dissabte, 12 de juliol del 2014

Notes de tall UdG - 2014

Un cop conegudes les notes de tall de la 1ª assignació de places universitàries, ja es pot fer una breu comparació respecte a l'any passat, pel  que fa a la Universitat de Girona.

En una primera aproximació, es pot dir que la majoria de les notes de tall no han variat molt respecte al curs anterior, però que, en alguns casos, n'hi ha hagut pujades o baixades notòries. 

En aquesta última situació es troben els estudis d'Educació Infantil (han baixat de 8,275 a 5,008), i d'Educació Primària  (de 8,082 a 5,000). Una baixada semblant n'hi ha hagut a les rests d'universitats de Catalunya. Motiu? Sembla que la demanda d'obtenir un 5 de mitjana de Català-Castellà a les PAU ha estat la raó. Cosa que diu molt poc dels coneixements lingüístics dels aspirants a mestre...
També baixa Dret (de 6,368 a 5,578), i altres en menor mesura.

En canvi, han pujat els estudis d'ADE (5,806 l'any passat i 6,538 ara), els d'ADE+Eng. Tecn. Industrial (de 6,400 a 8,236), Química (de 5,038 a 6,302) i de Treball Social (de 5,762 a 6,566). Altres estudis, també han pujat en menor mesura.

L'estudi amb nota de tall més alta és, un any més, Medicina (12,058), seguida de Biologia+Biotecnologia (11,217). A continuació apareix la resta d'estudis biològics:
Biologia+Ciències ambientals (9,886), Biotecnologia (9,234) i Biologia (9,160).
Tot i que ha baixat, segueix amb nota de tall alta Educació infantil+Educació Primària (8,700).
Per últim, Infermeria ha pujat una mica i es sitúa a 8,476.

Es poden veure a continuació les notes comparatives, des de 2008 a 2014, corresponents sempre a la 1ª assignació de places.  Aquesta comparativa també hi és, de manera permanent, a la columna dreta d'aquest blog.





8 comentaris:

  1. Hola bona tarda!
    Porto uns dies trucant a la universitat de Girona a la facultat de educació i no me l'agafen, aviam si tu em pots resoldre els dubtes:
    1. Vaig trobar a una web de la udg una cosa de preguntes freqüents, i a un lloc posava que al setembre tenen més possibilitats d'entrar les persones que tinguin la selectivitat del juny o anys anteriors, per exemple: si una persona ha fet la selectivitat al setembre i te un 8, i un altre ha fet la selectivitat al juny i te un 6, agafaran primer a aquest ultim, per antiguitat. És veritat això? Perque jo estic penssant de preinscriurem al setembre a educació primaria i tinc un 5,8 i de la selectivitat del 2013, i abans de veure això avia pensat en pujar nota a les PAU del setembre, però al llegir això no se si em fara gaire servei pujar nota, que en penses?

    2. Si pujés nota al setembre, saps si encara em continuaria comprant la antiguitat?

    3. Saps algo del tema places de educació primaria a Girona? Si saps si en queden o que en penses.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Els del juny passem al davant, simplement perquè les seves places s'assignen abans que les del setembre. Si tú treus al setembre un 8 (com dius), i al juny ha entrat gent amb un 6, no li treuran la plaça a aquest per donar-li al del 8...
      Si tens un 5,8, no sembla que necessitis pujar nota a les PAU, perquè la nota de tall ha estat un 5, i no pot pujar. O sigui, que assignaran places fins que s'esgotin.
      L'antiguitat compta des del moment en que fas la preinscripció, no des de l'any que vas fer les PAU.
      Sobre places a Girona no en sé res: mai es fa públic el llistat del que encara queden per assignar: només al setembre surt el llistat d'estudis disponibles, amb el nombre aproximat de places lliures.
      Per últim, dir-te que aquest any, a Girona i a d'altres llocs, hi ha hagut un descens molt notable de preinscripcions per a Educació Infantil i Primària. O sigui, que tens una bona oportunitat per entrar-hi.

      Espero haver respost als teus dubtes.
      Salutacions i visca Girona!

      Elimina
    2. Hola Lluis!
      No pot pujar la nota al setembre? Perque? Si és així perfecte!
      Esque tenia una mica de por perque al setembre molts cops no queden places, però si ha sigut un 5 com tu dius... Creus que puc tenir possibilitats no?
      Moltes gràcies!

      Elimina
    3. Hola!
      La nota sempre es queda igual o va a la baixa.
      Però, tot i això, podria ser que al setembre ja no quedèssin places. Cal esperar...
      Salutacions!

      Elimina
  2. D'acord, moltes gràcies per la teva ajuda!

    ResponElimina
  3. Hola!
    M'agradaria fer-te una pregunta, he fet un cicle de grau superior i m'ha quedat un 7'68.
    De moment no he entrat a infermeria i no se si és millor guardar la nota de juny o prescriurem a selectivitat al setembre i poder-la pujar, ja que entraria abans amb la nota de juny??


    Moltes gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      El termini per matricular-se de les PAU al setembre va acabar ahir. Per tant, aquesta possibilitat ja no la tens...
      Si t'han donat plaça en algún lloc, hauràs de matricular-te, si no vols perdre aquesta plaça. I, si vols, pots continuar en el procés d'assignacions: això sí, ho has de dir explícitament a accesnet.
      Salutacions!

      Elimina
  4. Hola,
    m'agradaria conèixer com és que tants alumnes han arribat fins aquí. I, just ara que no són previsibles moltes consultes, voldria que alguns dels alumnes que freqüenten el blog, diguessin:
    a) com van arribar fins aquí. I ja, possats a escriure, que indiquessin quins
    b) aspectes els han ajudat més, i
    c) quines millores es podrien incorporar al blog

    Els agraeixo ja des d'ara el detall de posar-me unes línies.

    ResponElimina