divendres, 8 de juliol del 2016

1ª assignació de places 2016

Ja ha sortit el resultat de la 1ª assignació de places (tres dies abans del previst). Copio de la pàgina web oficial de la Generalitat el que cal fer, segons com hagi quedat l'assignació:

A continuació s'especifiquen les tres situacions en què es pot trobar l’alumnat:
Situació 1: Alumnat assignat en 1a preferència
Ha de matricular-se en el centre assignat del 13 al 18 de juliol de 2016. Si no ho fa, perdrà la plaça assignada.

El procés de preinscripció d'aquest estudiant ha finalitzat.
Situació 2: Alumnat assignat entre la 2a i la 8a preferència
Ha de triar entre dues opcions:
Acceptar com a definitiva la plaça assignada mitjançant el tràmit Assignació definitiva.
  • El tràmit Assignació definitiva s'ha de fer a https://accesnet.gencat.cat (Tràmits i consultes actuals), entre els dies 12 i 14 de juliol de 2016.
  • L'alumnat ha de ser conscient que, si realitza aquest tràmit, el seu procés de preinscripció ha finalitzat.
  • Aquesta assignació definitiva es publicarà a https://accesnet.gencat.cat el 15 de juliol de 2016.
  • L'alumnat haurà de matricular-se el 18 de juliol de 2016. Si no ho fa, perdrà la plaça assignada.
Esperar a la segona assignació de places (22 de juliol de 2016) per intentar millorar la seva assignació.
  • L'alumnat que vulgui esperar a la segona assignació de places no ha de fer cap tràmit i la seva assignació definitiva sortirà publicada el 22 de juliol de 2016.
  • Si espera a la segona assignació, l'alumnat només es podrà trobar en una d'aquestes dues situacions:
    o Manté la mateixa preferència que ja tenia assignada.
    o Millora la seva assignació.
  • En cap cas la nova plaça assignada correspondrà a preferències posteriors.
  • Per exemple, si a la primera assignació de places (11 de juliol de 2016) l’alumnat té assignada la 3a preferència, en la segona assignació (22 de juliol de 2016) o bé continuarà assignat a la 3a preferència o bé a alguna preferència anterior (la 1a o la 2a), però mai no se li assignaran preferències posteriors (de la 4a a la 8a).
Situació 3: Alumnat no assignat en cap preferència

Ha d'esperar a la segona assignació de places (22 de juliol de 2016).


54 comentaris:

  1. Bona nit lluis. Abans de les re-assignacions, quantes assignacions hi han? Amb les assignacions es comença al sept. i amb les re-assignacions al febrer, no? I una ultima pregunta: pot ser que a la primera assignacio ja s'ocupin tootes les plaçes del grau, o no es lo normal?

    Gracies pel teu temps

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      La 2a assignació és el 22 de juliol. Després ja venen les reassignacions, des del 5 de setembre, cada 10-15 dies.
      Segons els graus: n'hi ha que ja omplen a la 1a assignació, tot i que s'allibera després alguna plaça perquè n'hi ha gent que no es matricula.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  2. Bon dia Lluis,
    En primer lloc felicitar-te pel teu blog que he anat llegint dels anys anteriors i que crec que es de gran ajuda pels dubtes que ens van sorgint als pre-universitaris.
    M’agradaria fer el doble grau d’educació infantil i primària a la UB. La nota de tall de l’any passat era de 10,445 i la meva nota és de 10,312. Jo erm pensava que aquest any baixarien les notes de tall, però segurament no deu haver estat així perquè no hi he entrat.
    Es pot saber ara quina ha estat la nota de tall d’aquest primera assignació? o no se sap fins al final de tot el procés?
    Ara m’han assignat la meva segona preferència i no sé que fer, si esperar la segona assignació o acceptar la que tinc adjudicada perquè he entrat a la pàgina web de la Facultat d’Educaciò de la UB en l’apartat de matriculació i veig que en tots els estudis contemplen la possibilitat de matricula en una segona assignació i en canvi en la del doble grau no hi figura. També he vist que tots els anys la nota de tall a l’inici del procés i la del final és la mateixa. M’imagino que deu ser perquè només hi ha 40 places i es deuen omplir totes en la primera assignació.
    Creus que tinc alguna possibilitat d’entrar-hi? O ja ho descarto i em matriculo de la meva segona preferència? Si començo aquest doble grau en una altra universitat, podria demanar al curs següent un canvi a la UB? perquè em sembla que en aquest doble grau només s’hi pot entrar amb la preinscripció.
    Moltes gràcies per endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Les notes de tall, crec que sortiran aviat: potser dilluns vinent. Llavors veuràs si ets a prop o no. De totes maneres, no perds res per esperar a la 2a assignació (22 de juliol): la segona opció no la perdràs, i potser arribaràs a la primera.
      Teòricament, és possible canviar d'universitat en acabar un curs. Pots consultar-lo a la UB.
      Sort i salutacions! I gràcies per les teves paraules!

