divendres, 24 de juliol del 2015

Notes de tall Universitat de Girona: estudi comparatiu

Un cop conegudes les notes de tall de les dues assignacions de juny d'enguany, es pot fer un estudi doblement comparatiu de les corresponents a la Universitat de Girona: per una banda, observar si la nota ha baixat, i quant, i fer una ullada a les notes de l'any passat, per tal de veure l'evolució.

*Les 10 notes de tall més altes (1ª assignació):
Medicina  (12,266)
Biologia + Biotecnologia (11,408)
Biologia + Ciències Ambientals (10,236)
Biotecnologia   (10,161)
Biologia   (9,588)
Criminologia + Dret  (9,171)
Infermeria  (8,896)
ADE + Enginyeria en Tecnologies Industrials (8,852)
Educ. Infantil + Educ. Primària  (8,842)
ADE + Economia   (8,1124)

*Tots els estudis, que estaven per sobre del 5, han augmentat la seva nota de tall, respecte a l'any passat, excepte Turisme. La majoria, unes poques dècimes, i uns quants, de manera més marcada:
ADE + Economia (de 6,408 a 8,124); Dret  (de 5,578 a 6,560); Fisioteràpia (de 5,794 a 7,525); Química (de 6,302 a 7,450). A més, hi ha els casos d'Educació Infantil i d'Educació Primària, la nota de tall dels quals era al voltant del 5 l'any passat, i que enguany gairebé han recobrat el seu nivell de nota habitual (propers al 8).

*N'hi ha estudis que han tancat places després de la 1ª assignació, i ja no han tingut opció d'entrar-hi els de la 2ª:
Biologia + Biotecnologia; Biologia + Ciències ambientals; Ciències Polítiques i de l'Administració + Dret; Comptabilitat i Finances + Dret; Publicitat i Relacions Públiques.

*La resta d'estudis, amb nota de tall superior a 5, han baixat la nota moderadament -en alguns casos mínimament- de la 1ª a la 2ª assignacions.

*Continúen tenint molt poca matrícula (nota de tall de 5) estudis com ara:
tots els de "Lletres", totes les Enginyeries i Arquitectura, molts centres de Turisme, i altres estudis com Arts Escèniques, Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, Comptabilitat i Finances, Ciències Polítiques i de l'Administració o Innovació i Seguretat Alimentària.

L'augment, gairebé generalitzat, de les notes de tall respecte a l'any passat, és un símptoma positiu per la UdG: permet suposar un guany en prestigi, i que comença a deixar de banda el rètol de universitat on va a parar qui no té lloc en una altra... L'èxit rotund dels alumnes de Medicina en el primer MIR al que acudia la Universitat, així ho sembla demostrar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada