divendres, 26 de juliol de 2013

Comparativa notes de tall 1ª i 2ª assignacions

Un cop conegudes les dues primeres notes de tall de l'accés a la universitat-Juny 2013, ja es
poden fer algunes consideracions que, sobretot, ajudaran els alumnes que encara tenen esperances de millorar la seva assignació. Les dades que es donen a continuació fan únicament referència a estudis amb una primera nota de tall superior a 7 punts.

Estudis que baixen la seva nota de tall considerablement (curiosament, tots són de la Universitat de Barcelona):
Administració i direcció d'empreses + Matemàtiques, baixa  2,429 punts.
Ciències Polítiques i de l'Administració + Dret, baixa  1,716 punts.
Informació i Documentació + Comunicació audiovisual, baixa  1,413 punts.
Belles Arts, baixa  1,290 punts.
Enginyeria química, baixa 1,234 punts.
Administració i direcció d'empreses + Dret, baixa 1,010 punts.
Això vol dir que n'hi ha hagut un nombre considerable d'estudiants que han renunciat a matricular-se en aquests estudis, la majoria dels quals corresponen a dobles titulacions.

Estudis que mantenen la nota o la baixen molt lleugerament:
Molts estudis de la branca de ciències de la salut: Medicina, Ciències biomédiques, biologia, biotecnologia, bioquímica, enginyeria biomèdica, fisioteràpia, veterinària...
O d'altres ciències:
Física + Matemàtiques, Física + Química.
Alguns relatius a les ciències socials:
Periodisme, Comunicació audiovisual, Publicitat i relacions públiques.
Estudis del camp jurídic:
Dret, Criminologia. O de l'àmbit educatiu: Educació infantil, Educació primària.
I, en general, aquells estudis amb una nota de tall inferior a 7 punts.
Quan la nota no ha baixat gens, o molt poc, l'esperança de que n'hi hagi una baixada a la primera reassignació es pot considerar escasa.

Sortirem de dubtes a partir del 6 de setembre...14 comentaris:

 1. Hola, voldria saber que si per exemple la carrera de periodisme a la UAB ha baixat d'un 9,41 a un 9,354 i m'he quedata 0,06, tinc possibilitats d'entrar a la primera reassignació? O perque ha baixat tampoc he de perdre esperances? Gracies

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola!
   És clar que tens possibilitats! Jo no et puc assegurar que tindràs plaça, però tot fa pensar en que la nota baixarà aquest 0,06 que et falta. Només que deixi de matricular-se un o dos dels assignats, ja t'aerribarà a tú!
   Ànims, per tant. Ah! I m'agradaria que em diguessis quan entris que ja ets a dins.
   Salutacions i una mica de sort!

   Elimina
  2. Moltísimes gràcies! Li diré si tinc la sort d'entrar, m'ha donat un xic d'esperança :)

   Elimina
 2. Bona tarda!

  tinc un dubte referent a la selectivitat des de fa temps i poques persones m'ho han sabut solucionar, o s'han contrariat entre elles.
  Per exemple: si jo al juny, a la fase general, agafo la opció de modalitat de física i a la fase específica matemàtiques, després, al setembre, si em torno a presentar, puc fer només la fase especifica agafant fisica (que ja l'havia fet anteriorment a la fase general del juny)?

  Gràcies! ...i un blog molt i molt bo per la gent que va perduda o te dubtes i no sap que fer.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bona tarda!
   Segons les meves notícies, les matèries es poden canviar si es tracta de convocatòries diferents. En el teu cas, sí ho podries fer.
   De totes maneres, si vols anar segur/a pots fer una consulta a qui ho sap del cert:
   Oficina d'Organització de Proves d'Accés a la Universitat
   Via Laietana, 2.
   08003 Barcelona
   Telèfon. 93 552 69 80
   Adreça electrònica: coordinaciopau.sur@gencat.cat

   Salutacions cordials, i gràcies pels elogis!

   Elimina
  2. Gràcies por respondre tan rápid. Els hi enviaré un email havere que em diuen. Tambè, al saver aixó, et volia comentar un altre coseta: ara, que ja tinc la matrícula de les PAU feta pel setembre, saps si puc canviar la matéria de modalitat de la fase general per la de la fase específica, i aquesta posar-la a la fase general?

   M'imagino que no, però es que he vist que a la comunitat valenciana sí que es pot fer.

   Elimina
  3. Hola!
   No ho acabo d'entendre: tenint la matrícula pel setembre feta ja no es poden fer canvis. I llavors la consulta que m'has fet anteriorment tampoc hi tindria cabuda...
   Salutacions!

   Elimina
  4. la primera pregunta era més que res per l'any que ve, per si tinc que tornar a repetir selectivitat, ja que vull estudiar anglès tot un any.

   Així un cop feta la matricula no es pot fer cap canvi, no? doncs així res.

   Gràcies por tot

   Elimina
 3. Hola bon dia! Com ho veieu, jo vull estudiar la carrera de inefc a lleida. La nota entre la primera i la segona assignació va baixar només un 0.06. La qual cosa fa que perdi les esperances en les reassignacions. M'he qedat a 0.25, com ho veieu??

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia!
   La veritat és que no pinta molt bé... però no has de perdre del tot l'esperança. Tens alguna alternativa per si no entres? Hi ha altres llocs amb nota de tall més baixa: els vas demanar en el seu moment?
   Va bé que tinguis alguna cosa pensada per si no pots entrar-hi a Lleida.
   Salutacions i sort!

   Elimina
 4. Hola! He fet la selectivitat aquest setembre i els resultats no són els esperats ni de lluny. M'agradaria entrar a biologia per alguna banda i em preguntava si hi ha possibilitat de convalidació amb alguna carrera. Si és així, quina és la més adient? Gràcies.

  ResponElimina
 5. Hola Júlia!
  Seria més adient qualsevol carrera de ciències de la salut. Això caldria consultar-lo a la secretaria de la facultat corresponent. Tampoc seria mala idea fer un Grau Superior d'FP de temes de salut, però no sé si hi series a temps perquè no tindries feta la preinscripció.
  Sort i salutacions!

  ResponElimina
 6. hola ,bon dia
  he tret un 9,984 i la nota de tall ha estat un 10,27.Vuull entrar a empresa internacional i no se si es moura gaire a la segona assignació. L'any passat va baixar tres dècimes però con que és una carrera tant especial no se si gaire gent deixarà de matricular-se. Tinc possibilitats ?

  ResponElimina
 7. Hola!
  Fa de mal dir el que preguntes. Si l'any passat va baixar tant, caldria esperar que enguany també baixès. Quant? Això és la pregunta del milió... Si algú la sapigués!
  Et desitjo sort el dia 24! Salutacions!

  ResponElimina