diumenge, 12 d’abril del 2015

Calendari d'accés a la universitat

Ens trobem ja en l'últim trimestre del curs, i convé resenyar quin és el calendari previ a l'accés a la universitat.

En cada apartat, el títol enllaça a la pàgina oficial de la Generalitat.

Matrícula de les PAU:

Alumnes que fan 2n de batxillerat enguany:  21 de maig a 1 de juny.
Alumnes amb el batxillerat d'anys anteriors:  4 a 11 de maig.
Alumnes de CFGS (matrícula de la fase específica):  13 a 19 de maig.

Preinscripció universitària:

Del 2 de juny al 3 de juliol.

Assignació de places i matrícula universitària:

1ª assignació:  11 de juliol.                Matrícula: 15 a 18 de juliol
2ª assignació:  24 de juliol                 Matrícula: 25 a 29 de juliol
1ª reassignació: 1 de setembre           Matrícula: 4 i 5 de setembre

(Aquestes dates són provisionals, i caldrà confirmar-les més endavant)

Important: Tots aquests tràmits s'han de fer a través del web d'accesnet.




17 comentaris:

  1. Hola! Sóc un alumne de 2n de batxillerat i m'agradaria cursar la carrera de periodisme a l'UPF l'any que ve. Si amb la nota que aconsegueixo a les PAU no arribo a la nota de tall, quines possibilitats hi ha que el setembre, obtenint la nota de tall requerida, entri a l'Universitat?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      Al setembre no tindries gaires possibilitats. De fet, tothom que va entrar l'any passat a la UPF-Periodisme ho va fer en la 1ª assignació de places. Llavors ja van quedar cobertes totes. Ho pots veure en aquesta pàgina (la nota a la 1ª assignació és la mateixa -11,556- que al final del procés):
      http://universitatsirecerca.gencat.cat/web/ca/03_ambits_dactuacio/acces_i_admissio_a_la_universitat/preinscripcio_per_a_les_universitats_publiques_i_universitat_de_vic/llistes_de_notes_de_tall_centres_d_estudi_i_places/Quadre-comparatiu-nota-de-tall-1a-assignacio-amb-la-de-lultima-assignacio.-Juny-2014.pdf

      O sigui, que procura treure prou bona nota al juny...
      Sort i salutacions!

      Elimina
  2. Hola, vaig acabar el batxillerat l'any passat, i aquest any faré la selectivitat. Voldria saber: com i on m'he de matricular a partir del 4 de maig? i com i on he de pagar les PAU?
    Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      La matrícula de les PAU l'has de fer a trevés d'accesnet:
      https://accesnet.gencat.cat/accesnet/AppJava/html/index.html
      Després, has de pagar l'import en una oficina bancària, seguint les instruccions que et donaran a accesnet mateix.
      Salutacions!

      Elimina
  3. Hola! Vaig fer la selectivitat el curs 2012/1013 (juny del 2013), i aquest pròxim juny m'agradaria m'atricular-me a una altre carrera perquè la que estic cursant no m'agrada. Malgrat tothom m'havia dit que les específiques em caduquen, he trucat dos cops (per a assegurar-me!) a la oficina d'orientació de les PAU (telèfon de contacte d'acces net) i m'han dit que si que són vàlides aquest any i que puc fer la pre-inscripció al juny mantenint la nota de les específiques.
    Tinc molts dubtes i m'agradaria tenir una altre confirmació més d'aquestes dades...
    MOLTES GRÀCIES!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Sí que són vàlides: duren 2 anys. Per tant, matriculant-te el 2015, encara les pots fer servir.
      Salutacions i sort!

      Elimina
  4. És segur això que si em presento a les PAP de català per fer la mitja amb la meva nota de castellà de l'any passat, em serveix la prova de català d'aquest any per conseguir l'apte¿?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Sí que és segur. Mira el que diu el web de la Generalitat:
      "La mitjana de la prova d’aptitud personal es farà sempre tenint en compte les qualificacions més altes obtingudes en els exercicis de llengua catalana (...) i llengua castellana de les PAU, amb independència de la convocatòria en què s’han superat cadascuna de les matèries i de si s’ha superat la fase general de les PAU o de la prova per a més grans de 25 o 45 anys.

      Sort. Salutacions!

      Elimina
  5. Bona tarda. L'any passat vaig fer la selectivitat vaig aprovar la fase general i aquest any faré l'especifica. El cas és que vull presentar el titol de familia nombrosa que s'ha de donar una copia però a qui? a l'accesnet però com i a qui ?
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Després de fer la matrícula per accesnet, has d'anar a una oficina bancària a pagar l'import: és llavors quan has de lliurar la còpia del títol de família nombrosa.
      Sort i salutacions!

      Elimina
    2. M'havien dit que es presentava una còpia a l'institut peró aquest any jo no puc fer-ho, moltes gràcias.

      Elimina
  6. Hola, l'any passat vaig fer la selectivitat i començar una carrera. Aquest any vull canviar perquè la que he començat no m'agrada i per la que vull fer la nota de l'any passat m'arriba de sobres. Tinc que fer matricula o preiscripcio a les PAU o passo directament a fer la preinscripció universitària al juny??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit!
      Si ja tens fetes les PAU (i no les vol repetir), has de fer directament la preinscripció universitària (del 2 de juny al 3 de juliol).a accesnet.

      Salutacions!

      Elimina
  7. Hola bones! Per qüestions econòmiques vaig deixar la carrera deixant l'últim pagament sense pagar, per tant, està "suspesa temporalment". La qüestió és que gràcies a això he descobert que realment no vull fer aquells estudis i que vull iniciar uns altres en una altra universitat. El problema ve quan, segons he pogut llegir, em demanarán "l'expedient acadèmic" cosa a la qual no puc accedir fins passat el 10 de juliol per no haver pagat l'import que tocava. Si el 11 de juliol em diuen que he estat admés a la carrera a la qual vull accedir...Em demanarán els drets de trasllat de l'expedient...El tindrán en tants pocs dies si la matricula es fa el 15 de juliol, previsiblement? Saps com va tot aquest tràmit? Aquest és el meu dubte.. Gràcies amb antel·lació !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia,
      si ho he entés bé, la carrera que feies no l'has acabat. Per tant, no crec que calgui cap trasllat d'expedient. Per entrar-hi als nous estudis que vols fer en una altra universitat, has d'accedir-hi amb la tarja de les PAU aprovades en el seu moment. Hauràs de fer la preinscripció universitària per accesnet, del 2 de juny al 3 de juliol.
      De totes maneres, si vols estar del tot segur, fes una consulta a:
      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      Sort i salutacions!

      Elimina
    2. Hola, gràcies! Llavors on he d'anar per recuperar la meva targeta de les PAU? perquè la meva targeta la té la meva antiga facultat....

      Elimina
    3. Teòricament, l'hauries de tenir tú. Si la té la facultat, has d'anar a reclamar-la.
      Salutacions!

      Elimina