dimecres, 6 de maig del 2015

Matrícula de les PAU

Un cop començat el mes de maig, és el moment de la matriculació per fer les PAU al mes de juny. El tràmit s'ha de fer a través d'accesnet.

Aquests són els terminis establerts, depenent de la procedència dels alumnes:

-4 a 11 de maig: alumnes que tinguin el batxillerat acabat en cursos anteriors. Darrer dia de pagament: 12 de maig.

-13 a 19 de maig: alumnes procedents de Cicles Formatius de Grau Superior. Darrer dia de pagament: 20 de maig.

-21 de maig a 1 de juny: alumnes que acaben aquest curs el batxillerat. Darrer dia de pagament: 1 de juny.


Taxes de les PAU:

 Taxa ordinàriaBonificació 50% quota (1)Bonificació 100% quota (2) 
Quota examen32,65 €16,35 €0,00 €
Quota Fase General54,45 €27,25 €0,00 €
Quota Fase específica (3)10,95 €5,50 €0,00 €
(1) S'estableix una bonificació del 50% de l'import de la taxa a les persones membres de famílies nombroses de categoria general, i a les persones membres de famílies monoparentals tant de categoria general com especial.
(2) Són subjecte d'exempció de pagament de les taxes (100% de bonificació) per a la inscripció a la universitat, els col·lectius següents:
  • Els estudiants beneficiaris d'una beca a l'estudi amb càrrec als pressupostos generals de l'estat.
  • Els membres de famílies nombroses de categoria especial.
  • Les persones amb grau de discapacitat igual o superior al 33%.
  • Les víctimes d'actes terroristes, llurs cònjugues i llurs fills.
  • Les víctimes de violència de gènere i llurs fills dependents.
  • Els estudiants de 65 anys o més.
(3) Per cada matèria d'examen.


19 comentaris:

  1. Hola lluís, et volia fer un parell de preguntes. si em matriculo de ciencies de la terra i biologia i, per exemple, no faig l'examen de ciencies de la terra, em queda suspesa tota la fase específica o em compte la nota de biologia? T'ho pregunto perquè sé que aixó passa amb la fase general (si no fas un examen et qued tot suspès).

    I l'altre pregunta que et volia fer; creus que amb un mès tinc temps d'estudiar-me el temari de biologia? Sincerement, entre treballar, anglés i ciencies del món, practicamente no he pogut mirar-me lo de biologia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      La fase específica no és com la general 8què és un bloc): cada matèria va individualment. Per tant, si no fas un examen, l'altre sí que compta.
      L'altra pregunta és de mal respondre, perquè no sé quin és el teu nivell actual en biologia. SI no és gaire alt, és cert que ho tens difícil de preparar en un mes...
      Sort i salutacions!

      Elimina
    2. Okey. Moltes grácies!

      Elimina
  2. Bon dia,
    voldria saber si sense haver-me matriculat als dos cursos de batxillerat d'una assignatura de modalitat, (en aquest cas meu el llatí) puc examinar-me d'aquesta matèria en la prova específica de les PAU.
    O bé és necessari haver-se de matricular d'una assignatura a batxillerat per fer la part específica.
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Mai m'havia trobat amb una pregunta com la teva... No tinc present si això està contemplat en algún lloc. Crec que el millor que pots fer és una consulta a:
      Oficina d'Accés a la Universitat
      Via Laietana, 2.
      08003 Barcelona
      Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

      Ah! I, quan et responguin, t'agraïria que em diguessis què t'han dit. Gràcies i sort!

      Elimina
  3. Bona tarda,
    Soc estudiant de primer curs de farmàcia i la veritat estic molt descontenta amb les asignatures de la carrera hi ha massa química i sempre m'ha agradat més la biologia. La vaig escollir com a una alternativa, la meva primera opció era ciències biomèdiques pero la meva nota de les PAU (sense tenir en compte les específiques) va ser: 7'644 i no vaig entrar. Aquest curs he vist que ciències bimoèdiques no te moltes sortides i he buscat diferents opcions. Ara mateix em veig molt perduda; sempre m'han agradat carreres molt diferents des de magisteri fins a medicina. M'he plantejat de fer medicina i fer un grau superior d'un any i presentar-me a les específiques un altre cop, pero nose ben bé quin grau podria ser el millor per a accedir-hi ni si presentar-me ara al juny a les PAU o bé al setembre i acabar el primer curs de farmàcia.
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Els teus dubtes són amplis... Si optes per fer una cicle de grau superior, aquí tens els de la branca sanitària:
      http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/formacio_professional/cicles/grau_superior/sanitat/

      Sincerament, crec que és la teva millor opció, excepte que estiguis prou preparada per fer algunes matèries a la prova específica de les PAU de juny d'enguany. Si fos així, no ho dubtis: presenta't ara a les PAU.
      El que no faria és presentar-te al setembre, perquè tindries poques oportunitats (més aviat cap) d'entrar a Medicina.

