dilluns, 29 de desembre del 2014

Les Humanitats tenen futur

Gairebé tots el plans d'estudis secundaris, fins ara, han convertit en quasi residuals els estudis humanístics en general. Tots estem massa acostumats a sentir expressions com ara:  "llengües mortes", "sabers inútils", "de què viuràs", "no malgastis la teva inteligència", etc., etc. 

Per això, quan algú emprend camins diferents, i políticament incorrectes, no ja per tal de defensar les Humanitats, sinò per col·locar-les en el lloc que els correspon, aquest esforç mereix públic reconeixement.

Acaba d'aparèixer una aplicació per Android titulada  Cultural Job Game. Com es diu en la seva pàgina web, es trata de la primera app lúdica i formativa adreçada a joves interessats a conèixer feines relacionades amb el món de les humanitats i la cultura. Té com a objectiu ajudar els joves amb interessos humanístics a descobrir un ampli ventall d’opcions professionals interessants. La formació humanística potencia el creixement personal i professional de joves amb futur.

S'ofereixen, per tant, uns exemples de sortides professionals, i un joc, amb participació en un sorteig.

Cultural Job Game és una aplicació desenvolupada per la Facultat d'Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya. Es pot veure el vídeo informatiu a continuació:






3 comentaris:

  1. ei, hola, bona nit! Sé que no té res a veure amb el tema de l'entrada, peró és que et tinc un dube referent a les pau' 2015. Jo l'any passat, vaig fer les PAU peró no vaig treure suficient nota per la carrera que volia cursar, el cas es que aquest any m'hi tornaré a presentar i no sé exactament com he de fer la pre-matricula i matricula, ja que no estic al ies, i l'any passat ens van avisar els professors de tot.

    ;)!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, David!
      En el teu cas, no cal fer prematrícula. N'hi ha prou en matricular-te (del 4 al 11 de maig) a través d'accesnet. Hauràs de donar-te d'alta, per tal de rebre un nou "usuari", ja que el de l'any passat no et serveix.
      Tens tota la informació de les PAU aquí:

      http://universitatsirecerca.gencat.cat/es/03_ambits_dactuacio/acces_i_admissio_a_la_universitat/proves_dacces_a_la_universitat_pau/matricula_pau/#FW_bloc_fab0fd83-bf0d-11e3-9d20-000c29052e2c_2

      Ah! I si, en qualsevol moment, tens algún dubte, m'ho dius.

      Sort! Salutacions cordials!

      Elimina
    2. Moltíssimes grácies, Lluís!

      Elimina