dilluns, 28 de juliol del 2014

Un Juliol mogut

A punt d'arribar al final de juliol, s'acaba -crec- una època d'activitat frenètica en aquest blog. És un mes en el qual han sortit les notes de les PAU, s'ha acabat el termini de preinscripcions, i es publiquen les dues primeres assignacions de places universitàries. En cap altre moment de l'any es produeix tal cúmul d'aconteixements, pel que fa a l'orientació acadèmica.

Els números són significatius:


*Més de 20.000 visites al blog durant l'últim mes.

*225 consultes, amb les corresponents respostes, sobretot referents a preinscripcions i assignacions.

Em resulta molt sorprenent que, tractant-se d'alumnes que es renoven cada any (se suposa que, un cop a la universitat, ja no acudeixen al blog i, en canvi apareixen nous visitants), segueixi havent-hi un nombre elevat d'usuaris, que s'incrementa any rere any.

Per això, m'agradaria conèixer com és que tants alumnes han arribat fins aquí. I, just ara que no són previsibles moltes consultes, voldria que alguns dels alumnes que freqüenten el blog, diguessin: 
a) com van arribar fins aquí.  I ja, possats a escriure, que indiquessin quins
b) aspectes els han ajudat més, 
c) quines millores es podrien incorporar al blog

Els agraeixo ja des d'ara el detall de posar-me unes línies.



10 comentaris:

  1. a- cercant informació en el google
    b- en tot el proces de PAU a matricula universitaria
    c- possats a demanar: eliminar links antics que no funcionen o actualitzarlos

    gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!
      També, per avisar dels links defectuosos.
      A reveure!

      Elimina
  2. Hola
    jo t'he trobat buscant a google alguna orientació al no sortir-me asignada la meva primera preferencia. Buscava opcions .. i a la oficina de la generalitat va ser imposible contactar (tot i que haig de dir que em van respondre al mail dos dies despres).
    Ajudes moltes amb la resposta al dubte concret de cada persona, però també m'ha anat molt be veure tantes situacions semblants a la meva o similars.
    ho he trobat tot perfecte.
    Afegiria que apart d'ajudar resolent els dubtes, sempre es d'agrair les teves paraules d'anim.
    gracies pel teu temps!
    Alba.

    ResponElimina
  3. Hola! T'escric un poc tard perquè estava de viatge i no havia visitat el blog.
    Vaig arribar fins aquí cercant pel google alguna cosa relacionada amb la universitat.
    M'han ajudat molt per orientar-me les notes de tall de totes les assignacions i reassignacions que has anat posant durant molts d'anys anteriors, i, evidentment, les respostes immediates que fas a les preguntes que et feim, així com llegir el que respons a altres estudiants. Jo, que sóc de Balears, no sabia molt bé com anava el tema de les preinscripcions i assignacions a Catalunya, etc. i m'ha anat molt bé llegir el que responies a la gent.

    Per cert, jo sóc la que volia fer biotecnologia a la UAB i que per ara està matriculada a la UdG.
    Laura

    ResponElimina
  4. Bon dia, Laura!
    Moltes gràcies per la teva resposta! Espero que hagi anat bé el viatge. Tant de bó que puguis entrar a la UAB, però et repeteixo que un any a Girona no estaria gens malament. Ja em diràs si apareixes per aquí...
    Salutacions cordials i que vagi bé l'estiu!

    ResponElimina
  5. Vaig estar trucant diàriament a la Oficina d'Accès a la Universitat i no hi havia manera de poder contactar-hi. Ja no sabia què fer fins que, parlant amb una amiga, ella em va donar l'adreça del teu blog i em va assegurar que era "de fiar",

    El teu blog m'ha ajudat moltíssim a aclarir dubtes sobre assignacions, reassignacions, variació de les notes en la segona assignació... Almenys al meu institut, tot això ho expliquen en pocs minuts i molt alt per alt. També m'he sentit molt identificada amb la situació d'alguns estudiants que t'han escrit i això ( saber que d'altres s'esforcen igual que tu , pateixen pel mateix i tenen els mateixos dubtes i neguits) m'ha ajudat d'alguna manera a sentir-me més recolzada.

    Pel que fa a les millores, no sabria què respondre't ja uqe és un blog molt complet i entenedor. Sent molt molt detallistes, potser canviaria la foto de capçalera (pot ser que sigui la Fageda d'en Jordà ?) per una altra més relacionada amb l'educació.

    Estaves en lo cert al dir-me que la matrícula d'honor se'm mantindria malgrat haver-la obtingut l'any passat !

    Ariadna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Ariadna!
      en primer lloc, moltes gràcies pels teus comentaris. Dona-li també les gràcies, de part meva, a la teva amiga que va dir que el meu era un blog "de fiar". M'alegra que n'hi hagi gent que s'en beneficii! Procuro mantenir-me ben informat precissament per això: perquè, a més, que en el moment en que necessiteu aquesta informació, als instituts ja no n'hi ha ningú que us la pugui facilitar.
      Com que estic jubilat, també puc dedicar-hi més temps....
      Sobre el suggeriment que em fas referent a la foto de portada -efectivament, és la fageda d'en Jordà-, la vaig posar en el seu moment perquè es tracta d'un lloc laberíntic, on cal saber orientar-se. Si alguna vegada veus una foto més adient, digue-m'ho, i la tindré en compte. De moment, no se quina posar-hi.
      Gràcies pel temps que has emprat en respondre a la meva demanda. Què et vagi molt bé per la universitat! Ja saps on temps un bloog "de fiar". Salutacions!

      Elimina
  6. Hola!
    Vaig arribar al teu blog buscant informació en un moment angoixant en què als telèfons i pàgines "oficials" no estan per escoltar neguits personals. A Catalunya en no haver públicament llistes d'espera ni d'ordre tot és molt confús i la teva ajuda resulta inestimable.
    M'han ajudat molt totes les respostes que anaves donant a les diferents qüestions plantejades, respostes que ajuden no només a qui les planteja.
    I és per aquest motiu que i es pugés, no se com tècnicament, aniria bé un apartat de preguntes freqüents o similar.
    Moltes gràcies per la teva feina i molts ànims per continuar-la.

    ResponElimina
  7. Bon dia!
    Moltes gràcies per les teves paraules! Estudiaré la possibilitat de fer aquest apartat que dius sobrre preguntes freqüents: crec que es tracta d'una idea encertada. Gràcies també per això i pels ànims que em desitges.
    Salutacions ben cordials!

    ResponElimina