dimecres, 20 de juliol del 2011

Notes de tall Catalunya 2011

La Secretaria d'Universitats i Recerca ha fet públic l'informe de la selectivitat d'enguany. Es pot llegir aquí. Les titulacions més demanades han estat les de Medicina, Administració i direcció d’empreses, Infermeria, Educació primària, Psicologia, Dret, Enginyeria en tecnologies industrials, i Arquitectura.

Les notes de tall de tots els estudis es poden veure aquí. Les més altes són:

-Medicina a la UB (12,158).
-Enginyeria en tecnologies aeroespacials a la UPC (12,066).
-Medicina a la UPF (12,040).
-Medicina a la URV (11,786).
-Periodisme a la UPF (11,746).

Vuit de cada deu estudiants ja tenen assignada una plaça universitària.  I 6 de cada 10 han pogut accedir a la seva primera preferència.

Dates que han de tenir presents els alumnes a partir d'ara:


  • Del 22 al 28 de juliol: Període de matrícula dels estudiants assignats en primera preferència.

  • 4 d’agost: 2a assignació de la convocatòria de juny de preinscripció universitària.

  • Del 5 al 8 de setembre: Segon termini de matrícula.

  • Del 6 al 8 de setembre: Proves d’accés a la universitat.

  • Del 23 al 27 de setembre: Preinscripció universitària de la convocatòria de setembre.

  • 3 d’octubre: Assignació de places de la convocatòria de setembre.
  • Del 5 al 7 d’octubre: Període de matrícula de la convocatòria de setembre.

NOTA:

A la columna dreta del blog tens ja les notes de tall 2011 i l'històric de notes de tall de la UdG, de 2008 a 2011.


ADDENDA:


Aquí teniu una altra edició de les notes de tall més llegible. Us la podeu baixar per comparar-la amb les que sortiran com a consequència de la segona i succesives assignacions.




227 comentaris:

  1. Si jo em presento a una prova especifica x millorar la nota, la meva assignació que esta a la segona opció em queda guardada encara q no estigui matriculat??

    ResponElimina
  2. Hola Rosa!
    Si et presentes al setembre a una prova específica obtindràs una nova nota de les PAU. Però, si no et matricules en el termini establert (ara al juliol)de la segona opció que t'han assignat, no la conserves: la perdràs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! si faig la selectivitat al setembre perquè vull millorar nota, després puc fer un nou ordre de les meves preferències feta al juny??

      Elimina
    2. Sí: la preinscripció del juny ja no et servirà i n'has de fer una de nova entre el 21 i el 25 de setembre, a accesnet.
      Salutacions.

      Elimina
  3. Hola!
    La segona assignació de la convocatòria que es fa el 4 d'Agost la nota de tall pot baixar unes quantes dècimes per les persones que encara no han pogut accedir?

    ResponElimina
  4. Hola anònim!
    Així és: pot baixar una mica depenent dels alumnes que no s'hagin matriculat.
    Sort si estàs en aquesta situació!

    ResponElimina
  5. Hola!
    Si m'han assignat la meva segona preferència (no he tingut prou nota per a la primera) però m'ho he repensat i prefereixo fer la meva quarta preferència (que és un 9'9 i si que tinc nota), puc canviar l'ordre per veure si puc entrar-hi a la segona assignació (4 d'agost), o ja no puc canviar l'ordre?
    Si la resposta és "no", hi hauria cap manera de poder fer la quarta?? matriculant-me pel setembre o alguna cosa així..¿?
    I última pregunta, si el segon any d'una carrera prefereixo fer-la en una altre universitat (per ex. de la UAB a la UPF), això és pot fer?? o hi han moltes condicions i tràmits??
    Gràcies!

    ResponElimina
  6. Hola anònim!
    Les preferències ja no es poden canviar perquè el termini de preinscripció va acabar fa dies.
    Et podries matricular al setembre, però et passaria pel davant molta gent ara.
    Perquè no proves de posar-te en contacte amb la Secretaria de la Facultat o Escola on vols anar-hi i consultes el teu cas?
    No hi ha cap problema en canviar en acabar primer, sempre que la Universitat de destí ho admeti... i fent la paperassa corresponent! També et poden informar més bé a la Secretaria.
    Que n'hi hagi sort!

    ResponElimina
  7. M'encanta aquest bloc !! jo no soc estudiant , soc mare d'estudiant pero es q no me'n enteraba de res i amb aquest bloc tot esta molt clar, gracies ,ja l'he votat com el millor bloc!!!!

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies pel vot, Rosa! M'alegra que et sigui útil. Ahir vaig veure el teu Bblog i em van encantar les pintures (sobretot algunes). Endavant i l'enhorabona!

    ResponElimina
  9. Hola!
    Et posso en situació:
    Vaig fer la selectivitat al juny de 2011 (es a dir aquest any) i ara al juliol no em puc matricular a res perque no m'arriba la nota, si em maticulo per pujar nota de la sele al setembre, quan facin la segona assignació (4 d'agost) ,si baixes la nota i pugues entrar a algun grau que he posat, per estar matriculada al setembre ja no puc obtar a entrar?

    Gràcies.

    ResponElimina
  10. Hola Laura,
    no hi cap problema: pots matricular-te de les PAU-setembre i, si el 4 d'agost t'admeten, perfecte. Et matricules a la universitat i pots presentar-te -o no- a les PAU. Això sí: si no et presentes hauràs perdut els diners...
    Sort!

    ResponElimina
  11. Bona tarda,
    Vui accedir a ADE i la meva nota de tall és un 7,32 he vist que a UB i a UdG la nota en la primera assignació és de 7,38 i 7,32 respectivament. Creieu que tinc possibilitats d'entrar en alguna de les dues en la segona assignació??

    Gràcies.

    ResponElimina
  12. Bona tarda,

    He fet la preinscripció per ADE i tinc un 7,32, he vist que a UB i a UdG és un 7,38 i un 7,37 respectivament, creieu que tinc possibilitats d'entrar en la segona assignació??

    Moltes gràcies.

    ResponElimina
  13. Hola Maria! (i l'anònim anterior, que suposo ets tú mateixa, tot i que les notes no coincideixen del tot...).
    Penso que sí que tens possibilitats perquè la nota sol baizar una mica en la 2ª assignació. Estigues al cas, que sortiran dijous vinent.
    Que tinguis sort!

    ResponElimina
  14. Hola, voldria saber com s'ha de fer tot despres de que et surti la segona assignacio, la preinscripcio quen s'ha de fer?

    ResponElimina
  15. Hola!
    Doncs no has de fer cap preinscripció: ja val la que vas fer en el seu momento. Només has de matricular-te en els estudis assignats, del 5 al 8 de setembre.

    ResponElimina
  16. La meva filla (11.20)ha quedat fora de medicina a la primera assignació.
    Va triar Girona com a segona opció, a la segona assignació qui tq prioritat, els que han triat Girona com a primera o els que tenen millor nota?
    Gràcies i moltes felicitats pel blog

    ResponElimina
  17. Bon dia!
    En principi, a la segona assignació segueixen el mateix procediment que a la primera: es mira la primera opció i, si després encara hi ha places, es va a la segona.
    Que n'hi hagi sort! Ah, i moltes grácies per la felicitació..!

    ResponElimina
  18. Hola bona dia!
    Avui han sortit les llistes de la 2na assignació i no he entrat. Tinc un 6,748 i la nota de tall ha quedat en un 6,750, es a dir, a les portes. Posa que m'he d'esperar al 14 de setembre a la reassignació. Com va la reassignació? Tinc possibilitats d'entrar? Si saps una mica sobre com va, si us plau explica'm perque vaig molt perduda.

    Moltes gràcies, i gràcies pel blog, serveix de molta ajuda.

    ResponElimina
  19. Hola Laura!
    Ja és mala sort quedar-se a 2 mil·lèssimes..!
    La reassignació funciona com les assignacions. O sigui, que pots tenir esperances d'entrar-hi: el 14 de setembre ja s'ha acabat el termini per matricular-se els de la 2ª assignació. Tan sols que algú del que ha entrat no es matriculi, ja hi arribaràs.
    Què tinguis una mica més de sort que ara! Ah! I m'alegra que el blog t'ajudi! Gràcies a tú!

    ResponElimina
  20. Bé, finalment la meva filla no ha entrat a medicina en la segona assignació. A Girona el tall ha quedat en 11.26, i ella te un 11.22. Havent triat Girona com a segona opció creus que hi te alguna possibilitat el setembre, o entraran els que han posat Girona com a primera opció tot i tenir una nota mes baixa que ella?
    Gràcies
    Pau

    ResponElimina
  21. Llàstima!
    El procediment per la reassignació de setembre és el mateix: primer entraran (si en queden) els que hagin demanat Girona en primera opció. I després els de segona opció.
    De la 1ª a la 2ª assignació, la nota de Girona ha baixat 0,359. O sigui, que crec que hi ha possibilitats.
    Ànim! M'agradarà saber que ha entrat al setembre!

    ResponElimina
  22. Hola!

    La meva situació és: ara a l'agost no he entrat a la meva primera preferència per 0,098 i m'han assignat la segona. M'agradaria esperar a la reassignació per si aconsegueixo entrar, però em fa por rebutjar ara la segona preferència i que després no entri a la reassignaciò i em quedi sense plaça enlloc (només vaig posar dues preferències).

