divendres, 19 d’octubre del 2007

COM TRIAR MALAMENT (3)

(segueix)
5. Acaba sempre tot el que comencis. Quan tries uns estudis, ningú et dona una assegurança d'encert total. Potser t'agradarà el que has triat. O potser no: quan portes un o dos anys de carrera, no ho veus gens clar. Tal vegada la teva tria ha estat feta massa a la correcuita, o t'has informat de manera incompleta...

O sigui, que hi ha la possibilitat d'equivocar-se en l'elecció dels estudis. Llavors t'has de plantejar si segueixes o no. I potser penses que li has de donar una segona oportunitat a la teva carrera... O que, ben mirat, no passa res per fer un canvi. És una decisió teva. Pero pensa que no s'ensorra el món per donar un gir a la teva vida. Si aquest fos l'únic de la teva existència..!

6. Persegueix el teu somni sense cap alternativa. Molts cops tenim una visió massa idealitzada d'una professió: la dels nostres somnis. Si és Periodisme, ja et veus com a presentador mediàtic; si és Dret, és clar que defensaràs gent famosa; i si ets metge, portaràs a terme investigacions que salvaran moltes vides... I mai penses que, en el primer cas, passaràs anys fent de reporter de la emisora de ràdio local; o que, com a advocat, faràs molts torns d'ofici defensant petits lladregots; o que dedicaràs hores i més hores a atendre, en consultes de cinc minuts, a milers de persones de la tercera edat que t'expliquen els seus mals.

Baixa del núvols i sigues realista. No pensis que el mercat de treball només és dur pels altres.
No et facis un comte de fades a mida de la teva futura professió. Més aviat pensa que la vida professional comença des de molt avall i que, amb esforç i dedicació, un dia arribarà a omplir-te de veritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada