dilluns, 14 de març del 2011

Mitjana del Batxillerat

Sovint l'alumnat de batxillerat desconeix com es fa la nota final que, amb una valoració del 60%, es complementa amb la nota de les PAU (40%). Atenent algunes consultes rebudes, s'indica a continuació el procediment que cal seguir, copiat textualment de l'annexe 2 de l'ordre corresponent:


Càlcul de la qualificació mitjana de batxillerat
Per obtenir la qualificació mitjana de batxillerat s’ha de calcular la mitjana aritmètica de les qualificacions de les matèries cursades (M), exceptuant el treball de recerca. Si QT és la qualificació del treball de recerca, la qualiicació mitjana de batxillerat es calcula de la manera següent:
Qualificació mitjana de batxillerat = 0,9 x M + 0,1 x QT
Aquesta qualificació s’ha de consignar amb dues xifres decimals. Quan les millèsimes siguin iguals o superiors a 5, cal arrodonir per excés; quan les mil·lèsimes siguin iguals o inferiors a 4, cal arrodonir per defecte.
A fi de garantir el principi d’igualtat i la lliure concurrència entre tot l’alumnat, d’acord amb la disposició addicional 4.4 del Decret 142/2008, de 15 de juliol, pel qual s’estableix l’ordenació dels ensenyaments del batxillerat, no es tindrà en compte per a aquest càlcul la qualiicació obtinguda en l’ensenyament de la religió.

Un exemple: suposem que un alumne obté de mitjana de totes les matèries (M), treta la Religió i el Treball de Recerca, un 6,21. El seu Treball de Recerca (QT) ha estar qualificat amb un 8. Fent la corresponent operació resulta:
                 0,9 x 6,21 = 5,589 (5,59 perquè la millèsima és superior a 5)
                 0,1 x 8      = 0,80
                 Nota de batxillerat: 5,59 + 0,80 = 6,39



106 comentaris:

  1. segur que es fa així? jo juraria que el treball de recerca conta més...

    ResponElimina
    Respostes
    1. El treball de recerca es sobre 1, un 10%, com a molt pots sumar-li un punt a la mitjana

      Elimina
    2. Si no estas de acuerdo con la nota del TR, hay algun procedimiento a seguir, a parte de hablar con el tutor?

      Elimina
    3. Buenas tardes! El procedimiento es el mismo que en las asignaturas: puedes hacer una reclamación oficial. Dirígete a la secretaría de tu centro para informarte de los pasos que debes dar. De todas formas, procura arreglarlo antes amigablemente con el tutor.
      ¡Saludos cordiales!

      Elimina
    4. Bon dia, Necessito saber que passa si el TR queda suspès en segona convocatòria. Fa mitjana igualment que si estigués aprovat?. Si es contempla com una assignatura més ..impediria presentar-se a les PAU al mes de Juny? o al setembre?. Es imprescindible per obtenir el títol de Batxillerat? Moltes gràcies, Neus

      Elimina
  2. Anònim,
    és correcte. He tornat a mirar la normativa i no sembla que hagi canviat. Aquí tens una explicació:
    http://amesweb.tripod.com/normativa_avaluacions_eso_batxillerat.htm
    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tinc un dubte. Si he suspès 4 assigantures però la mitjana és aprovada, aprovo el batxillerat o he de repetir curs?

      Elimina
    2. Hola!
      Per aprovar el batxillerat, s'han d'aprovar totes les assignatures. O sigui: que amb 4 suspeses, s'ha de repetir. Ho sento!

      Elimina
  3. Jo pensava que es feia d'una altra manera el càlcul, que de primer, la mitjana era el 40% i que segon de bat, la mitjana era el 60%, a tot aixó se li havia de sumar el treball de recerca ponderat per 0.1.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'explicació que es dona més amunt és vigent. Tots dos cursos de batxillerat valen el mateix: junts, el 60%. I les PAU, el 40%.
      Salutacions.

      Elimina
  4. i com es fa la mitjana de cada matèria?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Arancha!
      Cada matèria s'avalúa d'acord amb els criteris que determina el departament corresponent. Ara bé: si la matèria és als dos cursos de batxillerat, es tenen en compte els dos cursos (es fa la mitjana entre tots dos).
      La religió no compta, i el treball de recerca va apart. pots tornar a mirar el que es diu en aquest post.
      Espero haver resolt els teus dubtes.
      Salutacions

      Elimina
  5. axiò està malament és imposible que el TDR valent un 10 DE TOTO EL BATXILLERAT que val més que una materia sola no pugi més de 0.5 milèsimes XDDD es de bojos o que?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      El que recollo al blog és la normativa oficial. El Treball de recerca puja 0,5 si l'han qualificat amb un 5. Si és un 9, puja 0,9 i així succesivament...

      Elimina
    2. 0,5 milèsimes??... espero que tu no el tinguis el batxillerat, almenys les matemàtiques aprovades

      Elimina
  6. Suposem que:
    (M)=7,5
    (QT)= 6
    Llavors 7,5x0,9 + 6x0,1 = 7,35
    En aquest cas t'estan baixan la nota total del batxillerat. No em sembla, la veritat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Andrea,
      doncs sí: la nota del Treball de Recerca val el 10% del total. Si agafes un exemple contrari al teu: un 6 de (M) i un 7,5 de (QT), tindries 6x0,9 + 7,5x0,1 = 6,15 (et pujaria la nota).
      O sigui, que cal esforçar-se en treure una bona nota del TdR (cosa que tampoc és tan difícil).
      Ànims i sort!

      Elimina
  7. “Perdoni llavors, només voldria saber la vostra opinió. Un treball que ocupa mitja part del curs, que requereix molt d’esforç, temps i dedicació per poder treure un 10 (sí, és difícil treure el 10), és normal que pugi tan poc?
    Un exemple:
    (M)=9,4
    (QT)= 10
    Llavors 9,4x0,9 + 10x0,1 = 9,46
    El valor de mesos de treball és de simplement un 0,06. I pitjor encara, estàs obligat a treure el 10 en la nota del treball de recerca ja que en cas contrari, traient un 9:
    9,4x0,9+9x0,1=9,36
    Et baixen la nota de batxillerat per treure un 9 en la nota del treball de recerca. Sincerament, em sembla una injustícia que no mereix la importància i l’esforç que ens demanen donar-li. Pràcticament no funciona com a incentiu de cara a la nota final sinó que és més una obligació.”

    Andrea M.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així és, Andrea.
      Penso que el TR beneficia, sobretot, als alumnes que treuen una nota discreta del batxillerat. Tot i així, n'hi ha gent que encara diu que el TR compta massa... Ànim, a veure si treus el 10!
      Salutacions.

      Elimina
  8. Llavors si en una assignatura que dura dos cursos, per exemple matemàtiques, si en el primer curs tens un 8 i en el segon treus un 9. La mitjana de la nota final de batxillerat te l'avaluen amb un 8,5 de matemàtiques o amb un 9? Ja que al arrodonir queda un 9.

    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs efectivament: es fa la mitjana de les dues notes: en el teu cas, un 8,5.

      Elimina
  9. Però em farien la mitjana final de batxillerat amb un 8,5 o un 9 de matemàtiques?
    Aquest any acabo de cursar 1r i he perdut moltes dècimes ja que la nota final l'arrodoneixen, per la mateixa recla de tres m'haurien de fer la mitjana final de batxillerat amb un 9.

    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una cosa és el que es fa al centre, arrodonint o no, i una altra la mitjana oficial de batxillerat. Amb un 8 i un 9 et quedaria un 8.5. No s'arrodoneix res, perquè la nota final de batxillerat va amb decimals.

      Elimina
  10. M'agradaria saber si el que compta el treball de recerca és sobre la nota de 2n de batxillerat o del sdos cursos de batxillerat.

    Gràcies

    ResponElimina
  11. M'agradaria saber si el que compta el treball de recerca és sobre la nota de 2n de batxillerat o sobre els dos cursos del batxillerat.

    Gràcies

    ResponElimina
  12. Perdoneu, però no conten més les matèries de quatre crèdits (les especifiques com matemàtiques, tecnologia etc..) que les comunes de dues hores setmanals (català, filosofia etc) ???

