divendres, 25 de juliol del 2014

Notes de tall: estudi comparatiu 1ª i 2ª assignacions

Un cop sabudes les notes de tall de les dues primeres assignacions de places, es pot fer un breu estudi comparatiu de com s'han comportat.  Molts cops -i aquesta vegada no és cap excepció- els resultats d'un any no serveixen massa per fer-se una idea de com aniran l'any següent, perquè les dinàmiques poden canviar sobtadament (penso, per exemple, en com ha baixat aquest any la nota de tall d'Educació Primària o d'Educació Infantil). 


En general, s'observa una baixada de notes -quan es produeix- molt petita.  Si la nota no es mou gens (tenim força casos d'aquests), això vol dir que ja no n'hi ha places disponibles. Excepte que alguns alumnes amb plaça en la 1ª assignació, i que no es van matricular llavors tot esperant una millora, no es matriculin ara tampoc: si es dona això, deixaran algunes places lliures per la reassignació del 3 de setembre.

D'aquests estudis que, en general, mantenen la nota de tall, encara es poden trobar algunes places en certes universitats.  Per exemple: a Biotecnologia, encara ha baixat una mica la nota a la Universitat de Barcelona i a la Rovira i Virgili.  
A Educació Infantil+Educació Primària, sembla que es poden trobar places a la Universitat Rovira i Virgili i a la Universitat de Lleida.
A Medicina, en totes les universitats ha baixat la nota (això sí: mínimament...).

En el cas de Publicitat i Relacions Públiques  o el de Comunicació audiovisual, en gairebé totes les universitats que ofereixen aquests estudis, la nota no s'ha mogut gens. Només a la Universitat de Vic hi poden quedar places, perquè la seva nota de tall és un 5 en ambós casos.

Hi ha, però, algunes baixades de nota prou significatives. És el cas, per exemple, de Biotecnologia+Enginyeria informàtica (Tarragona), que ha baixat 2,625 punts; o el de Criminologia+Dret (Universitat de Girona), amb un descens de 1,208 punts.

En general, bastants alumnes aspirants a plaça universitària, que no l'havien obtinguda en la 1ª assignació, tampoc han pogut entrar en aquesta 2ª assignació.  Almenys, és el que es desprèn de les consultes rebudes en aquest blog. Una conseqüència de la baixada mínima de les notes de tall, que hem comentat més amunt.



52 comentaris:

  1. Hola Luis! Jo sóc de les alumnes que efectivament no ha pogut entrar a la2a assignació perquè les notes, com vosté diu, han baixat mínimament, en el meu cas, en medicina. Jo voldría demanar una opinió totalment personal. Si medicina s'ha quedat en un 11.979, és possible que pugui baixar fins al 11.833 que és la meua nota? Es que estic molt nerviosa, no m'agradaria gens quedar-me fora per una sola dècima... Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Núria!
      No és gens fàcil que passi el que dius, però impossible no n'hi ha res...
      No t'han donat cap altra assignació? Ni de Medicina ni res?
      Cap esperar al setembre. Tingues esperança, a veure si hi entres amb una mica de sort.
      Salutacions!

      Elimina
    2. Gràcies per la sinceritat! Però jo em pregunte... el fet d'haver passat de la 899 a la 650 en la llista d'espera de valència, és a dir, el fet que hagen corregut 250 llocs... podria significar, per exemple, que al correr tant la llista a vlc hagen admés a molts estudiants que estaven admesos ja a les universitats de catalunya? Vull dir, estudiants de la comunitat valenciana que en primera instància hagen acceptat la plaça de medicina a les unis de catalunya perquè encara no els arribava la nota per a entrar ací i ara al correr tant la llista en valencia ja han pogut entrar. Això podria suposar que es quedaren prous llocs vacants en les unis de catalunya (suposant que aquestes persones preferiren fer medicina ací més prop i renunciaren a la plaça allí a catalunya). Es un embolic però... això podria passar? I aleshores, si passara, podria baixar la nota fins al 11,833?

      Elimina
    3. Bona nit, Núria!
      Això que dius té força sentit: si s'han matriculat a València alumnes que també havien demanat plaça a Catalunya, és evident que deixen lliures places aquí i, per tant, tú series bastant més a prop d'entrar-hi amb la teva nota.
      És una suposició, però bastant versemblant. Cal, però, esperar al 3 de setembre per sortir de subtes...
      Què tinguis sort! ...I aníma't. No cal que pateixis ara: ja tindràs temps a principis de setembre...
      Salutacions!

      Elimina
  2. Hola Lluís, despres d'esperar a la 2 assignació he aconseguit plaça de medicina a Girona però la veritat, seguint el comportament d'altres cursos, esperava que les notes baixes sin més i pogués obtenir plaça a la UAB. Pel que dius en altres entrades aquesta mínima baixada implica que tampoc podem esperar- ne cap en aquests estudis al setembre? En el meu cas m'he quedat a 0'133. Moltes gràcies pel teu esforç en respondre totes aquestes preguntes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Primer de tot, l'enhorabona perquè t'ha tocat Girona! Estaràs molt bé, ja ho veuràs.
      Efectivamente, és difícil que al setembre la nota baixi tant que hi arribis, però coses més difícils s'han vist...
      Cal esperar.. Sort i salutacions!

      Elimina
    2. Moltes gràcies per les teves respostes i l'acompanyament al llarg del procés la veritat és que el tema de la preinscripcio universitaria es molt neguitós.

      Elimina
    3. Estic content si t'he pogut ajudar una mica... Salutacions!

      Elimina
  3. Bona tarda,
    Si no m'ha estat assignada cap plaça de les universitats publiques que vaig demanar, en el meu cas d'infermeria, m'he quedat a 2 dècimes, puc continuar amb el proces d'assignació, per veure si al setembre tinc sort.
    No obstant voldria modificar la preinscripció afegint dues universitats concertades a les que per nota si que podria entrar, m'han dir que he d'anar a l'Oficina d'accés a la universitat i fer el canvi.
    Està complicat que acceptin modificar la preinscripció i en cas d'universitats concertades es pot accedir sense preinscripció directament a la universitat?
    Estic una mica "liada".
    Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Evidentment, pots continuar en el procés d'assignacions. Ho has de dir explícitament a accesnet.
      Si entens per universitat "concertada" una universitat privada, no cal que facis gestions per afegir-les al llistat de preinscripció, perquè no poden entrar-hi. Només et cal anar a la universitat en qüestió i demanar què et fa falta per matricular-te.
      Si per "concertada" no entens això, torna a dir-m'ho per aclarir el concepte.
      Fins aviat.
      Salutacions!

      Elimina
  4. Hola LLuís! Com has dit, les notes han baixat molt poc i m'he quedat sense entrar a Periodisme(URV), tot i que m'han assignat a la meva tercera preferència, Turisme(URV). La meva pregunta es si per mitjà de Turisme puc passar-me a Periodisme al segon any pel tema de convalidació de crèdits o alguna cosa així...Si em poguessis informar sisplau estaria molt agraïda! Gràcies pel teu esforç i dedicació al blog, m'encanta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit!
      En primer lloc, gràcies per les teves paraules.
      El tema que planteges -les convalidacions i el canvi d'estudis- és complex i no n'hi ha normes fixes. Per saber en el teu cas com aniria la cosa, et recomano que vagis a la Secretaria de la Facultat de Periodisme i preguntis si és possible el canvi i en quines condicions. No puc donar-te més dades...
      Sort i salutacions!

      Elimina
  5. Si la nota de tall en la segona assignació no ha baixat gens degut a que s'han omplert totes les places en la primera assignació, cal que segueixi en el procés de reassignacions de setembre? Total... places ja no n'hi ha...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      En principi, ja no n'hi ha places. Queda, però una petita possibilitat de que alguns alumnes, assignats des del principi en aquests estudis, i que no es van matricular llavors, tot esperant una millor assignació, tampoc es matriculin ara. Per tant, deixarien lliure la seva plaça.
      Com que no et costa res continuar en el procés...
      Sort i salutacions!

      Elimina
  6. Hola Lluis!
    Si demà vaig a matricular-me a la UPF he de pagar demà mateix el import total de la matrícula -és a dir, els 1.600€? O puc aplaçar el pagament unes setmanes més?
    Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Normalment, l'ingrès es fa per banc, i són aquests els que disposen quan carreguen l'import. Per tant, no et puc dir gran cosa. El millor és que preguntis quan facis l'ingrès.
      Salutacions!

      Elimina
    2. Moltíssimes gràcies per la resposta, Lluis!
      Per cert, en el cas de que m'acceptin en una privada i ja hagi pagat els 1.000€ de la matrícula de la Pompeu, es possible recuperar-los?
      Bona nit :)

      Elimina
    3. Bona nit!
      Crec que no, però per demanar que no quedi... Pots intentar-ho.
      Què et vagi molt bé! Salutacions!

      Elimina
  7. Hola!! Si volgues afegir una carrera al meu llistat de preferencies es podria fer? O m'he d'esperar a la preinscripció del setembre?
    Moltes gracies!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Ara ja no tens possibilitat. Hauràs d'esperar a la propera preinscripció.
      Salutacions!

      Elimina
    2. No? Esque vaig llegir que es podia presentar una solicitud a les oficines d'acces a la universitat pero no se si es veritat..

      Elimina
    3. Hola1
      Doncs, per si un cas, prova de fer una consulta a l'oficina, o passa per allà, a veure si és veritat.
      Salutacions.

      Elimina
    4. Hola, he llegit la teva pregunta i tinc una resposta que et pot ser útil... Vaig anar a l'oficina d'accés a la universitat fa dues setmanes i em van dir que només es podien canviar i/o afegir més preferències si les notes de tall d'aquestes unviersitats eren de 5, espero que et sigui d'utilitat. No obstant aniria igualment a veure que et diuen a tu.

      Elimina
    5. Moltes gràcies! no crec que li pugui servir a qui preguntava això: és del 2014... Però a mi sí que em serveix, per si algú fa aquesta pregunta alguna vegada.
      Gràcies de nou! Salutacions!

      Elimina
  8. Hola,
    m'agradaria conèixer com és que tants alumnes han arribat fins aquí. I, just ara que no són previsibles moltes consultes, voldria que alguns dels alumnes que freqüenten el blog, diguessin:
    a) com van arribar fins aquí. I ja, possats a escriure, que indiquessin quins
    b) aspectes els han ajudat més, i
    c) quines millores es podrien incorporar al blog

    Els agraeixo ja des d'ara el detall de posar-me unes línies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé aquí et responc la teva consulta, espero que et sigui útil!

      a)Vaig arribar-hi mentre buscava notes de anys anteriors de la selectivitat.
      b)M'ha ajudat en trobar més fácilment de notes i en donar-me compte més rápid de quan havien publicat les assignacions. A més, sempre respons el més rápid possible i ajuda bastant.
      c)Per mi està perfecte el blog.

      Elimina
  9. Hola Lluis! Resulta ser que no he estat assignat on volia i probablement acabi anant a Girona. Es possible que aprovant el primer any de Quimica a Girona entri a la de Barcelona? És molt complicat el procés? Solen aceptar aquests tipus de canvis? Ja que les dues notes son bastants diferents

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      El trasllat d'expedient està tifipicat oficialment. Pots veure els requisits en el web de la Universitat de Barcelona:

      http://www.ub.edu/acad/admissio/grau/trasllat.html

      Com veus, hi ha diferència entre tenir 30 crèdits aprovats o tenir-ne menys. En aquest últim cas, només es pot accedir mitjançant la preinscripció universitària.
      Espero que sigui entenedora l'explicació.
      Salutacions!

      Elimina
  10. Hola Luis! Quan vaig fer la preinscripció a la universitat vaig descartar l'opció de la universitat de Girona ja que sóc de Mataró i tinc les de Barcelona més properes. El que passa es que ara no m'han agafat ni en la primera ni en la segona assignació a les de Barcelona a les carreres de Comunicació Audiovisual i Periodisme. Ara estic matriculada al Tecnocampus i m'agradaria saber si ara podria intentar apuntar-me ara a la universitat de Girona si en queden places. Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      En principi, no es pot tocar la preinscripció per tal de treure, posar o canviar preferències. Però es diu (no ho he pogut comprovar) que es pot sol·licitar a l'Oficina d'Accés a la Universitat coses com la que tú demanes. pot provar, a veure. l'adreça és:
      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
      Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

      Què tinguis sort i puguis venir a Girona!

      Elimina
  11. Es pot donar el cas qe la nota de la segona assignació hagi baixat mínimament i la universitat reservi places per als que fan la selec al setembre??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      No ho crec possible. Perquè l'adjudicació de places no les fa cada universitat, sinò un organisme centralitzat. Al setembre queden places si no n'hi ha hagut prou demanda al juny. Res més.
      Salutacions!

      Elimina
  12. Saps dir-me on esta el document on posa les places vacants? Almenys les de l'any passat

    ResponElimina
    Respostes
    1. El llistat d'aquest any no ha sortir encara. El de l'any passat és aquest:

      http://universitatsirecerca.gencat.cat/web/ca/03_ambits_dactuacio/acces_i_admissio_a_la_universitat/.content/acces_i_admissio_a_la_universitat/preinscripcio_per_a_les_universitats_publiques__i_universitat_de_vic/llistes_de_notes_de_tall_i_de_places_universitaries/documents/preins_setembre_2013.pdf

      Salutacions!

      Elimina
    2. El d'aquest any quan sortira??

      Elimina
    3. en principi, a temps per la preinscripció de setembre, però havia sentit a dir que potser a finals de juliol... És 31 i encara no. Pots estar atent a la portada d'accesnet, on diu "Notes de tall i places i entre d'estudi i places". Allà ha de sortir.
      Salutacions!

      Elimina
  13. Hola Bon dia!
    M'han agafat a la universitat de Girona en Biologia però jo volia anar-hi a Barcelona... La meva pregunta és: si jo continuara amb el proces de reassignació de places i m'agafaran a Barcelona... automàticament en tindria que anar a Barcelona? o podria triar si em quedo a Girona.. es que ja tinc el pis... i això molt de "papeleo" És millor que no faça res veritat?
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      No pateixis: si et donen una altra plaça en la reassignació del 3 de setembre, pots triar entre quedar-te amb la que ja tens a Girona o agafar la de Barcelona. En el primer cas, no has de fer cap gestió ni res.
      Crec que hi estaràs bé a Girona. T'ho dic perquè hi visc.
      Salutacions!

      Elimina
  14. Hola Lluis!
    Primer de tot felicitar-te per aquest blog, és molt útil!

    Et volia demanar l'opinió sobre si podré entrar a medicina el setembe si la meva nota és un 11,946 i la nota de tall al juliol era de 11,982. Què creus?

    Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      És difícil de dir el que em demanes... Si la nota baixa una mica (i baixarà di encara queda alguna plaça), tens moltes probabilitats d'entra-hi, perquè hi ets molt a prop.
      Et desitjo sort. Salutacions!

      Elimina
  15. Hola. Aquest any he acabat la meva primera carrera amb un 7,1 de mitjana. Fins avui no he sapigut totes les notes ni he tingut el resguard del títol. Per aquest motiu faré la prematrícula al setembre. La meva pregunta és si es reserven places al setembre per aquells que hem acabat i ja tenim un grau, ja que m'agradaria fer psicologia a girona on la nota pels de les PAU és un 7,820 i pels ja graduats és un 6,860. Creus que tinc alguna possibilitat d'entrar per aquesta via de cares el setembre o ja no queden places?

    Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      No em consta que es reservin places pel setembre. Però no sé en el cas de titulats com tú.
      En general, les places de Psicologia s'acaben bastant aviat...
      Crec que hauries de fer una consulta a:
      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      Aniràs més segur. Salutacions!

