dimecres, 21 de maig del 2008

LA "TEMUDA" SELECTIVITAT

Gairebé tots els alumnes de 2n de batxillerat han acabat, o estan acabant, el curs. I arriba el moment de preparar les Proves d'Accés a la Universitat (P.A.U.).

Voldria aportar algunes idees de procediment que ajudin els candidats a preparar-se per aquests exàmens:

1. No s'ha de mitificar la Selectivitat: un 82% dels alumnes l'aproven cada any (a casa nostra passa habitualment del 90%). Però s'ha de tenir en compte que, per a alguns, no només cal aprovar, sinò treure'n prou nota per entrar als estudis desitjats. Per aquests, és important pensar el que es diu en els dos punts següents.

2. Per culpa del procediment que es segueix per fer la mitjana de batxillerat, cap alumne pot arribar a tenir-ne més d'un 9. Aquesta nota de batxillerat, ja sabeu que val el 60% de la qualificació total d'accés a la universitat. L'altre 40% correspón a la selectivitat. Però aquí sí que es poden treure notes superiors a 9!

3. Una part del secret de l'èxit consisteix en no desconnectar en acabar el 2n.: després d'un o dos dies de descans, cal posar-se a la feina i anar preparant les P.A.U. amb dedicació i regularitat.

4. Quan es fan les proves, cal saber que mai s'ha de deixar cap examen en blanc, per poques idees que es tinguin.

5. El fer de copiar -i ser enxampat, és clar- suposa una nota de zero i el suspés de tota la selectivitat, es tinguin les notes que es tinguin d'altres matèries.

6. Si el teu centre t'ofereix la possibilitat de fer classes de preparació de les P.A.U., aprofita-les, que l'experiència dels professors et pot ajudar força.

7. En cas de suspendre la Selectivitat al juny, o de no treure'n la nota desitjada, pots matricular-te per tal de tornar a fer els exàmens al setembre següent.

8. La nota de la Selectivitat no caduca mai.

9. Pots trobar-ne totes les dades de les P.A.U. d'aquest any a Catalunya, en aquesta adreça. I els diversos tràmits, que s'han de fer per internet, els faràs des d'aquesta finestra.

10. Per últim, una eina útil: en aquest enllaç tens uns exercicis per tal de posar a prova la teva preparació per a les PAU. Has de seleccionar la matèria i respondre a les preguntes que es fan; a cada resposta, la pàgina et dirà si l'has encertada o no.

Amb una bona preparació, l'èxit estarà assegurat! Desitja que s'et faci justícia. No et conformis amb demanar sort...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada