diumenge, 10 de febrer del 2008

UNIVERSITAT: BEQUES I PRÉSTECS

Una de les preocupacions dels futurs estudiants universitaris (i de les seves famílies) és la que es refereix a qüestions econòmiques. Si bé la matrícula en les universitats públiques no és cara, s'han de contemplar també altres aspectes: desplaçaments, llibres, allotjament en alguns casos, etc., etc. La xifra es més alta si es vol estudiar en una universitat privada o bé cursar un títol propi (no rep subvenció de l'administració) d'una universitat pública.

Amb la finalitat d'ajudar els estudiants universitaris, existeix tot un seguit de beques i ajuts que cal conèixer. Avui només esmentarem les beques més interesants per qui comenci estudis universitaris, i els préstecs, que sovint són força desconeguts per molts.

Beques per alumnes que comencin estudis universitaris

El MEC (Ministerio de Educación y Ciencia) atorga cada any tot un seguit de beques per començar estudis universitaris. La convocatòria es fa al voltant del mes de maig, i el termini de presentació de sol·licituds és d'uns 20 dies.
Els impresos, que es troben i s'omplen a internet, s'han de presentar a la secretaria del centre on l'alumne cursa 2n de batxillerat o d'un Cicle Formatiu de Grau Superior.
Per tal de fer-se'n una idea d'aquestes beques, i dels requisits necessaris, es pot consultar la convocatòria del curs passat aquí.
La pàgina web del Ministeri on surten les convocatòries de beques és aquesta.

Préstecs pe
r estudis universitaris

L'alumne universitari també té l'opció de demanar un préstec amb interesos baixos. A tal efecte, el Ministeri estableix uns acords amb determinades entitats financeres, en condicions bastant favorables pels estudiants.
El curs passat, es podien demanar préctecs entre 3000 i 9000€.
A més, el Ministeri atorga a l'alumne una subvenció d'aproximadament el 10% de l'import del préstec concedit.
La convocatòria del curs passat (va sortir al mes de juny) es pot veure aquí.

Des d'aquest blog, donarem notícia tan bon punt apareguin les respectives convocatòries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada