dimarts, 11 de març del 2014

Nous graus universitaris 2014-2015

Amb l'arribada del Saló de l'Ensenyament les universitats catalanes fan públics els nous estudis que impartiran el curs vinent. Aquesta vegada n'hi ha novetats importants i nombroses, i la majoria corresponen a dobles titulacions.
Convé cercar informació detallada als webs de les respectives universitats. En esquema, les novetats són aquestes:


-UdG (Girona): L'Escola Politècnica Superior oferirà la possibilitat (prèvia prova específica de Física i Matemàtiques) de cursar alguns graus en tres anys: Arquitectura Tècnica, Enginyeria Agroalimentària, Enginyeria Elèctrica, Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria en Tecnologies Industrials, Enginyeria Informàtica, Enginyeria Mecànica i Enginyeria Química. I, en quatre anys, els estudis d'Arquitectura.

-UdL (Lleida): Dobles titulacions: Ciències de l'Activitat Física i l'Esport + Educació Primària i Ciències de l'Activitat Física i l'Esport + Logopedia.


-UAB (Bellaterra): Dobles titulacions: Dret + Criminologia, Dret + Relacions Laborals, Educació Infantil + Educació Primària, Estadística Aplicada + Sociologia, i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica + Enginyeria Mecànica (EUSS. Centre adscrit a la UAB).

-URV (Tarragona): Dobles titulacions: Administració i Direcció d'Empreses + Dret, Administració i Direcció d'Empreses + Finances i Comptabilitat, Biotecnologia + Bioquímica i Biologia Molecular, Biotecnologia + Enginyeria Informàtica, Dret + Relacions Laborals i Ocupació, i Enginyeria Elèctrica + Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica.

-URL (Barcelona): Dobles titulacions: Educació Primària (Anglès) + Educació Infantil (Blanquerna), Enginyeria en Tecnologies Industrials + Administració i Direcció d'Empreses (IQS), Enginyeria Química + Administració i Direcció d'Empreses (IQS), i Química + Administració i Direcció d'Empreses (IQS).

-La UB no afegeix cap doble titulació aquest pròxim curs.

També s'ofereixen nous graus, alguns del tot originals:

-Ciències Culinàries i Gastronòmiques, un Grau ofert conjuntament per l'escola CETT, adscrita a la Universitat de Barcelona (UB); el campus de l'Alimentació de Santa Coloma de Gramenet, de la mateixa UB; la Universitat Politècnica (UPC), i la Fundació Alícia.

-L'IQS i Blanquerna oferiran el Grau de Farmàcia, que fins ara només hi era a la UB.

-La Universitat de Vic oferirà el pròxim curs Enginyeria Biomèdica.

-Blanquerna oferirà també Traducció i Llengües aplicades (anglès).

-Disseny i Desenvolupament de Videojocs és el Grau que impartirà el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la UPC.




8 comentaris:

  1. Hola, quería realizar una consulta, no sé si es el lugar más adecuado, pero no he visto otro sitio.¿El acceso desde ciclo superior sigue funcionando igual que el año pasado, es decir, desde cualquier ciclo superior se puede acceder a cualquier grado y las dos especificas de selectividad siguen sumarizando a la nota final? Gracias y muy amable. Lola.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Lola!
      No tinc cap notícia en contra d'això. Per tant, és de suposar que segueix igual. De totes maneres, si vols més segura, pots fer una consulta a:
      Oficina d'Organització de Proves d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
      Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

      Salutacions cordials!

      Elimina
    2. Moltes gràcies per la seva rapidesa... Ara els envio un missatge.

      Elimina
    3. De res!
      Si et diuen alguna cosa nova, t'agraïria que m'ho comuniquessis. Moltes gràcies!

      Elimina
    4. Acabo de trucar i m'han confirmat que això segueix funcionant aixi, per tant l'accès de qualsevol cicle pot servir per qualsevol grau i les especifiques també.
      Mòltes gracies de nou.

      Elimina
    5. Gràcies a tú per la confirmació! Salutacions!

      Elimina
  2. hola! estic cursant segon de batxillerat científic i l'any que ve (2015) vull fer el grau universitari de ciències culinàries i gastronòmiques però no trobo la taula de ponderacions. Necessitaria ajuda per trobar aquest document ja que haig de saber com em ponderen les assignatures per poder-me examinar d'aquestes a la selectivitat. Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Laia!
      La taula de ponderacions que busques la pots veure aquí, en la branca de Ciències Socials i Jurídiques:
      http://www20.gencat.cat/docs/ur/home/03%20Ambits%20dActuacio/Acces%20i%20admissio%20a%20la%20universitat/Preinscripci%C3%B3%20per%20a%20les%20universitats%20p%C3%BAbliques%20%20i%20Universitat%20de%20Vic/Informaci%C3%B3%20general/Documents/Ponderacions_2015_Altres.pdf

      Salutacions!

      Elimina