dimarts, 4 de juny del 2013

Consells abans de la selectivitat

D'aquí a una setmana comencen les PAU a tot Catalunya. És un bon moment per fer esment d'alguns consells que puguin resultar útils en aquests moments. Ja se sap que no existeixen receptes màgiques, però algunes idees, sobretot de sentit comú i d'experiència, sí que es poden donar.

1. Pensa en quines matèries i temes has de prioritzar en el teu estudi (per la seva dificultat, perquè les portes pitjor, pel seu valor en les PAU...).

2. Com que no ho pots estudiar tot de nou, has de fer una selecció. De què? Una bona pista la donaran els exàmens de les PAU d'anys anteriors. Els pots consultar aquí.

3. Fes servir el material que has anat confeccionant durant el curs: resums, esquemes, etc.

4. Estudia de la mateixa manera que has fet fins ara: no canviis la teva manera de fer. En tot cas, aprofita millor el temps.

5. Procura, quan acabis de preparar una matèria, fer-te un auto-examen. No només per comprovar el que saps, sino per obligar-te a escriure ordenadament i clarament el que saps.

6. Oblida't de cafés, estimulants, drogues, etc.: només et servirien per alterar la teva capacitat.

7. El dia abans dels exàmens, procura descansar -almenys durant la tarda- i, per suposat, no estudiis de nit: has d'anar ben descansat/ada als exàmens.

8. També convé tenir en compte alguns consells durant les proves:
    -quan estiguis a l'aula, procura aïllar-te de tot i centrar-te en la prova que has de fer.
    -llegeix atentament les preguntes. Fins i tot de vegades donen pistes sobre la resposta.
    -controla el temps per deixar una estona al final i poder llegir l'examen i retocar el que calgui.
    -no deixis espais en blanc: el corrector ho pot interpretar com que n'hi ha algún aspecte que no saps.
   
Segur que no hi són tots els consells que es poden donar, i que alguns poden ser discutibles. De totes maneres, si en alguna mesura et poden ajudar...  Ànims i sort!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada