dilluns, 6 de juliol de 2015

Divendres 10: 1ª assignació de places universitàries

Un any més, estem en vísperes de la primera assignació de places universitàries, que es produirà el 10 de juliol, si bé el dia 9 a la tarda potser ja es podrà consultar a través d'accesnet.
Això és el que diu el web oficial de la Generalitat, amb totes les possibilitats que es poden donar, un cop coneguda aquesta primera assignació:

La primera assignació de places de la convocatòria de juny es farà pública el dia 10 de juliol a https://accesnet.gencat.cat
A continuació s'especifiquen les tres situacions en què es pot trobar un estudiant.

Situació 1: Estudiant assignat en 1a preferència
Ha de matricular-se en el centre assignat del 14 al 17 de juliol. Si no ho fa, perdrà la plaça assignada.El procés de preinscripció d'aquest estudiant ha finalitzat.

Situació 2: Estudiant assignat entre la 2a i la 8a preferència
Ha de triar entre dues opcions:
Acceptar com a definitiva la plaça assignada mitjançant el tràmit Assignació definitiva.
 • El tràmit Assignació definitiva s'ha de fer a https://accesnet.gencat.cat (Tràmits i consultes actuals), entre els dies 10 i 14 de juliol.
 • L'estudiant ha de ser conscient que, si realitza aquest tràmit, el seu procés de preinscripció ha finalitzat.
 • Aquesta assignació definitiva es publicarà a https://accesnet.gencat.cat el 15 de juliol.
 • L'estudiant haurà de matricular-se el 17 de juliol. Si no ho fa, perdrà la plaça assignada.
Esperar a la segona assignació de places (23 de juliol) per intentar millorar la seva assignació.
 • L'estudiant que vulgui esperar a la segona assignació de places no ha de fer cap tràmit i la seva assignació definitiva sortirà publicada el 23 de juliol.
 • Si espera a la segona assignació, l'estudiant només es podrà trobar en una d'aquestes dues situacions:
  o Manté la mateixa preferència que ja tenia assignada.
  o Millora la seva assignació.
 • En cap cas la nova plaça assignada correspondrà a preferències posteriors.
 • Per exemple, si a la primera assignació de places (10 de juliol) un estudiant té assignada la 3a preferència, en la segona assignació (23 de juliol) o bé continuarà assignat a la 3a preferència o bé a alguna preferència anterior (la 1a o la 2a), però mai no se li assignaran preferències posteriors (de la 4a a la 8a).

Situació 3: Estudiant no assignat en cap preferència
Ha d'esperar a la segona assignació de places (23 de juliol).56 comentaris:

 1. Llavors, els que han estat assignats en primera preferència es matriculen abans que un altre que ha estat assignat a partir de la 2a preferència i té més nota que el primer assignat en primera preferència? Salutacions!

  ResponElimina
 2. Hola!
  Els assignats en la seva 1ª preferència es matriculen abans (14 a 17). Els assignats en una altra preferència, es matriculen el 17 de juliol.
  Els assignats en 1ª preferència ocupen plaça abans que els assignats en 2ª o succesives preferències. Si en queden places lliures, hi entren els de 2ª preferència o posteriors.
  Salutacions!

  ResponElimina
 3. Una vegada hem entrar als estudis de grau, on ens hem de matricular? Hem d'anar a la facultat o a algún centre de la generalitat? En teoria espero i desitjo que m'agafin a E.Civil (UPC).

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia!
   Has d'anar a la secretaria del centre on has d'estudiar.
   Ànim i sort!

   Elimina
 4. Dema a partir de quina hora es publica la 1a assignació a accesnet?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola!
   A la tarda: prova de tant en tant...
   Sort!

   Elimina
 5. Hola!! Tenies raó! He entrat a educació primària UB amb el meu 8.49..!! No obstant, una amiga amb un 8 coma algo s'ha quedat fora, tant de la UB como de la UAB. Aquest any han pujat en Educació primària tot i que estan les PAP

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola!
   La meva enhorabona!!! Ja pots respirar... Ara, a fer una bona carrera i a ser un bon/a mestre.
   Salutacions cordials!

   Elimina
 6. Quan podrem saber a quant ens hem quedat d'entrar a assignacions superiors? Estic a segona opció i vull saber si tindré oportunitat d'entrar a la primera a la segona assignació

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola, Aitor!
   D'aquí a pocs dies (suposo que demà o demà passat) es publicarà el llistat de notes de tall. Quan apareguin, les publicaré en aquest blog.
   Sort!

   Elimina
 7. He estat asignat a la 4rt plaça i per diferents motius estic més interessat en la 5 opció ( la cual tambe entro per nota). Hi ha alguna manera de poder canvia i acceptar la cinquena opció?

  Moltes gràcies per la ajuda

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola, Josep!
   Doncs crec que no: si no et matricules ara, i segueixes en el procés d'assignacions, no et poden donar una opció pitjor que la que ja tens. o aquesta o una de millor.
   De totes maneres, si vols fer una consulta, prova a veure que et diuen:

   Oficina d'Accés a la Universitat
   Via Laietana, 2.
   08003 Barcelona
   Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91

   Sort!

   Elimina
 8. I si quedessin plaçes lliures podria entrar al setembre?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Suposo nque sí, però per això t'he dit que facis la consulta, per anar més segur.
   Salutacions!

   Elimina
 9. Bona tarda,
  porto tota la tarda intentant entrar a l'accesnet i no em deixa accedir-hi, saps a quina nota s'ha quedat dret a la pompeu?

  Moltes gràcies.

  ResponElimina
 10. Bona tarda,
  estic interessada en estudiar magisteri, i al veure la opció del doble grau en ed. primaria i en. infantil vaig pensar que seria una bona opció, i va ser la meva primera opció, com a tercera opció vaig posar ed. primaria amb anglés ja que també em va semblar una bona opció. Ara al parlar amb varies professores, m'han comentat que estudiar amb anglés els sembla molt important.
  Saps una mica quina seria la millor opció o amb qui podria parlar perquè m'aconsellesin?
  Si al final em decantés per la meva tercera opció, com podría canviar l'ordre de preferència, ja que crec que entro a les dues?

  Moltes gràcies.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola!
   Sobre estudiar uns o altres estudis, la teva inclinació val més que qualsevol altre opinió.
   El problema que tens és que les preferències ja no es poden canviar. Pel que veig, no has mirat on t'han donat plaça: ja es pot veure a accesnet.
   Si vols intentar el canvi de preferència, fes una consulta a l'Oficina d'Accés a la Universitat: tens les adreces a la portada d'accesnet.
   Sort i salutacions!

   Elimina
 11. Hola!
  No ho sabrem fins que no surtin les notes de tall, suposo que demà o demà passat.
  Salutacions.

  ResponElimina
 12. Hola,
  On puc veure el dia i la hora en que mhe de matricular ( a la UAB) un cop m'han assignat a la primera opció?
  Gràcies

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Mireia!
   has de matricular-te del 14 al 17 de juliol. L'horari, suposo que l'habitual: de 9 o 10 a 13h. aproximadament. Pots telefonar a la secretaria del centre corresponent, per més exactitud-
   Salutacions.

   Elimina
 13. Puc negar la 2 assignacio i esperar al setembre per veure quines queden lliures i entrar?
  Gràcies

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia, Josep!
   Suposo que 'negar' vol dir no fer cas...
   Pots fer-ho, però pensa que al setembre n'hi ha molts estudis que ja no tenen places lliures. Hauries de fer una nova preinscripció, posant aquelles carreres que encara tinguin places.
   Salutacions!

   Elimina
 14. Hola Luis
  Tinc un dubte: No he pogut accedir al grau escollit de primera opció, la nota de tall és d'un 7,3 i tinc un 6,9.
  Quant poden baixar les notes de tall a la segona assignació del dia 21?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola!
   Això depén dels estudis i de la demanda de cada any. Quan surtin les notes de tall (avui o demà) sabràs si ets lluny o no..
   Salutacipns!

   Elimina
  2. Ja han sortit les notes de tall, ha pujat fins a 7,444. I suposo que no hi ha possibilitats de que baixin, no? Podría tornar a fer les PAU de septembre per pujar nota? I en cas afirmatiu, si superés la nota de tall, podria entrar?

   Elimina
  3. El problema principal és si queden places lliures pel setembre: sospito que no. En aquest cas, la pujada de la teva nota et serviria pel curs 2016-17.

   Elimina
 15. Hola!
  Estic en un dilema molt gran. Tinc un 11,808 i volia entrar a enginyeria biomedica a la UB (11,820). Llavors, hi ha alguna possibilitat de poder entrar a la segona assignació? Podria acceptar entrar a la UPF, ja que així tindria l'avantatge de poder triar l'horari...

