dilluns, 12 de novembre del 2007

COM TRIAR MALAMENT (...i 5)

9. El teu objectiu únic és ser funcionari. Pensar en la seguretat com la màxima ambició pot arribar a ser molt prudent, però també denota una certa ancianitat prematura, incomprensible en una persona jove.
Ara que l'ensenyament mitjà no atreu gaire (vist el que hi ha, no és per menys), molts pre-universitaris somien amb l'educació infantil o la primària. De fet, els estudis de Magisteri han pujat com l'escuma...
L'altre gran escenari funcionarial el constitueixen les oposicions del camp judicial: jutges, fiscals, advocats de l'estat, registradors... I, a més, els diners que guanyen..!

Amb tot el respecte pels funcionaris -i jo en sóc un!-, s'ha de procurar tenir una visió més ampla en el començament de la vida universitària. Potser sí que acabaràs essent un funcionari/a. Però ja t'ho dirà la vida en el seu moment, no pas ara.

...i 10. Segueix 'passant' dels nou punts anteriors: tens tot el temps del món. Mentre tinguis el plat a taula, l'aixopluc assegurat i una bona setmanada, tranquil...
Equivocar-se és humà, però reincidir en els mateixos errors és de babaus. A no ser que la mandra guanyi la batalla: llavors tindràs un futur molt fosc.

Es de savis rectificar i posar-se a tó. Tens temps, però no t'aturis; mira cap endavant; posa-hi esforç i ganes i il.lusió... El món és dels agossarats-!.

1 comentari:

  1. Jo voldria afegir el meu punt de vista personal: com que no tothom té les mateixes possibilitats, cadascú ha de veure si resulta més convenient assegurar-se la vida el més aviat possible per tal de cultivar-se després, o bé invertir temps i esforç en uns estudis que, ara per ara, no et donen ni pa, ni prestigi. En aquest moment els estudis superiors s'estan convertint en un sector més selecte, donat que la gent no s'hi apunta per "ser universitari": els qui hi arriben, volen ser-hi de veritat.
    Tant de bó tinguéssim tots la vida solucionada per poder triar lliurement!

    ResponElimina