divendres, 7 d’agost del 2020

Sobre les notes de tall de la Universitat de Girona

University of Girona (UdG) – Empleos - Academic Positions


Enguany, les notes de tall de la UdG s'han comportat de manera inusual. Potser ha influït l'elevat nombre d'alumnes que s'han presentat a les proves de selectivitat sense que el percentatge d'aprovats hagi baixat. Sigui com sigui, el resultat ofereix algunes característiques remarcables:


1. Del total de 61 estudis que es poder cursar a la UdG, només quatre han baixat la seva nota de tall: ADE+Economia (-0,194), Disseny i desenvolupament de videojocs (-0,413), Màrqueting i Turisme (-1,150) i Audiovisuals i Multimèdia (-1,272). L'any passat, van baixar nota 17 estudis.


2. Hi ha 22 estudis que han igualat la nota de tall del 2019. Són els que segueixen tenint un 5.


3. Els 35 restants han pujat la seva nota (gairebé el doble que l'any passat, que van ser 18): alguns moderadament, i altres de forma més impensada. N'hi ha 10 estudis que pujen la seva nota en més d'un punt, cosa que no és gens freqüent, i dos que ho fan en més de dos punts: és el cas, ben especial, de Ciències Polítiques i de l'Administració + Dret (+2,841 punts) i d'ADE + Enginyeria de Tecnologies  Industrials (+2,313 punts).                                                                                       

De tots aquests estudis que pujen la nota en més d'un punt, la meitat (cinc) corresponent a dobles titulacions,


4. La nota de tall més alta a la UdG segueix sent la de Medicina (12,672). Després venen estudis que també tenen en comú la seva vinculació amb la vida i la salut:  Biologia+Biotecnologia (11,938), Biologia+Ciències Ambientals (10,734), Biotecnologia (10,470), Infermeria (10,468), Biologia (10,268) i Enginyeria biomèdica (10,146).


5. Es pot observar la dinàmica de les notes de tall de la UdG any rere any (des de 2014) acudint a la taula que figura en la columna dreta del blog  (Notes de tall UdG 2014-2020). Allà es pot veure el comportament tan inusual de les notes d'enguany.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada