dilluns, 17 de juny del 2013

Després de les PAU...

Ara que ja s'han acabat les proves de selectivitat, és el moment de recordar les dates d'importants esdeveniments pròxims, que afecten a qui vulgui entrar a la universitat.

Tots els interessats es convertiran en fidels usuaris de la pàgina d'accesnet, on cal fer la major part de les gestions que s'indiquen a continuació.


El dia 28 de juny, qui hagi fet les PAU podrà conèixer la nota a través d'accesnet.
El dia 1 de juliol ha de recollir en el seu centre la tarja que acredita la superació de les PAU:  li demanaran en el moment de fer la matrícula universitària. Els estudiants que no han fet aquest curs el 2n de batxillerat, han de consultar l'apartat "Universitat on fer les PAU", per saber on recollir la tarja.

Fins el 3 de juliol n'hi ha temps per fer o canviar la preinscripció universitària, a la vista de les notes obtingudes.

L'11 de juliol es coneixerà el resultat de la primera assignació de places universitàries.
El 25 de juliol es notificarà el resultat de la 2ª assignació.

La 1ª reassignació no tindrà lloc fins el 6 de setembre.
La 2ª serà el 17 de setembre.
I la 3ª, el 23 de setembre.
A partir d'aquí, n'hi haurà dues més, una cada quinze dies. O sigui: cap al 8 d'octubre i el 23 d'octubre.

Quan es fan públiques les assignacions (i les reassignacions), s'indica el corresponent termini de matrícula.
I després de totes les assignacions de places se sol publicar el llistat de les notes de tall.

De tot això procurarem donar notícia tan aviat com se sàpiga.



230 comentaris:

  1. Hola! Bona tarda!
    He fet la selectivitat d'aquest any 2013, i la veritat no ha sigut com esperava, m'agradaria saber: Si suspens la fase general, ho has de repetir tot? I si no es així, però vols pujar nota, has de repetir tota la fase general o específica, o simplement pots triar quines matèries fer?

    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      Primer de tot, espera les notes del dia 28: molts cops els resultats no es corresponen amb la reva impressió.

      Després, pensa que cada fase va per separat: la general no caduca mai i, si vols pujar nota, l'has de fer sencera.
      La fase específica té dos anys de durada. I si vols repetir-la, ho pots fer per matèries.

      Espero haver resolt el teus dubtes.
      Salutacions, i que n'hi hagi sort amb les notes!

      Elimina
    2. Bona nit,

      Una pregunta, l'examen de Matemàtiques que tenim la possibilitat de repetir el dia 5..si el volem repetir, la pre-matricula acaba el dia 3, llavors ja no ens podem matricular?

      Moltes gràcies! :)

      Elimina
    3. Hola!
      La preinscripció acaba el dia 3. Si no diuen res en contra, l'hauràs de fer com a molt tard aquest dia. EL resultat de l'examen de matemàtiques afectarà poc a la nota. Pots posar en 1ª opció el que vols estudiar amb la previsió d'una bona nota en matemàtiques. I en 2n i successius llocs, altres estudis als que accediries amb una nota menys bona. Però la preinscripció l'has de fer, perquè, si no, no et podries matricular després.
      Recorda que, si vols repetir l'examen de matemàtiques, ho has de dir per accesnet els dies 1 o 2 de juliol.
      Salutacions!

      Elimina
  2. Hola! Tinc por de que fassi totes les reassignacions i que al final no entri a la carrera desitjada. Què hauria de fer llavors? Tinc opció a entrar a la carrera de 2a opció? es que tinc por de quedar-me sense places tant en la primera opció com en la segona. Què hauria de fer? Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! No sé quines són les teves opcions 1 i 2, però no has de patir innecessàriament. Espera a les assignacions: si no et donen la 1ª, és molt probable que sí et donin la 2ª. Si no saps que fer, en el seu moment m'ho tornes a comentar i, sobre la realitat, ja t'informaré. De moment, no pateixis, que segurament no ho tens tan malament com penses.
      Salutacions!

      Elimina
  3. Hola! Volia demanar consell. Ja he vist la nota d'accés, no es del tot suficient per arribar a la carrera que volia entrar. Pero amb l'examen de matemàtiques que es farà el dia 5, podria arribar, ja que nomes em separen unes decimes, seria millor intentar treure millor nota al setembre? Com podem demanar fer pujar nota al Setembre? I per últim, si l'examen el fem el dia 5, la nota la pujaran, i es reflexarà per després a l'assignació o com?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Pensa una cosa: tot i que facis l'examen de Matemàtiques, la pujada de la nota total serà molt petita. Més o menys, per cada punt que pugis en Matemàtiques, la nota global (PAU+batx.) et pujarà aproximadament 0,04. No sé si et compensa...
      Una altra possibilitat és repetir les PAU al setembre (no es pot pujar nota d'una o váries matèries més que a la fase específica; a la general ho tornes a fer tot). Però també té el seu problema, perquè segons els estudis que vulguis fer, potser ja no en queden places al setembre. Si et vols matricular de PAU pel setembre, ho has de fer a accesnet del 19 al 22 de juliol.
      Dius que només et separen unes dècimes: suposo que respecte a la nota de tall de l'any passat; però, quina? la de la 1ª assignació o la de l'última? Si em concretes una mica més quins estudis vols fer i on, i la nota que has tret, potser et puc orientar una mica més. Perquè potser no necessites ni examinar-te el dia 5 ni anar al setembre...
      Salutacions!

      Elimina
    2. Jo volia fer psicologia, vaig treure un 4 a Matemàtiques, així que no em conta res perque no estic aprovada i tenint en compte que la tinc en la fase específica (pondera 0,2) jo crec que alguna faria (espero).Tinc un 7,654 i la nota de tall de la carrera (l'any passat: 7,681-no se si es de la primera assignació o de la última) No tinc cap preferència, la UAB o a UB.. Es que no se del cert que seria millor de fer.
      Llavors podria pre-matricular-me, i si canvio d’opinió apuntar-me al Setembre? Quina data es del 19 al 22 o del 12 al 19?
      Per últim, tenia una curiositat, m’agrada el tema de la neurologia, vaig buscar quina carrera era, però no ho vaig trobar, posa que es una branca de la medicina, només es pot fer a partir de medicina? O podria fer alguna cosa relacionada a psicologia?
      Moltíssimes gràcies!

      Elimina
    3. Hola!
      La nota que dius (7,681) és la de la 1ª assignació de la UAB. La de l'última va ser 7,334. Iaxò l'any passat. Cal esperar a veure què passa enguany.
      Pots fer la preinscripció i esperar a la 1ª assignació: això et donarà pistes de si tens possibilitats de entrar-hi o no. Llavors pots acceptar l'opció que et donin i matricular-te, o continuar amb les assignacions. En aquest cas, si vols, m'ho pots tornar a consultar en el seu moment.
      La matrícula per les PAU del setembre és del 19 al 22 de juliol.
      Sobre Neurologia, efectivament: has de fer Medicina i especialitzar-te després.
      Salutacions!

      Elimina
    4. Això de les assignacions com va?

      Elimina
    5. Hola!
      En aquesta mateixa entrada tens les dates de les properes assignacions. Per saber com funciona tot això, pots mirar amb atenció aquest web:
      http://www20.gencat.cat/portal/site/ur/menuitem.3d18a8f561b671a9ccf24010b0c0e1a0/?vgnextoid=610127b886c3b310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=610127b886c3b310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

      Salutacions!

      Elimina
    6. Moltes gràcies! I disculpa per tantes preguntes, però tenia un altre dubte, he estat mirant el grau de psicologia en la UAB i la UB, quines diferencies hi ha? Saps quina es més científica? Es que he preguntat, però cadascú diu coses diferents

      Elimina
    7. Hola!
      Amb això no et puc ajudar... El millor seria parlar amb algú que ho entigui fent, però ja comprenc que és una mica complicat.
      Ho sento!

