divendres, 30 d’agost del 2013

Per a impacients candidats a universitaris

Em refereixo, especialmente, a alumnes que fan les PAU al setembre i potser es troben en un mar de dubtes, indecisions... i desconeixement del procediments, dates, etc.

Un cop superada la selectivitat (els exàmens són els dies 3, 4 i 5 de setembre), les notes se sabran (per accesnet) el dia 16 de setembre. I, després,  s'ha de fer la preinscripció per demanar plaça universitària, només els dies 18 i 19 de setembre.


Per tal de demanar les places (fins a vuit preferències) no cal tenir només en compte la nota d'accés (PAU -40%- + Batxillerat -60%-) sinò també la disponibilitat de plaça en els estudis desitjats. A tal efecte, haurà de sortir amb antelació l'oferta de places en els diversos estudis que encara en tinguin (que no s'hagin omplert amb la preinscripció del juny). L'enllaç es podrà trobar a la portada d'accesnet (abaix, a la dreta, on ara hi ha la "Llista de centres d'estudi convocatòria de Juny 2013").

Però si algú és impacient i vol tenir ja ara una idea aproximada de les possibilitats, pot comparar les notes de tall de la 1ª i de la 2ª assignacions (es poden veure aquí i aquí), i també, quan surtin, les de la 1ª reassignació del 6 de setembre. Si es veu que un estudi no ha variat la nota (sempre que sigui superior a 5) entre una assignació i la següent, això vol dir molt probablement que ja s'han ocupat totes les places. Caldrà, però, comprovar-ho després en el llistat oficial abans esmentat.

Més tard -el 25 de setembre- sortirà la primera assignació de places de la convocatòria de setembre. Els alumnes assignats, hauran de matricular-se els dies 26 i 27 de setembre. Per tant, no s'hi val a badar!
N'hi haurà una primera reassignació el 7 d'octubre.

Teniu totes les dades en aquests webs oficials de la Generalitat:

-Convocatòria PAU-setembre 2013.
-Preinscripció universitària.


10 comentaris:

  1. Hola!! Tinc un dubte i em pregunto si me'l podries resoldre. Vaig posar medicina UAB com a primera opció i, per nota, ni a la primera assignació ni a la segona he entrat. La meva pregunta és: té preferència sobre mi una persona que tingui més nota però que no ha posat medicina UAB en primera opció? Tinc un 11,804 i està a un 11,935. Per la teva experiència, creus que tinc alguna possibilitat d'entrar en alguna reassignació fins a l'octubre? Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Júlia!
      Si aquesta persona que ha demanat en 2ª preferència Medicina no li han concedit la seva primera preferència, llavors sí que et passa pel davant.
      De la primera a la segona assignació, la nota ha baixat 0,151. Si baixès una xifra semblant, hi entraries, però no es pot dir mai: de fet, les baixades de nota solen ser cada vegada més petites... fins que ja no baixen més perquè ja s'ha cobert tota la matrícula.
      Per tant: sí que tens possibilitats, però no moltes.
      Has demanat Girona, Reus o Lleida? En aquests llocs la nota de tall és una mica més baixa...
      Sort i salutacions!

      Elimina
  2. Hola, saps si han penjat les notes de la primera reassignació? Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Si han sortit han de ser-hi al web d'accesnet, on diu: "Consulta de resultats de la preinscripció universitària convocatòria de juny 2013"
      Sort i salutacions!

      Elimina
  3. Hola,

    sé que he d'anar a recollir les notes de les PAU de setembre el dia 20 però no veig enlloc on digui ni l'hora ni a on. Com ho puc saber? Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      S'ha d'anar, o be al centre on has fet segon, o be al mateix lloc on has fet les PAU.
      Salutacions!

      Elimina
  4. Crec que en el meu cas nopuc anar al centre on vaig fer les PAU si no que he d'anar a Barcelona però com puc saber l'hora?

    Gràcies!

    ResponElimina
  5. Hola,

    el meu dubte es el seguent: per on ens diran si entrem o no a les universitats que varem demanar a la preincripció? per l'accesnet?

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Doncs sí: per accesnet i demà, tot i que aquesta tarda potser ja les posen.
      Sort!

      Elimina