dilluns, 30 de juny del 2014

Resultats PAU juny-2014

S'han fet públiques les dades dels exàmens de selectivitat d'enguany. Aquest és un resum de les més significatives:

Alumnes presentats:  26.148
Alumnes aprovats:    24.967  (95,48%)

Nota mitjana de les PAU:    6,474
Nota mitjana del batxillerat:  7,28
(Desviació):  0,806
Nota mitjana d'accés:   6,956  (la més alta dels últims 8 anys)

Matèries amb nota més alta:  Alemany (8,41), Francès (8,00), Tecnologia Industrial (7,47), Cultura audiovisual (7,18), Grec (7,00).
Matèries amb nota més baixa: Electrotècnia (4,58), Matemàtiques (4,97), Física (5,23), Dibuix Tècnic (5,59), Llatí (5,63).

Alumnes amb nota de PAU igual o superior a un 9: 323 (per primera vegada n'hi ha un 10 global a les PAU).



21 comentaris:

  1. Hola Lluis,
    Saps si es publica enlloc una llista de resultats per centres?
    Moltes gràcies
    C. Rovira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit!
      No es fa mai això. Només s'envia a cada centre els resultats dels seus alumnes, comparats amb la mitjana general.
      Salutacions!

      Elimina
  2. Bones! Et volia comentar una cosa: aquest any he fet la selectivitat només fase especifica amb biologia, he tret un 5,9, la veritat es que m'esperava molt més nota. El cas es que quan feiem l'examen faltaven fulles i ens van dir que l'anessim fent i que d'aqui 10 min. ens portarien el nou examen amb totes les fulles.

    Ara bé, m'he estat mirant l'examen sense corregir i la correcció del examen i l'exercici de la página 11 no sortia en el examen que vaig fer jo, no em sona de res (l'ultim exercici de la opció A). No podia ser degut a l'errada que van tenir a l'hora d'imprimir els fulls? Ningú més t'ha comentat res? Es pot reclamar algun lloc aixó?

    Gràcies

    PD: Vaig fer la selectivitat a girona (Montilivi)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      No tinc notícia d'això que comentes.
      L'únic que polts fer és una reclamació (el termini començava avui i s'acaba el dia 3), que és útil quan es tracta d'errades tècniques (no de correcció de l'examen), com la que tú descrius. A més, el resultat de la reclamació mai pot baixar la nota.
      Si estàs segur del que dius, t'animo a que la presentis.
      Qualsevol dubte que tinguis al respecte, pots fer una consulta a:

      Oficina d’Organització de Proves d’Accés a la Universitat.
      Via Laietana, 2. 08003 Barcelona.
      Tel. 93 552 69 80
      Adreça electrònica: coordinaciopau.cur@gencat.cat

      Sort i salutacions!

      Elimina
    2. Vaja, llastima; ahir vaig fer la sol·licitud per fer la doble correcció, però de la reclamació no ho vaig fer.

      Els hi enviaré un email de totes maneres.

      Moltes gràcies!

      Elimina
  3. Tinc un 11,206 de nota d'acces i vull fer medicina. Se que ho tinc malament mirant notes de tall dels darrers anys. Les meves opcions son: 1. Medicina UAB, 2. medicina UPF, 3 Medicina UB, 4 Medicina Girona i 5. Infermeria UAB. El meu dubte és que si m'espero a la 2º assignació, perdi la plaça d'infermeria en cas de que a la 1ª assignació es cubreixin totes les plaçes. És possible aquesta situació?. I en 2on lloc, m'aconselles que canvii la preferencia i posi infermeria més amunt per no perdre la plaça? Si al gu posa infermeria en primer lloc encara que tingui la nota mes baixa que jo, i es matricula en 1ª assignació, em passa al davant? Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Teresa,
      Tens raó: cas de no entrar a Medicina, et pots quedar sense places a Infermeria, si la col·loques en 5ª preferència. Jo que tú, posaria Infermeria més amunt (3r lloc com a molt).
      Qui posi Infermeria en 1r lloc, és evidente que té preferència en la 1ª assignació.
      No sé si t'ho he explicat bé. Espero que sí.
      Salutacions i sort!

      Elimina
    2. Moltes gràcies per les teves aclaracions. He posat 1 medicina UAB, que es el que vull fer i 2. Girona que te nota de tall més baixa i 3. infermeria UAB. Com que la UB i la UPF de medicina tenen nota de tall més alta, no cal ni que ho provi. >espero que hagi acertat. Moltes gràcies un altre cop.

      Elimina
    3. Crec que amb la meva nota de tall de 11,206, segur que entro a infermeria com a 3ª opció. És ben dificil, aixó de l'acces a l'universitat!!!!

      Elimina
    4. Hola! Si ho has decidit així, segur que és el millor per a tú. A més, m'alegra que hagis triat Girona (hi visc) perquè fan servir un mètodo denominat ABP (aprenentatge basat en problemes), que sembla donat molt bon resultat.
      A veure si tens una mica de sort i t'en surts! Salutacions!

      Elimina
  4. Hola Luis!
    Volia plantejar-te un dubte. Actualment, estic cursant una carrera que la veritat no m'agrada, i vull matricular-me a una carrera nova. El meu dubte es; si jo estic cursant una carrera, puc realitzar la inscripció a una carrera nova a través d'accesnet, o he de fer algun altre tràmit?
    I pel que fa a la carrera que estic cursant, he de realitzar algun tràmit per deixar-la o simplement si no renovo la matricula per entrar a segon, ja està?
    Gràcies per l'atenció!
    Salutacions:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Has de fer la preinscripció (avui s'acaba el termini!!!) a accesnet. Aquí tens totes les dades necessàries:
      http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/03_ambits_dactuacio/acces_i_admissio_a_la_universitat/preinscripcio_per_a_les_universitats_publiques_i_universitat_de_vic/com_formalitzar_la_preinscripcio_universitaria/
      Respecte als estudis que deixes, no n'ha de fer cap tràmit: simplement no et matriculis i ja està.

      Salutacions!

      Elimina
  5. Ei hola, Bona nit! Et volia comentar un dilema que tinc: he fet la pre inscripció universitaria a accesnet com tothom, però també vull fer la matricula a la uoc, perquè l'any que ve no se si treballaré i depen de si treballo o no començare a fer el grau a la uoc. El cas es que demá es l'ultim dia per fer la matricula a la uoc i et volia preguntar si s'ha de pagar alguna quantitat quan et matricules o si aixó es fa més endevant.
    Perque em vull matricular a la uoc per no perdre la plaça, peró si al final no treballo aniré a la publica i a la uoc ja no hauré de fer-hi res. Es que he trucat ara fa poc, peró ja deuen haver plegat.

    Que vagi bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia! Suposo que, quan et matricules, has de pagar: és normal. Fes una consulta telefònica a la UOC avui, abans de matricular-te.
      Salutacions!

      Elimina
  6. Hola, bona tarda ! L'any passat vaig acabar el batxillerat amb matrícula d'honor (una mitjana de 9,09). Això suposa la gratuïtat total del 1r curs de grau a la universitat pública, però em vaig matricular a la privada, on aquesta beca no és vàlida. La meva pregunta és si aquest any, que em matriculo a la universitat pública, aquesta beca se'm conserva i tinc el primer curs gratuït.

    He intentat contactar amb l'oficina d'accés a la universitat per tal d'aclarir el dubte, però després de trucar-hi 6 vegades diàries durant 2 setmanes seguides ja ho he deixat còrrer.

    Si em poguessis ajudar a resoldre el dubte t'estaria molt agraïda.

    Merci !





    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda, Ariadna!
      Suposo que, si et matricules a primer curs, serà vàlida la matrícula gratuïta, tot i que hagi passat un any. No ho tinc tan clar si et matriculessis a segon curs.
      De totes maneres, no insisteixis en trucar a l'oficina d'accés (costa molt contactar-hi): pregunta més aviat a la secretaria de la facultat on pensis matricular-te. Allà et podran dir amb seguretat com va tot això.
      Ah! I enhorabona pel 9,09 de batxillerat, segur que ben merescut! Salutacions!

      Elimina
    2. Tens raó, preguntaré a la secretaria i sortiré de dubtes abans. I tant que és una nota merescuda !, tot esforç té la seva recompensa.

      Gràcies per una resposta tan ràpida!

      Elimina
  7. Hola, bon dia! M'he quedat a 0,118 d'entrar a la carrera que volia. Creus que tinc possibilitats per la segona assignació? Cada any ha acostumat a baixar 0,6 en la segona assignació... D'altra banda, podria ser que es mantinguès igual si tothom es matricula i no hi ha places? Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Crec que pots estar bastant tranquil. No sé quins estudis són, però sempre n'hi ha gent que es deixa de matricular. Però sí: en el cas improbable de que tothom es matriculi, no quedarien places.
      Tingues fe, que suposo que hi entraràs.
      Sort i salutacions!

      Elimina
    2. Moltes gràcies! Els estudis són Negocis i Màrqueting Internacional a la ESCI. Salutacions!

      Elimina
  8. Hola,
    m'agradaria conèixer com és que tants alumnes han arribat fins aquí. I, just ara que no són previsibles moltes consultes, voldria que alguns dels alumnes que freqüenten el blog, diguessin:
    a) com van arribar fins aquí. I ja, possats a escriure, que indiquessin quins
    b) aspectes els han ajudat més, i
    c) quines millores es podrien incorporar al blog

    Els agraeixo ja des d'ara el detall de posar-me unes línies.

    ResponElimina