      Elimina
    8. ja..bueno, gràcies igualment!!

      Elimina
    9. ja m'he informat, i també m'han dit la nota de matemàtiques, per poc no vaig que estava amb angines, he tret un 5,5 així que la nota de tall tinc un 8,754.

      Gràcies per les informacions!

      Elimina
    10. Molt bé! I gràcies per la resposta. Espero que en tinguis prou amb la nota. Salutacions!

      Elimina
    11. Si que en tinc prou, he entrat a la UB! Una pregunta..saps quins dies tinc per anar a buscar el full de notes de les PAU?

      Elimina
    12. L'enhorabona, doncs!
      Les notes de les PAU (necessàries per matricular-te) les tenen al centre on has fet el 2n de batxillerat. No n'hi ha termini, però ves-hi quan abans: al juliol sol haver-hi algú treballant, i la secretaria és oberta.

      Què tinguis una molt bona estada a la universitat i què et vagi tot molt bé! Salutacions!

      Elimina
    13. si, ens les van donar,però al fer l'examen de Matemàtiques, se les van quedar per canviar les notes. I he estat mirant a partir de quan puc anar, però no ho trobo

      Elimina
    14. Truca al teu centre i pregunta quan. I si has d'anar-hi allà o a algún altre lloc. També pots fer la gestió a:
      Oficina d'Organització de Proves d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 552 69 80
      Adreça electrònica: coordinaciopau.sur@gencat.cat

      Què vagi bé!

      Elimina
    15. Moltes gràcies per tot!! Espero que tot vagi molt bé!

      Elimina
  4. Hola, aques any he fet les proves PAU al juny, i ja tinc els resultats. Posa que he suspès la fase general, però full fer una reclamació d'una assignatura que penso que ha estat corregida molt erròniament. Si la nova correcció no em fa aprovar la fase general, puc fer la matricula per fer les proves PAU de setembre d'aquest mateix any? Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Ho sento..!
      La matrícula per fer les PAU al setembre és del 12 al 19 de juliol. Per tant, si tens el resultat abans del 19, és clar que pots matricular-te.
      Salutacions!

      Elimina
    2. Perdó! La matrícula és del 19 al 22 de juliol.

      Elimina
  5. Hola Luis,
    Sobre l'examen de matemàtiques que es repetirà el dia 5 de juliol, la nota final quina serà la nota més alta de les dues o la de l'examen del dia 5?
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      La nota serà la del dia 5. Mira el que cal tenir en compte:
      (...)"els alumnes que s'inscriguin per fer aquesta prova estaran renunciant a la qualificació obtinguda en l'examen del 12 de juny i a la seva revisió per a una doble correcció. Així doncs, afegeixen, aquells que s'inscriguin per repetir l'examen i no es presentin el 5 de juliol a les 17 hores al lloc acordat "quedaran sense qualificació d'aquesta matèria", de forma que si l'examen entrava dins de la seva fase general de la selectivitat (on s'inclouen les quatre assignatures obligatòries i una d'optativa, que seria aquesta), l'alumne no tindrà qualificació global de selectivitat, ja que la fase general és obligatòria. Si ha escollit les matemàtiques com a matèria optativa de la fase específica (que serveix per elevar la nota) constaria com a no presentat.

      Elimina
    2. Moltes gràcies! Així doncs millor que no em presenti i esperi a veure el resultat de la primera assignació.

      Elimina
  6. Hola,
    Una pregunta, si vaig fer les PAU l'any passat (2012) puc anar-les a recollir ara?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Vas una mica endarrerit...
      Hauries de preguntar on has d'anar-hi aquí:
      Oficina d'Organització de Proves d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 552 69 80
      Adreça electrònica: coordinaciopau.sur@gencat.cat

      Elimina
  7. Hola,
    Acabo de saber el resultat de les PAU per accesnet. Vaig fer matricula lliure, pero no trobo enlloc on haig d'anar a recollir-les de manera precencial el dia 1. L'apartat "universitats on fer les PAU" no el trobo. On ho puc saber?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Hauràs de fer una consulta aquí:
      Oficina d'Organització de Proves d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 552 69 80
      Adreça electrònica: coordinaciopau.sur@gencat.cat

      Elimina
  8. Hola,

    Ja he vist les notes de les PAU, pero vaig fer matricula lliure i no trobo enlloc on les haig de anar a recollir el dia 1. Tampoc trobo l'apartat de "Universitats on fer les PAU" que dius. On ho haig de mirar aixo exactament?

    ResponElimina
  9. Hola, després de conèixer els resultats de les PAU l'exàmen de física el tenia a la fase específica i l'he suspès, el dia 5 repetiré l'exàmen de matemàtiques. La carrera que vull cursar té un total de 450 places a Bcn però amb aquest resultat a la fase específica no arribaria a la nota de tall, m'agradaria saber dues coses:
    a)Puc repetir només l'exàmen de física a setembre?
    b)És possible que les 450 places s'omplin a la primera? és a dir, s'ha donat algun cop aquesta situació? Ho dic perquè em costa de creure que sigui així i només amb que l'exàmen de física a setembre m'anés una mica bé ja tindria la nota.
    Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Pots examinar-te, a la fase específica, només d'una, de dues o de tres. Pensa en fer la matrícula del 12 al 19 de juliol.

      No sé quins estudis vols fer, però per saber si n'hi ha alguns que s'omplen a la 1ª assignació cal esperar a la 2ª: si la nota de tall és la mateixa és que ja no ha entrat ningú més. Aquestes notes successives les eliminen del web, però tinc algunes guardades de l'any passat, que et poden servir de referència: pots veure les notes de tall després de la 1ª assignació 2012 aquí:

      http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/docs/2012/07/13/12/15/99f19cab-2560-40ac-a9bf-3a75fc2dbe87.pdf

      I les posteriors a la 2ª assignació aquí:
      http://www20.gencat.cat/docs/ur/home/03%20Ambits%20dActuacio/Acces%20i%20admissio%20a%20la%20universitat/Preinscripci%C3%B3%20per%20a%20les%20universitats%20p%C3%BAbliques%20%20i%20Universitat%20de%20Vic/Llistes%20de%20notes%20de%20tall%20i%20de%20places%20universit%C3%A0ries/documents/Quadre_comparatiu_notes_tall_juny_2012.pdf

      Tingues en compte que, abans de que facis els exàmens de les PAU al setembre, ja n'hi ha hagut dues assignacions i una reassignació.

      Ànims i sort!

      Elimina
    2. Gràcies, però aleshores, si no he entès malament amb les dues assignacions i la reassignació se solen omplir les places?

      Elimina
    3. No necessàriament... Tot depèn dels estudis en concret: n'hi ha que exhaureixen les places a la primera assignació, altres més tard... i n'hi ha un bon grapat que mai esgoten les seves.
      Si em dius en quins estudis penses, potser podem parlar més en concret...

      Elimina
    4. Perdó! Hi ha una errada: la matrícula de les PAU-setembre és del 19 al 22 de juliol.

      Elimina
    5. Vull cursar enginyeria en tecnologies industrials, a la UPC a Bcn hi ha 450 places, sino ja hauria d'anar a Terrassa

      Elimina
    6. Hola!
      D'acord. De totes maneres, anar a Terrassa tampoc és un adesgràcia, no?
      Sort i ànims!

      Elimina
  10. Si faig la pre-inscripció de la matricula i després, veig que no arribo a la nota, encara així amb les assignacions, puc apuntar-me igual al Setembre per poder pujar nota? Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que pots. Però pensa que la matrícula per les PAU de setembre l'has de fer del 19 al 22 de juliol, quan només haurà sortit la primera assignació de places.
      Salutacions!

      Elimina
  11. Una pregunta, si l'examen de Matemàtiques es el 5, i fem la pre-inscripció abans del 3, com es reflexara a la nota? Em pondera 0,2 Merci!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Això que preguntes l'he buscat i no l'he trobat enlloc. Suposo que inclouran la nota del dia 5 per tal que es tingui en compte per la primera assignació de places.
      Salutacions!

      Elimina
  12. Bon dia! Si faig un any de carrera universitària i no m'agrada, puc deixar-la, i tornar-me a apuntar a les PAU per incrementar la nota, i accedir a una carrera més alta?

    ResponElimina
  13. Hola Lluis moltes gracies per aclarir questions, de vegades els estudiants estem una mica perduts y ni el centre ens respon a les preocupacions. M'agradaria estudiar periodisme a la UAB pero no se si la nota que tinc m'arribara, tinc un 8,350 i l any passat va ser d'un 8,77. Que puc fer si no arribo? Hi ha algun grau que em convalidi assignatures? Estic feta un embolic, gracies! Claudia Alfaro

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Claudia!
      Disculpa el retard en contestar-te.
      Has d'esperar: potser aquest any no n'hi ha tanta demanda...
      Graus semblants que et puguin convalidar matèries són: Comunicació audiovisual (però les notes són semblants) i Publicitat i Relacions Públiques (té una nota de poc més de 7 a Girona).

      De totes maneres, espera a les primeres assignacions, a veure per on van les coses.
      Salutacions!

      Elimina
  14. Hola Lluis moltes gracies per aclarir questions, de vegades els estudiants estem una mica perduts y ni el centre ens respon a les preocupacions. M'agradaria estudiar periodisme a la UAB pero no se si la nota que tinc m'arribara, tinc un 8,350 i l any passat va ser d'un 8,77. Que puc fer si no arribo? Hi ha algun grau que em convalidi assignatures? Estic feta un embolic, gracies! Claudia Alfaro

    ResponElimina
  15. Hola!! Una pregunta, puc fer una assignatura de la part especifica a Setembre i que les que tinc ara aprovades em segueixin comptant? És a dir, si tinc un 5 a Mates i un 4 a fisica, puc presentarme de fisica a setembre i que el 5 de mates em segueixi comptant? gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit!
      És clar que sí! A la part específica un s'examina per matèries. Pots fer tranquilament el que dius.
      Salutacions i sort!

      Elimina
    2. I pots matricular-te ara a una carrera pero a setembre presentar-te a una assignatura de la fase específica?

      Elimina
    3. També ho pots fer. Però has de tenir en compte que al setembre queden poques places dels estudis més demanats. De totes maneres, sempre et quedarà allò del que et matriculis ara.
      Salutacions!

      Elimina
  16. Hola Luis: Una pregunta: no trobo en cap lloc on puc anar a buscar les noves notes de la sele, desprès del 2º examen de mates. Se que es a partir del dia 9, però no se el lloc.Moltes graciés.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Hi ha dues opcions: o bé al teu centre (pots trucar i preguntar) o bé al mateix lloc on has fet la prova.
      Salutacions!

      Elimina
  17. Hola, el día que vam repetir l'examen de mates vam haver d'entregar les notes, ara on hem d'anar a buscar les noves?

    ResponElimina
  18. Hola, tinc un 11.76 de nota de PAU i volia fer medicina. Com a la primera assignació no he entrat, m'han assignat enfermeria (la meva tercera opció). Probablement a la segona assignació de places entraré a la meva segona opció (c.biomèdiques, que està en un 11.80). Així, em matricularia a c.biomèdiques per al següent curs. La meva pregunta és: podria tornar a fer les específiques al setembre per així assegurar-me la nota per entrar a medicina en el curs 2014-2015? Em guardarien les millors notes? Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      El que has explicat és totalment cert: pensa que la fase específica té dos anys de validesa. I, pel curs vinent, tindries la millor nota (la d'ara o la de setembre).
      De totes maneres, ja has vist que Medicina a Girona està a 11,990? Potser hi arribaries...
      Salutacions i sort!

      Elimina
  19. Sí, sí que ho sé, però per motius econòmics no em puc permetre estudiar fora de Barcelona.. Llavors faré això, em presentaré a les específiques al setembre, faré el primer any de biomedicina i després amb la nova nota faré medicina. Moltes gràcies! Serveixes de gran ajuda per estudiants com jo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tú!
      I jo n'estic molt content de que el blog serveixi a estudiants com tú.
      Et desitjo tota la sort del món!

      Elimina
  20. Hola!
    Vaig repetir l'examen de mates i vaig treure un 4, tenia be exercicis per 5 i mig apart de procediments correctes. Amb la doble correccio he tret un 5.75 pero al fer-me mitjana no arribo al 5 i no pondera. Creus que em servira d'alguna cosa la reclamacio a la doble correccio? Necessitava el punt que em donava un 5 a mates per entrar a periodisme i considero molt injust com em van puntuar la primera correcció.
    Puc fer algun altre tramit?
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Hi ha una cosa que no m'encaixa: dius que vas demanar doble correcció i vas treure un 5,75. I vols tornar a demanar-la una altra vegada? Només pots presentar reclamació a la doble correcció, no una nova doble correcció. I això, dins dels tres dies hàbils des de que et donen la qualificació.
      Ho pots demanar, perquè no veig cap altre procediment que puguis endegar, i no tens res a perdre.
      Salutacions i sort!

      Elimina
  21. sóc un alumne de Catalunya i hauré de fer les PAU a setembre, em puc prematricular a alguna universitat sense haver fet les PAU? Com se si trobaré lloc a setembre? Les universitats han de guandar algun numero concret de places pels alumnes de setembre?

    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Abans de tenir les PAU no et pots matricular ni prematricular. No es guarden places pel setembre. Només pots conèixer les places que queden en una publicació que surt quan s'ha de fer la preinscripció del setembre.
      Salutacions!

      Elimina
  22. Cada any, l'Associació Stic.cat convoca els Premis Blogs Catalunya, establint una sèrie de categories de participació.

    L'Orientació a l'abast pren part en aquests premis dins la categoria d'Educació.
    Per tal de determinar els blogs finalistes, es fa una votació popular. Si consideres que aquest blog mereix ser-hi entre els finalistes, pots donar-li el teu vot (entre el 16 de juliol i el 2 de setembre), entrant en stic.cat Premis Blogs Catalunya. Hauràs d'inscriure't (ho pots fer a través del teu compte de Twitter o de Facebook).
    Gràcies pel teu suport i pel seguiment del blog!

    ResponElimina
  23. Hola, volia matricularme d'una assignatura de la fase especifica per setembre però a l'accesnet em diu que és obligatòri que em matriculi de la fase general, què he de fer? Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      o és una errada, o has deixat d'indicar alguna cosa. Jo no puc entrar-hi a accesnet, però potser en deu a que no has omplert tot el que cal: per exemple, indicar si vens de batxillerat o de CFGS. Perquè suposo que ja vas fer la fase general (si ets de batx.) o no et cal fer-la (si has fet un CFGS). Revisa tot el que has fet i comprova aquestes coses.
      Si encara segueix el problema, mira de fer-ne una consulta a:
      Oficina d'Organització de Proves d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 552 69 80
      Adreça electrònica: coordinaciopau.sur@gencat.cat

      Salutacions i sort!

      Elimina
    2. He revisat i en principi sembla que no he deixat d'indicar cap cosa, més que res perquè les meves dades ja les tenen ja que vaig fer les PAU a juny... l'oficina de les PAU només està oberta entre setmana...

      Elimina
    3. Doncs ja ho sento, però no et puc ajudar gaire perquè, com t'he dit, jo no tinc accés al web. Prova demà de fer la consulta.
      Què tinguis sort!

      Elimina
  24. Hola, no em queda gaire clar com funciona lo de les reassignacions.
    T'has de matricular ara a la segona assignació per no perdre la plaça, però pots seguir en el procés? Si per matricular-te has de prémer el botó d'assignació definitiva, com saben ells que vols seguir-hi? Com pots veure tinc un gran embolic i em seria de gran ajuda que m'ho expliquessis una mica.. Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Sí que és una mica complicat. Miraré de explicar-t'ho bé.
      Després de la 1ª assignació, si vols seguir amb les assignacions, no n'has de fer res (ni matricular-te ni res): no perds l'assignació que t'hagin donat i pots millorar-la en la 2ª assignació ddel 25 de juliol.
      Després de la 2ª assignació, si no vols perdre el que t'han assignat, sí que has de matricular-te i, si vols a més continuar amb les assignacions, has de prèmer el botó corresponent.
      Tot això ho tens explicat aquí:
      http://www20.gencat.cat/portal/site/ur/menuitem.3d18a8f561b671a9ccf24010b0c0e1a0/?vgnextoid=610127b886c3b310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=610127b886c3b310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

      Si encara et queden dubtes, m'ho pots tornar a preguntar.
      Salutacions!

      Elimina
    2. Hola, aquest setembre he fet les PAU, però encara tinc alguns dubtes sobre la nota:
      1.- jo em vaig presentar a dues assignatures a la fase específica, en comptes de tres, crec que una d'aquestes l'he suspès però l'altra l'he aprovat. La assignatura aprovada em contarà o pel fet d'haver suspès una de les específiques ja no em contarà res?
      2.-A les notes de batxillerat hi posa "nota mitjana=7", amb aquest 7 he de fer el 60%? On va inclòs el Treball de Recerca?

      Gràcies Luis.

      Elimina
    3. Hola!
      Cada nota és independent: per tant, si aproves una, et compta aquesta.
      Aquest 7 de mitjana del Batxillerat ja inclou el Treball de Recerca, i val un 60%, que se suma al 40% que valen les PAU.
      Espero haver-t'ho aclarit.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  25. Hola,

    Jo vaig fer la sele al juny però vaig suspendre, de manera que ara al setembre l'he tornat a fer i ja sé quina nota tinc.

    Per entrar a una universitat haig de tornar a fer la preinscripció? Quan sabré si realment tinc plaça?

    Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Sí que has de fer la preinscripció (18 o 19 pròxims). L'assignació sortirà el 25 i la matrícula es fa el 26 i 27.
      Salutacions!

      Elimina
  26. Hola! He fet les PAU de setembre, i tinc un dubte...

    On y quan he d'anar a recollir el butlletí de les notes?

    O , si no, on puc esbrinar-ho?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Les notes es recollen al centre on has fet segon. Si no, allí et diran on.
      Salutacions!

      Elimina
  27. Hola,
    Tinc un dubte: doble correcció o reclamació.
    A l'examen de mates aplicades a c. socials vaig respondre cinc exercicis. El problema és que el que vaig descartar (de 6 se n'han de fer 5) el vaig començar però només vaig començar a escriure una equació i no me´l van deixar "tatxar" quan vaig entregar l'examen. He tret un 6 i pels resultats que tenia se que m´han comptat el que vaig descartar i no el següent que estava acabat i bé. No sé si a la reclamació això ho tindrien en compte. Necessito entre 7,5 i 8 d'aquest examen i sé segur que el tinc però si demano doble correcció em faran mitjana. No sé què fer...
    Em pots aconsellar sisplau?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Helena!
      La reclamació és per problemes tècnics, no per temes de correcció. El teu cas, en principi, no és de com han corretgit un exercici, sinò de corretgir un o un altre. Per tant, crec que s'escau millor la reclamació. De totes maneres podries fer una consulta a l'oficona de les PAU (tens l'adreça a la pàgina d'accesnet, abaix a l'esquerra.
      Salutacions!

      Elimina
  28. Hola bona tarda, no entenc gaire la nota de tall. Vaig veient que algunes van baixant considerablement en la reassignacions. Jo voldria fer ade/mates a la ub i tinc un 8,01 de nota en la select feta aquest setembre. La nota de tall era 8,3 però en la reassignaco de juny diu 5,8. Què vol dir això? Tinc possibilitats?
    Salutacions i moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Pilar!
      Aquesta carrera que dius va tenir una devallada de nota molt gran a la 2ª assignació: suposo que hi va haver molts admesos que no es van matricular.
      Però es veu que amb el 5,8 de la reassignació ja s'han omplert totes les places, perquè al llistat d'estudis amb places disponibles al setembre, ja no hi surt. Pots veure el llistat enllaçat en l'última entrada d'aquest blog.
      Ho sento...
      Salutacions!

      Elimina
  29. Hola bona tarda.
    He fet la sele al setembre i tinc un 8,01. Voldria fer ade/ mates a la ub i la nota de tall era a la Ub 8,3. Ara a la segona reaasignacio és 5,8. Què vol dir això? com es que ha baixat tant?
    Salucions i moltes gràcies.

    ResponElimina
  30. Bona tarda,

    M'agradaria consell sobre que és millor per a mi : reclamació o doble correcció ja que m'ha quedat una nota final de 4,89 i necessito un 5 per entrar a la Universitat.

    Salutacions i moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Això dependrà de l'objecte de la teva queixa: la doble correcció es demana quan es considera que s'ha puntuat insuficientment una part o tot un examen, o s'ha descomptat massa pels errors, etc.
      La reclamació és per motius administratius (hi ha hagut errors en la correcció, en la suma de notes, no s'ha tingut en compte una part...).
      Has de decidir què s'ajusta millor al teu cas.
      Salutacions!

      Elimina
  31. Gràcies! Però m'agradaria amb la seva experiència que em pot anar millor per pujar d'aquest 4'89 al 5, ho necessito!

    Moltes Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Crec que és més lògic demanar doble correcció. Però pensa que et pot també baixar la nota...
      Sort!

      Elimina
  32. I si demanes la doble correcció pot ser precensial?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      No ho és. Suposo que vols dir ser-hi tú al davant: doncs no.
      Salutacions!

      Elimina
  33. Hola,
    Vaig fer les PAU al setembre per lliure i ahir no vaig poder anar a recollir la documentació. Com ho haig de fer per poder-la anar a buscar i a on?

    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      No ho sé, però suposo que el millor lloc per preguntar és aquest:

      Oficina d'Organització de Proves d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 552 69 80
      Adreça electrònica: coordinaciopau.sur@gencat.cat

      Salutacions i sort!

      Elimina
  34. Bona tarda!

    Vaig fer les PAU al setembre per tal de pujar la nota que tenia al juny. Vaig aconseguir treure nota per entrar a tots els llocs desitjats, però ja no hi havien places disponibles.. Així que m'he quedat aquest any sense poder estudiar.

    Al juny de l'any que bé vull fer la preinscripció als centres. Però ho puc fer directament? O he de sol·licitar-ho al centre o algun lloc?

    Gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      Primer de tot, dir-te que lamento el que t'ha passat: al setembre no és estrany això.
      Sobre el que preguntes: has de fer -com tothom- la preinscripció (per accesnet) en el termini que s'estableixi: sol ser durant el juny, fins primers de juliol.
      Què tinguis sort! Salutacions!

      Elimina
  35. Bon dia!
    Vaig al gra,no tinc nota de tall com per entrar al grau de farmacia.La meva pregunta és ¿des de quines carreres puc accedir a farmàcia, cursant un primer any d'alguna d'aquestes i passar-me al 2n curs de farmàcia convalidan algunes assignatures?
    Havia pensat que si fent química el primer any puc
    passar-me en el segon any a farmàcia? o hauria d'anar a primer de farmàcia amb les possibles convalidacions?

    Moltes gràcies per la seva atenció,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      En primer lloc, dir-te que les universitats tenen força autonomia en aquest tema. Per tant, hauries de preguntar en la facultat de Farmàcia corresponent com va el assumpte de les convalidacions.
      Evidentment, en aquest cas, els estudis més indicats per després fer Farmàcia són Química o Biologia. Però, repeteixo, ho has de preguntar abans a la facultat.
      Sort i ànims!