      Elimina
    2. Perdona, on es podran consultar les notes de tall?
      I saps perquè la UB no contempla en aquest doble grau les dates per la matricular-se en una segona assignació?
      Moltes gràcies

      Elimina
    3. Bona tarda!
      Les notes de tall, les trobaràs en aquesta adreça:
      http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/03_ambits_dactuacio/acces_i_admissio_a_la_universitat/preinscripcio_per_a_les_universitats_publiques_i_universitat_de_vic/llistes_de_notes_de_tall_centres_d_estudi_i_places/

      Hauràs de buscar "Notes de tall. Preinscripció 2016".

      Les dates generals per matricular-se, després de la 2ª assignació, són del 25 al 27 de juliol. Ignoro si la UB té una manera de fer diferent...
      Salutacions!

      Elimina
  3. Hola. Bona nit! Que he de fer si m'han donat la 2a preferència i jo ara m'estimaria més la 3a? Es pot fer ara un canvi en les preferències?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit!
      Malauradament, crec que no pots fer res: les preinscripcions ja no es poden canviar. De totes maneres, si vols, pots fer una consulta a l'Oficina d'Accés: tens l'adreça a la part baixa de la pàgina d'accesnet.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  4. Bona tarda Lluis! M'han assignat la 8a preferència i esperaré a la reassignació, és possible que m'assignin les preferències de la 1a a la 7a? Si em matriculo en un grau ara al Juliol i faig les PAU al Setembre per pujar nota i queden places en el grau que vull realitzar és possible renunciar a la matrícula i matricular-me en altre grau?
    Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      Sense saber quins són els graus que has demanat, és difícil dir-ho. De totes maneres, alguna preferència millor et donaran: n'estic gairebé segur!
      Sobre fer les PAU al setembre: si ara ho tens difícil per entrar allà on vols, al setembre serà pràcticament impossible. O sigui: si queden places, ja te la donaran ara. Si no, al setembre tampoc n'hi haurà.
      Salutacions i sort!

      Elimina
  5. Una pregunta. Si jo al juny vaig agafar matemàtiques com assignatura de modalitat i química i biologia a les específiques.
    Al setembre per pujar nota vuig examinar-me no més de les específiques. Puc agafar com a específiques mates, bio i química. En cas afirmatiu. Per entrar a medicina les que ponderan 0.2 son química i biotecnologia, però per genètica són mates, biòleg i fisica ponderan 0.2.
    Com funciona el tema de la ponderació en aquest cas si imaginem que mates trec un 9, química 8 i biotecnologia 8.
    Agafam mates no més per genètica o no?
    Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda, Manel!
      A cada convocatòria pots examinar-te de les matèries que vulguis a la part específica. Per tant, pots fer les que dius.
      Sobre podenracions: tindries una nota si vas a Medicina, amb química i bio (serien un 8 i un altre 8: o sigui, que sumaries 1,6+1,6); i una altra per genètica, amb mates i bio (un 9 i un 8; o sigui: 1,8+1,6).
      Si tens clar el que vols fer, jo triaria només les dues matèries que ponderen 0,2: preparar-se tres és més feixuc...
      Sort i salutacions!

      Elimina
  6. Bones Lluis! Saps quan surten les notes de tall? Les posaras quan les tinguis?

    Gracies per toot el que fas!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      Si fan com altres anys, han de sortir molt aviat: potser demà mateix. Quan es publiquin, les posaré aquí o, almenys, posaré l'enllaç.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  7. Havia entrat al blog buscant les notes de tall i al veure que encara no hi eren penjades no m'he pogut estar de llegir una mica! Moltíssimes gràcies per el treball que fas contestant cada dubte que et fan! Tingues segur que ajudes molt als que com jo, som futurs universitaris!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per les teves paraules, Eduard! Ho faig amb molt de gust!

      Elimina
  8. Bones Lluís, volia preguntar-te què val més la pena: m'he quedat fora de la carrera que volia fer en la primera assignació , han sortit les notes de tall i ha pujat a un 6,610 i jo tinc un 6,428, què faig? m'espero a la segona assignació o em presento a la selectivitat de setembre per pujar nota? Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Jo esperaria a la 2ª assignació. Pensa que, si pujes nota al setembre, i ja no queden places (perquè si en queden, ja t'agafaran a la 2ª assignació o en una altra reassigbnacio), hauràs d'esperar al curs vinent per entrar-hi.
      Que tinguis sort i pots esperar al 22 de juliol, a veure...

      Elimina
    2. Si, jo també crec que és bona opció, creus que podría baixar la nota com per poder entrar?

      Elimina
    3. Penso que sí, tot i que no sé de quin grau parlem...

      Elimina
    4. Es tracta de Treball social.. Gràcies pels teus ànims!!

      Elimina
  9. Hola Luis! Gràcies per tot el teu suport! ja han sortit les notes de tall, m'he quedat fora de moment, jo tinc un 5,53 i el tall ha estat a 5,63. Espero que a la 2a assignació baixi i pugui entrar, si no, preferiria la 3a opció i no la 2a que m'han assignat de moment. Per a la 3a opció sí que queden places lliures. Que em recomanes? m'espero el 22 juliol o demano ja canvi de preferències perquè en tot cas, m'assignin com a 2a la tercera que ara queden places? Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Has d'esperar al 22 de juliol per força: ja no es poden fer canvis de preferències. De totes maneres, si vols fer una consulta al respecte, et pots adreçar a l'Oficina d'Accés a la Universitat (tens les dades a la part d'abaix de la pàgina d'accesnet).
      Sort i salutacions!

      Elimina
  10. Bon día!
    Tinc un dubte: He estat assignada a la tercera preferència pero he vist que no estava gens allunyada de la primera i segona preferència (0,03 i 0,005 de diferencia amb la meva nota). Si vulgués millorar la meva assignació, perdria la plaça que m'han assignat a la primera assignació o se'm mantindria en cas que no tingués sort amb la primera i segona preferència? Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! No perds la 3a. Si no et donen la 1a o la 2a, podràs quedar-te amb la 3a.
      Sort!

      Elimina
  11. Hola, jo vull fer pedagogia a la UB, i aquest any la nota de tall es un 7,430 i jo tinc un 7,309,es a dir em falten un 0,121 com a consell que faries? Faries sele al setembre per pujar nota o m'espero a la segona asignació?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      És arriscat dionar-te un consell. Crec que et donaran plaça, a la 2ª assignació, o en succesives reassignacions, perquè estàs molt a prop. Però, com que la matrícula de les PAU s'acaba el 21, i l'assignació surt el 22, has de decidir-te abans.
      De totes maneres, mira a veure si la 2ª assignació surt abans (la 1ª va sortir 3 dies abans del fixat).
      La decisió ha de ser teva. Qué tinguis molt d'encert... i una mica de sort!

      Elimina
  12. Bon dia!
    Tinc un dubte, a mi em van assignar medicina a Reus, però m'he esperat a la segona assignació per veure si puc entrar a Barcelona que era el que realment volia.
    Avui he entrat a l'accesnet per veure si s'havia produït alguna modificació però em continua sortint el mateix que em sortia quan vaig consultar la primera assignació. Jo no vaig fer assignació definitiva per tant, estic encara pendent de la segona no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte: no sortirà res fins que arribi la 2ª assignació (22 de juliol). Pots mirar el dia abans, perquè sovint penjant el llistat amb antelació.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  13. Bona tarda, tinc un 7,24 de nota de tall, volia entrar a Educacio Primaria com a 1 opcio pero u vec una mica negre. M'han assignat Sociologia, i estic esperant la 2ª assignació per entrar a Pedagogia que la nota de tall es 7.43. Sociologia no vui fer. El 22 de juliol si no em donen plaça a pedagogia que em recomanes? Si no em matriculo de sociologia ja se que perdo la plaça, pero importa a la hora de les reassignacions?? Puc entrar a les reassignacions de setembre encara que no m'hagi matriculat de Sociologia?? Em falta molt poquet per pedagogia... nomes 0.19cms

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Crec que et donaran Pedagogia, però mai es por afirmar... Si no et matricules, això no afecta a les reassignacions, però has de dir expressament que vols seguir amb les reassignacions.
      Sort i endavant!

