dissabte, 1 de juny del 2019

Accés a la universitat: preinscripció, assignació de places i matrícula


Aquí teniu el calendari i tota la informació sobre el procés immediat d'accés a la universitat. És molt important atenir-se a aquests terminis.
Resultado de imagen de accesnet gencat

Preinscripció universitària: del 4 de juny a l’1 de juliol (ambdós inclosos).
Es farà al portal d’accés a la universitat https://accesuniversitat.gencat.cat, a l’apartat Preinscripció. Es pot consultar la llista de centres  i places disponibles.
Els resultats del procés de preinscripció i l’ assignació de places, es podran consultar per Internet a través del portal d’accés a la universitat (el mateix per on s’han fet també els tràmits de les PAU i la matrícula).

Assignació de les places universitàries;
– Primera assignació: 11 de juliol de 2019.
– Segona assignació: 24 de juliol de 2019.
– Primera reassignació: 3 de setembre de 2019.
– Segona reassignació: 13 de setembre de 2019.
– Tercera reassignació: 19 de setembre de 2019.
– Quarta reassignació: 26 de sete
– Reassignacions successives: aproximadament cada deu dies des de la quarta reassignació fins al 22 d’octubre de 2019, data de tancament de la preinscripció universitària 2019.

La informació general sobre el procés de preinscripció la podeu trobar a la pàgina “Què he de saber de la preinscripció”. És important mirar l’apartat d’Assignació i matrícula, en el que s’explica com s’assignen les places, la quota de places, els tràmits d’”Assignació definitiva”, i el de “Continuar en el procés de reassignació de places”, així com la informació sobre les assignacions de la convocatoria de juny que podeu veure en aquest quadre:

Primera assignació       
• L’estudiant assignat en 1a preferència ha de matricular-se al centre d’estudi assignat. En cas de no matricular-se, perdrà la plaça.
• L’estudiant assignat entre la 2a i la 8a preferència pot esperar-se a la publicació de la 2a assignació de places per veure si millora la seva assignació o bé, fer el tràmit d’”Assignació definitiva” de manera que accepta com a definitiva la plaça assignada i ha de matricular-se al centre d’estudi el dia corresponent.
• L’estudiant no assignat en cap preferència ha d’esperar-se a la publicació de la 2a assignació.
Segona assignació         
• L’estudiant assignat ha de matricular-se al centre d’estudi. En cas de no matricular-se, perdrà la plaça.
• L’estudiant assignat entre la 2a i la 8a preferència i l’estudiant no assignat en cap preferència, si volen optar a la reassignació de places per millorar la seva assignació, han de fer el tràmit “Continuar en el procés de reassignació de places” al portal d’accés a la universitat.

Primera reassignació    
• L’estudiant reassignat ha de matricular-se al centre d’estudi. En cas de no matricular-se, perdrà la plaça.
La matrícula universitària cal fer-la segons aquest calendari:
– Estudiants que siguin assignats en la primera preferència: del 15 al 18 de juliol de 2019.
– Estudiants que facin el tràmit d’assignació definitiva: 18 de juliol de 2019.

– Estudiants assignats en qualsevol de les preferències sol·licitades en la segona assignació de places: del 25 al 29 de juliol de 2019.
– Estudiants que obtinguin plaça en la primera reassignació: 5 i 6 de setembre de 2019.
– Estudiants que obtinguin plaça en la segona reassignació: 16 de setembre de 2019.
– Estudiants que obtinguin plaça en la tercera reassignació: 20 de setembre de 2019.
– Estudiants que obtinguin plaça en la quarta reassignació i successives: en la data que se’ls comuniqui en el moment de fer-se pública la reassignació.

Cal recordar que, alguns Graus, requereixen superar una prova d’aptitud personal (PAP). Per fer-la, s’ha de formalitzar la preinscripció universitària i, després, la matrícula de la prova PAP al portal d’accés a la universitat. Trobareu tota la informació  a la pàgina “Prova d’aptitud personal”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada