dissabte, 11 de gener del 2014

Quadre comparatiu notes de tall 2013-Catalunya

Per tal de veure l'evolució de les notes de tall en les succesives assignacions de places universitàries, és útil conèixer el comportament d'aquestes dades en la darrera convocatòria.

En el quadre comparatiu que s'adjunta aquí sota, apareixen les notes de tall de totes les vies d'accés a la universitat pública catalana (convocatòria de juny-2013), i dues columnes per a cadascuna: la nota a l'inici del procés (1ª assignació) i la nota al final del procés (darrera assignació o reassignació).

El resultat no és aplicable a la convocatòria de 2014, però pot donar una idea a tenir en compte pels estudiants que comencin aquest any els seus estudis universitaris.

Quadre Comparatiu de Les Notes de Tall - Juny 2013 by Luis Inclán


Aquest quadre figura també en la columna dreta d'aquest blog, en l'apartat "Accés a la universitat".


15 comentaris:

  1. Bon Any i Bon Dia, Sr. Inclán, gràcies per aquesta eina de consulta, sóc un infermer a qui agradaria poder accedir al grau de Medicina per via titulats, la meva nota de l´expedient és un 8.017. Veu factible pel 2014 que pogués baixar la nota via titulats o millor realitzar un CGS per pujar nota? Moltes gràcies,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Suposo que has vist que la nota de tall, al final del procés, era 8,220. Amb la teva nota no podries assegurar-te una plaça, tot i que qui sap. És molt difícil de dir si la nota abaixarà o no. L'any 2012, la nota va ser 8.410... Si en 2014 segueix la tendència a la baixa, potser sí que hi entraries. Però, com que no és gens segur, si t'esperes un temps i fas un Cicle de Grau Superior, tindràs més possibilitats.
      Penso que no t'he pogut ajudat gaire... Espero que encertis i que puguis fer Medicina aviat. Salutacions!

      Elimina
    2. Moltes gràcies pel seu consell... faré la preinscripció esperant que pugui baixar...sinó faré la opció del FCGS... per a mi seria un somni poder entrar...i reforçaria el meu desig d´arribar a ser un professional sanitari compromès amb el servei a la societat en atenció domiciliària... avui en dia a la ciutadania ens estàn retallant serveis essencials...Salutacions i gràcies!!

      Elimina
  2. Bona dia Sr. Inclán,

    He sentit a dir que estudiant el grau de farmàcia de la UB, escollint l'itinerari de farmàcia assistencial et pots acabar graduant en medicina cursant només alguns crèdits. He estat buscant per internet però no he trobat res relacionat. Em podria dir si en sap alguna cosa o a on m'he de dirigir per demanar més informació?

    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Això que dius no ho solen fer públic les universitats. I jo tampoc ho sé. El millor és que consultis allà on després vulguis fer el grau de Medicina.
      Sort i salutacions!

      Elimina
  3. Bona tarda Sr. Inclán,

    L'any passat vaig fer la selectivitat, però finalment vaig entrar en una carrera per la UOC, però ara voldria examinar-me d'una específica que no es del meu batxillerat per canviar de carrera.
    La pregunta és si la preenscripció es diferent si vols repetir la PAU només la específica.

    Moltes gràcies :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has de fer una nova preinscripció, és clar, facis el que facis a les PAU.
      Sort i salutacions!

      Elimina
    2. Però és de la mateixa manera que ho vaig fer al sortir de segon de batxillerat, o ho haig de demanar a la universitat?

      Moltes gràcies per la anterior resposta!

      Elimina
    3. La preinscripció sempre és fa de la mateixa manera: des de primers de juny fins primers de juliol, mitjançant accesnet. O sigui: com la vas fer l'any passat.
      Salutacions!

      Elimina
  4. Hola, sóc estudiant de segon de Batxillerat i m'agradaria entrar al Doble grau de Magisteri però tinc un dubte:
    Quina és la diferència entre la nota a l'inici del procés i la nota al final del procés? M'he de guiar més per la segona (la del final del procés) o per la primera?

    Merci

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia!
      La nota a l'inici del procés és la de la 1º assignació de places: per tant és la més alta. Després, és normal que vagi baixant en les succesives assignacions, a mesura que hi va entrant més gent.
      Com a orientació, et convé 'apuntar' a la primera nota, per no patir angúnies.
      De totes maneres, no et refiis molt, perquè cada any va com va...
      Salutacions!

      Elimina
    2. D‘acord!
      Moltes gràcies.

      Elimina
  5. Tinc un 8,4 de la fase general de les PAU de l'any passat. Aquest any he començat un grau universitari que ha resultat no ser-me d'interés i NO el continuaré el curs vinent. Estic molt interessada en estudiar Nutrició Humana i dietètica a la UB, però estic molt preocupada ja que la nota de tall del curs passat era de 9,00. Veus possible que pugui entrar amb la meva nota de tall ? Per altra banda, no acabo d'entendre el procés d'assignació... (l'any passat vaig matricular-me directament a la privada i ja no me'n vaig ni tan sols informar de tots aquests processos). Podries fer-me un resum molt molt breu de les assignacións, reassignacions... vaig totalment perduda.

    Moltíssimes gràcies !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ariadna!
      Sobre la nota, és de mal dir si en faràs prou: cada any pot canviar -cap amunt o cap avall-. Per assegurar-te, hauries de fer la fase específica de les PAU, però ara ja arribes tard a matricular-te. Només cal esperar a veure què passa enguany.
      Sobre les assignacions: el millor que pots fer és consultar aquesta pàgina:
      http://www20.gencat.cat/portal/site/ur/menuitem.3d18a8f561b671a9ccf24010b0c0e1a0/?vgnextoid=610127b886c3b310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=610127b886c3b310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

      Allà trobaràs tot el que cal fer després de cada assignació. Si, de totes maneres, tens algún dubte, m'ho pots preguntar amb tota tranquilitat.
      Espero haver contestat a les teves preguntes. Salutacions cordials!

      Elimina
    2. Tan de bo aquest any la nota canviï cap avall ! La pàgina que m'has recomanat m'ha sigut de molta ajuda. Moltes gràcies.

      Elimina