    Gràcies pel blog! És de molta ajuda!

    ResponElimina
  23. Hola Laura!
    Hi ha alguna cosa que hauries de mirar abans: quina diferència de nota hi ha entre la 1ª i la 2ª assignació en el grau que vols fer? Quan més gran sigui, més possibilitats tens de entrar-hi en la reassignació del setembre.
    Per altra banda, no matricular-te de la segona opció on sí estàs admesa és molt arriscat, perquè ho perdràs tot si no t'agafan en la teva primera opció.
    És una decisió que has de prendre tú.
    Si vols algún altre aclariment, em pots escriue al meu e-mail:
    inclanluis@gmail.com
    En tot el que pugui estic a la treva disposició.
    Que n'hi hagi sort!

    ResponElimina
  24. Hola,

    Com la majoria dls q escribim, jo tmb mhe qedat fora de la primera opció (economia UAB) i mha tocat la meva segona preferencia. Penseu q s inteligent esperar a la reasignació dl setembre i renunciar a la segona opció, o per contra, assegurar-me la plaça i ja demanar el canvi qan finalitzi primer?

    ResponElimina
  25. Hola anònim!
    Doncs sí: n'hi ha molta gent en el mateix cas...
    Si mires la resposta que li he donat a la Laura (comentari anterior), et serveix també a tú. Jo no esperaria a la reassignació perque ho pots perdre tot. L'opció de matricular-te i demanar canvi en acabar el curs vinent em sembla assenyada.
    Que tinguis encert en la decisió!

    ResponElimina
  26. Hola!
    A mi tampoc m'han agafat a la segona assignació i m'han assignat en segona preferència. La nota que em demanen a veterinària és de un 10,41 i jo tenc un 10,32. M'agradaria saber si no he de fer res per a la reasingació de setembre i em notificaràn si tenc plaça o no. (Si no m'agafen finament aniré a Saragossa així que no perdo res esperant a la reasignació de setembre). Moltes gràcies!

    ResponElimina
  27. Hola!
    A mi tampoc m'han agafat en la segona assignació del 4 d'agost i m'han assignat en segona preferència. A veterinària em demanen un 10,41 i jo tenc un 10,32. M'agradaria saber si he de fer res per entrar en la reasignació de setembre o simplement m'ho notificaràn quan es sàpiga.
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
  28. Hola!
    A mi tampoc m'han agafat en la segona assignació i m'han assignat en segona preferència. A veterinària em demanen un 10,41 i jo tenc un 10,32. M'agradaria saber si he de fer res per entrar en la reasignació de setembre o simplement m'ho notificaràn quan es sàpiga.
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
  29. Hola Elena!
    No has de fer res si vols esperar a la reassignació de setembre.
    Si no et matricules en la teva segona preferència (la matrícula és del 5 al 8 de setembre) perdràs aquesta opció.
    Si això no t'importa perquè estàs segura de tenir plaça a Saragossa, llavors no has de fer-ne res.
    Que hi hai sort!

    ResponElimina
  30. Bones, tinc un dupte:
    La nota de tall en Dret UAB era de 7,8 i ha pasat a 7,6 i jo he quedat a fora per 0.2 i m'han donat la segona opció a girona. he anat a la oficina i m'han dit que jo puc matricular-me per no perdre plaça però segueixo en el procés en la possibilitat d'assignar-me la primera opció, em sona a raro????? és cert

    ResponElimina
  31. Anònim,
    en principi, les reassignacions es fan per la gent que encara no s'ha matriculat. En el teu cas, no ho tens difícil per entrar-hi en primera opció. De totes maneres, qui més en sap és l'Oficina de preinscripció. Crec que els has de fer cas...

    ResponElimina
  32. Moltes gracias per la teva atenció i t'ho agraeixo.
    per cer, a qué et refereixes quan dius que no ho tinc difícil per entrar en la primera opció?

    ResponElimina
  33. Anònim,
    em refereixo a que només estàs a 0,2 punts. Potser, si hi ha uns quants que no es matriculen, la nota baixi el suficient perquè hi arribis.
    Què tinguis molta sort!

    ResponElimina
  34. Bones, tinc un dubte:
    Si la nota ha baixat bastant ( per exemple de 7 a 6,8 ) aixó vol dir que baixarà més encara i hi ha més posibilitat d'entrar ja que jo he quedat a fora per 0.27

    Gracies

    ResponElimina
  35. Les reasignacions del setembre quin dia són?

    ResponElimina
  36. La primera reassignació va ser el 14 de setembre. Com que diuen que són acda 15 dies, suposo que la propera serà cap al 29 o 30. Cal estar atent a la web d'accesnet.

    ResponElimina
  37. M'he presentat a la sele del setembre. Com puc saber quantes places queden a cada carrera per fer la preinscripció? I si faig la preinscripció i no queden a on he demanat, què serà de mi?
    Gràcies

    ResponElimina
  38. Hola Ona!
    No es pot saber el nombre de places que hi encara hi ha. Només pots tenir indicis: si la nota de tall és un 5, probablement n'hi haurà places. Si és més alta, ho tindràs més difícil. Per tant, et recomano que demanis alguns graus que estiguin al 5 (si és que t'agraden aquells estudis...). Si no n'hi ha cap que t'agradi, o no t'admenten a cap grau, no tindràs més remei que esperar al curs vinent. De totes maneres, no tot s'acaba a la universitat...
    Si vols que ho comentem més extensament, em pots escriure al mail (hi surt al meu perfil del blog).
    Sort!

    ResponElimina
  39. Hola!
    Enguany (curs 2011/12) acabo la meva 1ª carrera universitària. L’any que bé estic interessada en estudiar un Màster a la UB. El problema és que la meva carrera, Graduat Superior en Disseny gràfic a l'Escola d'art i de Disseny EINA, obtens un títol no homologat, així doncs em sembla que no puc fer cap Màster oficial (no vull fer un màster propi).
    L’altra possibilitat que havia pensat era fer una altra carrera universitària, però amb les noves PAU com que han pujat, la meva nota de les PAU no es suficient a la nota de tal per accedir-hi (les he comparat amb les d'aquest any). La diferència és de 1,1 punts aproximadament. Jo vaig fer les PAU al 2008.
    Que em recomanaria fer?

    Moltes gràcies,
    Sara Martínez.

    ResponElimina
  40. Hola Sara,
    és difícil per a mi aconsellar-te. Si vols fer una altra carrera, pots mirar si hi ha places per titulats universitaris (així evitaries accedir-hi amb la teva nota de les PAU). Per entrar-hi amb les PAU hauries de fer la part específica d'aquestes proves el pròxim juny, i potser ja no et veus amb cor...
    Que et vagi bé!

    ResponElimina
  41. Hola Lluís!

    Moltes gràcies per dedicar el teu temps a resoldre els nostres dubtes :)
    La meva pregunta és que encara que jo tigui un títol no homologat, puc accedir igualment a les places per titulats universitaris?

    Salutacions,
    Sara Martínez

    ResponElimina
  42. Hola Sara!
    He estat mirant les vies d'accés a la universitat: ho pots veure aquí: http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/vies/titulats/index.html
    Si mires a l'apartat 'Altres estudis superiors', diu:
    -titulats superiors d'ensenyaments artístics (disseny, conservació i restauració de béns culturals, art dramàtic, música, dansa, vidre i ceràmica)-
    De totes maneres, caldria que ho consultessis a l'oficina d'accés a la universitat. Et poso l'adreça:
    Plaça Bonsuccés 5-6
    08001 Barcelona
    Telèfon. 93 223 03 23
    Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

    Què tinguis sort!

    ResponElimina
  43. Moltíssimes gràcies Luis!

    Intentaré fer el màster si puc, i si no faré una altra carrera universitària.
    Quan sàpiga si puc accedir ja informaré.

    Salutacions,
    Sara Martínez :)

    ResponElimina
  44. Gràcies a tú, Sara! Si m'ho dius, servirà perquè altres lectors del blog tinguin aquesta informació!
    Sort!

    ResponElimina
  45. Bon dia,hi ha alguna manera de saber en quins graus queden places per la convocatòria de Febrer? m'he equivocat i he començat Filosofia a la UB i ara m'en adono que no és per mi i voldria canviar de grau el més avita possible per no perdre gaire temps...He pensat fer Publicitat i RRPP, en pública o privada...com ho puc gestionar?
    Moltes gràcies!
    Vanessa

    ResponElimina
  46. Hola anònim!
    Hi ha unes quantes coses que són una incògnita: des del 22 de setembre no ha sortit publicada cap llista de tall. Tampoc ha sortit la preinscripció pel febrer.
    Veient les notes del 22-IX,per Publicitat i RRPP encara hi havia possibilitats a Girona i a Vic.
    La preinscripció del febrer sol ser durant 2 o 3 dies ben bé a començament de febrer.
    Et recomano que et dirigeixis a l'Oficina d'Orientació per l'Accès a la Universitat:
    Plaça Bonsuccés 5-6
    08001 Barcelona
    Telèfon. 93 223 03 23
    Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat
    Si vols veure les últimes notes de tall publicades, les pots trobar aquí:
    http://www.gencat.cat/economia/ur/doc/doc_27058966_1.pdf
    Sento no poder donar-te més informació.
    Que n'hi hagi sort!

    ResponElimina
  47. hola sóc l'Adriana. Vaig fer la sel·lectivitat al 2004 i vaig treure un 7'19 que amb la nota sobre 14 és un 9'5. Vai fer infermeria i com anota de carrera tinc un 8'13 i he fet un parell de màsters. M'agradaria estudia medicina i amb aquestes notes no hi accedeixo i a les proves de'accés per a majors de 25 no puc fer-la perquè tinc un tinc un títol universitari. Que haig de fer per poder accedir-hi??

    Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Adriana,
      tens raó: amb un 8:13 aquest any no s'accedia (amb títol universitari) a Medicina.
      Ho tens bastant malament, perquè només n'hi ha tres opcions:
      1. Esperar a veure si aquest any la nota baixa una mica (ho dubto bastant).
      2. Fer la fase específica de les PAU. Amb el 7:19 que ja tens, i sumant-hi 4 (nota màxima de la fase específica) et quedaries a 11:19 (el curs passat tampoc entraries amb aquesta nota) .
      3. Fer Medicina a una universitat privada (a Catalunya només es fa a la Universitat Internacional de Catalunya). És bastant més car, però...
      Sento no poder donar-te gaires expectatives, però la realitat és aquesta.
      Salutacions.

      Elimina
  48. Bon Tarda,

    La meva filla esta fent el 1 de batxillerat cientific. Ara resulta que diu que voldria estudiar Filolofia catalana, psicologia.
    En els estudis de filolofia catalana, fins ara només demanen un 5 per entrar. La pregunta és ¿Hauria de cambiar de batxillerat o només que tingués un 5, encara que el batxillerat no fos de la branca de coneixement dels estudis universitaris que vol n'hi hauria prou?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Per tal de fer Filologia Catalana no necessita canviar-se de batxillerat: com bé dius, hi entra tothom...
      I per fer Psicologia ara es necessita tenir el Batxillerat de Ciències de la Salut.
      Què tingui sort i encert!
      Salutacions.

      Elimina
  49. Hola. Soc estudiant de primer Batxiller, i tenc una mitjana de 8.5. Estic preocupada per si hauria de millorar aquesta mitjana per entrar a Medicina.
    Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Auba!
      En primer lloc, gràcies per acudir al blog.
      No crec que t'hagis de preocupar. Suposo que el 8.5 és la nota que vas treient a 1r. Procura cabar així el curs, i també el 2n (és clar, que si ho pots millorar...).
      Després, prepàra't molt bé les PAU i fes (a la part optativa) l'examen de dues matèries que et vagin bé i que ponderin 0.2.
      Amb això no et serà difícil treure entre onze i dotze punts, que és el que necessites per entrar a Medicina.
      Si vols algún aclariment més, em pots escriure al mail: inclanluis@gmail.com

      Salutacions cordials i ànim!

      Elimina
  50. Hola, si jo vull entrar a medicina però no em dona la nota de tall, puc cursar infermeria (de la mateixa branca) i al 2n any canviarme a medicina? Com funciona això de canviar-se de carrera?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Víctor!
      No és possible passar-se d'una carrera a una altra. Pots fer dues coses:
      1. Tornar a fer la fase específica de les PAU per tal de pujar nota.
      2. Estudiar Infermeria (o Fisioteràpia) i després entrar a Medicina per la via dels titulats universitaris (aquest any demanaven aprox. un 8.5 de nota de la titulació primera).
      Què n'hi hagi sort!

      Elimina
    2. o sigui jo estudio Infermeria i un cop acabats els estudis accedeixo a medicina?

      Elimina
    3. Exacte. Sempre que tinguis d'Infermeria una bona nota final. De fet, ho podries fer amb qualsevol carrera, però els coneixements que et donaràn Infermeria o Fisioteràpia són els més adequats.
      Salutacions.
      Lluís.

      Elimina
  51. Hola

    Tenim opció d'entrar al CAR de Sant Cugat. Sabeu si hi ha algun avantatge fer el batxillerat en un centre d'alt rendiment per accedir a la universitat? M'agradaria fer una carrera que es necessita una nota de tall molt alta i no se si podre combinar-ho tot...

    ResponElimina
    Respostes
    1. No acabo d'entendre bé la teva pregunta: qué vols dir amb "fer el batxillerat en un centre d'alt rendiment"? Què jo sàpiga, no existeixen... Tampoc entén allò de fer una carrera de not alta i combinar-la... ambn què?
      Si no vols respondre per aquí, em pots escriure a inclanluis @ gmail.com

      Elimina
  52. Si enginyeria d'aeronavegacio l'any passat a primera assignacio era d'un 9 i picu en canvia a quarta assignacio va baixar a un 7,99, això vol dir que al setembre encara van agafar gent?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No necessàriament: tot depén de quan s'esgotin les places. L'únic que es pot saber és que a la quarta assignació encara hi entrava gent...

      Elimina
  53. si yo faig la selectivitat al setembre i vull una universitat privada m'acceptaran encara que l'hagi fet al setembre o m'haure d'esperar al juny per accedir-hi¿?

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'acceptaran si n'hi ha encara places Però hauràs de fer abans la preinscripció en la universitat corresponent. Procura saber en quines dates l'has de fer.

      Elimina
  54. les preinscripcions a les universitats privades per la gent que fa la selectivitat al setembre es fan al mateix moment que la gent que la fa al juny o hi ha unes altres dates de preinscripcio per la gent de setembre?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Normalment es fan al juny, però et recomano que consultis el web de la universitat per assegurar-te.

      Elimina
  55. investigacio privada ub que es exactament?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són uns estudis de primer cicle (després es pot accedir al 2n cicle de Criminologia). Serveix per exercir com a investigador privat, detectiu, o expert en seguretat.
      Pots trobar més informació aquí:
      http://www.ub.edu/dret/queoferim/grau/investigacio/

      Elimina
  56. suposu que l'anonim te el mateix dubte que jo(també estic interesada en IP) que es exactament un titul no homologat? vol dir que no tinc una carrer universitaria o be que alhora de treballar no me la comptaran com a tal? moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Miriam,
      un títol no homologat vol dir que no et serveix per treballar a l'administració (o sigui, per fer oposicions). Sí que té tota la validesa per treballar en l'empresa privada.
      A més, és un títol propi de la UB, és a dir, que la matrícula és més cara que els títols oficials.
      De totes maneres, tenir només IP t'obrirà poques portes, si no ho complementes amb un segon cicle de Criminologia, per exemple.
      Espero que t'hagi servit aquesta informació.
      Salutacions.

      Elimina
  57. ja havia pensat complementar-ho amb criminologia moltes gràcies!

    ResponElimina
  58. Hola,
    Jo em presento a les PAU fase específica per tal de canviar de la Escola d' Enginyeria Industrial UPC/ Terrassa a la UPC /BCN. Ja he fet el primer curs. Sii encara no sé la nota que treuré, com puc fer la preinscripció a Accesnet? Entro ara la assignatura de la qual em presentaré amb un 5 i desprès la correigeixo i valido quan la tingui o el sistema te la adjudica automaticament?

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt més senzill. Per tal de fer la preinscripció, no cal posar cap nota: has d'indicar què vols estudiar i on (fins a 8 possibilitats). Tens de termini fins el dia 3 de juliol per canviar les teves preferències (quan ja sàpigues les notes de les PAU).
      Espero haver resolt el teu dubte.

      Elimina
  59. Hola!
    Aquest any vull cursar els estudis de Criminologia però no sé si m'arribarà la nota. Encara he de fer la preinscripció universitària i he estat pensant ficar de segona opció Treball Social per després poder passar a Criminologia. La meva pregunta és: Realment podré passar a Criminologia? He d'aprovar uns crèdits de Treball Social en concret?

    Moltes gràcies!


    Itziar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Itziar,
      pots accedir-hi a Criminologia amb una altra carrera feta, preferentment Dret, Investigació Privada o Treball Social. Sobre el fet de canviar d'estudis, hi ha aquesta pàgina de la UB que et pot servir d'orientació:
      http://www.ub.edu/acad/admissio/grau/trasllat.html
      Salutacions.

      Elimina
  60. Bona nit!
    En el cas que entrés a la segona/tercera opció que he escollit, que hauria de fer: Fer la matrícula d'aquesta carrera o esperar si em criden de la primera opció? Perquè llavors et pots donar de baixa i matricular-te a l'altra no? Perquè la primera opció és la carrera que realment vull fer, però tampoc em vull quedar fora de tot. I quines dates són al setembre?
    Moltíssimes gràcies per poder-me resoldre aquests dubtes.

    ResponElimina
  61. L'opció que tú dius és correcta. Té un inconvenient: si et matricules has de pagar, i si renuncies no et tornaran els diners.
    Tens el calendari sencer en aquesta página:
    http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/prein/terminis_matr/index.html
    Què vagi bé i tinguis sort!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Luis! Ets molt amable! Que continuï aquest blog per ajudar a més estudiants :)
      Sandra

      Elimina
    2. Moltes gràcies, Sandra, pels teus bons desitjos. Que tinguis molts sort!

      Elimina
  62. Hola Lluís, jo vaig entrar a periodisme l'any passat però he decidit canviar de carrera, com que tinc assignatures supeses, he volgut entrar a comunicació audiovisual per les PAU, ha de ser a la UAB perque sino no em va bé pel transport i m'és impossible, si la meva nota és d'un 10,598 y la última nota de tall que va sortir era d'un 10,670, creus que tinc possibilitats d'entrar-hi aquest any? En cas de no poder accedir-hi, podria tornar a periodisme amb la plaça de la que ja disposo, tot i que no pugui passar a segon curs? Va ser un 10,670 realment la nota de tall definitiva o bé només la de la primera convocatòria (la de l'any anterior era un 9,9, em va sorprendre que pujés tant). I, en cas de que em quedés a les portes, quin procediment hauria de fer per esperar a la reassignació?

    Gracies en adelantat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La nota de 10,670 és la final. Però la primera era de 10,672: o sigui, que a la segona assignació només van entrar-hi uns poquets.
      Cada any hi ha variacions. Si aquest hi ha menys gent que ho demana, pot baixar una mica la nota. Jo no perdria les esperances...
      El que dius de tornar a Periodisme (interpreto que a 1r curs) no et serviria de gaire: per això pots repetir curs.
      Les reassignacions es fan cada 15 dies. Però si veus que la nota no baixa d'una assignació a una altra, és que ja està plé i no admetran ningú més...
      Què tinguis molta sort!

      Elimina
  63. Bon dia.
    Primer de tot, gràcies per tota la informació d'aquest blog, m'ha servit de molta ajuda. Però continuo tenint un dubte.
    Avui han acabat les PAU, i la part comuna m'ha sortit prou bé, crec que puc superar el 7 de mitja entre els 5 exàmens. Però contra tot pronòstic els dos exàmens de la part específica m'han anat malament, i no crec que els aprovi... Diria que els suspendré amb un 4...
    El cas és que jo vull estudiar Enginyeria Mecànica a Barcelona, on les notes de tall van ser 7,740 i a la segona assignació 7,270.
    Quasi puc donar per fet que d'entrada no aconseguiré entrar, però tinc esperances a la segona assignació. En cas de que pogués entrar en la segona assignació, quan se sabrà i seré notificat?
    Un altre dubte. Si a la meva primera opció no m'arriba la nota i a la segona si, puc esperar-me a veure si amb la segona assignació entro a la meva primera preferencia no? O haig de fer la segona preferència?

    Bé, espero que puguis resoldre els meus dubtes. Gràcies per l'ajuda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En primer lloc, t'agraeixo les teves paraules sobre aquest blog: em serveixen per continuar així.
      Sobre el que preguntes:
      Jo no donaria per fet que no hi entraràs. Espera a veure quina és la nota de tall. Potser aquest any baixa i no estàs tan lluny. A més, de vegades les notes de les PAU són sorprenentment altes. potser treus més del que esperes.
      La primera assignació es fa el 12 de julio. I la segona el 26 de juliol. La primera reassignació el 14 de setembre i, si cal, després cada quinze dies. Ho hauràs d'anar mirant a la pàgina d'accesnet.
      Si et surt la segona preferència, no et compensa esperar, perquè has de fer la matrícula: si és a la primera assignació (12 de juliol), la matrícula és del 16 al 20. I si és a la segona assignació (26 de juliol), la matrícula es fa del 27 al 31. O sigui, sempre abans de la següent assignació. El que pots fer és matricular-te en la teva segona opció i, després -si t'admeten a la primera- matricular-te d'aquesta, però perdràs els diners de l'anterior...
      Espero haver-te aclarit els dubtes.
      Què tinguis sort amb la nota de les PAU!

      Elimina
  64. El que preguntava era si la plaça de periodisme me la guarden o algo, si puc repetir curs, com?

    ResponElimina
  65. Si les coses no han canviat, un alumne que no passa curs pot repetir les assignatures suspeses i també matricular-se d'algunes de segon.

    ResponElimina
  66. Hola Luis,
    tinc un dubte prou important i espero que em puguis ajudar. He acabat quart d'eso i el curs vinent vull fer batxillerat però no tinc massa quin- M'agradaria en un futur estudiar Psicologia. És estrictament necessari que faci el cientific tecnologia. Puc fer l'humanistic o social? o això m'impedirà més endavant estudiar Psicologia.
    Mil gràcies per endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Per fer Psicologia has de cursar el batxillerat científic, perquè ha estat inclosa (des de fa pocs anys) en la branca de ciències de la salut. Si no fas el científic no podràs examinar-te d'assignatures que ponderen 0,2 a la selectivitat, qu és el que interesa.

      Elimina
  67. Hola,
    Voldria preguntar si puc fer el primer curs de Grau en Psicologia a l'Universitat de Vic i després traslladar-me a la Universitat de Girona.
    Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. En principi sí. Només falta que a Girona t'admetin, que suposo que no n'hi haurà problema. En tot cas, has de fer la consulta a la Secretaria de la Facultat de Girona.

      Elimina
  68. Hola,
    jo vaig fer la peinscripcio 1º farmacia 2ºbioquimica 3º psicologia
    i ja no vaig posar cap més carrera. La meva pregunta és si m'adjudican a la primera assignació psicologia i jo bui espera la segona assignació per si entro a farmacia i resulta que tampoc entro llavors puc matriculam a psicologia?
    A la pagina de gencat diu:
    •Si a la primera assignació de places m'han assignat la segona o la tercera preferència, puc esperar a veure si m'assignen la primera preferència a la segona assignació de places?
    Sí. Hi ha la possibilitat que, després d'haver-vos adjudicat un estudi, es produeixin vacants en algun dels estudis que heu sol·licitat en una preferència anterior, en el cas que no s'hi hagin matriculat tots els alumnes admesos. Si la nota de tall del centre que heu sol·licitat baixa, i amb la nova nota podeu accedir al centre d'estudi que heu sol·licitat en primera preferència, se us assignarà aquest centre d'estudi perquè us hi pugueu matricular. Si l'estudiant vol esperar per veure si pot millorar la seva assignació a la segona assignació de places el 26 de juliol, no ha de fer cap tràmit. Heu de consultar per Internet les diverses assignacions per comprovar la vostra assignació.
    Això vol dir que la plaça de psicologia no la perdu mentas espero la segona assignació?
    li agrairia molt que em resolgués aquest dupta.
    Moltes gràcies.
    Rosa

    ResponElimina
  69. Exactament: mentre esperes la segona assignació no perds la plaça que ja t'han assignat. Peró si la nota de tall de farmàcia és bastant més alta que la teva (jo diria, superior a 0,6, per exemple) faries bé de matricular-te en la que ja t'han assignat.
    Que tinguis sort!

    ResponElimina
  70. Hola a tots, com puc saber les notes de tall del curs 2012-2013?
    Merci!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suposo que apareixeran a partir del 20 de juliol, que és quan es tanca el procés de matrícula pels admesos en primera assignació.
      Tan aviat com surtin, ho faré saber mitjançant una entrada al blog.

      Elimina
    2. Moltes gràcies Luis....

      Elimina
  71. Hola,en la primera assignacio publicada avui no he aconseguit plaça.
    Jo estic cursant primer d'infermeria, i l'unica manera d'accedir a Bellvitge es per preinscripcio,hauria de renunciar a la meva plaça o esperar al de juliol?
    I la convocatoria del febrer vom funciona?

    Moltes gracies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hauràs d'esperar a la segona assignació. Per la convocatòria de febrer, la preinscripció sol ser els primer dies del mes: mira les de 2012 per fer-te una idea:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/prein/info/terminis/index.html#a4

      Elimina
  72. Hola a tothom!
    El meu dubte és si faig el 1r any de cafe a la uvic i el segon any vull estudiar a l'inefc a part de passar les pap de l'inefc em podran acceptar encara que totes les places estiguin covertes? I em mirarien l'expedient acadèmic? O puc també fer la selectivitat aquest setembre altre cop pujar de notes per si de cas? Quina via és més fiable treure bones notes el 1r any i demana un trasllat d'expedient cosa que ja m'han assegurat que és quasi impossible que m'ho assignin o és millor tornar a fer la sele el set i haver de torna a fer el 1r any a linefc?
    Disculpi el rotllo que li he fet,
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
  73. Efectivament, el trasllat és molt difícil. El millor seria tornar a fer les PAU per intentar pujar nota. El que passa és que, si les fas al setembre, pràcticament ja no n'hi haurà places a l'inefc. Hauries d'esperar al curs vinent per entrar-hi al juny. De totes maneres, qui millor et pot informar en la Secretaria de l'Inefc.

    ResponElimina
  74. Hola Lluís, en primer lloc enhorabona pel blog i pels teus comentaris,de vegades un no deixa de perdre la fe en les persones :).

    Tinc un dubte: accedint per la via de CFGS + PAU específica tinc de nota un 8.7, i vaig inscriure-m a la UB a Educació Social com a primera opció, però segons sembla no tinc plaça. A les restants opcions que vaig posar (3 o 4 més) tampoco he tingut sort, però la nota de tall la he superat. Com funciona això? No tindré possibilitat de cursar la carrera? M'haurè d'esperar a d'altres assignacions o, pitjor, a l'any que ve?

    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel teu comentari! Espero no defraudar-te...
      Aquesta tarda sortiran les notes de tall, per tant no enten el que dius que "la nota de tall la he superat".
      Crec que no has de desesperar: probablement en les pròximes assignacions t'admetran. Quan vegis avui la nota de tall d'Educació Social sabràs si la teva està lluny o aprop. Quan més aprop, més possibilitats tens de que t'agafin.
      Si no t'ho he resolt tot, m'ho tornes a preguntar. Val?
      M'agradaria que signessis amb el teu nom: posar nom em resulta més humà...
      Salutacions.
      Lluís.

      Elimina
    2. Gràcies Lluís!

      Lo de la nota t'ho deia perque a l'accesnet ja surt des-de abans d'ahir l'assignació de places. Bé, com a mínim a mi em surt que no tinc plaça, i a altres companyes els hi ha surtit que si. A més també podien consultar-se les notes de tall. Avui, crec, surtien "públicament", però potser m'equivoco.

      Elimina
    3. Hola Sheila!
      Desconeixia que es podia consultar la nota de tall (com que no tinc accés a accesnet...).
      Les notes de tall es publiquen avui a la tarda. En quant surtin, posaré un enllaç al blog.
      Ah! I gràcies per posar el nom!

      Elimina
    4. De res Lluís :)

      Per cert, he vist que les notes de tall ja son disponibles. A la web del Periódico de Catalunya, per exemple:

      http://estaticos.elperiodico.com/resources/pdf/9/5/1342111562559.pdf

      Per cert, abans m'he equivocat. La nota de tall per Educació Social a UB es 8.52, però jo tinc un 9.7. Encara i així m'he quedat sense plaça, o això em diu l'accesnet :(

      Llavors encara podria entrar en les pròximes assignacions? m'hauré de preinscriure igualment no?

      Perdona que t'atabali, Lluís, es que estic nerviosa i a la vegada preocupada :(

      Gràcies!

      Elimina
    5. No et preocupis: ja sé que aquests dies són per anar de bòlit...
      Efectivament: tens una nota més alta que la de tall a Educació Social. Hauries de telefonar a l'oficina d'accés: Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
      e-mail: accesnet.sur@gencat.cat
      per plantejar el teu cas i preguntar què has de fer.

      Ja he posat el blog l'enllaç a les notes de tall.

      Què tinguis prou sort i aànims!

      Elimina
  75. Hola Luis! M'han assignat a la primera preferència a Girona, i estic content! Però ara per altra banda, per motius personals, m'aniria millor estudiar aquesta carrera a Barcelona i he mirat les notes de tall i la meva nota la supera per 0.5 I la meva pregunta era si em recomanaríes renunciar a la meva plaça a Girona i demanar-la ara a la UAB. Tinc por que si faig la renuncia i després no m'agafen a la UAB, quedar-me fóra de tot... Què faries? I si creus que és bona idea, com puc fer l'anul·lació de la plaça a la UDG i fer-la a la UAB?
    Moltes gràcies!

    David

    ResponElimina
  76. Bon dia David!
    Ara ja no es pot demanar una altra plaça. Al web de la Generalitat no es contempla aquesta possibilitat, un cop assignada la primera preferència:
    http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/prein/assignacio_places/conv_juny_dates_situacions_tramits/index.html
    De totes maneres, com que no sé si n'hi ha alguna altra possibilitat, pots fer una consulta a l'Oficina d'Accés:
    Plaça Bonsuccés 5-6
    08001 Barcelona
    Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
    Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

    Què tinguis sort!

    ResponElimina
  77. M'ha comentat un amic que si ho faig, passaria a llista d'espera, i davant meu podria haver gent que tingui menys nota que jo, però que havia ficat la UAB en el període del Juliol. Llavors creus que és impossible no? És una carrera bastant sol·licitada... Quina mala sort he tingut!

    ResponElimina
  78. David: no sé quina carrera és, però sense la preinscripció feta abans del 3 de juliol no tens res a fer.
    Prova a fer la consulta a l'Oficina d'Accés. No perds res...

    Ara no guanyes res lamentant la mala sort: que no s'enfonsa el món,home! Girona és prou bonica (jo hi visc...).
    Ànims i sort!

    ResponElimina
  79. Amb la nota que tinc de les PAU no entro a la primera opció, però si a la segona.
    (No entro a la primera opció per 0.3 dècimes)

    El meu dubte és:
    Tinc possibilitat d'entra a la primera opció en la 2a assignació?
    I si és així, que haig de fer? perque tinc entes que la matricula és al 20 de juliol i si la segona assignació és al 4 d'agost no em puc matricular.

    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep,
      el teu cas és bastant clar:
      1. Les 3 dècimes són poca cosa... en principi: tot depén de la carrera. Pots mirar -per fer-te una idea- el que van baixar les notes de tall (les que van baixar) l'any passat, aquí:

      http://www.gencat.cat/economia/ur/doc/doc_41883788_1.pdf

      2. Si ara no et matricules de la segona opció i esperes a la segona assignació (és el 26 de juliol), potser t'agafen a la primera opció. I, si no, et pots matricular de la segona.
      Tot això ho tens ben explicat aquí:

      http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/prein/assignacio_places/conv_juny_dates_situacions_tramits/index.html

      Què vagi bé i tinguis sort!

      Elimina
  80. L'única cosa que no hem cada clar és:
    Si no entro a la 2a assignació, la segona opció que és la que m'han assigant la conservo i m'hauria de matricular els dies 27-31 de juliol d'aquesta carrera, no?

    ResponElimina
  81. Per fer la matricula a la universitat per la via de les PAU, he vist que hem demanen la targeta de la selectivitat.

    M'agradaria saber que és, perquè hem sembla que no la tinc, i on la podria demanar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      La tarja de les PAU l'has de recollir al centre on has fet el 2n de batxillerat. Des del dia 2 de juliol hi és allà.
      Salutacions.

      Elimina
  82. Hola, em trobo en una situació bastant angoixant. He estudiat el batxillerat científic i me l'he tret amb un 9. Tot i així, vaig tenir mala sort en dues correcions a les PAU i per por no vaig demanar una doble correcció. Tinc un 11'626 i vull estudiar medicina. L'any passat hagués entrat directament a girona, i a la 2a assignació a la UAB, udl, etc. Creieu que aquest any tinc possibilitat d'entrar? Sento que és l'única cosa que vull fer. - Gràcies-

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lamento la teva mala sort..!
      De totes maneres no desesperis: estàs a 0,6 de la nota de tall de Girona i de Lleida. Si n'hi ha uns quants que no s'han matriculat, el dia 26 et pots trobar dins... A veure si d'aquí uns dies em dones la satisfacció de dir que has entrat! Que tinguis la sort que no n'has tingut abans!
      P.D. --Si vols, pots votar “L’Orientació a l’abast” als Premis Blocs Catalunya 2012, entrant en aquesta adreça: http://www.stic.cat/
      Moltes gràcies!

      Elimina
  83. Bona tarda
    En primer lloc felicitats pel blog.
    La meva filla esta molt angoixada ja que avui han sortit les notes d’accés de la segona assignació i no entra a cap de les 3 primeres opcions que havia escollit per molt poc.
    La situació es la següent:
    Ella te de nota un 10.452 i la carrera que vol fer es l enginyeria biomèdica.
    A l'ordre de prioritats de universitat les varem col•locar segons que tinguessin l any passat la puntuació mes baixa per assegurar que pogués entrar en alguna de les 3 (UPF , UPC, UB ).
    La puntuació d’accés en la primera assignació ha sigut (per ordre) , de 10.956, 10.578 i 11.166 per tant no podia entrar en cap de les 3.
    Avui ha sortit la segona assignació i les puntuacions son: 10.760 , 10.526 i 11.150, per tant li falta encara 0.074 punts per entrar a la UPC.
    Li han assignat la seva quarta opció, però ara no esta clar que la vulgui fer...
    Quines opcions te ara??? Val la pena esperar a setembre per veure la tercera assignació ??, I si no surt cap de les 3 primeres opcions que podria fer???
    Hauria possibilitat de matricular-se en alguna carrera encara que no estigues pre-inscrita, al setembre??
    Moltes gracies
    Miquel

    ResponElimina
  84. Bona tarda, Miquel! I moltes gràcies per considerar que el blog és útil.

    Has explicat molt bé la situació de la teva filla. Et diria el següent:
    1. Ara s'ha de matricular de la quarta opció que li han assignat (del 27 al 31 de juliol).
    Si no es matricula, renuncia a la plaça assignada.
    2. Si vol continuar amb el procés d'assignacions (és el que t'aconsello), ho ha de notificar a la pàgina d'accesnet, en l'opció "Continuar en el procés de reassignació de places". Si li donen una de millor, perfecte. Si no, haurà de fer alló del que s'haurà matriculat ara.El que no es pot fer és matricular-se sense haver fet la preinscripció en el seu moment.

    Tot això està explicat aquí:
    http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/prein/assignacio_places/conv_juny_dates_situacions_tramits/index.html

    Que tingueu sort! Ah! I si teniu algún dubte encara, m'ho podeu preguntar sempre que volgueu.

    P.D. --Si vols, pots votar “L’Orientació a l’abast” als Premis Blocs Catalunya 2012, entrant en aquesta adreça: http://www.stic.cat/
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
  85. Bon dia, gracies per la seva resposta, però com encara hi ha molts dubtes, seguim:
    Hi ha l’opció de sol•licitar fer una nova relació de preferències. En aquest cas i suposant que fos aprovada, Com quedaria a la reassignació de places a setembre
    Estaria discriminada respecte dels que no han sol•licitat aquest tràmit??
    Es perdria la matrícula pagada si s’ha agafa un altre carrera si es fa aquest tràmit?.
    Hi ha alguna forma de saber quantes persones s’han matriculat en primera opció de cada carrera?
    Moltes gracies
    Miquel

    ResponElimina
  86. Bon dia Miquel,
    Si es sol·licita canvi de preferències no té perquè havar-hi cap mena de discriminació. I la matrícula feta no es perd: es canvia per la nova.
    Mai se sap cuàntes persones s'han matriculat: no ho fan públic.
    De totes maneres, pels punts anteriors, sempre va bé fer una consulta a l'oficina d'accés:
    Plaça Bonsuccés 5-6
    08001 Barcelona
    Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
    Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

    Salutacions cordials.