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Raquel!
      Doncs no: compten totes igual.
      On si que tenen més pes les matèries de modalitat és en la part específica de les PAU.
      Salutacions!

      Elimina
  13. Perdoneu, però no conten més les matèries de quatre crèdits (les especifiques com matemàtiques, tecnologia etc..) que les comunes de dues hores setmanals (català, filosofia etc) ???

    ResponElimina
  14. Hola

    Les matèries de quadre crèdits compten igual que les comunes? Ja sé que t'ho han demanat però m'agradaria saber si ha canviat ja que en el nostre institut ens han dit que donaven més importància a les que feiem més hores.

    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!

      Contem igual, com sempre. El text oficial diu: "La qualificació de la fase general (QFG) és la mitjana aritmètica dels 5 exercicis. Cada un dels exercicis es qualifica amb una puntuació de 0 a 10 punts". Ho pots veure aquí: http://www20.gencat.cat/portal/site/ur/menuitem.a79da07cf7f5e1a9ccf24010b0c0e1a0/?vgnextoid=3ddef289dec69310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=3ddef289dec69310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

      Salutacions!

      Elimina
  15. Estava parlant de la mitjana de batxillerat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdó!
      Doncs sobre això no conec cap canvi de normativa: se segueix fent la nota mitjana.

      Elimina
  16. La nota del treball de recerca a l'hora de fer la mitja amb el batxillerat, ha d'estar amb decimals o amb un nombre enter?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! La nota del TdR no porta decimals. La nota global del batxillerat, sí.
      Salutacions!

      Elimina
  17. Bona tarda, m'agradaria saber com es fa la mitjana aritmética dels dos cursos en les matéries que es fan els dos anys,
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Igual que per les altres matèries: totes compten el mateix.
      Pots fer una simulació en el full d'Excel que trobaràs aquí:

      http://carlesrahola2.ieducacio.com/index.php?estudi=19&seccio=9

      Salutacions!

      Elimina
  18. Hola,
    Tinc un pregunta sobre la mitjana aritmética dels dos cursos en les matèries. Aquesta mitjana del curs de l'assignatura, esta valorada del 1 al 10, sense decimals, però a l'hora de fer la mitjana es tenen en compte aquestes decimes que s'han perdut al posar la nota valorada entre 1 i 10?
    És a dir, de la mitjana de cada assignatura et conten un número rodó o amb decimals a l'hora de fer la mitjana total del batxillerat?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      en fer la mitjana, cada matèria es compta amb número rodó. Però la mitjana total surt amb dos decimals. No es tenen en compte, per tant, les dècimes que "s`han perdut", com dius.
      Salutacions!

      Elimina
  19. Hola! Moltes gràcies pero compartir això.
    El meu dubte es si segueix igual la normativa.
    Es a dir, si la meva mitjana es un 7 y trece un 8 al TR, que en quedaria? Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Tot segueix igual.
      En el teu cas, la nota seria: 0,9x7+0,1x8 = 7,1.

      Salutacions!

      Elimina
  20. Hola! Si la nota final de batxillerat es reparteix entre un 60% Bat i un 40% de les PAU; si tinc un 9 de batxillerat i no realitzo les Pau, tindria un 5,4 de nota final?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Doncs no. Perquè es pugui fer la mitjana, cal tenir les dues notes: del Batxillerat i de les PAU. Sense les PAU no es pot accedir a la Universitat.
      Salutacions!

      Elimina
  21. Hola! Ara he acabar batxillerat i de primer de batxillerat vaig tenir un 9.2 de tot el curs i de segon de batxillerat també un 9.2. Al Treball de recerca vaig treure un 10. Per saber la nota que em queda de tot el batxillerat, hauria de fer un 40% de 9.2 + 60% de 9.2 i després sumar-li el TR? Ho he provat de fer i em dóna més d'un 10. Són així els càlculs o m'equivoco? Gràcies pel temps!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      El 40% i el 60% no s'aplica a 1r i 2n de batxillerat respectivament: el 60% a tot el batxillerat, i el 40% a les PAU.
      En el teu cas, et donaria el següent:
      0,9 x 9,2 (mitjana de batx.)= 8,28 (8,3 perquè les milèsimes passen de 5).
      Li has de sumar 0,1 x 10 (Trecerca). O sigui, que dona 9,3 del batxillerat.
      Una molt bona nota!
      Salutacions!

      Elimina
  22. si per exemple he tret un 7,6 a mates pero la profe mho ha arrodonit a un 8, per fer la mitjana total s'agafa el 7,6 o el 8?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      La nota oficial serà 8, sempre que així consti en l'expedient.
      Salutacions.

      Elimina
  23. si he tret un 9,1 i m'han donat matricula d'honor quina és la nota que em compta com a mitja real, el 9,1 o puja a 10? és important per les notes de tall

    ResponElimina
  24. Hola he acabat 1r de batxillerat.
    voldria saber la nota mitja que em queda fins ara.
    He cursat un total d'11 matèries, entre les no comunes he fet: religió, literatura, història, mates aplicades a les CCSS i estada a l'empresa.
    com ho faig? sumo resultats i divideixo entre 11?
    Gràcies

    ResponElimina
  25. Hola,
    tinc un dubte: la ponderació de determinades matèries és només de les que es fan a la fase específica?
    Exemple: sé que em poderen les matemàtiques per als estudis de química, però si les faig com a matèria obligatòria d'opció també em ponderen o només si les faig a la fase específica?
    gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda! La ponderació només afecta a la fase específica, no a la fase obligatória. Salutacions!

      Elimina
    2. Hola de nou!
      Rectifico: des de l'any 2017, hi ha una nota de la fase general que pot ponderar també per l'específica (Matemàtiques, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, Llatí, Fonaments de les Arts). Tens tota la informació en aquesta pàgina: http://us6.forward-to-friend.com/forward/show?u=ec42b0981f0d47ec4735db694&id=d4b76cec6e

      Elimina
    3. O sigui, que si fas a la fase general una matèria que et pot ponderar pels teus estudis futurs, la nota d'aquesta matèria s'uneix a les de la fase específica, i es triaran les 2 millors notes. I disculpa l'errada.

      Elimina
  26. Tinc 2 preguntes:
    1. A primer de batxillerat vaig treure un 9.47 a economia. Això vol dir que per calcular la meva mitja de batxillerat agafaran el 9 que em van posar?

    2. A economia d'empresa vaig treure un 9.4, al fer la mitja amb economia d'empresa de segon tindrà en compte els decimals?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      En tots dos casos, crec que es tindrà en compte la nota amb un decimal.
      Salutacions!

      Elimina
  27. Hola, tinc dubtes sobre què passa amb els decimals que es van "perdent" o "arrodonint" en cada avaluació. Hi ha normativa? si la nota final de batxillerat és amb decimals perquè els treuen de l'avaluació de cada assignatura. La meva filla m'acaba de dir que d'una assignatura, la mitjana d'examens treballs etc surt a la primera avaluació és 8,66...i li quedarà un 8. Això és discrecional de cada professor, de cada centre?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia! Tot això depèn de cada professor. Normalment, si les mil•léssimes passen de 50, solen arrodonir a l'alça.
      Salutacions!

      Elimina
  28. Yerai; a la fase general, totes les matèries valen igual. A la fase específica.n'hi ha que tenen un coeficient de 0'1 i altres de 0'2.

    ResponElimina
  29. Hola, m'agradaria saber concretament com és fa la nota de batxillerat. Si tinc un 8 a català a 1r i un 9 a segon la meva mitjana se català és de 8,5 o de 9? Per fer la mitja sumo les mitjanes de cada assignatura i obtinc la nota de batx sense tr o com??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Anònim!
      Es fa d'una altra manera: mitjana de 1r de totes les matèries + mitjana de 2n + 0,1 x Treball de recerca. Per exemple: tens un 7,6 de 1r + 8,2 de 2n = 7,9 + 0,9 del TR (perquè has tret un 9) = 8,8. Si cal, es posa la nota amb 2 decimals.
      Salutacions!

      Elimina
    2. Perdona,el 7,9 no s'ha de multiplicar per 0,9?? ( el 90%)

      Elimina
    3. Hola! Tens tota la raó: 7,9x0,9=7,11+nota treball de recerca x 0,1.
      Disculpa!

      Elimina
  30. Hola bon dia,
    Si la nota total del batxillerat és massa baixa que treient la maxima nota possible a la selectivitat no consegueixo entrar a la carrera que desitjo que puc fer per millorar aquests resultats. El cas és que està tot aprovat i aleshores no tinc opció de repetir i millorar les notes.
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Tens la possibilitat de tornar a fer la selectivitat al setembre i/o al 2021.
      Salutacions!

      Elimina
  31. Hola! Aleshores, a l'hora de calcular la mitjana de batxillera, si es suma la mitjana de primer, si per exemple es un 8,4 i la de segon 8,7, es faria 8,4 +8,7 /2 o aquestes s'arrodoneixen, 8 + 9 /2?. Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      No s'arrodoneixen i, la mitjana resultant, pot anar amb dos decimals.

      Elimina
    2. Ah! I recorda que, a aquesta mitjana, li has d'afegir la dècima part de la nota del Treball de Recerca (si has tret un 9, afegeixes 0,9).

      Elimina
  32. Hola! Volia consultar quin tractament tenen les assignatures de Batxillerat que són convalidades, a efectes d'obtenir la nota mitjana del Batxillerat. Per exemple, si tens convalidada l'educació física, quin efecte té a l'hora de calcular la nota mitjana?. A l'annex 2 de l'ordre EDU/554/2008 es parla de promitjar les matèries "cursades":
    https://portaljuridic.gencat.cat/eli/es-ct/o/2008/12/19/edu554
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia! Desconec el tema que em dius. Crec que només t'ho poden aclarir a la Oficina d'Accés a la Universitat. Aquí tens el contacte: A partir del 15 de juny de 2020, l'horari de l'Oficina d'Accés a la Universitat serà de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, exclusivament amb cita prèvia.

      L'atenció es farà preferentment per via telemàtica (Bústia de contacte) i per via telefònica (mitjançant el telèfon 012 i els telèfons de l’Oficina d’Accés a la Universitat: 93 2230323 / 93 2232591).
      Millor que truquis a un dels últims telèfons.
      Sort i salutacions!

      Elimina
    2. Les dades que faltaven:
      Adreça: Via Laietana, 2

      Població: 08003 Barcelona

      Telèfon: 012 de 8.00 a 22.00 hores

      Elimina
    3. Per si algú arriba aquí buscant informació sobre el mateix tema, he vist que la normativa de l'ESO, que és més recent, té explícitament previst que per calcular la nota mitjana no s'han de tenir en compte les notes de les assignatures convalidades:
      https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&mode=single&documentId=822247&language=ca_ES
      Només caldria confirmar que en el cas del Batxillerat el criteri és el mateix, tot i que semblaria lògic que fos així.

      Elimina
  33. Hola soc alumne de la Eso una cosa quina es la mitja mes o menys bona de la eso per entrar a bat?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      No hi ha problemes d'accés: només cal tenir l'ESO aprovada. Ara bé, per accedir amb garanties al batxillerat, cal tenir més nota, perquè el batxillerat és molt més exigent que l'ESO. Qui millor et poden aconsellar són els teus professors de l'ESO.
      Ànim i estudia!

      Elimina
  34. Bones senyor Luis. Com ja vostè sap, en dos mesos ja s'acaba tot. M'ha ajudat molt saber com fer aquest càlcul, ja que al tenir bona nota al TdR puc aspirar a millors notes. Tot i això, no acabo d'entendre el càlcul dintre del propi batxillerat: Quan es tenen els 2 butlletins (un de les notes de primer i l'altre de les de segon), he de calcular mitjanes individuals, sumar-les, i dividir per 2 o calcular la mitjana de cada matèria individual dels 2 cursos (és a dir, per exemple sumar la meva nota de català de primer i de segon) i dividir-la per 2, fent això amb totes les matèries, i fent-se així una mitjana amb aquests resultats? Espero que hagi sigut suficientment clar. Gràcies per les explicacions.