      Elimina
  36. Hola!
    El juny de l'any passat vaig fer les PAU per lliure, vaig aprovar, però com aquest any encara no tenia pensat entrar-hi no vaig anar a recollir els papers. Hi ha cap problema amb això? De tota manera vull tornar a presentar-me per pujar nota d'una específica.
    Gràcies per la seva ajuda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No n'hi ha cap problema amb els papers: pots demanar-los a:
      Oficina d'Organització de Proves d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
      Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat
      Recorda que la part comuna de les PAU no caduca mai, però l'específica dura només dos anys.
      Salutacions!

      Elimina
    2. Si si, ho tinc present. La vaig fer l'any passat així que cap problema.
      Moltes gràcies!!

      Elimina
    3. Hola, vaig fer la selectivitat el setembre passat però no vaig anar a recollir les notes. Aquest juny vull inscriure'm a la universitat, encara les puc anar a recollir?

      Elimina
    4. Hola!
      És clar que sí! Però suposo que al teu centre ja no hi seran. Pots fer una consulta a:
      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
      Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

      Sort i salutacions!

      Elimina
  37. Hola jo l'any passat vaig fer la selectivitat i vaig començar una carrera pero la vaig deixar perque no m'agradava i la meva pregunta es si per fer la preinscripcio a una altre carrera ho tinc que fer com si fes la sele aquest any es a dir el mateix dia? Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Ariadna!
      Els terminis de preinscripció, per a tothom, són:
      Convocatòria de juny
      Del 3 de juny al 2 de juliol.
      Convocatòria de setembre
      25 i 26 de setembre.

      I les instruccions per a formalitzar la preinscripció les veuràs aquí:
      http://www20.gencat.cat/portal/site/ur/menuitem.c7c5f12f7354d1a9ccf24010b0c0e1a0/?vgnextoid=5202330784d69310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=5202330784d69310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

      Salutacions i ànims!

      Elimina
  38. Hola,
    Jo ja he pagat les PAU però si intento entrar a accesnet em diu que m'haig de registrar. Els meus amics poden accedir al lloc web havent efectuat el pagament i tot. És possible que un cop efectuat el pagament ja no et deixi entrar?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Si has pagat les PAU, vol dir que ja has fet la matrícula per accesnet. Per tant, has de poder entrar-hi, sempre i fins que t'hagis matriculat a la universitat (si és el cas). Per tant, o és una errada teva (si poses malament alguna dada) o és una fallada dels sistema. En aquest cas, hauries de fer una consulta a:
      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
      Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

      Sort i salutacions!

      Elimina
  39. Hola!
    Una pregunta, si vui demanar segona correccio d'una asignatura, és recomenable? I si la demanés, tindria els resultats de si entro o no a la carrera més tard que la resta?
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Has d'estar molt segur/a, perquè també et poden baixar la nota...
      Et donaran més tard la nota, efectivament.
      Ssalutacions!

      Elimina
  40. Hola!
    Ja sé les primeres assignacions. Jo volia fer pedagogia o filosofia, les quals em vaig preinscriure, m'ha tocat filosofia però a mi m'agradaria més pedagogia. Tinc dues opcions o m'espero a la segona assignació o faig la sele al Setembre i faig la fase específica ja que no la vaig fer al Juny, només vaig fer la fase general. Què faig? Estic una mica perduda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Ara, el que has de fer és esperar a la 2ª assignació (24 de juliol). No perds res, i pots millorar la teva situació, si et donen plaça a Pedagogia. Quan arribi el moment, si vols, tornes a consultar el que calgui.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  41. Hola bona tarda!
    Em presento a les PAU de setembre i m'agradaria fer arquitectura a l'ETSAB. La meva pregunta és si podré entrar-hi ja que veien diferents comentaris he arribat a la conclusió que els de setembre només podem optar als graus que tinguin nota de tall de 5. És així? O es guarden places?

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Per desgràcia és com dius: no es guarden places pel setembre. Sortirà un llistat amb les places disponibles. Si vols veurer el de l'any passat, potser et faràs una mica d'idea. El tens aquí:
      http://universitatsirecerca.gencat.cat/web/ca/03_ambits_dactuacio/acces_i_admissio_a_la_universitat/.content/acces_i_admissio_a_la_universitat/preinscripcio_per_a_les_universitats_publiques__i_universitat_de_vic/llistes_de_notes_de_tall_i_de_places_universitaries/documents/preins_setembre_2013.pdf

      Sort i salutacions!

      Elimina
  42. Hola Luis,
    Aveure si em pots ajudar... Jo soc llicenciada en Pedagogia des del 2012, i ara voldria fer educació primària, i la nota que tinc de la carrera no és suficient.. em falta un punt per poder accedir. Què hauria de fer? Tornar a fer les PAU? O com? Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Suposo que has vist que n'hi ha molta disparitat entre la nota de tall d'algunes universitats (Barcelona, Girona...) i la d'altres. Alguna inclús és un 5...
      Si no vols anar a algún d'aquets llocs amb nota més baixa, tens la possibilitat de tornar a fer les PAU. Potser només la part específica, triant les matèries que et vagin millor.
      Crec que aquestes són les possibilitats que tens: no veig cap altra.
      Sort i encert! Salutacions1

      Elimina
  43. Moltes gràcies Luis, per ajudar-me. Si ara vull fer la part especifica de les PAU al setembre, encara em puc inscriure? Les universitats que tenen un 5, normalment son privades.. el que també podria fer és provar a apuntar-me a diverses universitats, i si tinc sort.. em poden agafar. Què n'opines?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Ja no hi ets a temps: el termini va acabar ahir...Et queda fer la preinscripció en vàries universitats i esperar la reassignació del 3 de setembre.
      Salutacions i sort!

      Elimina
  44. Hola!! Si l'any que ve al Juny vull fer les específiques ja que no les vaig fer aquest any, només vaig fer la fase general, a l'hora de matricular-me ho haig de fer a través del centre on he estudiat batxillerat?

    ResponElimina
  45. Bona nit!
    No: ho has de fer directament tú a internet, mitjançant el portal accesnet. I estar al cas per veure quin és el termini.
    Salutacions!

    ResponElimina
  46. Hola! Valdria saber si em pots ajuda. Aquest any he cursat un cicle superior i he aprovat totes les assignatures excepte el treball final que no em quedara aprovat fins al novembre.Una vegada estigui aprovat el treball m'agradaria entrar a la universitat, és possible matriculam al novembre possible????

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Ho sento: no podràs. Hauràs d'esperar a la preinscripció i matrícula de la convocatòria de juny de 2015.
      De totes maneres, per aquelles universitats i estudis que encara disposin d’alguna plaça lliure, hi ha la possibilitat de fer la preinscripció en la convocatòria de febrer, que serà a començaments de febrer (per accesnet). Haurà de sortir un llistat d'estudis i places disponibles encara. Per tal que et facis una idea, aquí tens el llistat de l'any passat:
      http://www20.gencat.cat/docs/ur/home/03%20Ambits%20dActuacio/Acces%20i%20admissio%20a%20la%20universitat/Preinscripci%C3%B3%20per%20a%20les%20universitats%20p%C3%BAbliques%20%20i%20Universitat%20de%20Vic/Banners/2013_febrer.pdf

      Sort i salutacions!

      Elimina
  47. Agreixo molt la teva ajuda. Com tu mas dit davant la impossibilitat de començar al Novembre una gran decepció, utilitzaré el recurs d'entrar al febrer.

    Gràcies.