    ResponElimina
  87. Hola, la setmana que be aniré a pujar nota a les PAU i m'agradaria saber si podré entrar a la carrera que jo vull encara que donin les notes el 20 de setembre. I si les classes ja hauran començat? Es que em té una mica preocupada això. Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      un cop aprovades les PAU, el 28 de setembre sortirà l'assignació de places. I la matrícula a la universitat es fa de l'1 al 3 d'octubre.
      No pateixis; pots anar-hi a les classes des de bon començament (o quan puguis). Si et diuen quelcom, els expliques la teva situació i no tindràs cap problema.
      Què n'hi nhagi sort!

      Elimina
    2. Però si les notes no surten fins el 20, hi ha carreres que ja han començat, no? I no passa res si no assisteixo? No ho se hem te angoixada això. Gràcies

      Elimina
    3. Gairebé totes les carreres ja hauran començat el 20. No passa res si no hi vas: ningú sol passar llista. Hauràs de preguntar després a algún company el que s'ha fet per posar-te al dia. O sigui: no cal que et preocupis per això. Ànims i sort!

      Elimina
    4. Hola una altre vegada,
      Voldria saber si faig pedagogia el primer any de carrera, després em puc canviar a educació primaria ja directament al segon any?? Es a dir si em convadilarien les assignatures?

      Gràcies

      Elimina
    5. Ah! I una altre cosa que nose si ho sabràs, a la UPC fan una carrera anomenada Mitjans Audiovisuals i només demanen un 5, saps si és privada aquesta carrera?

      Gràcies

      Elimina
    6. Des de fa un temps, canviar-se de carrera ja no es pot: l'has de començar de nou, entrant amb les notes-PAU que tinguis.

      Elimina
    7. Mitjans Audiovisuals (nota de tall 5,08) la fan a Mataró. No és privada: es tracta d'un centre adscrit a la UPC. El que ignoro són els preus de matrícula.

      Elimina
  88. I allò que es feia per convalidar les assignatures ja no es pot fer?

    Gràcies,

    Marina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marina,
      si les coses no han canviat, la convalidació es fa quan entres en una carrera tenint ja una altra feta, si és el cas. De totes maneres, pots consultar-lo en la secretaria de la facultat on vulguis anar-hi.
      Salutacions.

      Elimina
  89. Hola, m'he quedat fora de la primera reassignació, on puc saber la nota de tall que ha quedat? Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho sento!
      Les notes de tall suposo que sortiran aviat. Solen notificar-lo a través del web d'accesnet.

      Elimina
  90. Bon dia! He fet la selectivitat aquest Setembre i voldria saber si només les carreres amb una nota de tall de 5 continueb tenint places..???
    O si bé encara tinc opcions d'entrar a alguna altre carrera que te com a mitja per exemple un 7 ja que crec que la meva nota serà bona.
    Moltes Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Per suposat, a les carreres amb un 5 de nota de tall, hi podràs accedir-hi. Però almenys les carreres amb nota entre 5 i 6, hi ha la possibilitat de que baixi ara al setembre (perquè n'hi hagi alumnes assignats que no s'han matriculat). Així que cal esperar a l'assignació de setembre (dia 28). Demà ja se sabran les notes de les PAU-setembre, i del 21 al 25 cal fer la preinscripció.
      Sort!

      Elimina
  91. Hola! M' agradaria saber di nomes puc entrar a alguna caerra d' una nota de 5 al setembre?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia, Carla! Suposo que ets la mateixa persona del comentari anterior. Si no, tens la respota aquí sobre mateix.
      Salutacions!

      Elimina
  92. Hola m'han dit que es pot anar a la Universitat de "oyente" es a dir nomes a escoltar sense que estiguis matriculat es veritat??? I si es aixi com ho puc fer?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sol ser normal això que dius. En tot cas, has de preguntar a la secretaria dels estudis on vols anar-hi.

      Elimina
  93. Hola! M'he matriculat avui a la Universitat de Vic en el grau de Publicitat i Relacions Públiques però no és la carrera que m'agrada. Llavors voldria saber si em podrien canviar de grau per fer psicologia si la matricula ja està pagada. Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona nit!
      No ho tens fàcil, però ho pots provar. La nota de tall de Psicologia és un 5: això deu voler dir que hi ha entrat tothom i que potser en tenen de places. El problema és, per una banda, que no estàs preinscrita a Psicologia (o sí?)i, per una altra, que Psicologia pertany a la branca de Ciències de la Salut: has fet tú aquest batxillerat?
      De totes maneres, no perds res per intentar-lo. Dirigeix-te a la Secretaria de la Facultat de Psicologia i exposa el teu cas.
      Què tinguis sort!

      Elimina
  94. Hola Luis! Estic acabant batxillerat aquest any, he cursat el batxillerat de humanitats pero m'he adonat que vull estudiar psicologia (sé que ho tinc molt dificil sobretot perque tinc un 5'5 de mitja de batxillerat... i no em pondera res), he pensat que el dia que arribi triar les preferències podria escollir psicologia en les 3 primeres opcions, dret i criminologia a les altres opcions.
    Si faig això que he dit i per exemple em diguessin, a la primera assignació que m'han acceptat a dret, seria millor matricular-me de dret o esperar si la nota baixa gaire per fer psicologia?
    Gràcies per l'ajuda!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Suposo que ja saps que per fer Psicologia cal fer el Batxillerat de Ciències de la Salut. Si no, passa el que dius: no et pondera res...
      Aquest any, la última nota de tall -la d'ara mateix- està a 6,3, excepte a Vic que és un 5. Sempre et quedarà anar a Vic. Pots veure les últimes notes aquí:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/doc/doc_15704619_1.pdf

      De totes maneres, la cosa canvia d'any en any, però pensa que -en el cas que em dius-, si no et matricules a Dret, perds aquesta opció.
      Si vols, m'ho pots consultar d'aquí a uns mesos quan arribi el moment i sàpigues ja la teva nota de batxillerat. Això sí: treballa per tenir una bona mitjana!
      Salutacions i sort!

      Elimina
    2. Però per l'any que ve la nota no serà un 6,3 (aprox) a la primera assignació sino que seria més alta no? Un altre dubte que tinc és que si després de fer els examens de selecivitat has d'esperar a saber la nota per prematricular-te o si et pots prematricular abans de saber la nota? Quin dia acaben les reassignacions de juny? Moltíssimes gràcies la resposta més molt útil.

      Elimina
    3. Sí, és clar: a la primera assignació, la nota més baixa era a Girona (un 6,5).
      No n'hi ha prematrícula. Hi ha preinscripció (que es pot fer fins uns dies després de saber les notes de les PAU, i la matrícula, després de l'assignació.
      Les assignacions de juny acaben cap a l'octubre: aquest any ja han sortir 6, l'última ahir dimarts.
      Salutacions i què et vagi bé!

      Elimina
  95. Bones! Vaig acabar batxillerat el curs 2012 i vaig fer sele i l'he aprovat però aquest any (2012-2013) vull tornar a presentar-me a la sele però no sé com ho hauré d fer, ni quins dies ja que no vaig a classes i nom'ho poden explicar. sabries dirmho tu? merciii

    ResponElimina
  96. Hola!
    Hauràs de fer la matrícula lliure per les PAU per accesnet. Aquest any va ser del 10 al 20 de febrer. Pots veure totes les dades aquí:
    http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/vies/pau/matricula/index.html#a2
    a l'apartat "Convocatòria de juny: altres estudiants (matrícula lliure)".
    Quan vagi arribant febrer de 2013, recorda't de tornar a mirar la mateixa pàgina actualitzada.
    Quan arribi el moment -o abans- em pots consultar tot el que no sàpigues.
    Salutacions cordials!

    ResponElimina
  97. Hola luis! Soóc estudiant de primer de batxillerat, a principis de curs sense saber perquè em van començar a sorgir dubtes i vaig decidir canviar del batxillerat científic al social,però ara me n'adono que potser vaig renunciar al meu somni que era fer medicina per por o per les circumstàncies donades en aquell moment. La meva pregunta es si hi hauria alguna opció dentar-hi havent cursat aquest batxillerat ja que ara ja no puc canviar sense haver de repetir cap curs. Per exemple, fent la fase comuna i presentant-me un any després a les específiques per entrar? Gràcies per la teva atenció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Ho sento, però no tens cap posibilitat d'entrar a Medicina amb el batxillerat de socials.La solució que proposes tampoc és vàlida. Posat a perdre un any, seria millor que tornessis a fer el 1r de batxiller en la modalitat de Ciències de la Salut.
      Què tinguis sort i encert! Salutacions.