      Elimina
  14. Hola!
    En primer lloc, felicitacions pel aquest blog, tan clarificador enmig d'un mar d'informacions incomplertes o errònies... Voldria fer dues preguntes que potser són una mica complicades pero que no trobo enlloc. M'han donat la 3a preferencia i voldria fer la primera-Dret (pero ja no m'interessa fer la segona -Polítiques). Vaig acceptar la 3 (rel. Laborals) i m'he matriculat.
    Les preguntes són:
    1.Tinc ara alguna opció de reassignació a juliol o setembre?
    2. Si pogués millorar pero em quedés a la segona, que no vull, hauria d'agafar-la obligatòriament o puc renunciar a aquesta reassignació i quedarme matriculat on estic?
    Moltes gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Moltes gràcies per les teves paraules. Respondré a les teves preguntes:
      1. Si vols continuar el procés de reassignacions, ho has de demanar expressament a la pàgina d'accesnet. Si no ho fas, et quedaràs amb la 3ª preferència.
      2. Com que ja estàs matriculat, això ja ho tens segur. Si et donen la 1ª preferència, perfecte: fas el canvi de matrícula i ja està.
      Si et donen la 2ª, hauries de matricular-te d'ella. Però com no vols fer-ho, pots renunciar i et quedes amb la teva 3ª preferència. Aquest pas ignoro si ho pots fer directament a accesnet o no. Hauries de fer una consulta a l'Oficina d'Accés a la Universitat (tens l'adreça a la part baixa de la pàgina d'accesnet).
      Espero haver resolt els teus dubtes...
      Sort i endavant!

      Elimina
  15. Bon dia, tinc un petit dubte referent a la 2a Assignació de demà, m'han donat la segona preferència, m'estimo més la primera, que és educació primaria a la UDL. M'he quedat a 0,040 de la nota de tall. Quant pot baixar la nota a la 2na assignació aprox? I en el cas que m'esperi al septembre, puc matricular-me de la 2a opció i seguir esperant una baixa a la primera. Gràcies Lluis

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      La dinàmica de cada curs fa impossible conèixer les baixades de nota a cada assignació... Però 0,040 és ben poca cosa: tens possibilitats reals.
      Si ara no et donen la primera preferència, hauràs de matricular-te necessàriament de la 2ª que ja tens. I demanar expressament continuar en el procés de reassignacions.

      Sort i salutacions!

      Elimina
  16. Bona tarda Lluis!
    tinc una pregunta corresponent a les places de les universitats.
    Faig la sele al setembre però no se com haig de fer la tria de graus ja que m'han dit que hi ha molts que no tenen places. Hi ha alguna opció de saber quins son els graus que disposen de places i així no perdre cap oportunitat de les 8 opcions?
    Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      És clar que sí! Encara no ha sortit publicat, però apareixerà a temps el llistat de les places que resten al setembre. Ho podràs trobar a accesnet, en aquesta adreça:
      http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/03_ambits_dactuacio/acces_i_admissio_a_la_universitat/preinscripcio_per_a_les_universitats_publiques_i_universitat_de_vic/llistes_de_notes_de_tall_centres_d_estudi_i_places/

      Com que la preinscripció és el 20 i 21 de setembre, uns dies abans suposo que ja hi serà el llistat.

      Sort i endavant!

      Elimina
  17. Bona dia Lluis,

    Faig la sele al setembre, si tinguessi sort que quedessin places entraria al 1r trimestre o m hauria d esperar fins febrer?
    Gràcies

    ResponElimina
  18. Hola!
    No cal que esperis res: quan et donin l'assignació, et matricules i comences a anar a classe.
    Què tinguis sort! Salutacions!

    ResponElimina
  19. Bon dia Lluis,

    Soc una estudiant que vol entrar a Farmàcia a la UB, a la primera reassignació no he entrat. Tinc un 9,602 i la nota de tall s`ha quedat en 9,667. M'han assignat la segona opció que és Nutrició, però vull continuar amb el procés de reassignacions. Si vull continuar en les properes reassignacions haig de fer algun tràmit, o ja es fa automàticament. Creus que tinc alguna possibilitat de que m'avisin.