      Elimina
  16. Hola! Jo tampoc he entrat a la segona asignació, i els meus pares volen que la faci a distacia, la carrera. Però vosté sap si es el mateix preu d'una privada a distancia que una privada que no es a distancia? En el cas que sigui el mateix preu, que es el que més em recomana?
    I una altra cosa, d'una privada a distancia després puc fer un trasllat de matrícula i pasar a una pública veritat?
    Gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      T'informo sobre el que em demanes.
      Els preus en universitats a distància (no presencials), són més baixos que a la resta d'universitats.
      La única universitat a distància privada que conec és la Universidad de la Rioja. Els seus preus, són de 14,50€ a 23,50€, aprox., per crèdit.
      Perquè et facis idea, a qualsevol universitat pública, el crèdit costa
      de 25€ a 40€. I, a les privades presencials, bastant més.
      Per recomanar-te com és millor estudiar (presencial o a distància), necessitaria saber quins estudis vols fer... i alguna cosa més. Si vols, em pots escriure a inclanluis@gmail.com i amb molt de gust et contestaré. També pots fer-ho per aquí, per suposat.
      Sobre la teva última pregunta, sempre es pot passar de qualsevol universitat privada (presencial o a distància) a una pública, i viceversa.
      Salutacions!

      Elimina
  17. Hola, primer m'agradaria felicitar-te per aquest gran blog, has ajudat a molts futurs professionals. Gracies de veritat. La meva pregunta es sobre com es realitza l’assignacio de places: es un proces que es realitza per orde de totes les notes de tall de tots els estudiants catalans o es un proces que realitza cada universitat? Moltes gracies.( PD: perdona per la falta d’accents, pero estic escrivint des d’un teclat estranger.)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      Abans de res, gràcies per les teves paraules. Si aquest blog és útil, em dono per satisfet!
      Sobre el que preguntes: l'assignació de places es fa en general, no per cada universitat. Es tenen en compte les notes de les PAU, les places disponibles, i les preferències dela alumnes.
      Salutacions!

      Elimina
  18. Bona nit,
    l'any passat em vaig presentar a les PAU i vaig obtenir la qualificació d'un 11'7, aquest any estic cursat un grau d'enginyeria però m'agradaria canviar-me a medicina. És possible que si em torno a presentar aquest any a setembre ( ja que a juny tinc exàmens d'enginyeria) pogués entrar a medicina? o a setembre ja no queden mai places?
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Malauradament, mai queden places al setembre per Medicina. Però et serviria la nota pel juny següent...
      Salutacions!

      Elimina
  19. Hola Lluís, estic bastant preocupada. Aquest any m'hagués agradat entrar a Criminologia a Girona, pero la nota ha pujat bastant de l'any passat i a més a més, a la segona assignació no ha baixat res. M'he quedat a 0,7 d'entrar i ho veig bastant dificil d'entrar-hi al septembre... No obstant m'han agafat a Dret, creus que podria canviar l'any que ve si aquest any faig aquesta carrera? I si es pot canviar, que aniria directament al segon curs? Gràcies...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Realment, si ara ja no ha baixat la nota de tall, és gairebé impossible que ho faci més endavant.
      I tampoc al setembre, perquè no es guarden places.
      O sigui, que hauràs de fer Dret... almenys aquest any. Si, en acabar primer de Dret, vols fer el canvi a Criminologia, has de demanar què et convaliden (suposo que bastants matèries). Crec que podràs passar a segon, potser amb alguna assignatura de primer.
      Pots mirar als webs de Dret i de Criminologia de Girona quines matèries hi ha a primer, per tenir una idea. Crec que hi ha força coses comunes.

      Ànim, que un any passa de pressa.
      Salutacions!

      Elimina
  20. Bon dia, es veritat que aquest any gairebé han baixat les notes en la segona assignació? gràcies.

    ResponElimina
  21. Hola!
    És cert: les notes que han baixat (moltes no s'han mogut), ho han fet molt poc.
    Pots comparar les de la 1ª i les de la 2ª assignacions aquí:
    http://lorientacio.blogspot.com.es/2017/07/comparacio-de-les-notes-de-tall-1-i-2.html

    Salutacions!

    ResponElimina