dilluns, 15 de juliol del 2013

PAU i accés a la universitat 2013

S'han fet públiques les dades de les PAU 2013 i les de la preinscripció universitària d'enguany.


PAU
Ha superat les PAU un 94,94% dels presentats (un 0,24% menys que l'any anterior). Això suposa trencar la tendència a l'alça que era la tònica en els últims anys.

Mentre la mitjana de les PAU ha baixat un imperceptible 0,06 (se sitúa en 6,346 punts), la mitjana de l'expedient de batxillerat puja, també de forma molt suau, un 0,08 fins arribar als 7,25 punts. Això fa que la desviació entre la nota de batxillerat i la de les PAU s'eixampli una mica, fins els 0,904 punts. L'any passat era de 0,818 punts.

La nota mitjana de cada matèria, en els alumnes aprovats, repeteix la de l'any passat, si fa no fa. Aquest any ha estat de 6,346 punts, i l'any passat era de 6,352 punts.
Però, com que la nota de l'expedient és més alta enguany, la nota final d'accés a la universitat ha pujat una mica: 6,887 punts, per 6,842 punts l'any passat.

Un total de 226 alumnes han tingut una nota global igual o superior a 9, enfront dels 125 de l'any passat.

PREINSCRIPCIÓ
S'han preinscrit 47.038 alumnes (1.202 menys que en 2012).
D'aquest, 26.601 (un 65,69%) han estat assignats a la seva primera preferència.
I 40.494 (un 86,09%) han estat assignats en diferents preferències.

IMPORTANT: En aquest document es pot veure el nombre de places disponibles en els 50 centres d'estudi més sol·licitats de Catalunya, i el d'alumnes que demanden aquests estudis, al costat de la nota de tall després de la 1ª assignació.  Això pot servir d'orientació pels estudiants que no han aconseguit la seva 1ª preferència i esperen successives assignacions.



19 comentaris:

  1. Hola, feliçitats per al Blog.
    Sóc Aïda, i tinc molts dubtes.
    a la 1ª assignacióm de plaçes a la Universitat m'han donat la 4 opció (Ed, primària)i jo vull estudiar Ed. Infantil UAB. Avui he anat personalment a la UAB per preguntar a quina nota s'han quedat per veure si tinc alguna opció i la meva sorpresa (desagradable) ha estat que me quedat fora per 0'018 centessimes. A més he preguntat si tinc possibilitats o altres opcions per accedir ja que tinc 29 anys i potser encara estic a temps de fer la prova de majors de 25 anys, o les PAU a setembre... peró alla m'han explicat que no tenia opcions perque totes les places estan adjudicades com a 1ª opció.
    La meva pregunta és: si m'espero a la segona assiganció perdo la plaça de Primària? quina es la millor opció? puc fer les proves de PAU al septembre per pujar nota encara que diguin que totes les plaçes estan cobertes? no sé que fer, estic feta un embolic i no vull perdre l'opurtunitat ja que ha sigut molt sacrificat fins ara lluitar per la meva vocació que són els infants petit de 0 a 6. Espero que em puguis orientar o dir on em puc adreçar per continuar lluitant per una plaça.
    Gràcies per endavant. Atentamen Aïda

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Aida!
      Primer de tot: encara que ja hagin donat totes les places, sempre n'hi ha gent que no es matricula i, per tant, queden places per adjudicar a la 2ª assignació (25 de juliol). Per tant, ara no has de fer res per accesnet: això vol dir que continues amb el procés d'assignacions. Quan surti la 2ª assignació, poden passar dues coses: que et donin la teva 1ª preferència, o la 2ª o la 3ª (llavors et matricules d'això) o que et mantinguis amb la que tens ara (llavors sí que t'has de matricular). per tant, a la 2ª assignació no perds el que ja tens. A partir d'aquí, sí.

      Sobre examinar-te al setembre, ho tindràs bastant pitjor per accedir-hi al que vols. A no ser que, perdent un any, vulguis pujar nota i preinscriure't l'any vinent amb la millor nota (la d'aquest juny o la de setembre).

      No sé si t'he aclarit alguna cosa. Espero que sí.
      Salutacions i sort!

      Elimina
  2. Hola!

    Et volia comentar un parell de dubtes:
    El primer es que jo aquest any que ve cursaré 4art de biologia i tenia pensat fer, d'aqui dos anys, enginyeria biomèdica. El problema es que no tinc prou nota per entrar (9,6). Em recomanes tornar a repetír la selectivitat el setembre per pujar nota (el juny m'ha sigut imposible amb la universitat pel mig), o pot variar bastant la nota d' aqui a dos anys? Perquè si em pogués estalviar de fer-la seria molt millor, ja que he sofert una espécie de lobotomia cerebral de tot lo de batxillerat. Peró si no hi ha més remei hauré de posar-me a estudiar ja. Perquè no sé si entraré com a titulat universitàri, i així tinc dos opcions per poguer-me assegurar una plaça.

    L'altre dubte era per preguntarte si saps si d'aqui dos anys seria posible fer enginyeria biomèdica aquí a la udg, ja que sóc de girona i m'es impossible anar a viure a barcelona, de moment.

    Gràcias!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      D'aquí a dos anys la cosa pot canviar bastant. No tinc ni idea de si es farà a Girona l'enginyeria biomèdica. Potser que preguntis a biologia i/o medicina.
      Entrar com a titulat universitaria sol ser més fàcil que mitjançant les PAU, però tot depen de la nota que tinguis de la carrera. Si et falten dos anys, pots lluitar-hi per tal de treure una bona nota, no? Jo deixaria el fer les PAU de nou com a última opció: com tu dius, has de tenir la matèria bastant rovellada...
      Salutacions!

      Elimina
    2. Sí, el millor serà fer-ho com a titulat. Una cosa: la nota de titulat universitàri per entrar a un altre grau com es compte? Es la mitjana de totes les notes durant tot el grau?

      Elimina
    3. Bona tarda!
      La nota del grau és, efectivament, la mitjana de totes les notes. Però ignoro si alguna matèria (troncals, per exemple) compten més. Ho hauries de preguntar a la secretaria de la eva facultad.
      Salutacions!

      Elimina
  3. Hola,
    Et posso en situació:
    No he entrat a la meva primera preferència m'han assignat la segona. Per aquest motiu vaig esperar a la segona assignació però tampoc eh entrat tot i així la nota de tall a passat a ser de 9,542 a 8,882. Per aquest motiu eh decidit continuar amb el procés de reassignacions.La pregunta és: pot baixar la nota de tall? Tinc possibilitats d'entrar tenint en compte que la meva nota de tall és d'un 8'21?

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Farida!
      Suposo que vols anar-hi a Farmàcia, oi? L'any passat, la nota de tall final va ser de 8,9 aproximadament, i havia baixat en tot el procès menys que aquest any de la 1ª a la 2ª assignacions.
      Si ens fixem amb això, no tindries gaires possibilitats. Però cada any va com va, i pot passar de tot.
      De totes maneres, suposo que t'has matriculat en la teva 2ª preferència, per si un cas...
      Salutacions i sort!

      Elimina
  4. Bona nit,
    He acabat el segon de batxillerat (em van quedar dues assignatures) i em presento a la selectivitat de setembre (la pròxima setmana). Com funciona la reserva de places a l'universitat pública en el meu cas?
    A les carreras on hi ha nota de tall, no s'omplen aquestes amb els aprovats de juny? Què he de fer?
    Moltes gràcies per la resposta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Has de fer la preinscripció (18 i 19 de setembre) a accesnet. No n'hi ha reserva de places pel setembre: podràs accedir-hi als estudis on encara quedin places. Sortirà un llistat de places disponibles. L'enllaç hi serà a la pàgina d'accesnet (si la mires ara, veuràs que, abaix a la dreta diu "Llista de centres d'estudi convocatòria de Juny 2013". Doncs sortirà el mateix, però referit a Setembre 2013.

      Si tens més preguntes, no dubtis en fer-les. Sort i salutacions!

      Elimina
    2. Hola de nou!
      Perdona, però segueixo sense entendre com funciona l'assignacio de places per els de setembre.

      Si la nota de tall és la del alumne amb menys nota que ha ocupat una plaça i les universitats públiques no en reserven per setembre. Vol dir això que només hi ha places a les carreres amb una nota de tall de 5? Si és així, hi ha poquísimes carreras a escollir i entre aquestes es troben algunes de les més difícils. No té sentit que els alumnes de setembre només puguin accedir a les carreras més difícils.
      Moltes gràcies per la resposta.

      Elimina
    3. Hola!
      N'hi ha places a les carreres amb nota de 5 i també a les de nota una mica més alta que encara no s'hagin omplert. Ho sabràs quan surti el llistat de places disponibles.
      Sí que n'hi haurà poques carreres a escollir, però no és cert que entre aquestes es trobin algunes de les més difícils: és més aviat al contrari.
      Espero que ara t'ho hagi aclarit.
      Salutacions!

      Elimina
  5. Bona nit,
    Et poso en situació, aquest juliol me matriculat a una universitat, però no podré estudiar allà. M'agradaria saber si tinc possibilitats de canviar de carrera i matricular-me a una altra universitat. Encara i sóc a temps? Si és possible quin procés hauria de seguir?

    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Això ho hauries de consultar a l'Oficina d'Accés a la Universitat. Pots veure l'adreça al web d'accesnet.
      Sort!

      Elimina
  6. Bona tarda,

    Sóc diplomada en fisioteràpia i estic interessada en fer la preincripció d' Antropologia de la UOC-URV. Voldria saber si la nota de tall dels titulats és la mitjana de la carrera o és la nota que mantinc de la selectivitat? Per cert, s' ha donat mai el cas de poder matricular-te d' una carrera on hi ha places lliures malgrat no arribar a la nota d' accés? Enhorabona per la página, molt útil! Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      La via per qccedir essent titulat és diferent a la de les PAU. Per tant, compta la mitjana de la carrera. Però ets molt lliure, si vols, d'accedir per la via de PAU: mira què t'és més favorable.
      La nota de tall és posterior a l'assignació de places. per tant, si et matricules, la nota de tall posterior no pots ser superior. Suposo que s'ha entès...
      Salutacions!

      Elimina
  7. Hola,

    M'agradaria saber on podria trobar el llistat de les places vacants corresponent a la convocatoria de setembre de 2013.

    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Ha de sortir -però encara no ho ha fet- a accesnet, abaix a la dreta, on ara diu llista de centres d'estudi juny 2013, dient setembre. No crec que es xemori massa perquè la preinscripció és el 18 i el 19...
      Salutacions!

      Elimina