    ResponElimina
  35. Bon dia!
    Has de fer la mitjana de totes les notes de bachillerat -una per una-, excepte el T. Recerca. Un cop obtinguda la mitjana, la multipliques per 0,9 i afegeixes la nota del Treball de Recerca multiplicada por 0,1.

    Un exemple: suposem que un alumne obté de mitjana de totes les matèries, treta la Religió i el Treball de Recerca, un 6,21. El seu Treball de Recerca ha estar qualificat amb un 8. Fent la corresponent operació resulta:
    0,9 x 6,21 = 5,589 (5,59 perquè la millèsima és superior a 5)
    0,1 x 8 = 0,80
    Nota de batxillerat: 5,59 + 0,80 = 6,39

    Espero que t'hagi quedat clar. Salutacions i sort!

    ResponElimina
  36. Si mateqmatiques per la carrera que jo vull té una ponderació de 0,2 però ja la he fet a la fase general la puc totnar a fer a la fase especifica

    ResponElimina
  37. Bon dia!
    Des del 2017, si en la matèria comuna d'opció de la fase general aconseguiu una nota mínima de 5, l'assignatura també us ponderarà en la fase específica sense que us hi hagueu de tornar a examinar.

    És per aquesta raó que, en realitat, són quatre les matèries que poden ponderar a la fase específica (tenint en compte que només comptaran les dues millors qualificacions un cop ponderades).
    Sort i salutacions!

    ResponElimina
  38. Bona nit,
    He fet 1er de batxillerat científic i a 2on he canviat a l'artístic. Voldria saber si per fer la mitjana de batxillerat, em contaran les notes de primer del científic i de segon de l'artístic. Em preocupa molt ja que les de 1er del científic les tenia totes aprovades amb bones notes i ara estic cursant les de l'artístic de 2on més la part de 1er de les asignatures que eren de continuació (Fonaments Arts I-II, cultura audiovisual I-II i Dibuix artístic I-II).
    Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cap problema: et comptaran les de 1r i les de 2n.
      Sort i salutacions!

      Elimina
    2. Disculpi,
      entenc que compten les de 1er del científic i les de 2on de l'artístic? Moltes gràcies per responder tan rápidament

      Elimina
    3. Exactament: sempre es compten les notes dels dos cursos de batxillerat, sigui quina sigui la modalitat.
      Salutacions!

      Elimina
  39. Hola, bon dia,
    Ara que ja estic apunt d'acabar 2n de batxillerat tinc un dubte respecte al càlcul de la nota mitjana de batxillerat.
    Per calcular la nota, primer hauria d'agafar la nota mitjana de primer de batxi, per exemple la de català i després la de segon, i així successivament amb totes les notes?
    O agafar les notes globals de 1r i les de 2n i dividir-les entre 2? I després afegir-li la nota del TdR?
    Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      S'ha de fer la mitjana de totes les notes del batxillerat, excepte Religió i Treball de Recerca.
      La fòrmula és: 0,9 x mitjana del batxillerat + 0,1 x nota TR.
      Aquí tens una pàgina on s'explica:
      https://sites.google.com/site/tutoria2nbct/mitjana-de-batxillerat
      Sort i salutacions!

      Elimina
  40. Bona tarda, el meu nom és Francesc i tinc un dubte com a pare d' alumne. El meu noi ha acabat el batxillerat i la nota mitjana que a obtingut és d' un 6'16. A l' hora de calcular la nota final, batx+ PAU, quina nota de batxillerat s'ha d' agafar, aquest 6'16 ( sobre 10 ) o s' ha de calcular la nota sobre 14, que en aquest cas seria 8'63? La carrera que vol fer te una nota de tall de 7'99, aquesta nota és sobre 14?. Espero haver-me explicat i que m' ho pugui aclarir. Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda, Francesc! Per la nota final d'accés a la Universitat (Batx. + PAAU) comptarà aquest 6,16 que té. Per tant, s'ha d'afanyar en treure una bona nota a les PAAU perquè, al final arribi a aquest 7,99 (què deu ser la nota de l'any passat, perquè la d'enguany no se sap fins que s'atorguin les primeres places universitàries). I sí, aquest 7,99 de l'any passat era sobre 14.
      En resum: la nota de batxillerat és sobre 10 i la de les PAAU sobre 14 (si fa la fase voluntària; si no, sobre 10).
      Si no ha quedat prou clar, no dubti en tornar a preguntar. Salutacions!