      Si vols algún altre aclariment, m'ho dius.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  4. Bon dia!
    Estic bastant preocupada ja que aquest any he estudiat 1r de periodisme a la UVic, però per motius econòmics l'any que ve no puc seguir. Havia pensat passar-me a la UAB, però em temo que és un pas complicat...
    -Hauria de fer la preinscripció al juny, igual com si comencés de nou?
    -Vaig fer la selectivitat al 2013, aquest any encara m'és vàlida?

    Gràcies Luis!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Si aproves el curs, no has de tornar a fer cap preinscripció: simplement, un trasllat d'expedient. Per això, t'han d'admetre a la UAB per cursar segon. Aquí tens l'enllaç amb tot els requisits que et demanen:

      http://www.uab.cat/web/informacio-academica-de-llicenciatures-diplomatures-i-enginyeries/trasllat-d-expedient-estudis-universitaris-espanyols-1096476758700.html

      Sort i salutacions!

      Elimina
  5. Bon dia Lluís,
    referent a la consulta que vaig fer dissabte sobre la possiblilitat de presentar-me a la fase específica de la selectivitat sense estar matriculada a batxillerat, he trucat a l'oficina d'accés a la universitat i m'han confirmat que em puc presentar a la prova específica de les PAU sense haver cursat la materia a batxillerat. M'han comentat que es valora el coneixement i no com l'has adquirit.

    ResponElimina
  6. Hola Lluís,
    Vaig fer la selectivitat (fase general i específica) al juny del 2014, vaig suspendre química i vaig presentar-me al septembre i vaig aprobar-la, tot i així per fer la carrera a la meva primera preferéncia m'he tornat a matricular per fer només biologia (la tinc aprovada de la fase específica) perqué vull pujar la nota i assegurar-me ebtrar a la carrera que vull. La meva pregunta és: quan haguem de fer les preeinscripcions la nota d'accés serà directament la nova? Es a dir: les notes que tinc de la fase general + la de química + la nota que tregui al juny a biologia?

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!

      És tal i com dius. Quan s'hagin d'atorgar les places universitàries, sempre es té en compte la nota més alta: per tant, la que treguis de biologia (si és més alta que l'anterior).
      Sort i salutacions!

      Elimina
  7. Bona nit, Aquest any m'han concedit la beca general i per tant la matrícula a la Selectivitat em surt gratuita. M'agradaria saber com puc fer que l'estat de la matrícula passi a ser valida si no he d'efectuar cap pagament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Neus!
      La matrícula la fas igualment (abans del 2 de juny), per accesnet. Després, has d'anar a fer el pagament al banc: en el teu cas, presentes justificant de tener beca, i no et cobraran res, però et lliuraran un resguard conforme has fet el tràmit.
      Salutacions, i sort a les PAU!

      Elimina
  8. Bon dia.

    Aquest any per fi m'he animat a fer la preinscripció universitaria.
    Peró el problema ha estat que vaig fer les PAU a 2004 i la meva nota es de 6.90/10 i no m'ha donat accés al Grau que volia.

    Hi ha alguna manera?
    Hauria de repetir tota la selectivitat???!!! Fa 12 anys!!!
    Es pot pujar nota??

    Estic molt trista.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      El millor que pots fer és examinar-te de assignatures (de 1 a 3) de la oart específica de les PAU. És la manera més senzilla de pujar nota
      Salutacions!

      Elimina
    2. Gràcies per la resposta.

      Buscant més info he trobat

      http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/01_secretaria_duniversitats_i_recerca/preguntes_frequents/pau_i_altres_proves_dacces/pau_per_als_estudiants_de_batxillerat/

      I aquí diuen que la nota d'antics plans d'estudi (com seria el meu cas) es calcularia amb les específiques que ja vaig examinar a les PAU (en el meu cas matematiques, fisica i dibuix tecnic; malgrat que vaig suspendre fisica).

      Realment no es el que ha passat.

      Com m'he d'examinar de les especifiques? Han de ser les mateixes?

      Gracies per tot i diaculpeu les molesties pero estic ben embolicada ara mateix

      Elimina
    3. Bona tarda!
      Hauries de matricular-te de les PAU, només de les específiques. I pots triar les que vulguis (ja examinades o no). Pensa que la matrícula pel setembre es fa ara, del 19 al 21 de juliol, per accesnet.
      No t'importi preguntar-me el que vulguis: si sé la resposta, te la diré.
      Sort i ànims!

      Elimina