      Elimina
    2. EM podries explicar el perquè la solució que proposo no és vàlida.Jo pensava que et podies presentar a les proves de les PAU l'any segÜent, és a dir esperar un any preparant-me per la selectivitat de l'any següent, en matèries del científic.Si no és possible em podries donar diferents opcions, si en cas de que comencés l'any que bé batxillerat de la Salut hi ha convadilacions amb les matèries comunes etc. Siusplau? tho agrairía molt
      MOLTES GRÀCIES.

      Elimina
    3. Hola!
      Mira: les PAU es fan de la modalitat de batxillerat que has cursat. Per això et deia que, posats a perdre un any, més val que repeteixis 1r de batxillerat, canviant-te de modalitat. Parla amb el teu centre, però crec que et convalidarien totes les matèries comunes que haguèssis aprovat.
      Sort i endavant!

      Elimina
    4. gràcies per la teva resposta! el fet era que com un professor em va dir que et podies presentar a les que volguessis indepenentment del batxillerat; ja que una noia del meu institut es va presentar per exemple a les matemàtiques del científic havent cursat el batxillerat social, tenia rl dubte.A part de lopcio de repetir 1 hi hauria la possibilitata de passarme lestiu estudiant i fer segon científic? o em podries expossar més possibilitats si en contemples alguna mes? perquè és un tema que em.te bastant angoixada.GRàcsies altre cop

      Elimina
    5. Hola!
      has fet bé de tornar a escriure, perquè m'havia equivocat en la meva resposta (no havia entés del tot el teu dubte). Així em dones opció de tornar-hi:
      1. A les PAU et pots examinar de les matèries de modalitat que vulguis, però han d'estar en correlació amb els estudis universitaris que hagis de fer després. Per tant, si vols examinar-te de matèries d'altres opcions, t'hauràs de preparar bé, però et podràs examinar.
      2. Per no haver de fer-lo pel teu compte, és per això que t'havia dit que potser valia més repetir curs, fent ja les matèries noves de cara a les PAU.
      3. L'opció de fer el 2n científic el curs vinent és possible, però ho hauries de fer d'acord anb el teu centre i et demanarien posar-te a to durant l'estiu. És exigent, però així no perds cap any...
      No veig altres opcions. Confio que triis bé i que t'en sortis!
      Salutacions.

      Elimina
  98. Hola LLuis! sóc major de 25 anys, i tinc el FPII, m'agradaría poder estudiar a la universitat a distància la carrera de psicologia o sociologia, quin són el pasos a seguir????

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Tens informació en aquest document:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/doc/doc_14106573_1.pdf
      També pots mirar-te aquest web de la Generalitat, on pots trobar els llocs de Catalunya on et pots preparar per a les proves:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/vies/25a/index.
      Sort i ànim!

      Elimina
    2. Perdó: m'oblidava de que tens una FPII. Aquí pots trobar informació (és del 2012, però serveix):
      http://www.gencat.cat/economia/ur/doc/doc_37246562_1.pdf
      I també aquí:
      http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/vies/fp/index.html
      Ara sí: crec que t'he donat l'informació necessària.
      Salutacions.
      Lluís.

      Elimina
    3. moltes gràcies per la teva ajuda LLuis. Salutacions

      Elimina
  99. Hola Luis, vull fer dret o criminologia i tinc el COU, he de fer l'accès a la universitat per majors de 25?
    Salutacions

    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Amb el COU fet, pots fer les PAU. Tens informació en aquest web (apartat "Adaptació dels estudiants procedents de sistemes educatius anteriors: batxillerat LOGSE, COU..."):
      http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/vies/pau/matricula/#a2
      Espero haver resolt el teu dubte. Salutacions!

      Elimina
  100. Doncs no es pot accedir directament a una carrera universitaria amb el COU ????? s´ha de fer si o si les PAU?

    gràcies Lluis per la teva ajuda. Salutacions

    ResponElimina
  101. Bones LLuis!

    Una pregunta si tinc el FPII i vull accedir directament a la carrera de DRET per la UOC ho Uned alguna que sigui a distància, es pot fer o necessito algo mes ???

    graciès

    ResponElimina
    Respostes
    1. Necessites tenir la selectivitat, sigui per una universitat presencial o per una a distància.
      Salutacions.

      Elimina
  102. Hola!

    Estic preocupada amb les notes de tall d'aquest 2013, jo vull estudiar veterinària però només hi ha una universitat en tota Catalunya, he pensat començar a la UDL fen Ciencies i salut animal ja que el primer any comparteixen assignatures.
    Podria després canviar-me a Veterinària o convalidar-me aquelles assignatures comunes?

    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laura!
      En primer lloc, dir-te que no et rendeixis fácilment: procura fer un bon curs i unes bones PAU... i ja veurem si hi arribes.
      El que dius està bé, peró en això cada universitat sol actuar segons criteris propis. Per tant, el millor que pots fer es anar-hi un dia a la Secretaria de la Facultat i preguntar si és factible el que vols fer.
      Ànim i sort!

      Elimina
  103. Hola!

    Vaig fer la selectivitat l'any passat i m'agradaria recuperar les notes, però no les trobo, saps on les podria trobar, si es queden guardades a alguna pàgina d'internet o a algun lloc?
    I també m'agradaria demanar consell. Aquest any estic fent la carrera de farmàcia, però l'any que ve vull canviar-me a odontologia. La idea es tornar a fer la sele, però no sé si només presentarme a específiques o repetir-les totes.
    La meva nota només contant les generals és un 8,024 i a les específiques vaig treure un 5 i un 8, és a dir em va quedar un 10,624.
    I realment no sé ben bé que seria millor,

    Moltíssimes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Paula!
      Sobre les notes: l' únic lloc on poden ser-hi és a la Secretaria del centre on vas fert el 2n de batxillerat: allà hi haurà l'acta general, on s'especifiquen les notes de tots els alumnes del centre.

      Si fas un altre cop les PAU, i tenint en compte que la teva nota de la fase general és alta (8.024), crec que faries prou examinat-te de la fase específica. Per poder arribar a una mica més d'onze punts (és la nota de tall d'Odontologia), hauries de treure un dos notes de 8 (en matéries que ponderin 0.2). Així arribaries a 11,2.
      També pots fer tota la selectivitat de nou, però hauries de preparar moltes asignatures per tal de superar el 8 que ja tens.
      Ànims i sort!

      Elimina
  104. Hola!
    Sóc estudiant d'un cfgs de sanitat i per aquest any 2013 vull fer infermeria a la UDG.
    No faré les PAU perquè espero tenir prou nota per accedir-hi directament. Si no arribes, com funciona lo de la 2a assignació? És força possible tenir plaça en la 2a o hi ha poques plaçes?
    Gràcies!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Mirant les notes de tall del curs passat, es veu que a la 1ª assignació era de 8.390. Després va baixat fins 7.170, però a les dues últimes reassignacions (octubre) ja no va baixar més perquè les places eren totes ocupades.
      O sigui, que va baixar bastant i que restaven places fins al setembre. De totes maneres, pensa que cada any va com va...
      Què n'hi hagi prou sort!

      Elimina
  105. Hola!
    M'agradaria saber la nota de tall per entrar a la carrera de fisioteràpia estant cursant actualment un cicle superior d'educació infantil. Quina es la nota i quin percentatge tenen els cicles superiors per entrar a aquesta carrera? Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      Aquestes són los notes de tall 2012 que vols saber:
      St. Cugat: 5,968 / 5 (1ª/última assignació)
      Cerdanyola: 9,760 / 9,568
      Manresa: 5
      Lleida: 8,812 / 7,818
      Salt: 5,640 / 5,575
      Reus: 8,456 / 7,700
      Tortosa: 5
      Vic: 5

      J no n'hi ha percentatge d'alumnes de cicles superiors: entreu igual que els de Batxillerat. Per això podeu presentar-vos a la fase específica de les PAU. Però, si no ho has fet, ja no pots matricular-te pel juny, perquè el termini va acabar ahir mateix.
      Salutacions i sort!

      Elimina
  106. Hola,
    Volia saber si puc accedir des d'un batxillerat científic a un grau d'enginyeria d'informàtica?
    Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Legalment sí. Però has de fer a la fase específica de les PAU alguna assignatura que ponderi bé per aquesta enginyeria. Mira't bé les ponderacions de cada grau.
      Salutacions.

      Elimina
  107. Hola! Sóc Llicenciada en ADE i vull començar medicina a la UdG, però com que vaig fer batxillerat tecnològic hi ha algun problema amb voler fer una carrera de ciències?
    Haig de tornar a fer les PAU?

    Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
  108. Hola Núria!
    Tens dues opcions:
    1. Entrar a Medicina com a titulada universitària (l'any passat la nota de tall era de 8,41).
    2. Amb les PAU. Suposo que tú no vas fer la part específica perquè no existia. Per tant, l'hauries de fer, perquè la nota de tall per aquesta via era superior als 11 punts.

    Sobre la primera opció (entrant amb el batx. tecnològic) t'aconsello que facis una consulta a l'Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat:
    Via Laietana, 2.
    08003 Barcelona
    Telèfon. 93 223 03 23 / 93 223 25 91
    Adreça electrònica: accesnet.sur@gencat.cat

    Salutacions cordials!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!

      No m'ha quedat clara una cosa, entrant com a Llicenciada, a questa nota de tall què és? (nota d'expedient de la carrera que ja tinc??).

      i sobre la segona opció, ja m'hauria d'haver matriculat suposo, no?

      moltes gràcies!!!

      Elimina
    2. Sobre el primer punt, es tracta de la nota d'expedient de la cerrera.
      En quant a la segona opció, ja s'ha acabat el termini per fer la matrícula de les PAU de juny. Ara et queda la posibilitat de fer-les al setembre. La matrícula és del 19 al 22 de juliol.
      Tens totes les dades aquí:
      http://www20.gencat.cat/portal/site/ur/menuitem.a79da07cf7f5e1a9ccf24010b0c0e1a0/?vgnextoid=748ef289dec69310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=748ef289dec69310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default#Bloc465db9b0c672b310VgnVCM1000008d0c1e0a____

      Si tens alguna pregunta més, no dubtis en fer-la.
      Salutacions!

      Elimina
  109. Hola! Vaig fer la selectivitat al 2011, pero després de dos anys fent la mateixa carrera m'agradaria canviar-me. No m'importa perdre la nota de la part específica, ja que amb la general entro igualment (la carrera que vull fer está a un 6,2 i jo tinc un 7,7), però el meu dubte és si per fer la preinscripció universitària ho he de fer per accesnet com els que es preinscriuen per primer cop o de fer-ho mitjançant un altre procès.
    Gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Has de fer la preinscripció quan tothom (hi ha una única convocatòria). Aquí tens tot el que necessites saber:
      http://www20.gencat.cat/portal/site/ur/menuitem.c7c5f12f7354d1a9ccf24010b0c0e1a0/?vgnextoid=5202330784d69310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=5202330784d69310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

      Salutacions cordials!

      Elimina
  110. Hola! estic fent primer de carrera en una universitat privada i l’any que be haure de continuar a la mateixa universitat però m’agradaria canviar-me a una de publica per fer el tercer any, el problema es que no tinc la nota suficient per poder fer la mateixa carrera a la publica i m’agradaria saber si l’any que be examinant-me de la fase especifica i obtenint la nota corresponent podria entrar a fer tercer.
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Marta!
      Per canviar-te d'universitat (sigui privada o pública) no existeix la nota d'accés o de tall. Només cal que la universitat on penses anar-hi t'accepti (i, normalment, no n'hi ha cap problema). Això sí: has de assegurar-te de que les matèries cursades coincideixen. Si no, hauràs de fer les que en aquella universitat ja s'han cursat i tú encara no.
      El millor que pots fer el pròxim curs és preguntar, a la secretaria de la facultat on pensis anar, com funciona tot pel trasllat.
      Salutacions cordials!

      Elimina
  111. Hauré de fer les PAU al setembre, com sabré a quines universitats o facultats queden vacants lliures.

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Quan hagis de fer la preinscripció al setembre, podràs veure una pàgina que es publica amb els estudis on n'hi ha encara lloc. Pots veure el llistat de setembre de 2012 aquí (surt a accesnet):
      http://www20.gencat.cat/docs/ur/home/03%20Ambits%20dActuacio/Acces%20i%20admissio%20a%20la%20universitat/Preinscripci%C3%B3%20per%20a%20les%20universitats%20p%C3%BAbliques%20%20i%20Universitat%20de%20Vic/Llistes%20de%20notes%20de%20tall%20i%20de%20places%20universit%C3%A0ries/documents/doc_85156431_1.pdf

      Salutacions!

      Elimina
  112. Hola Lluis,

    felicitats per l'ajuda. Mira t'explico, jo sóc una estudiant d'Humanitats de la UAB, i el maig de l'any vinent acabo la carrera. Ma'gradaria fer Psicologia però la nota de tall no m'arriba perquè tinc un 5 i algo de mitja, M'han dit que tindria que repetir les PAU per pujar nota però només de la part específica, que tenen que ser aquelles assignatures corresponents al Grau de Psicologia, és a dir, Biologia, Matemàtiques, física, etc; i clar això mai ho he fet perquè vaig fer el batxillerat humanistic. Estic desesperada perquè veig que no podré fer Psicologia si és així. També se, que pots entrar per 2 titulació però de mitja d'expedient tinc un 6-7 i sincerament amb les poques places que hi han, no crec que entri. Què tinc que fer Lluis? o què faries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      En primer lloc, gràcies per la teva felicitació!
      Ets una de les persones perjudicades per l'adscripció de Psicologia a ciències de la salut. Amb això no pots fer-hi res. I comprenc el teu neguit.
      Solucions? Només veig una: lluitar per treure't una bona nota del grau d'Humanitats (encara et queda un any per lluitar-hi!) i presentar-te com a titulada universitària. No tens gaire lluny la nota. La pots veure en aquest quadre (les dues columnes de més a la dreta):
      http://www20.gencat.cat/docs/ur/home/03%20Ambits%20dActuacio/Acces%20i%20admissio%20a%20la%20universitat/Preinscripci%C3%B3%20per%20a%20les%20universitats%20p%C3%BAbliques%20%20i%20Universitat%20de%20Vic/Llistes%20de%20notes%20de%20tall%20i%20de%20places%20universit%C3%A0ries/documents/Notes_tall_ciencies_salut_2012.pdf

      Lluita pel que vols!! Busca la manera de treure notes molt bones l'últim curs (i aquest, si encara pots). Parla amb els professors per explicar-los el teu cas... Fes tot alló que et pugui reportar una mica més de nota.
      I, sobretot, no et donis MAI per vençuda.
      Ànims!! Treball i una mica de sort!
      Salutacions ben cordials. Ah! I d'aquí a un any i escaig, a veure si em dius que has entrat a Psicologia. T'ho desitjo de tot cor!

      Elimina
  113. Moltissimes gràcies Lluis!

    ResponElimina
  114. Hola Lluis,

    m'agradaria fer INEF presentant-me a les proves de les PAU de majors de 25 perquè no tinc la eso, i pel que se, les Pau de 25 tinc que fer unes assignatures generals (català, castellà i anglès) i unes especifiques, però nose quines son, crec que son les que corresponen al grau de ciencies de la salut (mates, fisica...), de totes maneres, puc fer unes altres específiques, que no siguin aquestes? com història, literatura, etc? o hi ha alguna altre via per entrar a INEF?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Has de fer les que corresponen a INEF (les que tú dius de ciències de la salut). I per entrar-hi no tens una altra via, a no ser que facis un cicle formatiu de grau superior abans.
      Tota la informació necessària la tens aquí:
      http://www20.gencat.cat/portal/site/ur/menuitem.75ad4eed4c4291a9ccf24010b0c0e1a0/?vgnextoid=b7e4b904dfc69310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=b7e4b904dfc69310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

      Salutacions!

      Elimina
  115. Hola Lluis,

    l'any vinent vull fer INEF i em tinc que presentar a les proves de Pau de 25 perquè no tinc la eso i és l'única via d'accés. Tinc present que l'examen consta de la fase general i l'específica però nose exactament quines assignatures són: diria que les que corresponen a la branca de ciències de la salud (mates, física, etc). em puc presentar a unes altres que no siguin aquestes per accedir-hi? o saps alguna altra manera de poder fer INEF?

    ResponElimina
  116. Hola lluis!
    Tinc un dubte: aquest any, mes ben dit avui, em vaig presentar a las PAU però metamàtiques no m'ha anat gens bé i era la materia que em ponderava... segurament hauré d'anar el sept. Si hi vaig el sept. hauré de començar la uni al 2on semestre? o puc anar-hi quan començin les classes i un cop se sapiguen les notes de sele matricular-me i seguir amb la carrera?
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda, Joan!
      Llàstima, no? De totes maneres, no desesperis: potser la correcció és benèvola...
      Si has d'anar-hi a les PAU al setembre, pots començar a la universitat des del principi (setembre-octubre) i matricular-te quan et toqui fer-ho. És el que fa tothom.
      Tot i així, confiem que no hagis de tornar-hi al setembre, oi?
      Ánims i una mica de sort!

      Elimina
  117. M'has tret un gran pes de sobre perquè un amic estava convençcut que hauria de començar el 2on semestre. Jo tambè hi confio LLuis!

    Moltíssimes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joan,
      m'he deixat de dir-te que podràs començar a l'inici del curs sempre que n'hi hagi places vacants. Tot dependrà dels estudis que vulguis fer...

      Elimina
  118. Vull fer psicología. No ho tinc molt dificil perque tinc un 7,5 de mitja de batx. el problema han sigut les matemàtiques. Però bueno, he vist que sempre hi han plaçes vacants pel sept. en aquesta carrera.

    Que vagi bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte: no tindràs gaires problemes.
      Espera les notes de les PAU. Que t'hi jugues a que no has d'anar-hi al setembre?
      M'agradarà que m'ho diguis quan ho sàpigues.
      Et desitjo el millor!

      Elimina
    2. Jé, clar que sí! a final de mes t'ho dic.

      Gràcies por tot, Lluis!

      Elimina
  119. Hola Lluis, i felicitats pel blog.
    El meu nom es Mireia i vull matricular-me al grau de dret de la UB. Tot i que encara nose les notes de la sele, no crec que arribi al 8,05 que demanen. Tot i així em presentaré a les PAU de setembre peró pel que tinc entés, es bastant complicat, ja que aquesta té molta demanda.
    La meva idea es la següent: matricular-me el primer semestre a la UOC i al febrer matricular-me a la UB. Que et sembla aquesta opció? Perque la veritat es que estic molt perduda.
    Gràcies.

    ResponElimina