dijous, 18 de setembre del 2014

200.000 visites

Doncs sí: aquest blog ha arribat a les 200.000 visites al llarg dels seus set anys d'existència. Això vol dir unes 2830 visites al mes: o  sigui, 94 diàries.
El pic de visites diàries es va produir el 20 de juliol de 2011, amb 3100.
Les primeres 100.000 visites es van assolir als cinc anys de vida del blog. Per arribar als 200.000 només han calgut dos anys i escaig més...


En aquests set anys, s'han publicat 342 entrades, i els comentaris passen dels 2100.
De totes maneres, la afluència de visites al blog es distribueix de forma irregular: juliol, juny i setembre (per aquest ordre) són els mesos de més gran activitat. Sobretot juliol, que supera el doble de visites de juny, i que és el mes següent als resultats de PAU, de les preinscripcions i de les assignacions de places universitàries.

Però això només és la freda estadística. Darrere, hi ha centenars d'històries que van més enllà de les dades numèriques: estudiants despistats, confosos, neguitosos... redacten un SOS cercant una solució al seu problema o, si més no, unes paraules que li pugin una mica la moral. Les consultes arriben, tot sovint, plenes de signes d'admiració i/o d'interrogació. Pensar en la persona -normalment anònima- que hi ha darrere de la consulta, empeny a proporcionar-li una mica de llum. Per això, per fer aquest petit servei, crec que paga la pena el treball que suposa mantenir i actualitzar el blog.

De vegades, un també s'assabenta de detalls menors. Com, per exemple, que n'hi ha un bon grup de mares i pares -sobretot mares preocupades- que segueixen les entrades per ajudar els seus fills en el laboriós procés d'accés a la universitat; o que la gran majoria dels alumnes que arriben al blog, ho fan cercant a Google; i què cerquen? Les 10 paraules clau de cerca més utilitzades han estat: Notes de tall (de diversos anys i assignacions); o també arribes a saber que molts agraeixen unes paraules d'ànim en moments de gran nerviosisme.  Són petiteses que animen a continuar amb aquesta tasca.

Gràcies, a tots els que segueixen el blog, per demostrar que encara és una eina útil!


4 comentaris:

  1. Moltes gràcies pel vostre esforç i per tota l'empenta que li poseu i la vostra paciencia espero que aquest blog duri molts més anys. Que en siguin 300.000!

    Salutacions

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per la tasca que fas. En aquest procés, que hauria de ser il·lusionant, la falta d'informació al llarg de tot el procés el converteix en molt angoixant. Gràcies al teu esforç, paciència i comprensió, famílies estudiants trobem algú al nostre costat.
    Esperem que en puguem celebrar moltes més d'entrades.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per aquestes paraules tan encoratjadores: són un gran ajut per seguir endavant. Gràcies de nou!

      Elimina