      Elimina
  41. Bona nit,
    Tinc un dubte sobre què passa quant no assoleixes el TDR, l'has de repetir o no es obligatori.
    Salutacións

    ResponElimina
  42. ¿Cuáles son las asignaturas que promedio con las que se hace la media de los cursos de bachiller? Normalmente son 10 asignaturas, pero en mi primer curso de bachillerato tenía 11 porque había como una asignatura extra ( seguimiento del trabajo de recera) a la hora de hacer la media, como lo cuento, sobre 10 asignaturas o 11? Porque nose si se considera como una asignatura oficial para media ya que en segundo no dispongo de esa asignatura solo de la nota del TR ( pone materia específica del centro)

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola! Creo que es la misma pregunta que hay aquí abajo, pero algo más explicada. El Treball de Recerca tiene una sola nota. Por tanto, la que te han puesto en 1º sobre seguimiento del Trabajo, es interna del centro y no cuenta para calcular la nota media de bachillerato.
      Saludos cordiales.

      Elimina
  43. En mi centro tengo una asignatura específica del centro, nose si cuenta como oficial a la hora de hacer la media porque no la he cursado en segundo directamente tengo la nota del TREc , entonces la media de primero la hago sobre 10 asignaturas o 11?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo mejor es que preguntes en tu centro porque hay veces que se cursan materias que sí cuentan, y otras, no. ¡Suerte y adelante!

      Elimina
  44. Si de nota et surt x' 5 de mitja directament puja al nou? O has d'obtenir x'53 (exemple) ,mil•lésimes superiors?

    ResponElimina
  45. Hola, tinc un dubte. Si he tret a 1r un 9,8, a 2n un 5,2 i al TdR un 7,6 quina nota em quedaria? salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. La mitjana de batxillerat no es fa per cursos: l'has de fer de totes les matèries excepte Religió. Un cop obtinguda, la multipliques per 0,9. Al resultant li sumes la nota del TdR multiplicada per 0,1. Aquesta és la mitjana de batxillerat.

      Elimina
    2. Hola bona tarda,

      Com es calcula la nota de totes les materies dels dos cursos de batxillerat? Nomes tinc les notes globals de 1r i 2n

      Elimina
  46. Bona tarda, si s'ha fet primer de batxillerat a Canadà (ara l'acadèmia està gestionant la convalidació), sabeu com calcularan la nota final de primer? Quines serán les assignatures que tindran en compte? Aquesta informació no la trobo enlloc.. gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda! Tens raó: no surt enlloc. El millor que pots fer és preguntar a la secretaria del teu centre, ara quan comencis el curs, i que facin ells la consulta a la delegació d'Ensenyament.

      Elimina
  47. Buenas noches,

    Tengo una pregunta: Si acabo el bachillerato en Cataluña sin haber hecho el TR y al momento de aplicar para entrar a la universidad, ¿si está fuera de Cataluña tendrían en cuenta que no he hecho el TR?

    Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buenos días: que yo sepa, fuera de Catalunya no hay TR. Por tanto, no hay problema.

      Elimina
    2. Pero si yo me he de graduar aquí, al no tener el TR creo que no me darían el título de bachiller. ¿Tendría que salir de Cataluña para que me lo diesen y así aplicar para la universidad?

      Elimina
    3. Creo que sí. Deberías hacer el segundo de bachillerato fuera.

      Elimina
    4. Vaya cagada entonces, bueno, qué se le va a hacer. ¡Muchas gracias por la atención! Es admirable que la publicación sea de 2011 y siga usted contestando a los comentarios.

      Un saludo.

      Elimina