    ResponElimina
  48. Hola!! Tenia uns quants dubtes sobre la inscripció universitària... Jo vaig fer la selectivitat al juny però no em va arribar la nota per entrar a psicologia enlloc, de manera que repetiré dues assignatures de l'específica al setembre per pujar la nota. Si m'arriba la nota però no tinc plaça, puc guardar-me-la pel juny de l'any vinent; o també, tinc entès que puc utilitzar-la per matricular-me a algun altre grau de la UB que em doni la possibilitat de fer el trasllat d'expedient l'any vinent. Si no, crec q també podria matricular-me a la UOC i entrar l'any que ve a 2n.
    Creus que podria fer alguna d'aquestes coses? O saps on podria preguntar??
    Per últim, saps quan comencen les preinscripcions per als que fem la selectivitat al setembre?
    Moltes gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Clara!
      Comencem pel final: la preinscripció es fa només els dies 25 i 26 de setembre. Espero que abans aparegui a accesnet el llistat d'estudis i places disponibles, per saber a què atenir-se.
      Sobre l'altra qüestió: es pot fer servir un any les notes de l'any anterior (l es de la fase específica caduquen al cap de 2 anys).
      Sobre el trasllat d'expedient (des de la UOC o des d'una altra universitat) és cosa de preguntar-ho a la universitat on vols anar a parar, per tal que et diguin possibilitats, condicionants, convalidadcions, etc.
      Espero que tot et vagi bé.
      Salutacions!

      Elimina
  49. Hola!!
    No he entrar a la universitat ni per 1a ni per 2a assignació.
    Vaig anar a la universitat i em van comentar que entrarien unes 20 persones el setembre.
    Quin dia aprx, sabria si entro o no? On ho puc mirar?
    Moltes gracies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Ione!
      La 1ª reassignació de places s'ha de fer pública demà dia 3 però, com passa habitualment, és molt possible que surti avui a la tarda. A la portada del web d'accesnet.
      Salutacions i sort!

      Elimina
  50. Hola! Dilluns faig la selectivitat! La vaig fer al juny, però per pujar nota, repeteixo la fase comuna! El problema és que no es pot entrar a accesnet perquè està tancat, o hi ha hagut un problema. I llavors, no ser a quina univeristat o facultat haig d'anar. Com que la repeteixo i la matriculació de les dades és igual que la dels meus companys de classe, vaig a la mateixa facultat que ells? Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit!
      Crec que hi ha més gent que té el mateix problema. Com que ara ja no ets a temps de fer cap consulta a la Oficina d'Accés, fes el que dius: presentar-te a la facultat on van els teus companys. I, si no fos allà, que et resolguin el problema, que no és culpa teva...
      Et desitjo tota la sort pels exàmens!
      Salutacions!

      Elimina
  51. BON DIA, LA MEVA PREGUNTA ES QUINA NOTA S´HA DE TREURE A LA FASE COMU EN LA SELECTIVITAT DE SETEMBRE? JO LA VAIG FER PER EL JUNY PERO AMB EL 4,1 + 5,4 DE BAT NO VAIG PODER SER APTE. AMB UN 4,5 JO EN TIDRIA PROU?
    MOLTES GRA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      El promig ha de ser 5, al juny i al setembre. O sigui, que necessites, com a mínim, un 4,6.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  52. UNA PREGUNTA URGENT!!
    FINS QUAN I ON S'HAN D'ANAR A BUSCAR LES NOTES DE LA SELECTIVITAT? JO VAIG FER ELS EXAMENS A LA ESCOLA D'ARQUITECTURA (UPC) DE BARCELONA AL SETEMBRE.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit!
      Una resposta urgent...
      Demà surten les notes. La preinscripció és demà i demà passat. La documentació amb les notes s'han de recollir en el lloc que figura en aquesta web:
      http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/03_ambits_dactuacio/acces_i_admissio_a_la_universitat/proves_dacces_a_la_universitat_pau/informacio_general/universitat_on_fer_les_pau/

      Com que la documentació la necessites per matricular-te (dia 3 d'octubre) has d'anar abans a recollir-la.

      Sort i salutacions!

      Elimina
  53. Hola!
    Jo tinc el Batxillerat i vaig fer la selectivitat el Juny però no vaig arribar a la nota que esperava ja que no vaig fer la fase específica, per raons personals. Al Juny 2015 vull fer la fase específica i se que al no està cursant estudis en un institut haig de matricular-me per les PAU a través d'accesnet. La meva pregunta és: segons el que veig posat a la pàgina web, directament haig de fer la matrícula sense fer una prematrícula (com es fa als instituts), no?
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit!
      Efectivament: no has de fer prematrícula: directament la matrícula (a accesnet) quan s'obri el termini (a través d'accesnet es publiquen les dates). Sí que hauràs de fer després la preinscripció, també per accesnet.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  54. Hola (em sembla que no ha arribat el comentari que he escrit anteriorment). Vaig fer la selectivitat el 2011 i vaig entrar a la carrera que volia a la UAB , però ara m'agradaria canviar-me i nose si em serà vàlida la nota de les específiques per al curs 2015-2016. En tot cas, puc canviar-me ara que encara falten tres mesos per acabar el curs i que en teoria la nota té validesa, o no? Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Mireia!
      La nota de la fase específica de les PAU té dos anys de validesa. Per tant, ja ets fora de termini, encara que poguèssis fer el canvi ara (cosa que crec que no és possible). De totes maneres, pots fer una consulta a:
      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      Sort i salutacions!

      Elimina
  55. Hola! soc un alumne de batxillerat al que avui li han dit que ha de fer la selectivitat al setembre. Hi ha algún lloc on pugui consultar quines carreres s'han esgotat a les assignacions de juny o quines vacants queden en les altres? Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit, Albert!
      En primer lloc, lamento que no hagis aprovat el batxillerat. Espero que al setembre et vagi millor.
      Per tenir una idea de les places que van quedar lliures pel setembre, l'any passat, pots mirar els estudis que encara admetien matrícula, aquí:
      http://universitatsirecerca.gencat.cat/web/ca/03_ambits_dactuacio/acces_i_admissio_a_la_universitat/.content/Enllac/Preinscripcio/preinscripcio-setembre-2014.pdf
      Et diuen també el nombre de places lliures. De totes maneres, no et refiis al 100%, perquè cada any pot variar.
      Sort, ànims i salutacions!

      Elimina
  56. hola bona tarde, vaig pagar la matricula de les PAU però quan entro a accesnet em diu que encara no he pagat i jo tinc el rebut del banc qe si que he pagar!
    que haig de fer??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Si tens el resguard, jo no em preocuparia. De totes maneres, pots fer una consulta :
      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      Salutacions!

      Elimina
  57. Hola bon dia/tarda, voldria saber on quan puc anar a buscar les notes de selectivitat. El meu centre es L’IOC i m’han dit que no donen el full de les notes de selectivitat. L’altre consulta es que necessito traduir les notes a l’anglès perquè estudiaré a Anglaterra i em demanen les notes en angles i voldria saber si les puc demanar ja traduïdes? Moltes gràcies per l’ajuda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      En el teu cas, les notes es recullen al mateix tribunal de les PAU. Si més no, allà et diran on has d'anar-hi. Pregunta quan vagis a examinar-te.
      Sobre la traducció a l'anglès, em temo que ho hauràs de fer pel teu compte. Pots preguntar també, però no crec que vulguin fer hores extra...
      Sort i salutacions!

      Elimina
  58. Hola!
    Ja tinc la fase general feta de l'any passat, però no vaig matricular-me a cap carrera, i aquest any vull fer la part específica per pujar nota i fer Pedagogia. Me matriculat a Mates del social, que em pondera 0,2, Geografia, que també em pondera 0,2 i Literatura Castellana que em pondera 0,1. Sé que només ponderen les 2 millors notes però el meu dubte és quan surten aquestes notes? Abans de fer la preinscripció a la carrera o després, perquè així se sap quines em ponderen 0,2?
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      Les notes de les PAU surten abans de que s'acabi el termini de preinscripció. Aquesta, acaba el 3 de juliol. La pots anar canviant per internet tantes vegades com vulguis, fins aquest dia.
      Salutacions!