    Molt agraida per la teva resposta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Si no et matricules de Nutrició, vol dir que continues en el procès de reassignacions: no has de fer cap tràmit més.
      Sobre les teves possibilitats, es fa de mal dir: tot depén de si n'hi ha gent amb plaça que no es vulgui matricular i, per tant, que faci baixar la nota.
      Que tinguis sort! Salutacions!

      Elimina
  20. Bon dia Lluís

    No he entrat a la carrera i vaig a pujar nota al setembre pero em jugo no entrar i les preinscripcions a graus acaben ja.
    Em puc matricular a un grau superior i quan sapiga la nota de la uni i si entro o no, matricular-me a la uni? Es a dir puc matricular-me a 2 llocs?

    Es veritat que la gent que ha fet la sele al juny i al setembre va a pujar nota té més preferència per entrar que els que començen la sele al setembre?

    Per què a accesnet no diu res de la preinscripció a la uni de setembre?

    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Anem a pams:
      -Et pots matricular del que vulguis, sempre que compleixis els requisits demanats. O sigui: pots fer la matrícula del grau superior i després deixar-la còrrer. Perdràs els diners, això sí.

      -És cert que els de juny, com que ja estan en el procés d'assignacions, passen davant dels de setembre.

      -A accesnet sí que surt tot el referent a la preinscipció: has d'anar a la part baixa, dreta, on diu: "Més informació sobre la preinscripció universitària". Allà tens tot el que necessites saber. Per exemple, que la preinscripció al setembre és el 20 i el 21.

      Espero haver-te aclarit els dubtes. Sort i salutacions!

      Elimina
  21. Hola Lluis

    Quan donen les assignacions al setembre?

    Merci

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      Et copio de la pàgina oficial:
      "La primera assignació de places de la convocatòria de setembre es farà pública el dia 26 de setembre a https://accesnet.gencat.cat

      Tots els estudiants assignats s'hauran de matricular el dia 27 de setembre. Si no ho fan, perdran la plaça assignada.

      El dia 3 d'octubre es farà pública la primera reassignació de places de la convocatòria de setembre."

      Això ho tens a la portada d'accesnet, a la part baixa, on diu "Més informació sobre la preinscripció universitària". Després, trobaràs unes pàgines sobre les assignacions del juny i del setembre.

      Salutacions!

      Elimina
  22. Bon dia, tinc el següent dubte i no trobo sol.lució a cap web. Com que encara dubto sobre el que vull estudiar, a la pre-inscripció he posat com 1ª preferència Medicina Bellvitge, 2ª Medicina UAB, 3ª Odontologia. Si en la 1ª assignació surt Odontologia i m'espero a la 2ª assignació i surt Medicina a la UAB, tinc encara opció de poder triar entre Odontologia i Medicina UAB o necessàriament ja m'he de quedar amb Medicina UAB?. Es a dir, si en 2ª assignació surt una preferència superior, perdo la opció de la 3ª preferència o encara podria triar entre la 2ª i la 3ª preferència? Moltes gràcies. Patrícia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Petrícia1
      Un cop sorti la 2ª assignació de places, t'has de matricular dels estudis que et donin i no d'uns altres. I, si vols continuar provant, has de dir explícitament que vols seguir en el procés d'assignacions. En les posteriors assignacions només et concediran (si cal) opcions anteriors a la que ja tenies, mai posteriors.
      Espero que t'hagi quedat aclarit. Si no, m'ho tornes a dir.
      Salutacions!

      Elimina
    2. Hola de nou, acaben de sortir les primeres assignacions avui mateix (abans del previst) i m'han donat Odontologia (3ª preferència). Si no em matriculo i a la 2ª assignació em donessin Medicina UAB (2ª preferència), ja he perdut la opció a Odontologia? o estaria en posició de poder triar entre les dues? Gràcies de nou

      Elimina
    3. Hola, Patrícia!
      Si no et matricules ara, i et donen Medicina a la 2ª assignació, perds Odontologia. No podries triar. O sigui, que has de decidir ara...
      Sort en la decisió!

      Elimina