dilluns, 27 d’octubre del 2014

Fer el Treball de Recerca

Aquesta entrada vol ser especialment útil pels alumnes de 1r curs de Batxillerat, que començaran aviat -si és que no ho han començat- el seu Treball de Recerca.
Primer de tot, dir que es tracta d'una feina força útil per qui ha de fer després estudis superiors. El secret -crec- consisteix en encertar amb un tema que permeti disfrutar mentre es fa el treball.      

 El procés d'elaboració  és complex, i cal seguir molt bé les indicacions del Tutor del Treball. 

Aquí es donen uns quants enllaços a webs que poden ser útils, com a complement del que us pugui facilitar el centre on estudieu.

Treball de F. Sala, força complet: guía, quadern de treball i fonts d'informació.

Pàgina d'EDU 365, que va guiant pas a pas en l'elaboració del Treball: com escollir el tema, com desenvolupar el Treball i com presentar l'inform.

També és molt completa aquesta altra pàgina d'EDU 365.

Propostes de Treballs, de les diferents matèries, elaborades per l'Institut Gabriel Ferrater de Reus. Pot ser útil a tothom, amb lleugeres adaptacions.

Dossiers sobre diversos treballs, elaborats per la Biblioteca Pública Iu Bohigas, de Salt: treballs a l'ESO, al Batxillerat i a la Universitat.

Eines metodològiques per al Treball de recerca, elaborades pel professor Albert Piñero: tipus de treballs, font d'informació, eines informàtiques, etc. Molt interessant.

Voldria també remetre a altres entrades d'aquest blog, que poden resultar de lectura interessant:

El Treball de Recerca com a eina d'orientació. Planteja l'estreta relació que pot haver-hi entre el Treball de Recerca i el futur acadèmic de l'alumne.

Eines per fer el Treball de Recerca (2013).

Eines per fer el Treball de Recerca (2011).

I, per acabar, potser a més d'un li agradarà veure (quan disposi de 80 minuts) aquesta pel·lícula, feta per un alumne de batxillerat, sobre el Treball de Recerca... i que va ser tot just el seu Treball.

(Ho sento: el video a que faig referència ha estat retirat de 'vimeo')


TR: La Pel·lícula from Rubén Llorach on Vimeo.



1 comentari: