dimecres, 28 de maig del 2008

PER TENIR ÈXIT A LA SELECTIVITAT

Abans de res, un agraïment: ahir al vespre, els nostres alumnes de 2n de batxillerat van celebrar el final de la seva estada al centre durant un sopar amb els seus professors. L'agradable vetllada va acabar amb el repartiment d'uns simpàtics premis: una banda amb l'atorgament de simbòliques càtedres. La que em va correspondre deia: Càtedra al millor blogger, en referència al manteniment d'aquest blog. Moltes gràcies pel que suposa de recolzament a la tasca d'orientar una mica uns alumnes que sovint ho necessiten, i perquè sempre és grat constatar que la feina que fas resulta útil.
Ara, quan resten menys de quinze dies pels exàmens, i per tal de completar les idees de l'entrada anterior, us ofereixo unes consideracions per preparar estratègies que facilitin un bon resultat a la Selectivitat:

1. Abans dels exàmens:
* Tenir un pla d'estudi per preparar les P.A.U., atenent a les pròpies necessitats i al temps requerit per cada matèria.

* Aprofitar les últimes classes al centre per aclarir dubtes, conèixer millor els punts importants de la matèria, etc.

* Dedicar prou temps, el dia abans de començar la selectivitat, al descans: fer, per exemple, un passeig a la tarda, i anar a dormir aviat.

* Portar als exàmens tot el material necessari, començant pel DNI i prous bolígrafs -blaus o negres-. A més, quan s'escaigui, la calculadora, el material de Dibuix, el diccionari de Llatí...

2. Durant els exàmens:

* Llegir bé els enunciats i triar correctament l'opció més convenient.

* Organitzar les respostes: ordre, esquema, parts...

* Cuidar la presentació: claredat, netedat, ordre, marges...

* Vigilar el vocabulari (que sigui l'apropiat), l'ortografia, la sintaxi (no embolicar-se amb frases massa llarges: fer oraciones simples i curtes).

* Destinar uns minuts, al final de l'examen, per tal de revisar-ho tot i que no s'ha deixat res.

Amb això, els coneixements de cadascú, i potser una mica de til·la pels més nerviosos, l'èxit està assegurat: ànim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada