc un problema: no puc arribar per Selectivitat (encara havent tret 7-8-9's) a la nota, ja que justament l'han pujat i a mes dubto que baixi ja... Aixo es degut a la baixa nota de Batxillerat.

    M'agradaria saber com puc arribar al meu objectiu sense arribar amb el 10'1 ni ffent un cicle superior a la carrera..
    Havia pensar (m'han dit que es pot fer) de fer un o dos cursos de Filologia Anglesa i despres demanar un trasllat a Biologia Ambiental (encara que comencés al primer curs des del principi)
    Es aixo possible? Seria una de les meves millors opcions!
    Moltes gracies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mario!
      El teu cas és una mica complex. Els trasllats entre estudis es donen sempre que n'hi hagi alguns elements comuns (Biologia-Medicina, etc), però aquest no és el teu cas. Pots fer la consulta a la Secretaria de Biologia Ambiental de la UAB, tot i que em temo que no t'ho acceptaran...

      Si realment no et veus amb cor d'arribar-hi per nota, tens dues opcións:
      -fer-ne una carrera sencera i després entrar-hi a Biologia per la via dels que ja tenen un grau fet, o
      -fer un grau superior adient amb Biologia Ambiental.

      Això és el que et puc dir. No sé si t'he aclarit quelcom...
      Salutacions i sort!

      Elimina
    2. Per cert, la meva nota es de 9'2... osigui que em queda bastant i ja he repetit la Sele dos cops i no hi ha manera d'arribar. Tambe tinc 20 anys i em queden 5 per arribar, per tant ni m'ho plantejo aixo...
      Ojala es pugui fer lo del trasllat...

      Elimina
    3. Be, gracies... I si entrés a Geologia que tambe puc entrar amb la meva nota, podria cambiar a Biologia Ambiental a l'any o dos?

      Elimina
    4. Pregunta-ho a la Facultat de Biologia, perquè cada universitat estableix els seus requisits en quant a trasllats i convalidacions.

      Elimina
    5. Vale, moltes gracies! S'intentara, aixo de la Universitat es un menja cocos :) Gracies de nou!

      Elimina
  18. Es possible entrar a la segona assignació si nomes et falta 0'05 per entrar o és milor fer la selectivitat al setembre?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! D'entrada, sembla molt possible que entris a la 2a assignació. Però has de decidir tú. Pensa que al setembre ho tindràs difícil perquè potser ja no hi haurà places disponibles. Sort i salutacions!

      Elimina
  19. Hola, tinc un dubte,
    El cas és que aquest any he fer la selectivitat i he tret un 6,878, però he demanat una doble correcció en l'examen de català, el meu dubte és si podré entrar en les primeres assignacions o hauré d'esperar fins a les segones?
    I tinc un altre dubte, jo voldria fer pedagogia, la nota de tall de l'any passat va ser un 7,1 i jo tinc un 6,878, tinc possibilitats d'accedir-hi? És una carrera molt demandada?
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola hana!
      Si et responen abans del 10, entraràs a la 1a assignació.
      La nota de tall no sol variar molt. Potser en segona assignació et sigui més fàcil.
      Sort!

      Elimina
  20. Hola,
    Tinc un dubte, el cas és que mirant en les notes de tall, he vist que hi ha la nota d'inici de procés i la de final de procés, i no se quina he de considerar per saber si entro o no al grau que vull. Per exemple, en farmàcia, a l'inici és un 9,5 i al final un 8,8. Jo tinc un 9,024, si he d'agafar com a referècia la nota de final de procés, podria entrar en aquest grau???
    Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Sí, sempre i quan la nota de tall sigui semblant a la de l'any passat, cosa que mai es pot dir. Et tocarà esperar i patir una mica...
      Sort!

      Elimina
  21. Bones,
    Estic cursant un grau d'ADE+MKT, però m'he adonat que vaig pel camí equivocat. Em vull canviar a Infermeria.
    He fet la preinscripció en una Universitat on la nota de tall de la segona assignació és de 7,31 i jo tinc un 7,21.
    M'he de matricular el 9 de setembre per continuar el grau que estava cursant fins ara, però les reassignacions són més tard i voldria saber:
    1- Si pago i després m'accepten a Infermeria, em tornen els diners o me'ls abonen per a Infermeria?
    2- He trucat i m'han dit que al juliol solen tenir totes les places agafades, però al web he vist que cada any baixa la nota de tall al final fins a 0,6 com a mínim, i aquest any únicament ha baixat 0,2 fins ara. Tinc o no possibilitats d'entrar si únicament em falta 0,1 punts per tenir plaça?
    Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      És raonable esperar que la nota de tall baixi 0,1, però és del tot imprevisible...
      Pel que dius, suposo que no t'han assignat cap plaça., perquè, en cas contrari, hauries de matricular-te del que tens assignat, si no vols perdre aquesta plaça. Si no és el cas, i et matricules d'ADE, no sé si et canviarien la matrícula a Infermeria, perquè no es tracta d'estudis (tots dos) que t'hagin assignat. Penso que hauries de fer una consulta a la facultat d'ADE, que serien els que haurien de reemborsar-te l'import de la matrícula. Si vols, també pots preguntar a:
      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      Salutacions!

      Elimina
  22. Hola, m'he matriculat al curs d'acces per a majors de 25 a la UNED i m'agradaria fer infermeria l'any següent a l URV. Hi ha algún problema? Esque m'han dit que hi han universitats que no serveix l'accés si no fas les seves proves. GRACIES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Per Enfermeria (URV) no cal fer proves. Només has de tenir les PAU aprovades: això sí, amb una nota una mica alta.
      Aquí tens tot sobre les PAU per més gran de 25 anys:
      http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/03_ambits_dactuacio/acces_i_admissio_a_la_universitat/proves_dacces_per_a_mes_grans_de_25_anys/

      Sort!

      Elimina
    2. Faig el curs d'accés perque no tinc batxillerat aprovat, per tant tampoc les PAU. El problema esque m'agradaria tenir un recolçament i per aixo m'apunto al curs. Pero m'han dit que no a totes les universitats serveix aprobar les proves a través de la UNED, com per exemple a la UB. M'agradria sapiguer si aixo es aixi, perque sino no val la pena fer-ho per la UNED o UOC... Nomes servirien si hem presentés a les proves fetes a la URV. GRACIES

      Elimina
    3. No tinc notícia de que sigui com dius però, per assegurar-te, fes una consulta a l'Oficina d'Accés:
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      Sort i salutacions!

      Elimina
  23. Bona tarda, tinc un dubte;
    Jo vaig fer la selectivitat al 2015 i he decidit fer un canvi d'estudis. Com canvio a una branca oposada no puc realitzar canvi dins de la universitat perque no em convaliden 30 credits, així que he decidit repetir la selectivitat aquest any. Podria fer només la part especifica i la nota ja arribaria però em fa por que aquest sny augmenti la nota de tall. Per tant faré la selectivitat completa. El meu dubte és: si faig la selectivitat 2018 i obtinc pitjor nota que a la de 2015, puc renunciar a la nota de 2018 i que em compti la fase general de 2015 amb la fase especifica de 2018? Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      La nota de la fase general de les PAU no caduca mai. Per tant, conservaràs la teva nota antiga, si és superior a la nova.
      Sort i endavant!

      Elimina
  24. Siusplau, si pot respondre, respongui en aquest comentari. Així se'm notificarà quan arribi la resposta. Gràcies i disculpi les molesties

    ResponElimina