dilluns, 15 de juliol del 2013

Preus de la matrícula universitària

Avui, 15 de juliol, comença el termini de matrícula pels alumnes a qui s'ha assignat plaça en la seva primera preferència. Aquest termini conclou el pròxim divendres 19 de juliol.

Hi ha una novetat important aquest any respecte al preu de la matrícula universitària. En primer lloc, s'estableixen tres nivells de preus, depenent del serveis acadèmics que ofereix cada grau:

1. Estudis amb coeficient d’estructura docent A (estudis bàsicament de lletres i humanístics com ara Dret, Economia, ADE, Educació, Història, Filologia, …)
Preu per crèdit: 25,27 euros.

2. Estudis amb coeficient d’estructura docent B (estudis de ciències i de tipus tècnic com ara Matemàtiques, Física, Enginyeries, Arquitectura, Comunicació audiovisual, etc.)
Preu per crèdit: 35,77 euros.

3. Estudis amb coeficient d’estructura docent C (estudis de la major part de Graus de la Branca de coneixements de Ciències de la Salut, com són Medicina, Odontologia, Veterinària, Infermeria,…)
Preu per crèdit: 39,53 euros.

(Els estudis que corresponen a cada estructura docent -A, B o C- es poden veure en l'annexe 2 del decret).

A més, quan un alumne es matriculi per segon (o tercer, quart, etc.) cop d'una matèria, el preu de la matrícula anirà pujant successivament.
Una cosa semblant passarà quan un alumne faci un segon o successius estudis universitaris.

Es pot llegir tot el decret aquí


2 comentaris:

  1. He estat buscant un lloc on poder enviarte un dubte...Pero crec que aquí és un bon lloc ja que no he trabat cap adreça en la web i te relació amb aquest tema

    Per anar directes dir: Existeix alguna possibilitat de no pagar el recàrrec del 40% per segones titulacions? Es que sempre s'escolten coses com:

    -Deixar-se una assignatura de la titulació anterior
    -Realitzar un trasllat d'expedient i així no figura en lloc
    -Assolir tots els credits del grau però no demanar el diploma i així no es tanca l'expedient i no figura com que tens una titulació

    La veritat que no se si son certes, a mi només hem queda entregar un treball per acabar l'actual carrera i volia complementarla amb un altre per tenir una millor fomració laboral i perqué amb l'actual tinc un futur negre. Pero clar els preus ja no són els que eren abans i si sumem un recarrec del 40% sense cap tipus d'ajut no se si hem serà possible fer-ho. A més a més, crec que no s'aplica a tota España.

    Per això pregunto si existeix alguna possibilitat debeitar-ho o si alguna suposició es certa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      De les tres possibilitats que cites, la primera és la més clara, perquè ni tens el títol ni estàs en disposició de tenir-lo.
      La segona, ho ignoro: no sé si s'aplica el criteri a qualsevol universitat pública de l'estat. Sí sé que no s'aplica quan el primer títol es té d'una privada.
      La tercera no pot ser certa perquè, tot i no tenir el títol, sí s'està en disposició de demanar-lo.
      No sé si estàs en condicions de demanar una beca, que sempre alleugereix molt el problema, perquè no pagues matrícula... Tampoc sé si la nova carrera que vols fer és pot cursar a distància (UOC, UNED...). Això t'ho facilitaria també.

      Si vols consultar-me més coses, ho pots fer per aquí o al meu mail: inclanluis(arroba)gmail.com

      Salutacions!

      Elimina