divendres, 28 de juny del 2013

Repetir l'examen de Matemàtiques

Un cop conegudes les qualificacions de les PAU, els alumnes que van fer el controvertit examen de Matemàtiques d'enguany ho poden repetir el pròxim dia 5 de juliol.
Respecte a aquesta possibilitat, cal tenir en compte alguns detalls per tal de decidir sobre la conveniència o no de fer aquest examen:

1. La nota que es tregui de l'examen del dia 5 substitueix l'anterior: ni es fa la mitjana ni es considera la més alta.

2. Per tant, l'alumne que s'inscrigui per fer la prova, renuncia a la nota que havia obtingut prèviament, i també renuncia a la seva revisió per a una doble correcció.

3. Si un alumne es matricula per fer la prova el dia 5 i després no acudeix, es considerarà com a no presentat en aquesta matèria. Per tant, si les Matemàtiques les havia fet en la part general, suspendria les PAU. I si les havia fet en la fase específica, no tindrà cap nota perquè es considera no presentat.

4. A més de tenir en compte tot el ja dit, reporta un gran benefici el possible augment de la nota?
    Si les Matemàtiques s'havien fet a la fase general de les PAU, per cada punt que augmenti la nota d'aquest examen, això repercutirà en un augment de 0,1 en la nota global d'accés a la universitat (cal tenir present que la fase general val el 40% de la nota global i consta de quatre matèries, i el 60% restant correspon al batxillerat).
    Si s'havien fet les Matemàtiques a la fase específica, per cada punt de més, l'augment será de 0,1 o 0,2 punts, depenent de la ponderació de la matèria.



9 comentaris:

  1. Llavors, la gent que el repeteixi, haurà d'entrar en la 2 assignació, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      No neccessàriament: la prova és el dia cinc, i la primera assignació és l'onze. Si s'afanyen podrien arribar-hi a temps...
      Salutacions.

      Elimina
    2. Es més: crec que hi arribaran, perquè seria un greuge comparatiu respecte als que no fan l'examen.

      Elimina
    3. sí, la veritat es que tens tota la raó. No ho sé com he arribat a aquella conclusió.

      Que vagi moilt bé Lluis!

      Elimina
  2. Bones,la gente que es vulgui matricular per la UOC a la vegada que una carrera presencial,on ho tindra que fer?es te que incluir a la pre-matricula universitaria?

    Es urgent;gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      La UOC té un sistema diferent. Per tant, NO l'has d'incloure a la preinscripció que fas mitjançant accesnet.
      Per tal de veure informació, has d'entrar-hi al web de la UOC:
      http://www.uoc.edu/portal/ca/universitat/coneix/faqs/matricula/index.html

      i, després, anar a la pàgina dels estudis que vols fer i demanar, primer de tot, l'accés. Un cop has estat admès, pots fer la matrícula.

      Salutacions!

      Elimina
  3. Bona tarda! Ahir vaig fer la repetició del examen de matematiques i ara m'he donat compte que vaig contestar 6 preguntes, en comptes de contestar-ne 5 tal i com diu l'enunciat. Encara que 2 d aquestes 6 nomes estan una mica començades. Creus que em restara? O simplement sera benevol i em treure una d aquestes 2 preguntes que estan començades i no acabades?
    Estaba tan concentrat fent-lo que no em vaig donar compte...
    Gracies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      Això dependrà del tribunal (o del corrector, més aviat). Suposo que anularà una de les menys desenvolupades o, en el pitjor del casos, potser l'última.
      Salutacions!

      Elimina
    2. Okey! En aquest cas no m'importa perque l'ultima pregunta ha estat la menys desenvolupada. Jo temia perque em restes a la nota final del examen, ja que estare entre el 5 o 5,5. Moltes gracies!

      Elimina