      Elimina
  59. hola, si faig les PAU pel meu compte les notes surten per internet no? Haig d'anar a buscar les fisiques tambe?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Sí, surten per internet (a accesnet), però has d'anar a recollir la tarja (sense la qual no et podràs matricular a la universitat). Normalment es recull allà on has fet les PAU. Pregunta-ho quan vagis a examinar-te.
      Salutacions!

      Elimina
  60. Hola,

    L'any passat em vaig presentar a una de les assignatures específiques. Aquest any he decidit presentar-me novament amb intenció de pujar la nota. En cas que l'exàmen d'aquest any em vagi pitjor puc mantenir la nota de l'any anterior?

    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!

      És tal i com dius: sempre es té en compte la nota més alta.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  61. Bona tarda!

    El juny del 2013 vaig fer la selectivitat i l'any passat (2013-2014) un mòdul. Aquest any encara puc utilitzar les notes de la fase específica o haig de tornar a fer la selectivitat?

    Gràcies! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Mònica,
      les notes de la fase específica duren dos anys, Per tant, encara et serveixen.
      Salutacions!

      Elimina
  62. Bon dia, so em matriculo a un grau puc tornar a fer les PAU? o un cop matriculat ja no es poden repetir? Ho dic perque potser no entro a la facultat que volia per una específica que igual no em puntua.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Guillem!
      A les PAU sempre et pots presentar per pujar nota (estiguis o no matriculat en el que sigui). Pots presentar-te aquest setembre, però molt probablement hauràs d'esperar al juny de 2016 per entrar-hi. Si, mestrestant, no vols perdre un any, et pots matricular d'una altra carrera (l'hauràs d'especificar a la preinscripció).
      De totes maneres, qui sap si podràs accedir-hi ara: no perdis l'esperança; sobretot, quan encara no saps la nota de les PAU.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  63. He acabat les PAU en general m'ha anat bé però potser punxo a CTMA, això pot fer que no arribi a la nota tall de CCAA. Què es millor que faci? Presentar-me al setembre a CTMA per pujar nota i matricular-me a CCAA al 2016 i mentres aquests any per no perdre el ritme matricular-me a un grau que si pugui accedir amv assignatures similars com geología? O no matricular-me a res per si de cas tampoc accedeixo pel 2016 i ja no en puc presentar més a les Pau per haver-me matriculat a una facultat?

    ResponElimina
  64. Respostes
    1. Moltes gràcies i disculpa la repetició, em pensava que no s'havia publicat.

      Elimina
    2. Moltes grácies altre cop, aquest blog és molt ùtil!! Tenia ganes de dir-te que finalment he tret un 6 a CTMA, no és la nota que treia habitualment però puntua. M'ha quedat un 9.636 em seveix per triar la facultat que vulgui, potser fins i tot el doble grau de CCAA/Geologia.

      Elimina
    3. I jo, content de què et sigui útil. Gràcies!

      Elimina
  65. Hola! Quants dies tinc de marge per recollir les notes de les PAU?
    Els resultats surten el 26 de juny i jo estic de viatge.
    Gràcies.
    Roser

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Les pots veure a accesnet, i descarregar-les com a justificant per fer la matrícula. No has d'anar-hi al teu centre a buscar-les.
      Salutacions!

      Elimina
  66. Hola!
    Al omplir la preinscripció he posat les notes no verificades, per que fins al 26 no les sabré. Un cop surtin haig de rectificar-les? o no és necesari per que les passen automàticament?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Guillem!

      Sí, les has de rectificar un cop les coneguis. I, després, imprimeix la preinscripció com a resguard.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  67. Hola!

    se m'ha bloquejat l'usuari de l'accesnet de tantes vegades que he intentat entrar i m'he equivocat amb la contrasenya. Ara no puc trucar a ningú, algú sap com podria entrar-hi o desbloquejar-ho??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      et recomano que facis una consulta a:

      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      Sort i endavant!

      Elimina
  68. Hola!
    Acabo de veure les notes de les PAU i tinc un 7.364, vull entrar a infermeria al tecnocampus (upf mataró) on l'any passat va ser un 7.1, tinc por de que puji molt la nota i no m'arribi. A la fase específica tenia química que m'ha quedat suspesa amb un 4 i estic segura que aprovada estava, no perdo res en demanar doble correcció. També estic segura que tinc més nota a anglès. Seria possible demanar doble correcció de dues materies i revisió d'una altre? I si demano doble correcció/revisió em diràn l'assignació més tard? Es que he sentit que si demanes doble correcció o revisió t'ho diuen més tard i queden menys places.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Judit,

      pots demanar doble correcció dels exàmens que vulguis. Però has de tenir en compte que la nota pot pujar o baixar, depenent d'això. La reclamació només és per temes formals o d'errades administratives, no per motius de correcció. La reclamació d'un examen exclou la doble correcció. Tens un termini de 3 dies hàbils.
      Mira't bé aquesta pàgina:
      http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/03_ambits_dactuacio/acces_i_admissio_a_la_universitat/proves_dacces_a_la_universitat_pau/doble_correccio_i_reclamacio/

      No sé el termini de resolució, i si ja és passada la 1ª assignació (10 de juliol). Si és així, aniries a la 2ª assignació.
      Sort i encert!

      Elimina
  69. Hola! :)
    Tinc un 7,34 a la selectivitat d'aquest any i m'agradaria tenir més. He suspès biología amb un 4,5 i m'agradaria que hem fessin una doble correcció per arribar al 5. Si faig una doble correcció tinc menys possiblitats d'entrar a la carrera que vull? Es millor fer la doble correcció o no?
    També tinc un altre dubte. Per una part m'agradaria fer educació infantil i la nota de l'any passat a la UAB va ser de 6,2 però la nota de l'any passat no l'altre va ser de 9. Creus que aquest any pot variar molt la nota de tall i pujar 3 punts?
    Moltes gràcies per l'ajuda! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit!
      Sobre el primer: per demanar doble correcció has d'estar molt segur, perquè la nota pot baixar en fer el promig de les 2 correccions. A més, poden triar en donar-te el resultat, i fer-ho un cop feta la 1ª assignació (10 de juliol)...
      Sobre educació infantil: l'any passat va ser un any molt estrany. Cal suposar que aquest any la nota pujarà, tot i que 3 punts són molts punts. Tens bastants possibilitats d'entrar-hi amb un 7.34. I si no, potser tindràs lloc en una altra universitat...
      Sort i salutacions!

      Elimina
    2. Biologia forma part de les específiques per tant si demano una doble correcció no perdo res perquè si me la baixan estaré igual que al principi...
      Normalment et donen el resultat després de fer la primera assignació?
      Gràcies de nou!

      Elimina
  70. Bon dia! Ja he fet la preinscripció, però no hi ha manera d'arribar a l'últim pas, imprimi-la. És vàlida encara que no la pugui imprimir? O puc tenir problemes?
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les had d'imprimir. Espera i ves provant. Tens fins el dia 3.

      Elimina
    2. Hla bon dia, perdona si faig moltes preguntes però és vull estar segur de fer-ho correctament. Ja l'he impès però no té codi segur de verificació. A l'inici posa "preinscripció vàlida" i al peu surt la data i hora de quan vaig entrar i sota la data i hora de la modificació, és a dir del dia que ho vaig imprimir. És correcte?
      moltes gràcies per tot.

      Elimina
    3. Hola, Guilem!
      Totalment correcte! No pateixis. Ah! I no et preocupis per fer moltes preguntes: si puc, les contestaré.
      Sort i endavant!

      Elimina
  71. Hola, tinc un dubte i és que em fa por que si faig una reclamació, al obtenir la nota d'aquesta assignatura reclamada més tard em perjudiqui en les possibilitats d'entrar a la carrera. És aixi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Si et responen abans del 10 de juliol, suposo que entraries en la 1ª assignació. Si és així, cap problema. Però si t'ho diuen més tard, és evident que et perjudicaria, perquè entraries en la 2ª opció. Suposo que ja calculen que ningú surti perjudicat per aquest motiu. Això seria lo més just...
      Sort!

      Elimina
  72. Bona nit, he aprovat les Pau al juny i puc entrar a la carrera que vull però, puc matricular-me a la universitat i tornar a fer una específica a la convocatòria de setembre?
    moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Sí que pots, encara que no arribo a entendre perquè et servirà... Pensa que la nota de la part específica caduca als dos anys.
      Salutacions!

      Elimina
  73. Hola!
    Voldria saber si aprovant la selectivitat al juny i rebutjant la opció que em donen en la 1a i la 2a assignació (perquè no és la primera) i fent la selectivitat al setembre (per pujar nota), podria fer un primer any d'una altra carrera (la que hauré rebutjat en 1a i 2a assignació) i l'any seguent entrar a la carrera desitjada perque ja hauria pujat de nota al setembre del 2015 o al juny del 2016??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Si fas les PAU al setembre, hauràs de fer una nova preinscripció perquè et tinguin en compte les noves notes. Per tant, ja no serveixen de res les opsions i assignacions del juny.
      A més, has de tenir en compte que en determinats estudis ja no queden places al setembre.
      Si t'esperes al curs següent, per entrar amb la nota pujada de les PAU, llavors sí que et serà més fàcil: hauràs de fer, però, una novas preinscripció.
      Penso que t'ho he aclarit. Si no, m'ho tornes a dir.
      Salutacions cordials!

      Elimina
  74. Si tinc la nota necessària per fer tant la primera com la segona opció de la preinscripció, puc matricular-me a la segona i renunciar a la primera? Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Ho sento, però no: has de matricular-te en l'opció que et donin.
      Si vols fer una consulta per assegurar-te:
      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      Salutacions!

      Elimina
  75. Bon dia,

    M' han assignat la tercera opció però la meva il·lusió és fer la segona que és farmàcia, tinc un 10.1 de nota. Tinc alguna possibilitat de poder fer Farmàcia? i com? Moltes gràcies per endevant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Per veure si és lluny o a prop de la nota necessària, cal esperar a que es publiquin les notes de tall: suposo que avui o demà. Ara, no cal que facis res. Simplement, amb no matricular-te de la tercera opció que t'han donat, ja entres en la segona assignació.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  76. Bon dia de nou, ja han sortit les notes de tall i per la meva sorpresa Farmacia demana un 8.8, sabries dir-me per a quin motiu no m' han assignat la segona opció si la meva nota es d' un 10.1? estic molt perduda, moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Com saps que Farmàcia demana un 8,8? No em dius si t'han donat una primera opció, o quina... Si m'ho expliques, et podré ajudar.

      Elimina
  77. Hola! m' he equivocat! era la nota de tall de l' any passat... les d' aquest any Farmacia està a un 10.238. La primera opció que m' han donat és nutrició que és la meva tercera. Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Jo encara no he pogut accedir a les notes de tall. Suposo que les has vist un cop dins d'accesnet...
      Doncs, la plaça de nutrició ja la tens. Si no et matricules, pots aspirar a que et donin Farmàcia (et falta ben poc...).
      Sort i salutacions!

      Elimina
  78. Hola!
    Jo sempre volia fer odontologia però no he pogut entra i opció que m' han donat és nutrició. Si aquest any faig nutrició, doncs, l'any que ve podre cambiar i estudiar odontologia?
    Moltes Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Això dependrà dels plans d'estudis de cada lloc. El millor que pots fer és consultar-lo a la Secretaria de la Facultat d'Odontologia.
      Salutacions!

      Elimina
  79. Bon dia!
    Tinc alguns dubtes sobre la realització de canvis de les preferències. Sé que ha caducat el termini de presentació de la preinscripció i mhan assignat la segona opció que vaig marcar (a la primera no arribava per nota), la meva pregunta és, si ara preferiria accedir a la meva tercera opció que he de fer? És a dir, si no vull accedir a la universitat que m'han assignat?

    Tinc una segona pregunta que potser és mes burocràtica, però voldria saber si és possible afegir un nou estudi a les preferències tot i haver caducat els dies de la preiscripció, és a dir afegir una carrera que no vaig posar en el seu moment. No estic segura si anant personalment a les oficines d'accés a la universitat podria realitzar aquest canvi.

    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Ves a l'oficina d'accés. Els procediments no permeten fer el que vols.
      A veure si tens sort!

      Elimina
  80. Hola
    Jo volia preguntar-te que si aquest any em matriculo en una universitat privada perquè no he entrat al grau que vull a la UAB/UB, l'any que vé puc matricular-me en el 2on curs a la UAB/UB?. En cas afirmatiu com ho hauria de fer? Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      No hauries de tenir cap problema. Hauries de preguntar a la universitat on vols anar pel procediment que has de seguir. Posa't en contacte amb la Secretaria de la facultat corresponent.
      Salutacions!

      Elimina
  81. Bon dia. Miri tinc una pregunta.
    Jo vull fer la carrera de psicologia preferiblement a la UAB però la meva nota de tall va ser una mica mes baixa del que m'esperava i vaig entrar a la univesritat de Girona, cosa que jo no volia.
    Vaig decidir fer la segona assignació i esperar a veure si era possible entrar-hi (a la UAB qe va ser la primera opció que vaig posar, la segona UB i la tercera Girona). Tinc entes que els resultats sortirien demà dsia 23 de Juliol. On hauré d'anar d'accesnet per veure si he entrat o no? I fins quan tinc temps de fer la matricula?
    Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Has de mirar accesnet, igual que ho vas fer quan la 1ª assignació. És molt probable que els resultats ja apareguin aquesta tarda.
      SI et donen la 1ª preferència, la matrícula és del 24 al 28.
      Tens tota l'explicació aquí:
      http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/03_ambits_dactuacio/acces_i_admissio_a_la_universitat/preinscripcio_per_a_les_universitats_publiques_i_universitat_de_vic/assignacio_de_places/convocatoria_de_juny/segona_assignacio_de_places/

      Salutacions!

      Elimina
  82. Hola
    No he pogut entrar a la universitat pública i he entrat a la privada, volia saber a on dirigir-me per demanar una beca a l'estat o a la Generalitat.
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Les beques es demanen entre l'agost i l'octubre. Encara no s'ha obeert el termini d'aquest any, però pots veure el de l'any passat, per tal de fer-te una idea:

      http://www10.gencat.cat/agaur_web/AppJava/catala/a_beques.jsp?categoria=universitaris

      Has de buscar la línia GRAL. Com veuràs, l'any passat el termini va anar del 8 d'agost al 15 d'octubre.

      Salutacions!

      Elimina
  83. Hola!
    Al fer la selectivitat, de la part específica em vaig presentar a dos examens, un em va anar bé i l'altre no, voldria saber si per pujar nota només caldria repetir l'examen que no em va anar bé per tal de que em ponderessin les dos materies (la que em va anar bé, i el nou examen) o m'hauria d'examinar de les dues matèries per tal que em ponderessin les dues?

    Un altre dubte:
    Si aquest any que he fet la selectivitat no vull entrar a la universitat pero l'any següent si, quan faig la preinscripció universitaria per l'any vinent?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      A la part específica, pots examinar-te de tot o de una matèria: el que millor et vagi. Sempre et comptaran les dues millors notes.
      La preinscripció l'ha de fer l'any vinent. Estiguis al cas perquè no s'et passi el termini (sol ser de principis de juny a principis de juliol).

      Salutacions!

      Elimina
  84. Hola bona tarda,
    Vaig fer les PAU el 2013 i en el seu moment les vaig consultar. El cas és que les necessito i no les trobo per enlloc. Hi ha alguna manera de recuperar-les? he entrat a la pàgina web de accesnet però no aconsegueixo trobar-ho.
    Gràcies i salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Has de fer una consulta a l'Oficina d'Accés a la Universitat. Tens l'adreça al final de la portada d'accesnet.
      Salutacions!

      Elimina