dijous, 16 de febrer del 2017

Selectivitat 2017 (aclariment)

Els darrers dies s'ha produït un bon embolic al voltant dels exàmens de selectivitat d'enguany. Va contribuir, sens dubte, un article de diari que publicava una interpretació errònia del que havia dit l'administració educativa.

Per això, convé aclarir sufientment les coses per no portar a engany. Prou "problema" és ja haver-se d'examinar de selectivitat com per què els alumnes es trobin un altre obstacle afegit.

La primera nota del Departament  deia que, a la part general de les PAU, a més de les matèries comunes, hi hauria un examen de matèria de modalitat, a triar entre quatre. De fet, no n'hi ha tria possible, perquè l'alumne només haurà cursat una de les quatre...  Fins el curs passat, l'alumne podria triar una entre les quatre matèries de modalitat que havia fet a 2n de batxillerat.

Ara, el Departament modifica una mica l'assumpte: els exàmens segueixen igual, però la nota que s'obtingui en aquesta matèria de modalitat, també comptarà per la part específica, amb el màxim de dos punts.  Una solució salomònica: "mantinc la fictícia tria entre quatre, i atorgo a la matèria triada una doble qualificació" (per la part general i per la part específica). O sigui: que ara tothom farà també la part específica...  Part específica per pujar nota, on es "ven" la tria entre 20 matèries, quan això també resulta fictici: d'aquestes 20 matèries, l'alumne haurà cursat quatre (tres més aquella de la qual ja s'ha examinat a la part general).

Les ponderacions segueixen igual.

Paga la pena llegir una informació detallada. Es pot fer aquí.

I la nota del Departament es pot veure aquí.  De totes maneres, al web d'Universitats i Recerca es diu textualment ara mateix (dijous 16 de febrer, a les 9 hores): 
Estem treballant en l'actualització de la informació d'aquesta pàgina. En breu estarà disponible. Disculpeu les molèsties.



13 comentaris:

  1. Bones Lluis! Moltes gracies per l'aclariment; m ha servit molt.
    Et volia fer un parell de preguntes: si aquesta materia de modalitat te doble qualificació (per part especifica i general), vol dir que qualsevol alumne que hagi aprovat aquesta assignatura, tindra el doble de puntuacio, no? Perquè si ha tret un 7 a la fase general, sense fer fase especifica, li comptara la nota que ha tret a la de modalitat i li sumara entre un i dos punts mes. I, per extensio, pujaran les notes de tall, no?

    Tambè et volia preguntar si aquesta doble puntuacio es fara efectiu per les notes de l any passat o es nomes per aquesta.

    Moltes gracies i bona nit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia! Correcte: tindràs fins a 2 punts més, i pujaran les notes de tall. Això és vàlid només per aquest any.
      Salutacions!

      Elimina
  2. Hola lluis. Estava mirant el blog i he vist aquesta contestacio i tinc un dubte. Aquesta puja de notes només efectarà a la gent que no faci fase especifica, no? Perquè la nota continua sent sobre 14. Aixi que imagino que per la fase especifica comptaran els dos examens en els que hagis tret millor nota (comptan el de modalitat), no es aixi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Andreu!
      Si un fa la prova específica, ja tindrà una nota de la matèria de modalitat feta en la fase general. A més, pot fer-ne dos exàmens més a la part específica, i li comptaran les dues millors notes. Efectivament, el notsa màxima segueix essent un 14.
      Salutacions!

      Elimina
    2. Hola, llavors aquesta vegada a l'hora de corregir es temen en compte 3 matèries de la fase específica? L'any passat es tenía en compte només dos no?

      Elimina
    3. O sigui: pots fer-ne 3 exàmens, i només compten les 2 millors notes. Com que aquest any una ja s'ha fet a la part general, es podran fer dos exàmens més.

      Elimina
    4. Gràcies per l'aclariment ! Podriem dir que aquest pujaran les notes de tall?

      Elimina
    5. Sí, però no afectarà perquè tothom podrà tenir millor nota, per l'examen que comptarà dues vegades.

      Elimina
  3. Bona tarda Luis!
    En relació a aquesta resposta que li has donat a l'anònim: "O sigui: pots fer-ne 3 exàmens, i només compten les 2 millors notes. Com que aquest any una ja s'ha fet a la part general, es podran fer dos exàmens més." D'aquests dos exàmens més, agafaran només una nota (que serà la millor) per fer la ponderació (inclòs la matèria de modalitat), oi? Perquè així es compleix lo de les dues millors notes per ponderar.. disculpi les molèsties

    Gràcies !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      Valdran les dues millors notes (de les 3 matèries), un cop fetes les ponderacions. Per tant, poden agafar les 2 notes de la part específica o una d'aquí i l'altra la de la part general. Espero haver-te aclarit el tema.
      Salutacions!

      Elimina
    2. Bona tarda!
      Gracies ara ho entenc, llavors posem el cas q alhora de fer la ponderació agafen les 2 notes de la part especifica ja q són les millors, la nota de la part general és baixa pertant només valdria pel càlcul de la fase general i no de la part especifica, oi?
      Salut

      Elimina
    3. Exacte: és tal i com dius.
      Què vagi molt bé!

      Elimina