dimarts, 18 de febrer del 2014

Futurs alumnes dels graus d'Educació Infantil o Primària

A partir del pròxim curs 2014-2015, els alumnes que vulguin cursar els Graus universitaris d’Educació Infantil o d’Educació Primària, hauran de superar una Prova d’Aptitud Personal (PAP) els continguts de la qual s’aniran anunciant cada any.   


Pels que tinguin intenció d’iniciar aquests Graus al setembre de 2014, la prova es substitueix per l’exigència de superar els exercicis de Català i Castellà de la Selectivitat amb una nota mínima de 4, i una nota mínima de 5 en la mitjana dels dos.

En el cas, però, dels alumnes provinents dels Cicles Formatius de Grau Superior, si volen cursar el Grau d’Educació Infantil o el d’Educació Primària, s’hauran de presentar obligatòriament a les proves de Català i Castellà de la Selectivitat, per tal d’obtenir una nota mínima de 4 en cadascuna d’elles i una nota mínima de 5 en la mitjana de les dues.


11 comentaris:

  1. LA FUB DISSENYA UN PROGRAMA PER PREPARAR LES PROVES DE CATALÀ I CASTELLÀ DE LA SELECTIVITAT PER A FUTURS ESTUDIANTS DE MAGISTERI
    Un dels requisits que hauran de complir totes aquelles persones que vulguin estudiar els graus d'Educació Infantil i Primària serà superar amb una mitjana de 5 les proves de català i castellà de la selectivitat. Davant d'aquesta nova demanda, que afectarà tant els alumnes de Batxillerat com aquells que vulguin accedir a aquests estudis des de Cicles Formatius de Grau Superior, la Fundació Universitària del Bages (FUB) ha dissenyat un programa formatiu específic adreçat a aquests alumnes per preparar aquestes proves.
    El curs s'impartirà en horari de matí, els dissabtes entre l'1 de març i el 7 de juny, i anirà a càrrec d'una professora especialista en la preparació d'aquestes matèries de cara a la selectivitat. Prepararà els alumnes per a les proves tant de llengua com de literatura catalana i castellana treballant des de la comprensió de textos, fins a l'expressió escrita, temes de literatura i qüestions lingüístiques. La formació combinarà la teoria amb molta pràctica i comptant amb la participació activa de l'alumnat.
    Els alumnes que facin aquesta formació a la FUB i posteriorment es matriculin dels estudis d'Educació Infantil en aquesta institució universitària, recuperaran l'import de la matrícula del curs de llengua.

    Més informació a: www.fub.edu

    ResponElimina
  2. Hola, bones. Una pregunta, a Lleida el curs vinent Inefc vol oferta el doble grau amb primària. Sap si hi haura el mateix requisit de llengues???

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Suposo que sí: en principi, tot estudi d'Educació Primària es veu afectat per aquesta normativa.
      Salutacions!

      Elimina
  3. Estic cursant 3re duna carrera universitaria i m'agradaria fer la inscripcio universitaria (25 i 26 septembre) a educacio infantil. Se que demanen les pap. A mi m'afectarien? Tinc les pau aprovades pero no m'enrecordo la nota de catala i castella! Hi ha alguna manera de mirarho?(vaig fer la sele l'any 2012) estan a la universitat, m'afecten les pap per fe educacio?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Suposo que no hauries de fer les PAP, però millor que facis la consulta a l'Oficina d'accés a la universitat. Tens les dades a la portada d'accesnet.
      Salutacions

      Elimina
  4. Hola, l'any passat vaig fer les PAU i com no em va arribar la nota per entrar a Magisteri Infantil, vaig haver d'apuntar-me al CFGS d'Educació Infantil per poder així aconseguir més nota per accedir a la universitat el curs vinent. Però ara, amb l'establiment de les PAP no sé si la nota d'accés s'extreu de la mitjana del cfgs+ els examens de català i castellà de les PAP, o si només em comptaria la nota d'aquesta prova.
    Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia ! Com que el que dius t'afectarà pel curs vinent, hauries de fer una consulta a l'Oficina d'Accés. Tens l'adreça al final de la pàgina d'accesnet. Salutacions!

      Elimina
  5. Hola!!

    Es considera apte si trec un 4'5 i un 5'5?gracies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí. El promig, mínim de 5, i cada nota mínim de 4.

      Elimina
    2. Moltes gràcies per contestar!!una última cosa siusplau, si al juny vaig aprovar català, que em guarden la nota?jo de totes maneres ara al setembre he fet català i castellà, però en cas que que suspengui català, em queda guardada la del juny?Moltes gràcies i disculpa amb tantes preguntes!

      Elimina
    3. Hola, Sara!
      No has de demanar disculpes: ho faig amb molt de gust.
      Les notes de la fase comuna no es guarden, però les de català i castellà, sí que es guarden quan son les que permeten l'accés a Educación Infantil i Primària, que suposo és el teu cas.
      Salutacions i sort!

      Elimina