  Salutacions

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola!
   No has de patir. Dedueixo que t'han admés a la UPF, tot i que no en 1ª opció, veritat? Doncs això ja ho tens segur. SI no et matricules, sense cap més tràmit, entraràs en la 2ª assignació. Com que la teva nota és molt propera a la de tall, veig possibilitats de que entris. SI no, pots continuar acudint a les reassignacions, però llavors sí que hauries de matricular-te a la UPF.
   No sé si t'ha quedat clar. Si no, m'ho dius.
   Sort!

   Elimina
 16. Bona tarda, en la primera assignació mhan donat la tercera preferencia i jo vull la primera preferencia, la diferencia es de 0'6 decimes de la nota de tall, que he de fer, esperar a la segona assignacio? Es el 24 de juliol no? Pero si a la segona assignacio tampoc m'agafen a la primera preferencia, que sha de fer?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bona nit, Judit!
   Doncs ara no has de fer res: així continuaràs en el procés d'assignacions, i no perds la plaça que ja tens en la 3ª preferència.
   Tot aquest procés ho tens ben explicat en l'entrada de més amunt d'aquests comentaris.
   Sort i salutacions!
   Si a la segona assignació no canvia res, llavors sí que hauries de matricular-te en aquesta 3ª preferència, tot i que també pot dir que vols continuar amb les assignacions.

   Elimina
 17. Hola, resulta que no he pogut entrar a la primera opció en enginyeria informàtica a la upc hi ha una nota de tall de 7,80 i tinc un 7,27. Pero no se si inscriurem a la segona opció ara o esperar a la 2a assignació per si baixa la nota. Canvia alguna cosa a l'hora de fer la matricula ara? tens mes privilegis? és millor esperar?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola!
   Ara no has de fer res: així continuaràs en el procés de assignacions, però tampoc perds la plaça que ja tens ara.
   És el mateix que li he explicat a la Judit, una mica més amunt.
   Clarament, és millor esperar.
   Salutacions.

   Elimina
 18. Gràcies, de que depén que hem donguin la primera preferència?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Doncs de que n'hi hagi alumnes amb plaça que no es matriculin.

   Elimina
 19. Hola Luis!
  Et voldria demanar consulta i opinió sobre el meu cas: jo volia cursar Dret més ADE a la UPF, la meva nota és d'11,826 i resulta que la nota de tall ha pujat fins a arribar a l'11,962.
  El cas és que no sé si tinc molta esperança perquè només hi havien 90 places, i m'han donat la meva segona opció que és Dret més criminologia també a la UPF.
  No acceptaré ni faré cap tràmit, d' aquesta manera potser sona la flauta i si baixa podria entrar , què en penses?
  D'altra banda, no entenc gaire com va, si no faig cap tràmit i la gent ja s'està matriculant, no perdré la meva plaça a la segona opció? Perquè esque a l'accesnet diu que si vols esperar a una millora no has de fer res, únicament esperar.

  Moltes gràcies per adelantat i disculpa les molèsties.
  Laura

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia, Laura!
   Es tot correcte tal i com dius: no has de fer res i entraràs en la 2ª assignació. La diferència de nota és petita; per tant, crec que tens possibilitats. El tema de les places -encara que hagin donat les 90- és que n'hi ha gent que no es matricula, per diversos motius. Per tant, quedaran places lliures, que són les que s'adjudicaran en la 2ª assignació.
   La plaça de Dret+Criminologia ja la tens, i no la perdràs abans de la 2ª assignació, Si en aquesta tampoc t'arriba la nota per Dret+ADE, llavors sí que hauràs de matricular-te en Dret+Criminologia, tot i que pots dir que vols continuar en el procés d'assignacions.
   Espero que et vagi molt bé. Salutacions!

   Elimina
 20. He entrat a la 1a preferencia i estic molt contenta. M'agradaria saber si e de fer algun tramit a traves de accesnet o directament presentarme a la facultat el dia de la matricula?.

  Gracies i enhorabona per aquest blog.

  ResponElimina
  Respostes
  1. L'enhorabona a tú per haver entrat allà on volies!
   No has de fer cap tràmit a accesnet. Únicament, anar a matricular-te a la universitat, del 14 al 17 de juliol.
   Què et vagin molt bé els estudis! Salutacions!

   Elimina
 21. Bona tarda!
  Per matricular-te, has d'anar a la Facultat o a la Universitat? La meva Facultat està a Hospitalet de Llobregat, i la universitat és la de Barcelona. On he d'anar?
  Gràcies

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola!
   La matrícula sempre es fa a la Secretaria de la Facultat corresponent.
   Salutacions!

   Elimina
 22. Hola Luis, vull estudiar Farmàcia (que és la meva primera preferència), la nota de tall aquest any és un 10,238 i la meva nota de selectivitat és 10,228, per això de moment m'han assignat la segona preferència. Creus que tinc possibilitats d'entrar a la segona assignació?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Eira!
   Sincerament, crec que sí que tens possibilitats, estant a 0,10 de la nota de tall. Hauria d'anar molt malament per a què no t'agafin.
   Et desitjo la sort que necessites. Salutacions!

   Elimina
  2. Hola! Gràcies per haver-me contestat, acabo de saber la segona assignació i he pogut entrar a farmàcia!

   Elimina
  3. L'enhorabona! Ara a fer una bona carrera!

   Elimina
 23. Hola Luis!!! Tinc un 8,49 de les PAU i m'han assignat la 4a preferència. Voldria saber si tinc possibilitats en la propera assignació entrar a la meva 1a preferència Infermeria UdG que està a un 8,896. Moltes gràcies.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola!
   Crec que sí. De totes maneres, la dinàmica de cada any és diferent, però tens opcions reals. Sort i salutacions!

   Elimina
 24. Molt bones lluís! Ja sé que és una pregunta molt oberta i que pot passar de tot, peró creus que tinc possibilitat d'entrar a psicologia? Tinc un 7,565 (la nota de tall de l'any passat) i aquest està en un 7,8. Necessito un mínim d'esperança perquè és l'única carrera que vull cursar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola!
   Si de mí depèn... allà va una dosi d'esperança!
   Veritablement, mirant les notes de l'any passat (suposo que et refereixes a la UdG), la cosa està molt justa (va baixar aprox. 0,2 des de la 1ª assignació a l'última). Però cada any va com va. Tot depèn dels que, tenint ja plaça, no vagin a matricular-se.
   Et desitjo tota la sort del món!
   Salutacions!

   Elimina
 25. Moltíssimes gràcies! T'ho agraeïxo molt

  ResponElimina
 26. Hola!
  Tinc un dubte, els que han entrat a la 2a assignació s'han d'esperar fins al 23 de juliol, però quins dies tenim per anar-nos a matricular?
  Gràcies

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola!
   Suposo que vols dir 2ª preferència (la 2ª assignació és el dia 23). Si t'han donat la 2ª preferència i la vols acceptar, ho has de dir per accesnet. SI no la vols, no has de fer res, i esperes a veure si et donen el que vols el dia 23.
   Post veure totes les possibilitats aquí:
   http://lorientacio.blogspot.com.es/2015/07/divendres-10-1-assignacio-de-places.html

   Salutacions!

   Elimina
 27. Hola Lluís! Una pregunta, m'han assignat la 2a opció, antropologia, no podria reclamar o fer alguna cosa perquè em donin la 3a opció,psicologia, en comptes de la 2a?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia!
   Des del 3 de juliol ja no es poden fer canvis en les preferències. De totes maneres, pots fer una consulta a l'oficina d'Accés a la Universitat (tens les dades en la pàgina inicial d'accesnet).
   Salutacions!

   Elimina
 28. Bona tarda LLuís,
  He entrat en la segona assignació a la 8a opció Ciències Biomèdiques amb un 12,18 i m'he matriculat, però he optat per millorar en la reassignació de Setembre (el que vull fer és Medicina).
  La meva pregunta és: en el cas que en la reassignació de Setembre em toqués la 7a o 6a opció (lleida o Tarrragona) hauria de matricular-me per poder optar a properes reassignacions? o no seria necessari?
  En el cas que no entrés a cap altre opció, com hauria de fer-ho el proper any per tenir alguna opció de fer Medicina?
  Moltes Gràcies

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bona nit!
   Si ja estàs matriculat, no has de matricular-te del que t'hagin assignat, si no és el que vols. Pots esperar a successives reassignacions i sempre et guardaran la matrícula que ja tens ara.
   Si no entres, per tal de pujar la nota pel proper any, el més recomanable seria tornar a fer la part específica de les PAU per tenir una nota més alta que la que ara tens.
   De totes maneres, espera; estàs bastant a prop de la nota de tall última (0,03 aprox.). Tens possibilitats.
   Sort i salutacions!

   Elimina