divendres, 14 de juliol del 2023

Comentaris sobre les notes de tall de la Universitat de Girona, 2023


Un cop sabudes les notes de tall següents a la primera assignació de places universitàries, cal fer alguna observació significativa.

El grau de Medicina continúa amb la nota més alta: 12,676 punts.
Tots els altres graus, la nota dels quals supera el 10 punts, corresponen al món de la salut, excepte el grau doble de'Educació Infantil+Educació Primària (10,426 punts) i el de Criminologia + Dret (10,098 punts).
Així, tenim:
    Biologia + Biotecnologia (11,511 punts)
    Infermeria (10,683 punts)
    Enginyeria Biomèdica (10,600 punts)
    Biotecnologia (10, 442 punts)
    Biotecnologia + Ciències Ambientals (10,306 punts)
    Biologia (10,163 punts)

En el global dels estudis, i respecte a 2022, s'observa una baixada en les notes de tall. 
Dels 66 estudis que oferta la Universitat, en el 45% baixa la nota de tall. Si bé la baixada és més aviat minsa, hi ha alguns casos especials:
-Els estudis de Economia + Filosofia passen de 9,161 a 5 (4,161 punts menys).
-Hi ha tres estudis més que baixen la nota de tall en més d'un punt:
    Educació infantil (-1,624 punts)
    Ciències Polítiues i de l'Administració (-1,376 punts)
    Química (-1,210 punts)
Els 26 estudis restants baixen unes dècimes respecte a les notes de tall de 2022.

Els estudis que tenen nota de tall superior a la de l'any passat suposen el 27,5% del total. Amb més d'un punt de pujada tenim:
    Enginyeria Agroalimentària (+1,440 punts)
    Enginyeria Elèctrica (+1,125 punts)
N'hi ha 16 estudis més que pujen la nota unes poques dècimes.

Altres 18 estudis (un 27,5% també) o bé mantenen la nota o bé l'oscil·lació és mínima (alguna centèsima).



6 comentaris:

  1. Hola Lluís, et volia preguntar sobre la selectivitat de setembre de comença demà y vaig una mica perdut amb on anar y tot aixó, se que he d'arribar abans de las 8 pero ni idea d'on agafar les etiquetes y tot alló. Y una pregunta més, yo em presentaré a 2 examens de la fase que em pondera peró un d'ells ja tinc molt bona nota i l'altre no. Si em presento només a un d'ells l'altre em manté la nota? Gràcies y espero la teva resposta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda! Les etiquetes ja té les donaran allà. Sobre que et guardin una nota, no ho tinc clar. Miraré a veure si ho esbrino. Com a molt tard, demà et diré quelcom.

      Elimina
    2. Mira el que he trobat:

      Podría bajarme la nota de alguna manera?

      No. Puedes presentarte a subir tu nota de admisión con la tranquilidad de que en ningún caso bajará tu nota. Sólo se tendrá en cuenta los resultados de las pruebas si mejora tu nota de admisión.

      Elimina
    3. Okey Luis moltes gràcies <3

      Elimina
  2. Hola Luis, volia fer dret aquest any peró no em donava la nota de tall ni de casualitat y m'he ficat a eserp Barcelona, no vull estar molt de temps allá ja que es molt cara y no crec que sigui de tant nivell, la pregunta es que si saps si jo després d'acabar el primer curs a Eserp podré intentar fer segon de carrera y el que resta a la UAB o UB o si aixó es imposible y que necesitaria. A més preguntarte si saps alguna cosa del grau de dret de Eserp, si hi es bó y si el títol que et donen al final dels 4 anys serveix per fer el màster d'abogacia. Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia! Sobe la qualitat dels estudis de Dret a Eserp no et puc ajudar perquè ho ignoro.
      Per canviar a Dret de qualsevol altra universitat, cal que demanis a la que vols anar-hi si tindràs plaça i quines convalidacions et faran, perquè els plans d'estudi no són els mateixos a totes les universitats. Pots dirigir-te a la secretaria de la facultat de Dret corresponent.

      Elimina