dimecres, 3 de juliol del 2019

Sobre l'assignació de places universitàries

El dia 11 de juliol es publicarà la Primera assignació de places per fer estudis universitaris.
Als alumnes preinscrits se'ls presenten les següents opcions:

Primera assignació:
• L’estudiant assignat en 1ª preferència ha de matricular-se al centre d’estudi assignat (del 15 al 18 de juliol). En cas de no matricular-se, perdrà la plaça.
• L’estudiant assignat entre la 2a i la 8a preferència pot esperar-se a la publicació de la 2a assignació de places (24 de juliol) per veure si millora la seva assignació o bé, fer el tràmit d’”Assignació definitiva” (del 12 al 16 de juliol) de manera que accepta com a definitiva la plaça assignada i ha de matricular-se al centre d’estudi el dia corresponent (fins al dia 18 de juliol).
• L’estudiant no assignat en cap preferència ha d’esperar-se a la publicació de la 2a assignació.

Segona assignació (24 de juliol):
• L’estudiant assignat ha de matricular-se al centre d’estudi (25 a 29 de juliol). En cas de no matricular-se, perdrà la plaça.
• L’estudiant assignat entre la 2a i la 8a preferència i l’estudiant no assignat en cap preferència, si volen optar a la reassignació de places per millorar la seva assignació, han de fer el tràmit “Continuar en el procés de reassignació de places” al portal d’accés a la universitat, del 24 de juliol al 30 d'agost.

Successives reassignacions. (S'ha d'actuar de la mateixa manera que a la segona assignació):

Publicació 1ª reassignació: 3 de setembre
Matrícula 1ª reassignació del 5 al 6 de setembre
Publicació 2ª reassignació 13 de setembre
Matrícula 2ª reassignació 16 de setembre
Publicació 3ª reassignació 19 de setembre
Matrícula 3ª reassignació 20 de setembre

Cal tenir en compte que els terminis són, en molts casos, força ajustats. Per tant, cal estar al cas i no despistar-se.  En tot cas, es poden fer consultes a aquests blog, a través dels comentaris.


4 comentaris:

  1. Hola Luis,
    Avui han sortit les primeres assignacions de la universitat on volia entrar, i desgraciadament no he entrat, i era la única opció que vaig ficar a l'hora de fer la preinscripció (l'any passat la nota de tall era un 7,38, he tret un 8,6 a la sele aixi que pensava que entrava segur, es veu que hi ha molta demanda aixi que la nota s'ha disparat aquest any). El que volia preguntar-te es: quan/com podria fer la preinscripció per una altra universitat? M'he de esperar per septembre o ho puc fer ja? Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda!
      En primer lloc, una pregunta: has tret un 8,6 de la selectivitat o de nota d'accés (promig del batxillerat i selectivitat)? Sigui com sigui, no perdis l'esperança... Sobretot, perquè ara ja no pots fer-hi res respecte a la preinscripció, fins al setembre.
      Sort i salutacions!

      Elimina
    2. Gràcies per contestar de manera tan ràpida Luis. El 8,6 és la meva nota d'accés, perdò per no aclarir-ho. Mirant la nota de tall que va sortir ahir (8,744), he vist que només em falten un parell de dècimes per entrar, així que potser em donen plaça el 24 d'aquest mes. En cas de que no, doncs ja m'apuntaria a una altre uni a la preinscripció del setembre, una privada que se que tindran places al setembre. Moltes gràcies per aclarir-m'ho! Salutacions.

      Elimina